» »

Kuharija,... oziroma kaj jeste?

Kuharija,... oziroma kaj jeste?

«
1
2 3

GreenT ::

Že dlje časa razmišljam, da bi odpru to temo, ker sumim, da nas je kr precej takih.

Skratka, zanima me, tisti, ki ste samski, hodite v službe, kaj dejansko jeste. Imam čist konkreten problem. Nikol v živlenju nisem kej dost kuhal. Večinoma sem jedel pri starših ali hodil ven jest. Zdej pri teh letih se pr starših ne mislim več futrat, hrana v gostilnah je pa draga ali/in nezdrava. Kuhinjo imam, vrt tudi, s cajtom je pa tako tako. Včasih ja,...včasih bi pa rad tut kakšno kosilo imel v že pol ure na mizi.
Pa da se zastopimo, nisem nek fan kuhanja. Samo normalno bi se rad prehranjeval. S čim manj dela seveda im čim ceneje.

V zadnjih parih mescih sm nekje jedu uglavnem tole:
makaroni + paradižnikova mezga, ki sem jo sam delal in jo imam v lončkih
riž + piščančja bedra, ki jih zraven ocvrem na ponvi
pice (pečico imam)
kislo zelje (kupim tisto v Merkatorju 1kg), zraven kako pečenico spečem. To je lahko za 3x.
hrenovke, klobase etc
parkat sem cvrl postrvi
Seveda vse skupaj v kombinaciji s solato, paradižnikom, motovilcem, fižolom in ostalo zelenjavo, ki mi sezonsko raste na vrtu. Jem tudi veliko lastnega sadja oziroma iz njega kuham kompote.

Skratka rabim ideje. Kaj se še da naredit. Kaj vi jeste za kosilo?

NikolormousB ::

Razne "kitajske" jedi se da skuhati v 15 minutah. Vržeš v ponev/vok narezano zelenjavo, ubiješ not kakšno jajce ali dodaš malo mesa, začiniš s sojo. Vmes skuhaš riževe rezance (ali riž, če imaš 15, 20 minut časa), vržeš vse skup in poješ.

Poglej si malo tale kanal, imaš tono odličnih idej tako za hitre in enostavne jedi kot za kakšne malo bolj zapletene zadeve.

https://www.youtube.com/user/BrothersGr...

KAVINSKY ::

Na pamet:

Zelenjavna juha:
Na olju pocvreš čebulo, čez moko in malo mezge iz tube, na hitro pomešaš in čez daš pol litra vode. Notri zmečeš narezan manjši krompir, narezan koren ter zamrznjeno zelenjavo (kupujem mešanico graha, korenja in koruze), sol poper in kuhaš cca 20minut, po temu dodaš nadrobljene špagete pa kuhaš dokler niso kuhani. Po želji lahko dodaš meso (hamburško slanino).

Fižolova juha:
Na olju pocvreš čebulo, čez moko in malo mezge iz tube, na hitro pomešaš in čez daš pol litra vode. Notri vržeš opran fižol iz konzerve in koren, sol, poper, lovorjev list in kuhaš cca 20minut, takrat po želji vzameš lovor ven in potlačiš korenje in fižol. Po temu dodaš nadrobljene špagete pa kuhaš dokler niso kuhani. Po želji lahko dodaš meso (hamburško slanino, klobaso).

Testenine z sirom:
Naribaš parmezan (+kakšen drugi sir če hočeš), v posodi skuhaš špagete ali široke rezance. V ponvi stopiš maslo, kuhane testenine vržeš notri, posuješ z sirom in mešaš. Če serviraš na krožnike daj jih prej pogret v pečici na kakšne 60°C.

Testeninski narastek:
Skuhaš peresnike, odcediš in jih zložiš nekaj v stekleno posodo ali pekač. Po vrhu natrosiš sir (po želji še + šunko, + gobe, + pocvrt piščanec...) potem še eno plast testenin in na vrhu nazaj sir čez čez umešano jajce. Daš v pečico za kakšne 10minut oz da jajce zakrkne in sir se stopi.

Tunina omaka za testenine:
Olje iz konzerve tunevržeš v lonec in na njem pocvreš čebulo, dodaš tuno in paradižnikovo mezgo. Kuhaš in mešaš cca 15min.

Klobasna omaka za testenine:
Pečenico narežeš na kolobarje, pocvreš na olju in čebuli, dodaš paradižnikovo mezgo. Kuhaš in mešaš cca 15min.

