Forum » Na cesti » Radar
Radar
levan ::
Zdravo, danes se peljem po obvoznici iz smeri sentvida proti dolgemu mostu. Na znani lokaciji, malce naprej od razcepa za kozarje stoji avto v katerem je bil radar. Omejitev je tam 80, mimo mene se pelje avto s hitrostjo vsaj 110km/h in v trenutku ko je ze mimo radarja radar utripne in najvrjetneje slika mene, ki sem bil od radarja oddaljen nekje 30m. Moja hitrost je bila v tiistem trenutku nekje 90-95 km/h. Je mozno da dejansko tega ki je hitreje sel od mene ni slikal in je slikal samo mene ali je mozno, da se je zabliskalo njemu, ceprav se je zabliskalo v trenutku ko je bil ze nekje vzporedno z avtom v katerem je bil radar?
Lp
Lp
- zaklenil: Mavrik ()
korenje3 ::
Naredil si prekršek tako da ne vem kaj hočeš od nas?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: kuall ()
levan ::
Zanima me samo, kako je možno, da nekoga, ki se pred tabo pelje z večjo hitrostjo ne slika. Tukaj nekako ni logike po mojem mnenju. Kolikor vem imajo tudi te radarji neko toleranco, tudi če se pelješ par km/h ne bo slikal, ker sem se že večkrat tam peljal cca. 90km/h pa ni slikal.
Pika na i ::
kuall ::
brez skrbi, kazen za to je samo 80€ ali 40€ polovička. je kar prav vozit 20 čez omejitev na avtocesti. v naselju pa do 10.
kr3ten ::
Zanima me, če imaš 50-100 m pred znakom z omejitvijo hitrosti več hitrosti, kakor jo imaš lahko od znaka naprej in te snema radar (pred predorom). Ali ti pošljejo kazen ali je kazen upravičena samo če prekoračiš hitrost od znaka naprej?
50-100 m pred tablo sem iz 100 km/h (max 110) tik pred tablo zmanjšal na 80 km/h. Ali lahko fašem položnico?
50-100 m pred tablo sem iz 100 km/h (max 110) tik pred tablo zmanjšal na 80 km/h. Ali lahko fašem položnico?
Zajec123 ::
Zdravo
Zanima me, če te tukaj v rondoju dobi radar,kjer je naselje vendar je hitra cesta. Kolikšna je lahko največja kazen?Se smatra to kot kazen za hitro cesto ali?
Zanima me, če te tukaj v rondoju dobi radar,kjer je naselje vendar je hitra cesta. Kolikšna je lahko največja kazen?Se smatra to kot kazen za hitro cesto ali?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zajec123 ()
Scorpy84 ::
Tabla za naselje je tam, pa tudi če bi po nekem naključju bila avtocesta, ti tabla za naselje jasno pove koliko je omejitev.
Scorpy84 ::
Za taka neumna vprasnja, ki je osnova cpp, kjer si ocitno raje prespal ali ne vem kako naredil izpit, predvidevam in upam da odgovor dobis po posti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()
Gr8t ::
Če je pa tukaj med tablo in krožnim postavljen radar, pa vseeno če se sploh ne voziš, ker če nimaš svobode po svoji presoji zmanjšat pred krožnim, potem pa naj tudi gredo nekam, jaz za to ne rabim nobene table, mimo table greš tukaj komot 80 in potem spustiš plin. Kakšen CPP neki, važna je predvsem dinamika.
Pa dobro, saj na moji 10km poti so tudi 3 mesta za radarje in tam pač vozim povsem do table tistih 55-60, ampak povsod drugje mi je pa važno predvsem to da držim čimvečjo povprečno hitrost. Recimo tam kjer je cona 60, jih vozi 90% 90-100, ker pač na ravninah izven naselij ni radarjev. Jaz sem včasih vozil 120, ampak sem po plačilu 700EUR najprej vozil en čas 80 (provida, vsak ve da izven naselij ni radarjev, zdaj pač vsakega ki mi sledi smatram za provido), potem pa hitro prešaltal na 90-100.
Ne vem ker bedak je sploh postavil tako tablo sredi čiste ravnine, če prej nikoli ni bilo nobene nesreče pri 90, magari bi dal 80 ali pa nič, saj je že itak 90 dovolj majhna hitrost. Vem, hoteli so naredit neko varno cono za pešce, ker ni pločnikov, ampak saj ko vidiš pešca (če gresta 2 na uro mimo, je že veliko), se pač premakneš na sredino ceste in greš tudi komot 90 mimo njega.
Pa dobro, saj na moji 10km poti so tudi 3 mesta za radarje in tam pač vozim povsem do table tistih 55-60, ampak povsod drugje mi je pa važno predvsem to da držim čimvečjo povprečno hitrost. Recimo tam kjer je cona 60, jih vozi 90% 90-100, ker pač na ravninah izven naselij ni radarjev. Jaz sem včasih vozil 120, ampak sem po plačilu 700EUR najprej vozil en čas 80 (provida, vsak ve da izven naselij ni radarjev, zdaj pač vsakega ki mi sledi smatram za provido), potem pa hitro prešaltal na 90-100.
Ne vem ker bedak je sploh postavil tako tablo sredi čiste ravnine, če prej nikoli ni bilo nobene nesreče pri 90, magari bi dal 80 ali pa nič, saj je že itak 90 dovolj majhna hitrost. Vem, hoteli so naredit neko varno cono za pešce, ker ni pločnikov, ampak saj ko vidiš pešca (če gresta 2 na uro mimo, je že veliko), se pač premakneš na sredino ceste in greš tudi komot 90 mimo njega.
zmaugy 23.8.2019:
Ne verjamem, da je razlog za vožnjo nad omejitvami iskanje prihrankov na času.
Glavni razlog je dolgčas in nesvoboda vožnje za počasnelami.
Ne verjamem, da je razlog za vožnjo nad omejitvami iskanje prihrankov na času.
Glavni razlog je dolgčas in nesvoboda vožnje za počasnelami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gr8t ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56223 (45429) | Oki |
» | Radar in tolerancaOddelek: Na cesti | 30020 (27849) | St235 |
» | perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 90280 (63033) | BlueRunner |