» »

Krizni "prepper" kredit

Krizni "prepper" kredit

1
2
»

[Michael] ::

Ja, vodilni v SKB so se zgleda odločili, da v tem obdobju ne bodo dajal kreditov.
Zdele grem na NLB...

Vazelin ::

[Michael] je izjavil:

Ja, vodilni v SKB so se zgleda odločili, da v tem obdobju ne bodo dajal kreditov.
Zdele grem na NLB...

Poročaj kok je na nlb

So se pri skb ustrašli preperjev?:))
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

PreviousUser ::

Ciciv je izjavil:

Ravno en mesec nazaj vzel kredit. Dobrih 100k. Hvala bogu s fiksno obrestno mero...

Pa saj obrestne mere bi morale iti še dol glede na ukrepe centralnih bank?

PreviousUser ::

[Michael] je izjavil:

Ciciv je izjavil:

Ravno en mesec nazaj vzel kredit. Dobrih 100k. Hvala bogu s fiksno obrestno mero...

Dober "timing", jaz sem zamudil.

(1) Dajalci kreditov, ki niso vključeni v sistem izmenjave informacij o boniteti strank po zakonu, ki ureja bančništvo, so za pridobitev informacije o zadolženosti potrošnika upravičeni obdelovati podatke o:
1. zamudi pri izpolnitvi posamezne obveznosti nad 90 dni;
2. začetku postopka prisilne izterjave;
3. blokiranem plačilnem računu zaradi zamude pri izpolnitvi obveznosti in o deblokadi.

Glede na to, da nobena točka zame ne drži in izpolnjujem vse pogoje za pridobitev kredita, kaj še lahko storim?
Iz pravnega vidika, a lahko mojo vlogo zavrnejo brez upravičenega razloga, ki bi bil naveden v zakonu/predpisu?

A je dajanje kreditov opredeljeno kot nujna storitev?

Mal prej govoril s kolegom glede kreditov. Je tut neki probaval preko KlikIn-a nekaj časa nazaj oni kredit, ko ti ga kao kar tako preko aplikacije avtomatsko odobrijo. Baje ne izpolnjuje kriterijev, čeprav ima sladko plačo (res pa je da ima visoke stroške življenja - čeprav kreditno ni skoraj nič zadolžen in bi moral glede na to koliko mora ostat plače BP dobit kredit). Sedaj pa vprašanje če so to zaostrili sedaj ali je to že tako ali tako od zadnje zaostritve letos. Torej jaz grem pot pod noge ta teden malo povprašat.

Bo zanimivo ali smo uradno že v kakšnem kreditnem krču

Zgodovina sprememb…

;-) ::

[Michael] je izjavil:

Zdele grem na NLB...

Javi kaj bo na nlb, fotr je mel danes neke tezave nisem se se slisal z njim, kredita misli butnit na firmo kolikor gre.

torej če nekdo hoče dobit kredit in je kreditno sicer sposoben se mora za 3 mesece odpovedat npr. kokainu, vsakodnevnemu pivu, jedači v restavracijah, da je potem manj odhodkov? :D A to vse banke gledajo tudi odhodke?? To se pravi moraš pred pridobitvijo kredita furat tak lifestyle, kot ga boš ko vzameš kredit? lol

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Do zdaj ni blo tak...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Saj meni se čudno to zdi.
Primer:
- imaš XY plače, ki ni sploh obremenjena
- zapraviš pač za razne neumnosti, ki se jim potem pač odpoveš ko dobiš kredit (npr. vsakodnevno pitje po kafičih, žuranje dražje)

Torej, sedaj moraš živeti 3 mesece oz. 6 mesecev po pravilih, kot da bi že imel kredit? :D

Zgodovina sprememb…

Torej bo potrebno pred requestom za kredit bit par mescev na kruhu in vodi, da ne trošiš:D
Vse skupaj bo kreditni krč se meni zdi. "whatever it takes except residents" LOL

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

Tudi men ni noben gledal na ta način...pa sem kredit jemal prejšni mesec...in tudi veliko potrošim...praktično vse kar lahko....bo pa potrebno se sedaj kakšnim priboljškom odpovedati, da bom pokril kredit....ampak zaradi tega mi na banki niso komplicirali.

čisto možno, da so uvedli sedaj na hitro kaj dodatno.

PunkDude ::

SKB daje kredite, ce izpolnjujes pogoje. Ne sirite laznih inf.

PunkDude je izjavil:

SKB daje kredite, ce izpolnjujes pogoje. Ne sirite laznih inf.

