» »

"Resnica v svoji biti" - o sexu in ljubezni

"Resnica v svoji biti" - o sexu in ljubezni

«
1
2

drevo ::

Kohenshodenca:


Marjan:

Thomas, treba je po resnici povedat: fanti pišejo (pišemo) akrostihe in kaj jest vem kaj še vse za punce, zato, da bi prišli do užitkov v sexu skupaj s to punco.

Mogoče bo Nadezhda nerada slišala, ampak tako v bistvu je. Potem pa marsikaj ven iz tega sledi.


Zato je najbolj hecno to, da čimbolj je to dejstvo prikrito - bolj vžge pri puncah... => punce silite nas v izkrivljanje dejstev, zavajanje, laži... .


(Al je v tem oddelku prepovedan po resnici povedat?!)




drevo:

Marjan, govori zase. Ce reces kaj takega potem nimas pojma o umetnosti. Vrjamem sicer, da nekateri (morda vecina.. kaj pa vem..) to pocne, ampak pravi(hm, hm..) pesniki ponavadi(hm, hm...) ne. Sorry. Mnogo "izbrank" znamenitih pesnikov, ki so jih le-ti posvecali akrostihe in podobne stvarce a.) ni nikoli videlo teh pesmi b.) sploh ni obstajalo; so bile izmisljene s strani pesnikov.

Z izjavami, ki ji dajeta vidva s Thomasom in so stila: "Fant in punca ne moreta biti samo prijatelja; lahko sta le bila 'zaljubljena', sta 'zaljubljena' ali pa bosta." in "Fora vsega je razmnozevanje. Ni ljubezni. Koncni cilj osebka je sex..." se nikakor ne strinjam!

Jaz zagotovo ne bi pisal pesmi samo zato, da bi prisel do sexa (ceprov priznam, da moja starost in polozaj nista ravno prava, da bi lahko o tem pisal ze empiricno.. :).




Marjan:

Uf, se mi je zdelo, da bom dobil odgovor kakega umetnika, ki ne ve kakšna je resnica v svoji biti.

drevo ::

No, Marjan, prosim: Kaksna je resnica v svoji biti?

Marjan ::

Kakršni smo, smo zaradi posledice evolucije, ki neprestano delovala na nas z algoritmom sebičnega gena.

drevo ::

In? Kaj je sebicni gen? Razlozi malo, kako to vpliva na sex, ljubezen, pisanje akrostihov. S tem zgoraj nisi povedal NIC, kar ne bi bilo ze popolnoma jasno oziroma nic kar bi potrdilo mojo zmoto.

Veste kaj je smisel vsega? Smisel vsega je posledica tega in onega, vsekakor pa ne necesa tretjega! Jasno? :\

Nico ::

Vse kar počnemo, počnemo zato, da:
1. si zagotovimo preživetje
2. se razmonožujemo
3...

Vse ostale interpretacije zgoraj navedenih dejstev so romantika.
Everybody banana on your head!

Marjan ::

V tistem je zajeto vse. Ostalo je samo izpeljivo iz tega dejstva.

No pa bom malo izpeljal.

Da smo ljudje prišli iz primitivnih oblik življenja v to kar smo danes se je v naše gene zapisalo: "ne glede na vse ostalo se moraš razmnožiti".

Preživela do danes so samo bitja, ki so imela ta gen zelo močan.

Evolucija je delovala še naprej -> naprej pridejo tisti kateri se najbolj razmnožujejo. To so pa tisti, ki imajo največjo željo po tem in, ki uspešno oplodijo kar največ samic, te pa poskrbijo zato, da gen pride naprej.

Sebični gen.

drevo ::

Se vedno nisi povedal prakticno NIC, kar bi ovrglo moje prepricanje. Nekaj malega, kar pa si povedal.. bom probal pokomentirati, ceprav je pri taki off topic vsebini to tezko..

Da smo ljudje prišli iz primitivnih oblik življenja v to kar smo danes se je v naše gene zapisalo: "ne glede na vse ostalo se moraš razmnožiti".

Kaj je tvoj point? V prejsnji temi si namrec rekel:

fanti pišejo (pišemo) akrostihe in kaj jest vem kaj še vse za punce, zato, da bi prišli do užitkov v sexu skupaj s to punco


Da bi prisli do uzitkov v sexu skupaj s punco.. Ali je torej razmnozevanje ljudi pogojeno s sexom? Kaj pa umetna oploditev? Tukaj lahko zopet zacnes z lajno: "Samica mora izbrati najmocnejsega samca, da bo svoje dedne lastnosti prenesel v naslednji rod.. itd..". Ampak ali dedne lastnosti ne preskocijo ene generacije pri prenosu?

To so pa tisti, ki imajo največjo željo po tem in, ki uspešno oplodijo kar največ samic, te pa poskrbijo zato, da gen pride naprej.

