Forum » Pomoč in nasveti » Raspberry Pi
Raspberry Pi
Boomerang ::
Zanima me, kako se Raspberry računalniki obnesejo v praksi. Je to namenjeno samo testiranju ali se da početi tudi kaj več... recimo poganjanje kakšnih zahtevnejših aplikacij, postavitev http serverja, uporaba kakšne kompleksne spletne aplikacije, predvajanje glasbe in videa? Malo sem skeptičen, ker 150 € mi deluje res malo, da bi s tem lahko počel kar mi pade na pamet, ali pač?
hojnikb ::
150€ ? rpi je like what, 35e?
sicer pa, odvisno kaj pricakujes. Z njim se da pocet vse kar nastevas, vendar z dolocenimi omejtivami.
sicer pa, odvisno kaj pricakujes. Z njim se da pocet vse kar nastevas, vendar z dolocenimi omejtivami.
#brezpodpisa
Boomerang ::
150€ ? rpi je like what, 35e?
Imam en disk, s katerim nimam kam. Zato sem na ta disk nameraval shranit filme in kup mp3-jev... potem pa bi to priklopil na raspberry in na tv. Se pravi bi uporabljal bolj kot kak media-box ali kako bi temu rekel. Pa tudi preko youtuba bi kdaj kaj pogledal ali obiskal strica googla. Kakšne pa so te omejitve?
rpi ne podpira novejsih kodekov kot so vp9 in hevc, tako da predvajanje tega je prakticno nemogoce. pa seveda podpira samo do 1080p
#brezpodpisa
marjan_h ::
Jaz imam RPi4 4 GB rama na katerega sem naložil Manjaro Linux (xfce). Ampak problem je ker stvar šteka. Ko kliknem na Firefox, se odpre po 3-4 sekundah, ko začnem tipkat v iskalniku se črke prikažejo po parih sekundah. Edini način, da stvar deluje brez zamika, če izklopim GUI in uporabljam terminal.
Ima kdo podobne probleme? Je to praksa? Bi moral poskusiti s kakšnim drugo Linux distribucijo? Ne vem kaj je problem. Če preverim frekvenco CPU je 1 Ghz, ampak mislim da se samodejno skalira navzgor. RAM je le 2 GB zaseden od polnih 4 GB in uporabljam 64 GB micro sd.
Ima kdo podobne probleme? Je to praksa? Bi moral poskusiti s kakšnim drugo Linux distribucijo? Ne vem kaj je problem. Če preverim frekvenco CPU je 1 Ghz, ampak mislim da se samodejno skalira navzgor. RAM je le 2 GB zaseden od polnih 4 GB in uporabljam 64 GB micro sd.
strawman ::
Mogoče je micro SD kartica starejše generacije. Testiraj hitrost.
Sprobaj še uradno Raspbian distro, ki je optimizirana za Pi.
Sprobaj še uradno Raspbian distro, ki je optimizirana za Pi.
raspbian + overclock na 2Ghz pa hitra (beri hitre random hitrosti) sd kartica, pa bo precej bolje. Samsung evo/evo+ so kr dobre za te namene.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 37939 (4777) | fulgur |
» | Raspberry Pi (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Strojna oprema | 795391 (32518) | Kurzweil |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 263913 (23129) | pierch |
» | Raspberry Pi OS namestil Microsoftov repozitorij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 12127 (8067) | poweroff |
» | Raspberry Pi 400 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 12398 (6131) | CaqKa |