Rižota z korenjem:
Korenje rahlo pocvreš na olju, 1x obrneš vmes. Preliješ z vodo v katero si zmešal jušno kocko. Riž opereš in ga vržeš notri kuhati dokler ni kuhan. Ko serviraš lahko še majonezo čez vržeš.

Jarek na Počku spešl:
Skuhaš krompir, olupiš, poleg serviraš sir, panceto, pršut.

Sataraš:
V voku popražiš čebulo, notri vržeš narezen paradižnik in papriko, dodaš malo vode če je paradižnik bolj "suh". Daš pokrovko čez in dušiš nekaj minut, potem odmakneš pokrov in na nizkem oknju kuhaš da voda izhlapi. in je zelenjava mehka. To potem lahko serviraš ob kuhanem krompirju ali pa v vok vržeš še dve jajci, pocvreš in vse skupaj premešaš.

Okisan fižol:
Fižol iz konzerve opereš in vržeš v skledu, čez narezano čebulo, trdo kuhano jajce in bučno olje ter balzamični kis.

Pica zrezek:
Popečeš zrezek, ko zadnjič obrneš ga namažeš zgordaj z paradižnikovo mezgo, čez šunko in sir.

videc ::

Si razmišljal, da bi si kupil kakšno kuharsko knjigo?

genesiss ::

- 2 krat na teden vegansko, s sestavinami ki mi jih skupaj z receptom dostavijo https://drugace.si/
- ostale dneve poskrbim za kombinacijo uravnoteženega obroka tako da izberem eno stvar iz vsake kategorije. Pri pripravi ne kompliciram - skuham OH, popečem B na ponvi ali v pečici, zelenjavo običajno kar surovo, včasih jo poparim. Brez fancy začimb - sol in poper.
B:
Piščanec
Sveža bela riba
Losos (sveži ali zamrznjen)
Goveji steak
Tempeh

OH:
Ajdova kaša
Bulgur
Testenine
Leča
Čičerika
Amarant
Riž

Z:
Sezonska zelenjava
Kislo zelje

Kuhanje vzame v povprečju 30 minut (skupaj s pranjem posode). Zelenjavo nakupujem na tržnici enkrat na teden, meso in ribe sproti, ostalo imam pretty much doma.

Včasih obrok skuham v sous vide, ker se lahko kuha samo (ni potrebno da je kdo doma) in se ne more prekuhati. Ko pridem dovom je ready.

Med vikendom pa običajno skuham malo bolj zahtevne jedi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

GreenT ::

videc je izjavil:

Si razmišljal, da bi si kupil kakšno kuharsko knjigo?


Glej sem in jih tut imam. Pa se mi ne zdijo najbolj praktične za vsakodnevno uporabo,...sploh te modernejše. Sej se boste smejal, ampak jest pol stvari, ki so tm notr sploh poznam ne. To takoj za sabo potegne probleme z iskanjem surovin in porablen cajt pri nakupovanju. Dejansko iščem stvari, ki se nardijo v dveh,..treh korakih iz sestavin, ki jih dobiš doma ali v vsaki vaški štacuni. Poleg tega, so povečini te knjige namenjene hobi kuharjem oziroma navdušencem nad kuharijo, ne pa samskemu električarju. To kar so fantje zgorej napisal ...to je to. Hvala!

Machete ::

Sardelam odrežeš glavo in rep, jim razparaš trebuh in potegneš ven drobovje s hrbtenico. Fileje na 'luskasto stran' položiš razrpte na peki papir ali samo rahlo naoljen pekač. Povrhu daš zmerno debele rezine česna (3 mm debeline) in svež ali suh peteršilj. Lahko čisto malo posoliš, res za vzorec. To se na 220 peče max 15 min, raje manj. Stopnja pečenosti je stvar oksusa, lahko dobiš res skoraj čips ali pa lepo belo ribico z max okusa, ampak malo bolj pokuhano strukturo. Cena = skoraj zastonj. Maš pa zase dovolj od oka 30dkg celih sardel (hint: Hofer ali ribarnica).

Priloga: polenta / zelena, rdeča leča / kuhan ješpren (s porom) / kuhan krompir ali pomfri
Solata: sveže ribano zelje

*(polento lahko 'izboljaš', da jo prekriješ s trdim sirom in daš še malo peči v pečico)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

FormerUser ::

Testenine si lahko narediš na mnogo načinov, npr.
- bolognese, z mletim mesom in paradižnikovo omako
- s tuno iz konzerve, bučkami in korenjem
- z jajci in gobami in slanino
- z zelenjavo in tofujem , če ga ješ......