21. stoletje, kapitalizem... Bogat clovek razvitega sveta gre nekam v Afriko, kjer za nekaj cekinov kupi zenske (cca. 300 komadov; cena ni prevelik zalogaj), ki jih nato posili in se vrne nazaj domov. Te zenske vse povrzejo mladice in jih v veliki bedi vzredijo do odraslosti. Gen je sel naprej, razvoj tudi..

Kaj pa homoseksualci.. oni niso ljudje?

Sicer smo pa zasli offtopic.. Kaj je ljubezen? Kaj je sex? Kasna je povezava med njima?

Marjan, si ti porocen? Si kdaj bi porocen? Imas punco? Si kdaj imel punco?

Marjan ::

Kaj ti jaz lahko dopovem, če ne razumeš osnov!?

To kar narekuje naše želje so geni in okolje. Geni pridejo ob rojstvu (in so bili na oblikovanju miljone let), okolje pa najbolj vpliva na človeka v zgodnji mladosti.

Zdaj, ko je človek dobil razum pa lahko "oguljufa naravo" in pride do užitkov po bljižnicah. Zato mu ni treba oploditi 300 afriških žensk. Pravzaprav mu ni treba nobene, ker nam je to omogočil napredek "zadnja" leta.

Zakaj pa homoseksualni po tvoje ne bi bili ljudje?

Pri njih je v okolju v katerem so odraščali ali pa v genih prišlo do modifikacije. Še en dokaz, da narava ne izpelje vedno tako kot je bilo mišljeno, pač pa pride do napak, ki se ne kažejo nujno kot pozitivni gledano iz vidika sebičnega gena.

Kaj je ljubezen?
Najprej je treba zvedet od kdaj naprej se je to čustvo razvilo pri Homo Sapiensu.
Če govorim tako na pamet bi rekel, da je pri puncah/ženskah to čustvo že od nekdaj.
Dokaz za to sem videl v enemu dokumentarcu, ki je povedal, da ddeklice, ki pridejo v puberteto oz. že rahlo prej, so zelo navezeane na npr. konje. To so močne, velike živali in one v njih podzavestno vidijo partnerja, ki bi jim lahko dal dobre gene za njihove potomce. To se komot aplicira v zaljubljenost najstnic v starejše in/ali močnejše in/ali lepše moške.

Pri fantih/moških je pa seveda drugače. Oni samo izbirajo (odtod znano ogledovanje lepotic) najlepše, najbolj razvite, zdrave, poskočne ženske z zaokroženimi oblinami, saj podzavestno vedo, da so to najbolše kandidatke za posredovanje nihovega gena naprej.
In posledično je vse kar si želijo - sex s temi ženskami.

Potem je pa še drug tip partnerske zveze - da sta partnerja skupaj in tako tudi vzgajata svoje otroke.
Ta tip je bil nekako vsiljen(?) človeku v novejši dobi in se je (logično) obdržal do danes.

Fajn bi bilo raziskat kdaj se je oblikovala navezanost, ljubezen moškega do ženske. In zakaj.
Odgovori bi znali biti zelo zanimivi.
Pa opozoriti je treba, da bomo imeli (imamo) dva tipa odgovorov na ta vprašanja. Psihološkega in evolucijskega.
Bi še kdo drug kaj povedal na to temo? Psihologi mogoče?

drevo ::

"ne glede na vse ostalo se moraš razmnožiti".

To so pa tisti, ki imajo največjo željo po tem in, ki uspešno oplodijo kar največ samic,

Zato mu ni treba oploditi 300 afriških žensk. Pravzaprav mu ni treba nobene

Hm.. a je pol resnica v svoji biti to, da oplodis tem vec zensk, ali nobene?

Zakaj pa homoseksualni po tvoje ne bi bili ljudje?

Ker ne plodijo samic?

In posledično je vse kar si želijo - sex s temi ženskami.

Fajn bi bilo raziskat kdaj se je oblikovala navezanost, ljubezen moškega do ženske. In zakaj.

Ljubezen moskega torej enacis z zeljo po sexu?


Dokaz za to sem videl v enemu dokumentarcu, ki je povedal, da ddeklice, ki pridejo v puberteto oz. že rahlo prej, so zelo navezeane na npr. konje. To so močne, velike živali in one v njih podzavestno vidijo partnerja, ki bi jim lahko dal dobre gene za njihove potomce.

Oni samo izbirajo (odtod znano ogledovanje lepotic) najlepše, najbolj razvite, zdrave, poskočne ženske z zaokroženimi oblinami, saj podzavestno vedo, da so to najbolše kandidatke za posredovanje nihovega gena naprej.

Heh.. dekleta, ki se navezejo na konje, zaradi njihovih lastnosti, dokazujejo, da zenske ljubijo ze od nekdaj; moski, ki pa se navezujejo na zenske, zaradi njihovih lastnosti, dokazujejo, da moski ne ljubijo od nekdaj..

