» »

Prehranjevalne navade

Prehranjevalne navade

1 2 3
4
»

avom23 ::

Ja, tudi nizka stopnja sladkorja je lahko povezana z glavobolom. Bo verjetno držalo.

Moj glavobol je bil bolj povezan s kakšno skodelico kave preveč, kolesarjenjem na soncu ipd. in divjanju sem in tja.

Kvinta ::

Vsi OH se v telesu spremenijo v cuker torej če poješ pol kile kruha na dan se ta spremeni v glukozo torej v cukr in polj gre dalje tak ,da cukra samega sploh jest ne rabiš :))

IL_DIAVOLO ::

Pa zredis se tudi ko pujs.

Filip8 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

A še kdo kuha večje količine pa jih da zmrznit? Al vedno samo po majhne obroke?

Včeraj mi je recimo uspelo skuhat okoli 20 litrov odličnega golaža. Kuhal se je več kot 8 ur. Prvo uro moraš biti zraven, da se čebula sprosti in da naložiš meso in začimbe, potem pa zaliješ in se kuha sam, pazit moraš samo, da na vsako uro zaliješ z vodo do vrha posode). Iz tega je prišlo 7x po 2,5 litra za v skrinjo, 2.5l smo ga danes pojedli za kosilo

Golaž vedno kuhamo na maso. Ker pri nas tak golaž potem lahko uporabiš kot golaž in zraven skuhaš polento ali makarone ali kruhove cmoke, lahko pa uporabiš kot osnovo za rižoto (v golaž streseš riž in veliko zelenjave, pa to kuhaš, dokler se riž ne zmehča) ali pa recimo narediš boranijo (v golaž streseš fižol in krompir ter ostalo zelenjavo, ter to kuhaš dokler se krompir ne skuha.

Še kdo to počne?

Pri nas fotr vedno kuha z 5-8kg divjačine, več ko ga skuhaš boljši je. Vedno ga kaj ostane in se da v skrinjo brez problema.

mirzad ::

za glavobol pomaga kofein in veliko vode z nekaj soli/sladkorja

m0LN4r ::

Moj glavobol je vedno povezan z utrujenimi ocmi, edino kaj pomaga je, da se vlezem in zaprem oci, na sreco je pa to samo 1x letno, priblizno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

c3p0 ::

avom23 je izjavil:

Borovnice vsebujejo veliko antioksidantov.
...
"Antioksidanti v borovnicah, imenovani antocianini, zmanjšujejo tudi tveganje za bolezni srca, znižujejo slab LDL-holesterol in krvni pritisk."

Črni riž še več od borovnic.

Za glavobol pa pol lekadola ;). Če je res hud, ponavadi pa pomaga že kratka sprostitev. Ampak vedno, ko ga dobim, recimo na pol leta in pogledam nazaj skozi dan, bi ga lahko preprečil. Nisem pil dovolj vode, pustil, da mi je kaka situacija povzročila stres, pa mi ne bi rabila (nič ni vredno tega).
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zajtrk (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48275713 (27214) xyz248
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

13319362 (17066) Unknown_001
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

7313647 (4380) c3p0
»

Kaj lahko pojem? (strani: 1 2 3 )

14438463 (32908) johan05
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

8722674 (21023) ales85

Več podobnih tem