In zakaj je uporabniku zgoraj SKB zavrnila kredit, če kao izpolnjuje kreditne pogoje? Jaz tako razumem, da on izpolnjuje.

In ne, moj kolega ma odlično plačo, ampak veliko troši in ni obremenjen z nekimi krediti. Tisti kredit prek aplikacije ni šel čez. Res pa ne pri SKB

Zgodovina sprememb…

PunkDude ::

A misliš da je prvi in edini z zavrnjenim kreditom, lol.

val46 ::

Ne se sekirat Vazelin za tega tvojga prijatelja. Verjemi da ve banka o njemu veliko več kot ti, zato mu najbrž tudi ni kredita odobrila. On ti je valda najbrž le svojo plat zgodbe povedal, kaj je pa dejansko v ozadju, pa vprašanje. Ker ti povem, da poznam podoben primer, tip mel plačo, kot jo večina nas lohk sam sanja, pa isto mu kredita niso odobrili, ker : je živel v najemniškem stanovanju, za katerega je vsak mesec dajal 800€ najemnine, imel je avto na leasing za cca 300€ obroka na mesec, plačeval 350€ preživnine za otroka...Torej si že samo s temi postavkami skorej na 1500 na mesec. Pol pa morš vedet še za ostale stroške(položnice, zavarovanja, itd). Zdej odvisno za kaj bi kredit jemal...če se gre za stanovanjski(potem mu tistih 800€ najemnine najbrž bi nekako spregledali, ker morda ravno to stanovanje kupuje, kar pomeni da bi potem namesto obrok za najemnino, plačeval obrok za stanovanje), mu bi morda še odobrili. Če pa vzame potrošniški kredit za ne vem, novo TV, računalnik, dopust, jadrnico,...mu ga nobena banka ne bo odobrila kar tako.

Vazelin je izjavil:

Poročaj kok je na nlb

V NLB uredil v treh dneh.
Odprl račun in dobil kredit. Zanimivo je, da me niso vprašali zakaj hočem kredit.
V SKB bom račun zaprl.

Zgodovina sprememb…

A vzel si tak potrošniški kredit do 84 mesecev?

Da.

Ja in kere dokumente si rabil vse? Tudi recimo izpiske iz obnstoječe banke?

- samopotrdilo o davčnem rezidenstvu posameznika
- izjava o življenjskih stroških kreditojemalca
- vloga za posredovanje podatkov o prilivih in odtegljajih na TR (SKB mi je napisal vse prihodke za 12 mesecev nazaj)
- izjava delodajalca, da je obveščen o novem računu in da bom v prihodnje dobival plače na ta nov račun

Evo, v sredo ali četrtek bo zadeva pripravljena. Moram še izpolnit neko izjavo o življenjskih stroških (kok daš za avto, pa za hrano, pijačo ipd.) in podobno. Par dni gor dol nima veze. Tko da to je to.:D

Če se gospodarstvo opomore in bo kot je bilo sem bom seveda "zajebal", saj bom plačal stroške odobritve in predvsem zavarovanja kredita (to znese kar nekaj stotakov) in obresti do takrat. V nasprotnem primeru bom malo lažje spal. Kakorkoli bom videl. Če, upam da se, gospodarstvo postavi na noge, bom enkrat konec leta vse skupaj odplačal in se rešil bodočega kredita. Do takrat bo pač denar gor "za vsak slučaj"

Zgodovina sprememb…

Zadeva je pod streho preperski kredit. Priznam, da neke logike v ozadju sicer ni, kot to, da je lažje biti likviden, če pride do kakšnih dolgotrajnejših težav. Raje bolj mirno spim, čeprav zavoljo tega, da sem pač spušil na zavarovanju, interkalarnih obrestih, odobritvi in vsakomesečnih obrestih do (predčasnega) poplačila...

To je to LP

Smurf ::

Ciciv je izjavil:

Zaradi obstojecega stanja bodo obrestne mere prej padle kot narastle.

Smurf: se mi zdi da so krediti s fiksno obrestno mero precej zrasli. Dve leti nazaj mam občutek, da so bile obrestne mere nižje.

Potrošniški so pa itak vedno dragi :D

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

@Vazelin in @[Michael]: WTF? Za preživetje sta vzela/nameravata vzeti potrošniški kredit, ki ga mogoče sploh ne bosta potrebovala? 8-O Pa valda imaš pet jurjev nekje na računu, ki si jih v zadnjih 20 letih našparal za hude čase?!? In kako potem nameravata kredit vrniti, če jih nista uspela privarčevati v času debelih krav? Razen, če je to v resnici the big plan - nevračilo kredita?