Zenskam so vsec mocni konji, moskim pa plodne zenske.. eeeeehh?? Kje ti tukaj vidis kaksen bistven dokaz, ki bi govorila v prid temu, da se zenske zaljubljajo, moski pa ne?

++ ::

Pomoje je treba razlikovat med dvema konceptoma ljubezni: genskim in memskim. Prvi je, kot je rekel Marjan, sredstvo za prenos genov v gene pool, drugi ima pa (spet, imho) dva dela. Najprej se razvije v okolju poročnih zvez (ki pač nastanejo zato, da se poveča možnost preživetja potomcev -- zmanjšanje medsebojnih konfliktov med različnimi skupinami ter ustvarjanja vezi med njimi, ki posledično omogočijo varnejše okolje), kot prilagoditev na lažje prenašanje partnerja oziroma povečanje njunih skupnih interesov ter posledično očitno bolšo uspešnost pri prenosu genov (in memov); potem pa še mem "zidealizirane" ljubezni, ki v življenju, kjer se ratio pleasure/paina dostikrat nagiba k bolečini, pripomore k "normalizaciji" stanja.

Stihovanje in ostala umetnost pa nimata nujno vzroka pri nasprotnem spolu; poleg ljubezenskega mema prav lahko zadovoljujeta tudi kakšnega drugega. Sem pač mnenja, da se še zdaleč ne da zvesti vsega na gene, temveč bolj na meme. Kjer prenos genov pač ni več najvišja prioriteta.

Mojih par stotinov. :8)

Thomas ::

> Pri njih je v okolju v katerem so odraščali ali pa v genih prišlo do modifikacije. Še en dokaz, da narava ne izpelje vedno tako kot je bilo mišljeno, pač pa pride do napak, ki se ne kažejo nujno kot pozitivni gledano iz vidika sebičnega gena.

Kako bi mogel biti "gen za homoseksualno obnašanje" v korist preživetja?

Nimaš potomcev in vlagaš v nečake. To je evolucijsko čisto dobra strategija. Nečaki so kakor vnuki. Še vedno nosijo 1/4 tvojih genov. Boljš 100 nečakov, kot 10 otrok, če vsi preživijo. Ampak gre za "stavo" koliko jih bo preživelo, da bodo nosili tvoje gene dalje. Tudi tistega, homoseksualnega.

Tako obstaja določen optimalni procent homoseksualcev v človeški populaciji.

Zadeve so v podrobnostih še bolj komplicirane, toda - to je to.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Huh, pa res Thomas. Se, da to videt na praktičnem nivoju. Naprimer, da so bolj homoseksualno usmerjeni tisti, ki imajo več bratov in sester, kot pa edinci?


drevo:
>a je pol resnica v svoji biti to, da oplodis tem vec zensk, ali nobene?

Tukaj ti razlagam "resnico v svoji biti" več kot 100 vrstic, pa še vedno ne razumeš?!


>Ker ne plodijo samic?

Torej praviš, da kdor ne zaplodi samice ni človek? Ali kaj je tvoja poanta. Bodi eksakten, da se razumemo.


>Ljubezen moskega torej enacis z zeljo po sexu?

Ne, se mi pa zdi, da ljubezen moškega izvira iz želje po sexu.


Mojega razglabljanja psihologije moških in žensk pa vidim, da tudi nisi razumel.
Moram pa priznat, da nisem ekspert iz psihologije. Ampak ti povem, da ogromno našega obnašanja in čustev izvira iz želje po sexu. Pa če verjameš ali ne. Ampak vseeno vprašaj psihologe, če meni ne verjameš.

Thomas ::

Človek nima tako zanesljive informacije o številu tapravih bratov in sester, da bi se mu izplačalo kalkulirati s to spremenljivko.

Random imaš (ali se ti izrazi) ta gen - ali pa ne.

Lahko se pa tudi motim.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

G3GANT1C ::

Potem je pa še drug tip partnerske zveze - da sta partnerja skupaj in tako tudi vzgajata svoje otroke.
Ta tip je bil nekako vsiljen(?) človeku v novejši dobi in se je (logično) obdržal do danes.


To ni cist res... Zadnjic sem gledal eno dokumentarno oddajo, kjer so povedal, da so ljudje po naravi monogamni. Tudi tisti faraoni, ki so imeli po 400 žena, so vedno imeli eno ženo, ki so jo resnično ljubili. Takim ženam so potem postavljali celo spomenike, ker so jih imeli zares radi. Ostale žene so bile samo statusni simbol.

Pri fantih/moških je pa seveda drugače. Oni samo izbirajo (odtod znano ogledovanje lepotic) najlepše, najbolj razvite, zdrave, poskočne ženske z zaokroženimi oblinami, saj podzavestno vedo, da so to najbolše kandidatke za posredovanje nihovega gena naprej.