Lahko si skuhaš enolončnice, ki jih daš tudi v hladilnik in potem pogreješ ala golaž, pasulj, segedin, polnjene paprike, čufte, obara...

Polpete iz mletega mesa ali stročnic (čičerika, mungo fižol...)
Pražena jetrca
Zrezki na različne načine: dunajski, naravni, v gobovi omaki....

videc ::

1 zrezek (teletina/govedina, perutnina), 1/2 kozarca riža, 1 čebula, 2 stroka česna, košček ingverja, kurkuma...
Zrezek narežeš na trakce, ga na hitro popečeš v ponvi, odstraniš iz ponve.
V ponev daš na koščke narezano čebulo, posoliš, lahko daš ščepec rožmarina, dodaš korenček ... ko zarumeni dodaš česen (narezan na drobno), ingver, ...
Ko imaš občutek, da je čebula zadosti mehka, dodaš tiž in zaliješ z enako količino vode, kot si dal riža. Zaliješ lahko tudi z vinom. Kuhaš vse do 3/4 trdote riža, začiniđ s kurkumo ali papriko, da dobiš lepo barvo in aromo.
Malo pred koncem dodaš nazaj meso in npr. na koščke narezano papriko.
To je to.

Zadeva je dobra, tudi ko je mrzla.

pegasus ::

Jajca z veliko masla za zajtrk, kosilo brez OH v menzi, zvečer kaka skleda solate, kos suhe salame, sira ali pest oreščkov. Čez cel dan veliko tekočine, pretežno čajev. Na ta način za kuhanje porabiš manj kot uro na teden, nisi lačen in ves čas s top počutjem.

Machete ::

Hrana naj bo raznovrstna in tudi užitek, saj nismo roboti, samo da natankaš nek balast. Sicer pa po želji..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

videc ::

Lahko si pa skuhaš lonec enolončnice (golaž, obara, juha, ješprenj, ...) in imaš za več dni. :)

harvey ::

videc je izjavil:

Lahko si pa skuhaš lonec enolončnice (golaž, obara, juha, ješprenj, ...) in imaš za več dni. :)

+1, zelo praktične ideje, segedin golaž
- ajdovi žganci + gobova juha
- rižote/ričote
- kaše (vseh vrst)
- leča (ali juha ali pa jo pripraviš kot ragu)
- fižol (pasulj, prebranec..lahko variraš po svojem okusu)
- popečena zelenjava vseh vrst (npr. sedaj ko so buče - buča hokaido, sladki krompir, navadni krompir, čebula, česen, rožmarin, oljčno olje, sol+poper po okusu in na pekač in v pečico na 180 za tričetrt ure) poleg pa solata
- skuta - lahko njoki, lahko knedlni
- ribe sardele, kar ti jih ostane lahko narediš marinirane "na šavor"
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

HappyPills ::

Jaz sem ugotovil, da je najlažje, da se te kuhane obroke splanira za vnaprej. Jaz to počnem za 14 dni vnaprej.
Vsak drugi vikendo si s punco vzameva pol ure časa in pregledava mal kuharske knjige, recepte itd. ter si za vsak dan napiševa kaj bova jedla in kje je recepet.
Zraven si napišem kaj za ta teden rabim nabavit. Na ta način imam vso robo za cel teden že doma v hladilniku in mi ni treba razmišlat kaj bom jedu.
S tem sem drastično zmanjšal vnos junk hrane, ko si lačen namreč delaš zelo slabe odločitve.
Izničil sem to, da se hrana meče stran, saj se vse porabi z namenom.
Jem precej bolj raznovrstno hrano in se sproti učim. Ogromno stvari lahko zdaj skuham že miže.
Precej manj se tudi zapravi v trgovini.

Da je pa lažje imaš mnogo jedi na žlico s katerimi si zapolniš dva dneva za parkrat pa si zadevo še zmrzneš (to pride prav v dnevih, ko veš da bo malo časa ali pa te enostavno kaj preseneti in je ena taka zmrznjena zaloga prav super). Juho si lahko skuhaš za cel teden vnaprej. Vzemi si čas za bolj kompleksne jedi med prostimi dnevi, tudi te jedi bodo z več vaje ratale čisto enostavne čas priprave pa se bo prepolovil. Npr včasih sem delal lazanje samo med vikendom zdaj je to že casual torek.

