Forum » Loža » "Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"
"Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"
Temo vidijo: vsi
darkolord ::
Kaj smo profitirali z uvedbo tako strašnih novih tehnologij in famozno Urbana kartico?- možnost prestopa
- kartica je precej bolj praktična kot žetoni (tako za uporabnike kot LPP in vsa prodajna mesta)
- enostavnejši nakup mesečne vozovnice (prej sem velikokrat ostal brez, ker nisem bil dovolj hiter in so v lokalni trafiki pač prodali vse nalepke za tisti mesec)
- možnost uporabe iste kartice za druge storitve (plačilo parkirnine)
- možnost statistik in optimizacije prog
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
CleanPower ::
Zdravo
Imam en problem.
Danes sem naložil 10e na urbano, šel na avtobus in prislonil kartico da bi plačal.
Ko je prišel kontrolor sem mu dal urbano, on pa je rekel da nisem plačal.
Urbano mi je vzel in rekel da moram na bavarca in se tam menim naprej ko bodo ppgledali v sistemu ce sem res placal.
Kakšni so sedaj koraki in kaj ke pametno nardit?
Imam en problem.
Danes sem naložil 10e na urbano, šel na avtobus in prislonil kartico da bi plačal.
Urbano mi je vzel in rekel da moram na bavarca in se tam menim naprej ko bodo ppgledali v sistemu ce sem res placal.
Phantomeye ::
CleanPower je izjavil:
Zdravo
Imam en problem.
Zelena ali rjava? Če se izkaže, da nisi plačal. Pač greš in kupiš novo rjavo. Če je pa zelena - imenska - tuf luck.
Stari maček ::
Pri takem razmišljanju potem ljudi kot je tvoj tast sploh ni za spustit iz hiše. Ker niso problem samo cone.
Kako naj revež sploh ve kam prislonit urbano?
Kako naj revež naprimer ve kaj pomenijo modra in zelena parkirišča po ljubljani?
Pa kaj so parkirne dovolilnice in kdaj do kdaj se plača parkirnina?
Pa kako ravnat ko na semaforju vidiš deklico namesto dečka...
Pa bog ne daj, da pride do samoposrežne blagajne in odnese sedvič brez da bi plačal...
To o čemer ti nakaldaš je brezvezno sprenevedanje in iskanje izgovorov. Kontrolorji in klasificiranje vožnje brez veljavne vozovnice kot prekršek, pač ni nastalo zaradi 70 letnih dedkov, ki enkrat letno falijo cono. Tudi UK in DE tega nista kvalificirala kot kaznivo dejanje zato, ker želijo penzioniste spravit v zapor.
Ampak kot ponavadi je najlažje prodajat populistične buče in se izogibat odgovornosti za lastna dejanja.
Zgoraj je lep zapis o bully state, ki pa zgreši eno pomembno predpostavko. Bully state ni vzrok problema, Bully state je posledica problema. Sistem ni poslan od boga ampak je zgolj logična posledica in odraz družbe v kateri se vzpostavi. Družbe v kateri kršitve neformalni ali tudi pravnih form odpirajo vprašanja kot je: Kaki prasci so kontrolorji, da kaznujejo ljudi brez vozovnice namesto, da bi se vprašali kakšni prasci se vozijo brez vozovnic in to v takšni meri, da je potrebno izvajati kontrole. V družbi, kjer se dnevni odpirajo teme (tudi na tem forumu) kako se izogniti kazni za dejanja, ki jih posameznik stori pač postane izogibanje odgovornosti del kulture.
V družbi kjer je edina vrednota posameznika njegova pravica, pri čemer bo naredil vse da se izogne kakršni koli odgovornosti za svoja dejanja, se to seveda odraža tudi v zakonodajnem procesu (saj so tudi ti ljudje enaki), izvajanju ( kontrolorji so del iste družbe) kakor tudi sankcioniranju. Dokler bomo živeli v družbi, kjer bo izogibanje odgovornosti vrednota bomo imeli prenormiran sistem, ki bo sankcioniral vsako malenkost.
No, ja, do deklice in dečka tudi jaz pojma nisem imel, o čem pišeš. Ker sem se z avtobusom peljal ene trikrat v dijaških cajtih, še na one karonske žetone. Ki so bili natiskani le na eni strani. In je folk potem nove štancal na veliko iz kartona....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Urbana (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 54748 (3630) | Lonsarg |
⊘ | Odvzem šolske urbane (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10660 (8068) | solatko |
» | lpp redarji, kontrola urbanih? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21907 (16930) | Šimpanz |
» | Uporabna vrednost urbane (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 53718 (50565) | Ziga Dolhar |