Sorry, ampak jst si ne ogledujem lepotic, saj je moja punca zame najlepša in me ostale niti ne zanimajo, kaj šele, da bi si želel seksa z njimi... Tudi zaokrožene obline me ne ganejo, če si jih ne lasti ona... Zatorej bi lahko temu rekel edinole (kahem... citiram): "Bullshit!"

Glede ljubezni pa tole: med moškimi in ženskami obstaja že toliko časa, kot je staro človeštvo, pravijo tudi, da se pojavlja pri drugih vrstah... In ne vem zakaj bi bila moška ljubezen drugačna kot ženska... Še en kakobirekel: "Bullshit..."

Tukaj bi še citiral en zanimiv podpis, ki sem ga videl nekje na tem forumu (nič osebnega): "F**k you all!!!";(

P.S.: Prosim, da mi ne rečete nasledjega: "Potem si pa atipičen", ker bom potem res jezen... Pa sorry, da sem bil jezen, ampak v zadjem času mi takele stvari v trenutku razparajo živce... :D
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

DavidJ ::

Nisem izpiljen v biologiji ali psihologiji, vendar ti lahko zagotovim, da, če rečeš dekletu, da si poleg nje le in primarno zaradi sexa ... you wont get any! :P

Mimogrede. Zelo mogoče je, da je libidno glavni vzrok vsem človeškim nagonom, vendar imejte na vesti tudi to, da je psihoanaliza zaenkrat le teorija. Še nismo tako daleč, da bi jo lahko jemali kaj bolj resno kot ostale.

Marjan in Thomas, dokler ne bomo tako daleč, pa vajino teorijo nikakor ne razlagat osebam ženskega spola. Če želita kaj imet od njih. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

G3GANT1C ::

Šele zdej sem opazil, da sem pozabil najpomembnejše:

... ljubezen moškega izvira iz želje po sexu.


To preprosto ni res.
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Marjan ::

gegantic:
>Sorry, ampak jst si ne ogledujem lepotic, saj je moja punca zame najlepša in me ostale niti ne zanimajo

Ne vem, če bi ti verjel... ziher pogledaš za hudim teleščkom pomankljivo oblečene lepotice. Taki smo. Ne se zdej sramovat, to je samo še en kompleks več.


Z mono- in poli- gamijo je pa res en velik križ in se mi zdi, da sploh ni kakih raziskav dobrih?!?!

>Glede ljubezni pa tole: med moškimi in ženskami obstaja že toliko časa, kot je staro človeštvo, pravijo tudi, da se pojavlja pri drugih vrstah...

Hm, ne verjamem. Imaš kak dober link na to temo?


Drugače pa Gegantic, malce dvigni kulturo dialoga. S takim ne prideš nikamor, pač pa samo razkazuješ svoje komplekse in frustracije, ki jih še nisi prerasel. Tudi menim, da se zelo težko sprijazneš z resnico, če sem malo psihologa.


>To preprosto ni res.

Khm, tukaj se pogovarjamo tako, da navedemo argumente k svojim tezam. Gegantic, še nisi slišal za to?




davids:
>Nisem izpiljen v biologiji ali psihologiji, vendar ti lahko zagotovim, da, če rečeš dekletu, da si poleg nje le in primarno zaradi sexa ... you wont get any! :P

Ja, se mi zdi, da je temu v večini res tako. Žal. Vendar pa sem pozitivist in menim, da se bodo tudi punce izobrazile v tej smeri, in da bo normalno, da ji rečeš, da si neizmerno želiš sexa z njo in te ne bo zašemarila, ampak povedala še ona svoja prikrita čustva.


>Brane2 in Thomas, dokler ne bomo tako daleč, pa vajino teorijo nikakor ne razlagat osebam ženskega spola. Če želita kaj imet od njih. ;)

kje pa je brane kaj povedal? So izbrisali njegov post? Hočem pojasnilo. Brane je ziher resnico povedal...!!?

No no ne biti tako črnogled. V resnici si pravkar zelo očrnil osebe ženskega spola in jim dal vedeti, da niso inteligentne.
Ali to pa vžge pri pucah, Davids?! Shame on you!




ps: Moderatorji, lahko prosim olepšate prvi geganticov odgovor.

DavidJ ::

Ops! :8)

Zamenjal Braneta2 s teboj, Marjan. (Imel sem odprtih več tem in tako pomešal nicke.)

Se posipam s pepelom. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

DavidJ ::

> V resnici si pravkar zelo očrnil osebe ženskega spola in jim dal vedeti, da niso inteligentne.