Še en enostaven recept, ki s par spremembami velja za 3 različne jedi.
Osnova. To osnovo razen čebule si lahk pripraviš že vnaprej ter narezeno že kr zmrzneš.
Korenje narezan na kocke
Čebula nasekljana
por narezan na tanko
rdeča paprika narezana na kockee
Piščančji file narezan na kocke

Najprej v ponvi popraži piščanca (prej malo posoli ter daj gor še začimbo rdeča papriko) da se lepo zapeče recmo 2 minuti, streseš stran na krožnik v isto poven vržeš čebulo jo popražiš da postekleni
dodaš nazaj piščanca ter še ostale sestavine ter malo popražiš potem pa glede na varianto:

1. varinta: Rižota
dodaš riž ga malo na hitro popražiš ter počasi začneš zalivat z juho (razmerje riž/juha 1:3 torej za eno šalco riža 3 juhe nekje), tako da juha skoz malo brbota vmes soliš in popraš po potrebi
to kuhaš ene 10 minut (odvisno od riža glej škatlo) na koncu dodaš še piksno graha,

2. varianta Mehiška
Dodaš še salso (ma vsaka štacunca) piksno rdečga fižola ter lahko tudi koruze.
vse skupaj pokuhaš ene 6-8 minut. Tortilje pogreješ v ponvi za palačinke po minuto na vsaki strani. Nafilaš ter ješ

3. varianta kitajska
Namesto v ponvi delaš zadeve v voku.
Osnovi lahko dodaš še kalčke, gobe, kitajske začimbe itd (kitajski vikend v lidlu se oborožiš za en let vnaprej) ter začiniš s sojo
V vreli vodi skuhaš riževe rezance ter jih kuhane dodaš v vok k zelenjavi ter vse skupaj ornk premešaš.
Voila kitajska.

Šmorn ::

Če se ti ne kuha preveč, potem kuhaj za večkrat in daj v zamrzovalnik: pasulj, golaž, paprikaš, ričet, razne bolonjske in ostale omake ter ostale enolončnice. Večino tega lahko kombiniraš še z rižem, krompirjem, makaroni in polento. Zelenjavna juha iz sezonske zelenjave je narejena zelo hitro, notri daš krompir pa je cel obrok. Potem imaš še razne musake in lazanje, sladko zelje, kolerabo, ohrovt... Glede na to, da imaš izkušnje s kuharijo se ne boj kombinirati sestavin na drugačen način. V večini primerov pride ven vsaj užitno, če že ne zelo dobro. Fail primerov bo malo.

issak ::

Nisem samski sicer, ampak veliko kuham sam, tudi za v službo. Najraje imam stvari ki jih lahko skuham v večji količini za cel teden, en izmed priljubljenih receptov ki je fertik v par minutah: https://www.theironyou.com/2016/03/vega... Ajde začimbe je fino enkrat kupit, ampak dejansko rabiš samo curry, kurkumo in garam masalo, ki pa tudi niso nek blazen strošek, pa grejo povsod (kislo zelje s curryjem je super, špinača z garam masalo tudi, kurkuma gre pa itak čisto povsod). Začimbe kupiš v vsakem večjem merkatorju, šparu, leclercu ipd.

Če kupiš čičeriko v piksni jih lahko kupiš več naenkrat, ravno tako piksne paradižnika in kokosovega mleka, poleg lahko dodaš še korenje, bučo, sladek krompir, zeleno... Kuhanja je minimalno, drži v hladilniku komot cel teden (preverjeno) in pogreva se super v mikrovalovki in na štedilniku.

Poleg pa riž, polento, pire krompir...

Tako da je malo drugačen okus kot si jih mogoče vajen.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: issak ()

gendale2018 ::

hamburger je enostaven in hiter za pripravo, hkrati dober

jajca + fižol, v ponvi spečeš jajca (tista ko najprej zmešaš beljake in rumenjake in ko se pečeš mešaš še naprej in dobiš 'scufana' jajca... ne vem kako se pravilno reče), streseš not konzervo fižola (jaz odlijem stran vodo, enim je všeč in jo celo pijejo :))) in še malo mešaš

piščančje perutničke lahko spečeš v ponvi oziroma v pečici, v ponvi so hitreje v pečici je bolj enostavno, imaš na internetu kup receptov

goveji zrezki so zelo okusni in jih ni lih komplicirano pripravit, je pa meso za njih 'rahlo' drago

