Business Insider - Toliko naj bi letos Google plačal (članek je plačljiv, alternativni vir), da bo njegov iskalnik v Applovem brskalniku Safari še naprej nameščen privzeto. Podatek o devetih milijardah je sicer obelodanil analitik Goldman Sachsa Rod Hall, ki je tudi napovedal, da se zna zahtevana vsota že leta 2019 povzpeti na 12 milijard USD.
Vsi ti zneski so neuradni, ampak Google naj bi leta 2014 za ta privilegij plačal milijardo, lani pa tri milijarde. Če Hallov podatek drži, je Apple letos svoj zahtevek kar potrojil, a drugo mesto po tržnem deležu na trgu pametnih telefonov, očitno omogoča tudi take poskoke. Analitik še pravi, da je Apple eden od najboljših generatorjev prometa na Googlovemu iskalniku, zato je precej verjetno, da bodo v Mountain Viewu zahtevano vsoto molče poravnali.
V članku se še sprašujejo ali je dvig cene morda povezan tudi z lansko zamenjavo privzetega ponudnika iskanja pri pomočnici Siri in v Macovem Spotlightu? Tudi tam je namreč odtlej namesto Microsoftovega Binga na prvem mestu Google.
Ce jih lahko molzejo,jih pa naj...Ponudil bi jim neko normalno ceno, ce ne sprejmejo pac ne bo google privzeti iskalnik, itak si ga bo 90 odstotkov lastnikov apple namestilo naknadno... Naj se bolj drzijo huawei, on bo zrusil vse velikane
Jaz se zelo trudim z duck duck go, ampak v kar veliko primerih je na zalost neuporaben in kaze povsem nerelevantne zadetke. Ko dela je fino, ko pa ne dela je pa treba na google. :(
Binga in ostalih (ki preprodajajo osebne podatke isto kot google) pa nisme rpobaval, je en sekret dovolj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Sklepam da mislis qwant (prvi hit na ddg za "quant search" ). Sicem me takoj na prvi pogled odbije stran njihov "social" aspekt, trending neumnosti in ostala nepotrebna navlaka, ampak bom probal ce zna zdeva vsaj iskat uporabno (uapm da s cim manj socialne navlake).
EDIT: Imajo na prvi strani settingow opcijo za izklopit njihove novice in socialno sranje, tako da izgleda obetavno!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Nekaj me čudi. Če Google dal 1/15 svojih prihodkov za to, da bo na Applih privzet iskalnik. A oni dejansko niso tako prepričani v superiornost svojega iskalnika ali so ostali iskalniki napredovali in postali čisto uporabni in v bistvu povprečen človek niti ne rabi več nujno googla?
Khm... ali je kdo pomisli, da jabuk s tem daje podatke googlu? Vezano na novico na kakšen mesec nazaj, ko so ugotovili, da Androis orto pošilja podatke, Apple pa ne. Mogoče se ta kani spremeniti :) Sej imajo v obeh podjetjih hude stručkote za te stvari. In google ni od včeraj, ne bi šli v to, če ne bi prej večkratno preračunali... Drugače pa 9M je orto denarja. Ako bi jest bil Apple, bi sedaj, ko je novica zunaj, prenesel 1M v dobrodelne organizacije. Takoj bi mi vrednost delnic poskočila, češ, glej ga jabukarja, kako je car z občutkom za humanost
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Nekaj me čudi. Če Google dal 1/15 svojih prihodkov za to, da bo na Applih privzet iskalnik. A oni dejansko niso tako prepričani v superiornost svojega iskalnika ali so ostali iskalniki napredovali in postali čisto uporabni in v bistvu povprečen človek niti ne rabi več nujno googla?
Če je default, ga uporablja ogromno več ljudi, kot če ni default.
Poglej trenutno deleže, pa izračunaj, koliko bi bilo, če bi kot default dali recimo Bing.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Ako bi jest bil Apple, bi sedaj, ko je novica zunaj, prenesel 1M v dobrodelne organizacije. Takoj bi mi vrednost delnic poskočila, češ, glej ga jabukarja, kako je car z občutkom za humanost
Vlagatelje zanima donos in ne dobrodelnost. Dobrodelnost je dobrodošla le dokler prinaša davčne olajšave ali druge koristi.
Kaj je narobe z Apple maps? 23 milijonov aktivnih uporabnikov ni ravno peanuts.
To da ti na poti domov iz trgovine začnejo predlagat kam bi bilo super še skočit, s tem da je predlog skrajno butasto zapakirana reklama za neko lokalno storitev?
Google ni plačal nič, to so plačali njegovi uporabniki. Na Apple napravah s tem istim denarjem samo pokriva naložbo v oglaševalsko platformo. Kaj pa mislite, da sta Apple in Google socijalni ustanovi? Ni za vsakega ponudnika storitev isti uporabnik enako vreden; ko bo enkrat Apple sposoben od posameznika iztržiti več, kot google, ne bo več googlov iskalnik privzet. Trenutno pa prodaja oglaševalski prostor drugemu oglaševalcu. In bo tudi v prihodnje, ker njim očitno niso v interesu učinkovite aplikacijske rešitve.