Od kje tebi ta ideja? Pravim le, da ni priporočljivo govorit punci, ki ti je všeč, da so vsi fantje le sex eager freaks. Stavek le nadaljuje tezo, s katero si se celo strinjal, da ni dobro nagovorit dekleta, da ti je všeč le zato, ker je potencialna kadidatka za izliv semenčic. :\
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Marjan ::

davids, pametni punci seveda lahko razložiš kakšne posledica je imela evolucija na samce.

Lahko pa ona tebi to razloži.

In potem je zveza še uspešnejša. Nemreč več vedenja o stvareh je vedno pozitivno.

Tako, da punce in fantje pozivam vas k odstiranju laži in frustracij, saj ta pot vodi k resnici in sreči.

Eko, kako lepo sem zaključil :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

BigWhale ::

> Sorry, ampak jst si ne ogledujem lepotic, saj je moja punca zame najlepša in me ostale niti
> ne zanimajo, kaj šele, da bi si želel seksa z njimi... Tudi zaokrožene obline me ne ganejo, če
> si jih ne lasti ona... Zatorej bi lahko temu rekel edinole (kahem... citiram): "Bullshit!"

Khm... Ne zdej vzet vsega prevec osebno ampak, ali si asexualni retardiranec, ki zelo verjetno potrebuje kakega psihiatra ali se pa lazes. :P

Ok, to da si ne zelis sexa z njimi je se sprejemljivo ampak, da ne obrnes glave za zensko, ki gre mimo... Eh.. ja... ;)


Kar se pa te teme tice se mi pa zdi, da bi glede na trditve nekaterih lahko izpeljal, da trdite, da takoj ko pride do nekih vezi med moskim in zensko, je takoj vmes sex in razplojevanje. Se pravi je tudi prijateljstvo med moskim in zensko pretveza?

Daedalus ::

>Kar se pa te teme tice se mi pa zdi, da bi glede na trditve nekaterih lahko izpeljal, da trdite, da takoj ko pride do nekih vezi med moskim in zensko, je takoj vmes sex in razplojevanje. Se pravi je tudi prijateljstvo med moskim in zensko pretveza?

Mogoče je tale trditev malo prehuda... Res je, da ti mora biti neka oseba vsaj na pogled všeč, da sploh vzpostaviš stik z njo, kako se pa potem razvijajo odnosi naprej, je pa odvisno od celega kupa spremenljivk. Tako da bi naj bilo prijateljastvo med moškim in žensko zgolj pretveza, pomoje ne drži čisto. Je pa tole kr tricky tema:)

> ... ljubezen moškega izvira iz želje po sexu.

ko enkrat odstraniš vse mite, ki jih je družba spletla okoli razmerij moški-ženska, je to v bistvo to. Seveda velja isto v obratno smer, kljub vsemu pretvarjanju in trditvam, da temu ni tako.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

G3GANT1C ::

Ne vem, če bi ti verjel... ziher pogledaš za hudim teleščkom pomankljivo oblečene lepotice. Taki smo. Ne se zdej sramovat, to je samo še en kompleks več.


Jah, sej včasih sem rad pogledal za "hudim teleščkom pomankljivo oblečene lepotice". Ampak odkar mam njo, ki ji pišem venec, pač ne rabim gledati za drugimi, itak sem pa preokupiran z razmišljanjem o njej in v bistvu težko počnem karkol druzga... Zadnjič me je skoraj nekdo zbil s kolesom zarad tega... Pa z glavo sem se usekal v umivalnik en meter nad tlemi... ker sem razmišljal o njej. Nikakor mi ni jasno, kako naj bi poleg razmišljanja o njej še gledal za drugimi... Preprosto nimam časa za to. :D

>To preprosto ni res.

Khm, tukaj se pogovarjamo tako, da navedemo argumente k svojim tezam. Gegantic, še nisi slišal za to?


Se opravičujem... Moja izbranka, če se tako izrazim :D , nisem si je izbral zaradi seksa ampak zato, ker je preprosto (kahem... tole bo zdaj subjektivno... ne zamerte in ne zahtevajte argumentov, ker jih nimam :D ) popolna in je pač pobrala ves prostor v moji glavi... Kaj potlej sploh še hočem... Tistega zgoraj pa nisem argumentiral, ker je pač to moje subjektivno mišljenje...

Drugače pa Gegantic, malce dvigni kulturo dialoga. S takim ne prideš nikamor, pač pa samo razkazuješ svoje komplekse in frustracije, ki jih še nisi prerasel. Tudi menim, da se zelo težko sprijazneš z resnico, če sem malo psihologa.


Se opravičujem... Včeraj sem bil rahlo slabe volje, ker so mi zvočnike vzel... Ne bom več.

Khm... Ne zdej vzet vsega prevec osebno ampak, ali si asexualni retardiranec, ki zelo verjetno potrebuje kakega psihiatra ali se pa lazes. :P


Lažem se ne... Pač sem preokupiran z njo, da bi počel karkoli drugega...