če imaš žar (oziroma verjetno gre tudi na žar ponvi?) lahko gor hitro in enostavno spečeš veliko različnega mesa (od perutnič do čevapov do rib ...), zelenjave, popečeš še malo kruha zraven in imaš
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Zgodovina sprememb…

gendale2018 ::

tole je tudi hitro, dobro in enostavno:

ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Invictus ::

Začni malo gledat kuharske oddaje, sploh Jamie Oliver zadeve poenostavi za ne-kuharje, pa dostikrat tudi malo razloži kako butasto osnovno zadevo, ki ni zapisana nikjer.

Nato vidiš, da to ni nič posebnega in lepo kuhaš :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Unknown_001 ::

Op... tvoj jedilnik je katastrofa!

Zjutraj si privošči vsaj jajce na oko, pripravi tunin namaz (v hladilniku lahko pokrit stoji cca 3dni), müsliju v jogurtu, kakšna paštetka, banana, pomaranča, čaj, ... skuhaj pravo kavo...

Kosilo/malica ok med tednom zaradi dela jem zunaj, če sem doma si pa pripravim :
- rižoto z zelenjavo, govedino...
- lazanjo (lahko stoji en cajt)
- golaž (goveji, krompirjev) + kruh ali kuhan riž
- Haše omaka + kruh/polenta
- vačasih celo pico, ko zapaše
- riba, nasoljena in popečena v olju z vejico rožmarina sploh s sardelicami se da fino in poceni jesti.

Pro tip: Sardelo prerežeš samo na hrbtni strani vratu da zlomiš hrbtenico, glavo pa potem potegneš in z njo vse drobovje. Simpl za spucat.

Zraven ribe pogosto jem pommes (pomfri)

- če je dober dan, pripravim biftek na žaru.
- filane paprike in sarme. V bistvu zelo simpl za narest.
- krompir v oblicah in kuhana govedina
- krompirjeva solata in pohan sir...
- Krvavice in Matevž
- pečena jetrca, če jih kje dobim
...

Aha pa solata je obvezna. Operem, natrebim, dam sol, česen, kis in bučno olje in zmešam.

Razne enolončnice so fine sam jaz jih raje prepustim stari mami in se pri njej oglasim ko skuha ^__^


Zvečer:
Včasih kakšni namazi, jogurt, umešana jajca, paštetke, doručki kar pač paše. Včasih si celo kruh spečem sam pa je za ene 4 dni mir.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

SimplyMiha ::

Nekdo pa ima veliko prostega časa!

Unknown_001 ::

SimplyMiha je izjavil:

Nekdo pa ima veliko prostega časa!


Si ga vzamem. Iskreno povedano ni problem narest karkoli od tega. Saj ne rabiš cel dan kampirat v kuhinji al kako si to predstavljate. Se že zorganiziraš, če se potrudiš. Če delaš greš za kosilo/malico pač ven jest.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

xardas ::

Vse, kar je bilo našteto zgoraj. Dodal bi še žlikrofe.

SimplyMiha ::

Nekatere od teh jedi zahtevajo vsaj par dni (pred)priprave, če ne ravno kupuješ juhe v vrečki pa takega. Tako da... Zjutraj se spotoma ustavim na črpalki (ker blesave trgovine ne odprejo pred sedmo...), vzamem kak burek in ga dam pogret zraven kavice za sabo, pa je zajtrk šampionov. Na malico z avtom skočim v kako malo bolj odročno gostilno, kjer nudijo domače jedi po ugodni ceni. Za večerjo pa vzamem nekaj lažjega, kar je pač v hladilniku (ko se mi zahoče toplega, jajca na oko ali žganci z mlekom).

Ob vikendih pa... Te dni ne gre brez hrustljavo pečenih krvavic z zeljem, žganci in ocvirki.

Unknown_001 ::

SimplyMiha je izjavil:

Nekatere od teh jedi zahtevajo vsaj par dni (pred)priprave, če ne ravno kupuješ juhe v vrečki pa takega. Tako da... Zjutraj se spotoma ustavim na črpalki (ker blesave trgovine ne odprejo pred sedmo...), vzamem kak burek in ga dam pogret zraven kavice za sabo, pa je zajtrk šampionov. Na malico z avtom skočim v kako malo bolj odročno gostilno, kjer nudijo domače jedi po ugodni ceni. Za večerjo pa vzamem nekaj lažjega, kar je pač v hladilniku (ko se mi zahoče toplega, jajca na oko ali žganci z mlekom).