Okapi ::

Saj smo že obdelali. Doslej je brezskrbno zapravljal in nima tistih "pet jurjev nekje na računu". Zdaj ga je pa malo zaskrbelo. Možnosti sta dve:
1) začneš varčevati, ampak boš še najmanj eno leto brez tistih "petih jurjev na računu", in boš zaradi tega v skrbeh in slabo spal.
2) vzameš preventivno posojilo, kar z drugimi besedami pomeni, da si začel varčevati, "privarčevanih" pet jurjev se je pa že znašlo na tvojem računu, da lahko mirno spiš.

Če ostaneš brez dela in denarja, si v prvem primeru brez vsega. Mogoče te vržejo iz stanovanja, če si najemnik. V drugem primeru pa imaš tistih "pet jurjev" na računu, ki jih sicer ne smeš vseh porabiti, ker boš moral nekaj časa iz tega denarja tudi posojilo odplačevati, ampak nekaj denarja pa vendarle imaš, da nisi čisto brez vsega.

Miren spanec ima sicer neko ceno (ceno financiranja kredita, ki trenutno ni visoka), ampak hebiga, če bi rad mirno spal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Nekako tako, Okapi:)

@Vazelin in @[Michael]: WTF? Za preživetje sta vzela/nameravata vzeti potrošniški kredit, ki ga mogoče sploh ne bosta potrebovala? 8-O Pa valda imaš pet jurjev nekje na računu, ki si jih v zadnjih 20 letih našparal za hude čase?!? In kako potem nameravata kredit vrniti, če jih nista uspela privarčevati v času debelih krav? Razen, če je to v resnici the big plan - nevračilo kredita?

Mene je prejšnja kriza (tudi našo familijo nasplošno, eden je ostal brez podjetja z goro dolgov, ko mu niso plačevali, pač prekinitev verige) drago stala. O podrobnostih ne bi - sem si pa občasno tudi izposojal denar za osnovne položnice pri žlahti. Vsekakor sem vzel v zakup dejstvo, da bom zadevo pač plačal tako ali drugače (zavarovanje kredita, obresti), ki ga morda niti ne bom rabil. Ampak raje to, kot tisto kar se je dogajalo meni osebno v letih 2011... Slabe stvari človeku ostanejo v podzavesti dolgo časa.

Ne, nevračilo kredita ni v načrtu. Dvomim, da bo prišlo do tega, da bi fizičnim osebam kakorkoli odpisali kredite. To je praktično nemogoče. Gre zgolj za mirno spanje! Thats all

Zgodovina sprememb…

Baja ::

@Vazelin: da ti malo spanje pokvarim, zaupaš banki da boš lahko "teh pet jurjev" kadarkoli v prihodnosti dvignil?

Baja je izjavil:

@Vazelin: da ti malo spanje pokvarim, zaupaš banki da boš lahko "teh pet jurjev" kadarkoli v prihodnosti dvignil?

Ja, nekako štartam iz predpostavke, da ne pride do Mad Max scenarija:D

Sam vazelin, kje pa boš lahko porabljal teh 5 jurjev, če z Nodijom tekmujeta, kdo bo več časa doma ostal? :D

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Vazelin ()

Okapi: te moram popravit v "ceno financiranja kredita, ki trenutno ni visoka". Cena financiranja potoršniških kreditov na nekaj let je še vedno visoka. EOM je precej visok, ko vse sešteješ

Zgodovina sprememb…

Evo krizne razmere ne vplivajo na kreditno sposobnost
https://www.zurnal24.si/pod-streho/bank...:D

Pri izračunu kreditne sposobnosti občana banke po novem naj ne bi upoštevale znižanih dohodkov v času koronakrize

Zgodovina sprememb…

Ja sej hvala bogu da je tako, če gre pol naprej vse kot je blo pred korono. Se pravi ista služba in enaka plača kot je bila recimo pred 1.3.2020. Če se pa to spremeni na slabše za kreditojemalca, je pa fino za preštudirat, ali vzet kredit ali ne. Ker najbrž noben noče kredita za hišo ali stanovanje ali avto jemat, da ti pol to banka pobere, če nisi sposoben odplačevat obrokov.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 456 57 58 59 )

Oddelek: Loža
2915498880 (687) Mato989
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29475047 (21395) Lonsarg
»

Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )

6022243 (13906) gansta
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714475 (7239) Invictus
»

Kredit vezan na švicarske franke (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1693264260 (151412) perci

Več podobnih tem