Ok, to da si ne zelis sexa z njimi je se sprejemljivo ampak, da ne obrnes glave za zensko, ki gre mimo... Eh.. ja... ;)


Sej sem zmeraj rad gledal za njimi, samo zdej, ko ves čas mislim nanjo, nimam več te želje...

Zdej bi se pa še enkrat opravičil za svojo slabo kulturo dialoga. Pleeeeaaaase, forgive me, I won't do it anymore!!!

BTW, dons sem totalno happy zaradi svojih sanj... A še kdo rad spi in sanja?
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

G3GANT1C ::

Mimogrede, odkar stalno mislim nanjo, težko mislim na karkoli drugega in zato, če sem karkol napisal rahlo čudno al pa čudno, me ne čudno gledat... Ker bom še pomislil da sem čuden... :)) Pa verjstno sem se tudi v kakšni trditvi zmotil al jo pa pozabu argumentirat, ker pač nisem sposobn mislt na tolk stvari hkrati zdej, ko mislim nanjo... Pa če ves čas lajnam eno in isto, je to tud zarad tega...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

G3GANT1C ::

OK, sej mogoče sem v bistvu samo jaz vse zaj**al (se bom tokrat sam cenzuriral) in ma Marjan prov, kaj pa vem...

Ampak, če je res, da ljubezen izvira iz želje po seksu... Lahko, da izvira iz tega, ampak ni nujno, da sta zaradi tega ti dve stvari medsebojno nevemkakomočno povezani... Poglejte naprimer tole, če iz apnenca naredimo etanol, to pomeni, da tisti etanol izvira iz apnenca, nimata pa ti dve stvari velike povezave... Jst se ne morm zadrogirat z apnencem in etanola ne morem uporabit za gradbeni material...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

asPeteR ::

G3GANT1C: No, pac si v stanju zaljubljenosti. Toda brez skrbi; minilo te bo.

PS: Ljubezen je vecna dokler traja.

8-)
http://blog.stegnar.com

BigWhale ::

Eh, zalublen si... :P To mine... ;> Ne skrbi, to mine. Takrat ko je clovek zalublen ima mozgane v rikvercu... :P

Zaljubljenost in ljubezen sta pa dve zlo razlicni stvari... :)

freejack ::

Ali pesniki pišejo pesmi zato, da bi izbranko položili?

NE. V primeru, da se stvari res vrtijo okrog ženske, piše pesnik pesmi sprva zato, ker so pač pesniki in je to njihov način izražanja in kot drugo, karkoli se zgodi, ne pišejo njej, ampak zaradi nje.

p.s. ljubezen NE izvira iz želje po sexu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

Marjan ::

freeJack: iz česa pa?

Sem pa premišljeval... poleg želje po sexu obstaja pa tudi navezanost na osebo.
To pa verjetno izhaja iz otroštva, ko je oseba navezana na starše (fantek na mamo) in to v resnici nosimo s seboj vse življnje.

Ampak psihologi bi rekli, da tudi to izvira iz želje po sexu.

:\

G3GANT1C ::

ne pišejo njej

Primicovi Julji? Zakaj pa ni potem rekel: "Zaradi Primicove Julje"?

No, očitno lahko zaključimo, da nisem aseksualni retardiranec. :))
Se opravičujem za bljuzenje...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

G3GANT1C ::

Psihologi bi rekli...


Pa psihologi so sami seksualni manijaki. Poglejte Freuda in Ruglja... BTW, a veste zakaj je Freud vpeljal tisto zofo v psihiatrijo? Zato, da se je lahko režal za hrbti pacientov in ga niso vidl... Krejzi...

Another question: Iz česa pa izvira ljubezen moškega (mene) do videoiger? Iz želje po sexu spet? Pa ljubezen do glasbe?
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

OwcA ::

Najprej ena opazka, mnogi kar naprej enačite psihologijo in psihiatrijo (pravzaprav kar psihoanalizo), kar sta dve dokaj različni stvai.

Sedaj pa zares. Mislim, da posamezni nagoni sami ne uplivajo na naše delovanje neposredno. Namreč v končni fazi mi edinole težimo k čimvečjemu užitku in se skušamo izogibati trpljenju. Na nagone bi lahko gledali povsem memetsko, oblubljajo nam užitke (napiremer težnja po razmnoževanju) ali pa nas strašijo z bolečino (težnja po preživetju). To pomeni, da ni nujno, da pesnik piše sonet za to, da bi si pridobil naklonjenost ljube mu deklice, ampak, če dam karseda banalen primer, preprosto zato, ker uživa v misli, da bo spisal "najboljši sonet na svetu".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Je čisto isto. (Svetovna) slava da mnogo potencialnih ljubic. Tudi takih, do katerih brez spisanega sonetnega venca ne bi mogel.

Vsa ustvarjalnost ima dvojen "namen". Prvi je pridobiti (najboljše in največ) spolne partnerje. Drugi namen je ohraniti pri življenju čimveč potomcev.