Ob vikendih pa... Te dni ne gre brez hrustljavo pečenih krvavic z zeljem, žganci in ocvirki.


?
Katere jedi točno?

Uf... juho enkrat nakuhaš in spet lahko stoji zamrznjena v plastičnih posodicah.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

FormerUser ::

SimplyMiha je izjavil:

Nekatere od teh jedi zahtevajo vsaj par dni (pred)priprave....

Par dni? Pa dej ga no biksat.

SimplyMiha ::

Uf... juho enkrat nakuhaš in spet lahko stoji zamrznjena v plastičnih posodicah.


Bruh.

Unknown_001 ::

FormerUser je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Nekatere od teh jedi zahtevajo vsaj par dni (pred)priprave....

Par dni? Pa dej ga no biksat.


Dej mu pejt demonstrirat, kako se stvarem streže. Da te ne bodo samo zezali.

SimplyMiha je izjavil:

Uf... juho enkrat nakuhaš in spet lahko stoji zamrznjena v plastičnih posodicah.


Bruh.


Kaj bruh?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

SimplyMiha je izjavil:

Uf... juho enkrat nakuhaš in spet lahko stoji zamrznjena v plastičnih posodicah.


Bruh.

A ko ješ tisto svinjarijo po slovenskih menzah, in albancih, ti je pa kul ?!?!?!

Saj je samo zmrznjena juha, ali čorba...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

NikolormousB ::

Nekatere od teh jedi zahtevajo vsaj par dni (pred)priprave, če ne ravno kupuješ juhe v vrečki pa takega. Tako da...


Govejo juho jaz naredim zjutraj, vmes, ko čakam, da bo čaj fertik. V lonec namečeš zelenjavo, meso in začimbe pa prideš nazaj čez kakšne 4 ure.

Ni mi jasno kaj točno naj bi bilo narobe z zmrznjeno juho.

branimirII ::

Zmrznjene jedi izgubijo del zdravilnih snovi in je manj zdravo.

Na youtube imas zdej vse zivo, kako se pripravijo raznorazne jedi. Je boljse kot kuharska knjiga.

Unknown_001 ::

branimirII je izjavil:

Zmrznjene jedi izgubijo del zdravilnih snovi in je manj zdravo.

Na youtube imas zdej vse zivo, kako se pripravijo raznorazne jedi. Je boljse kot kuharska knjiga.


Kar sploh ni res. Zamrzneš zato, da ohraniš in zaščitiš pred razpadom.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

branimirII ::

Zakaj potem pisejo, da ne uporabljas dolocenih jedi, ce so bile zamrznjene vec kot dolocen cas. Bojim se, da se ne spoznas dost na to. Kater idiot misli, da je sveza hrana enakovredna hrani, ki je bila zmrznjena 3 leta in odtajena. Sej ze po okusu vidis, da je slabs.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Pa saj ne pripraviš hrane za 3 leta vnaprej....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Unknown_001 ::

branimirII je izjavil:

Zakaj potem pisejo, da ne uporabljas dolocenih jedi, ce so bile zamrznjene vec kot dolocen cas. Bojim se, da se ne spoznas dost na to. Kater idiot misli, da je sveza hrana enakovredna hrani, ki je bila zmrznjena 3 leta in odtajena.


Trollaš ali pa si dejansko zelo zabit.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

NikolormousB ::

Branimir, ne bluzi. Izguba hranilnih snovi je pri zamrzovanju minimalna.

SimplyMiha ::

Previdno izbiram gostilne, kjer jem. Razni albanci in ataturki odpadejo. Hitra hrana takisto. Gostiln z "industrijsko" ponudbo ne obiščem več kot enkrat. Seveda ne hodim v restavracije, kjer je porcija trikrat manjša od krožnika.

Tako da... Tisti pogreti jabolčni burek na črpalki navsezgodaj zjutraj je še moja največja pregreha, zgleda.

Klasika: juha (goveja s testeninami, gobova itd.), glavna jed po izbiri (najraje s krompirjem, naj bo pečen ali kuhan, zrezek, klobasa, zelje, špageti...) pa seveda obvezno sveža zelena ali pisana solata (kar je nekoliko težje pozimi). Domače jedi preferiram predvsem zato, ker jih je moje telo že vajeno, da ga ne šokiram z nekimi "eksperimenti", kot sta kitajska ali mehiška hrana, da ne omenjam nekih čudnih veganskih poskusov simuliranja mesa.