To velja tako za moške, kakor za ženske. Samo da je pri slednjih poudarek na malo kvalitetnih partnerjev in na večjo skrb za potomstvo. Pri moških pa je poudarek na kvantiteti nekoliko večji, kot na kvaliteti. Tudi imajo moški potencialno več potomcev, za katere že skrbijo matere.

Koliko poligamni so samci, pokaže velikostna razlika med samcem in samico. Večja je, bolj poligamni so samci. Tudi jih več ostane brez samic.

Prijaznost z drugimi ljudmi (svojega plemena vsaj) je posledica dejstva, da človekovi geni ležijo precej široko razmetani okoli in jih je treba (noasilce) varovat.

To je osnovna biološka infrastruktura ljudi. Kaj je nadevala civilizacije (=mempleks), je pa omet in barva na golo steno, ki se pa dobro drži.

Je ljubezen kaj manj vredna, če ima takšno evolucijsko poreklo?

Čisto nič.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

G3GANT1C ::

Jaz bom mel pa spolne odnose s svojimi videoigricami, ker mi, kot kaže, mojo ljubezen vračajo. Jipi! :D
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

OwcA ::

@Thomas:
Je čisto isto. (Svetovna) slava da mnogo potencialnih ljubic. Tudi takih, do katerih brez spisanega sonetnega venca ne bi mogel.

Se mi je zdelo, da sem dal slab primer. Recimo drugače, da piše iz čisto "črednega nagona", za časa njegovega ustvarjanja so moderni soneti, zato piše te, čeprav mu gredo bolje od rok alpske poskočnice. Ali drug primer, "skomercializirano" pisanje (kakšna pop čudesa, ko je BePop). Tukaj je denar (torej "hrana in življenski prostor") motivacija, neglede na to, da piše ljubezenske pesmi.
Najlepše se vidi zgrešenost pretirano enoličnega pogleda pri istospolno usmerjenih. Praviš, da gre za neko "nišo", saj tako favorizirajo svoje nekoliko bolj oddaljeno sorodstvo. Vse lepo in prav, ampak kaj pa tisti, ki imajo otroke in "klasično družino", pa so vendar istospolno usmerjeni. Torej bodisi se kasneje razkrijejo, bodisi imajo skrivno razmerje. V obeh primerih se izneverjio samemu sebi in imajo spolne odnose s partnerjem drugega spola zaradi pritiska družbe. Ako bi bilo res vse kar praviš, do te situacije ne bi prišlo. Razmnoževalni nagon bi moral biti močnejši od drugih, tudi od družbenih norm. Tako istospolno usmerjeni ne bi imeli otrok, saj njihovo potmostvo predstavljajo sorodniki. Kasnejši preobrat (kot posledica okoljo, čeprav dvomim, da bi bilo to mogoče) je nesmiselen, saj s tem zmanjšuješ možnosti lastnim otrokom. Ker temu ni tako, želimo pa ohraniti hipotezo, da je razmnoževalni nagon nad vsemi, nam preostane le, da ovržemo hipotezo o "razmnoževalni niši". A kaj, ko potem moramo priznati nek moment, ki večino istospolno usmerjenih pripravi do tega, da se odpovejo otrokom. Očitno obstajajo tudi drugi motivi. Ker v različnih trenutkih prevladajo različi se mora tudi med njimi dvijati nekakšen boj, torej so tudi ti podvrženi načelom memetike.

:)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

> kaj pa tisti, ki imajo otroke in "klasično družino", pa so vendar istospolno usmerjeni.

Samo še ena (hibridna) strategija, ki je očitno uspešna. Saj je tukaj.

Nikoli ne bom pozabil razlahe Attenborougha, zakaj so nekatera drevesa votla. Ker so, zaradi nečesa to mora biti dobro (za gene). Izkaže se, da zaradi statike. Veliko trdnejša so taka kot pa "polna" drevesa. Tudi tista, katere "strokovnjaki" bašejo z betonom.

Memetika pa (so)piše naše usode, to je gotovo.

Predvsem pa zavračam enačenje svoje usode z usodo mojih genov. Zadnjih X tisoč let se je pojavila zavest. Njena pot, bo šla s potjo genov - narazen.

Že danes vse kar je dobro za moje gene, ni nujno dobro zame. In obratno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Thomas: "Je ljubezen kaj manj vredna, če ima takšno evolucijsko poreklo?"

Mene tudi čudi ker se nekateri upirajo pred resnico. Mislijo, da če bodo vedeli kako dejstvo več, bo pa tisto manj vredno!?

V resnici je ravno obratno. Če o neki stvari več veš, jo bolje razumeš. Če pa jo bolje razumeš, si v njej kvečjemu boljši.

In to velja za popolnoma vsa področja, ne le ljubezen.


--------
Zato mi gre na jetra ogromno današnjega družbenega pretvarjanja, prikrivanja, hinavskosti...
Pa ok, če je že sama družba taka si rečem, da imajo pač komplekse, ki jih bodo nekoč morebiti rešili. Ampak je pa velik problem ker so mediji taki, da ta negativen trend laži razpihujejo med folk.
Kaj pa vem... mogoče sem pa preveč kritičen?!

Uglavnem, jaz bom razpihoval raje resnico :)

Daedalus ::

>Uglavnem, jaz bom razpihoval raje resnico.

He, he, pol se pa kr pripravi na užaljene napade "romantikov", ki preveč resno vzamejo razne mite, s kerimi jih filajo v šoli, preko medijev, itd...:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Marjan ::

Hehe ...eh jest povem, potem pa če sprejmejo al ne, je pa njihov problem. Če ne, jim bo pa potem čez 5 let potegnilo, ko bodo malo več znanja/izkušenj čez dali.

Itak pa bo dolgoročno gledano edini resnični mem naprej prišel. Ni druge šanse.

:)

Thomas ::

> Če o neki stvari več veš, jo bolje razumeš.

Točno tako je. Mišljenje da moraš biti nekoliko tupčkana neznalica, da bi lahko občudoval lepote tega sveta, je povsem zgrešeno.

Je pa kar zakoreninjeno v ljudeh, to pa. Kot še mnoge druge zmote, pomote in zablode.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

kopernik ::

V tem forumu se vse preveč pojavlja sindrom Heraklita.:\

Aspirinix ::

"ki preveč resno vzamejo razne mite, s kerimi jih filajo"

Mite je vedno treba razumet in jih nikoli jemati direktno. Zato pa se je v razne stare zapise privleklo marsikaj realno nemogočega ali vsaj neizvedljivega.
So pa dobri primeri kako se jiselno lotiti kake zadevščine. V bistvu v vsaki pisani besedi leži nekaj resnice, samo ni nujno, da je povezana s trenutno temo konteksta.

BigWhale ::

Marjan:
> Uglavnem, jaz bom razpihoval raje resnico

Ja ti kar daj! Vsaki zenski reci, jasno ze na prvem zmenku, da jo imas tako ali tako samo za razplod in za sex. Evolucijsko.

Me prav zanima, ce se bos plodil... :P


PS: Ce pa ze imas zivljensko sopotnico in morda celo otroke, pa sem preprican, da ni bilo to prvo kar si ji rekel, najbrz ji tega sploh se nisi povedal in ji najbrz tudi ne bos. ;>


Resnicno... rad bi videl danes to 'taktiko' kako dejansko deluje.

;>

DavidJ ::

Mene tudi zanima. :D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Marjan ::

[se mi boš še ti izneveril? ;) -OwcA]

Sej sem vama že odgovoril, ampak, če je treba še enkrat...

(1) S tem, ko pravita, da damam ne smemo povedat kake so posledice evolucije, jih smatrata za manj inteligentne.

(2) Partnerski odnos je z manj znanja bolj ušiv kot v zvezi kjer je pretok informacij večji.

(3) Tukaj je debata o življenskih dejstvih, ne pa o faših frustracijah v nerazumevanju partnerskega odnosa.

:\ :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Sahel ::

Mah... tle bi se dalo rečt kaj pametnega... ma nima smisla... je treba vzet drugi zorni kot...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

Sahel ::

Aja marjan...če boš temeljil partnerski odnos samo na sexu... se boš naveličal... in boš vidu da je bedasto... sex ni vse... sicer sm prebral samo prvi in zadnji dve repliki...:'(
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

kopernik ::


(1) S tem, ko pravita, da damam ne smemo povedat kake so posledice evolucije, jih smatrata za manj inteligentne.


Zakaj imam občutek, da Marjan ne ve, da se tudi ženske učijo o evoluciji že v osnovni šoli. Mimogrede, z Marjanovim pristopom bi bila rodnost v Sloveniji precej manjša.

Sahel ::

Dandanes se uporablja kontracepcijo... ne kot pred leti in leti in let ko so meli kot kontracepcijo možen le figov list
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

Marjan ::

Sahel: Se vidi, da nisi prebral vsega

Kopernik: Jaz ne uvajam nobenega novega pristopa v sexu. Samo povem nekaj dejstev, ki se jih večina folka ne zaveda.
Ne pravim, da je treba kaj spremenit. Pravim, da se je treba le naučit.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sloescort ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471198639 (56203) FireSnake
»

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15821841 (18661) vostok_1
»

Spolni odnosi v dolgotrajnem razmerju! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17719066 (14045) Volk|
»

Zaljubljenost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1139762 (6423) 3p
»

Psihoanaliza, Freud... (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
618715 (7860) Tr0n

Več podobnih tem