Dovolj jedi sem že poskusil in vem, kaj mi najbolj paše. Pogreta juha iz plastičnih posod to ni, takoj jo prepoznam.

Zgodovina sprememb…

branimirII ::

Ne trolam, samo ti nimas pojma o nutricijonizmu. Dlje ko je hrana zamrznjena slabse kakovosti je. Cim bolj sveza hrana, boljse je. Zamrznjena hrana ko odmrznes je po defaultu slabse kakovosti kot takrat ko je bila sveza.

Unknown_001 ::

branimirII je izjavil:

Ne trolam, samo ti nimas pojma o nutricijonizmu. Dlje ko je hrana zamrznjena slabse kakovosti je. Cim bolj sveza hrana, boljse je. Zamrznjena hrana ko odmrznes je po defaultu slabse kakovosti kot takrat ko je bila sveza.


Ti nimaš pojma o naravoslovju nasploh. Nutricionizem ki ga ti zagovarjaš pa je še eno izkrivljeno krivoverstvo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

NikolormousB ::

Pogreta juha iz plastičnih posod to ni, takoj jo prepoznam.


Ne, je ne.

branimirII ::

edit: ne samo to! sadje, ki stoji na sobni temperaturi je bolj zdravo kot ce jo vzames iz hladilnika. To je ze dokazano.

Unknown_001 ::

branimirII je izjavil:

edit: ne samo to! sadje, ki stoji na sobni temperaturi je bolj zdravo kot ce jo vzames iz hladilnika. To je ze dokazano.


Termodinamika ni tvoja močnejša plat nde?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

NikolormousB ::

Najbolj zdravo je tako ali tako pranojedstvo.

Sonce ti zagotavlja vso energijo, ki jo potrebuješ. Samo dost morš verjeti v to. Hrana je satanovo delo.

branimirII ::

Upam stavit, da se spoznam na nutricijonizem vec kot 99% ljudi na tem forumu.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: SloLord ()

mihec87 ::

branimirII je izjavil:

edit: ne samo to! sadje, ki stoji na sobni temperaturi je bolj zdravo kot ce jo vzames iz hladilnika. To je ze dokazano.


Sploh tisto kupljeno v trgovini:D lol..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

FormerUser ::

branimirII je izjavil:

Zmrznjene jedi izgubijo del zdravilnih snovi in je manj zdravo.


Najboljša je gotovo sveža hrana, direkt iz vrta v lonec in potem na mizo, ampak marsikdaj pa to ni mogoče/ni ekonomično in zamrzovanje, če ga pravilno izvajaš, je ena najboljših tehnik ohranjanja kvalitete in obstojnosti živil, seveda pa ni primerna čisto za vse.

branimirII ::

Doba mamutov in ledenikov je mimo. Ni treba vam vec lovit in zmrznit na zalogo. Trgovine delajo skor vsak dan. Edin sistem zivljenskega stila ste si zjebal in kao nimate casa.

Unknown_001 ::

branimirII je izjavil:

Upam stavit, da se spoznam na nutricijonizem vec kot 99% ljudi na tem forumu.


Mar je temu res tako?

Če brez guglanja uspeš povedat kaj pomeni e300 se lahko pogovarjava dalje. To so osnove.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

branimirII ::

90% e-jev ne rabim guglat, ker mi ni treba. Zato, ker jih ne kupujem.

SimplyMiha ::

NikolormousB je izjavil:

Pogreta juha iz plastičnih posod to ni, takoj jo prepoznam.


Ne, je ne.


Someljeri z okušanjem vina prepoznajo sorto trte in vinograd, na kateri je ta zrasla.

Jaz prepoznam svežo juho, zamrznjeno juho iz plastične posode, juho iz vrečke oziroma jušne kocke.

Najbrž je razlika med nama v tem, da si brbončic ne uničujem z ulično kuhinjo.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj nosite za mal'co s sabo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8311669 (8485) c3p0
»

koliko € vam gre za hrano, na mesec? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20341845 (34638) nobodyelse
»

Kaj lahko pojem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14438481 (32926) johan05
»

Kaj je za kosilo

Oddelek: Loža
499352 (6496) m0LN4r
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722711 (21060) ales85

Več podobnih tem