» »

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo?

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo?

«
1
2 3 4

fantasycamp ::

Zanimiv dokumentarecZanima me vaše mnenje, sploh tistih ki ste dolgo v razmerju in ali vam je res že dolgčas vsako noč isti sadež jesti?

Sploh tistih ki imajo večji seksualni apetit, kako zdržite, upam da bo kakšna ženska tudi prispevala debati...

jype ::

fantasycamp> Zanima me vaše mnenje, sploh tistih ki ste dolgo v razmerju in ali vam je res že dolgčas vsako noč isti sadež jesti?

Ma, v resnici je to zelo udobno početi na samem in v dvoje, vse ostale oblike so lahko precej bolj stresne in terjajo znatno več dela s pripravami (kar pa nikakor ne pomeni, da ne morejo biti prijetne). Fantaziranje o takih rečeh je po drugi strani popolnoma normalno in precej manj stresno, ker v resnici lahko pozabiš na vse praktične malenkosti, ki hitro pokvarijo izkušnjo.

fantasycamp> Sploh tistih ki imajo večji seksualni apetit, kako zdržite,

V resnici se mi je bilo treba odpovedovat razgibani spolnosti izključno v obdobju, ko je bilo treba skrbet za majhne otroke. Pred in odtlej ni bilo dolgčas, morda bi bilo le v primeru če bi imel partnerja, ki spolnost doživlja kot so jo predpisale vere, Rugelj, fašizem in podobni kljukci - le suho in ne preveč prijetno obveznost.

Do monogamije s partnerko nimava nobenega odnosa, čeprav jo že dolgo prakticirava.

Video sem si ogledal že pred kakim letom in se mi ni zdelo, da pove kaj zelo novega, sploh Evropejcem, ki v velikem delu v resnici nismo tako podrejeni krščanskim normam, kot bi nas marsikdo rad prepričal.

Aja, mi se mamo bolj fino predvsem zaradi komunizma:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

vostok_1 ::

Poligamija (poliandira) je problematična predvsem za veliko moških v najaktivnejših letih, ki so bili vzgojeni v relativno tradicionalni družini. (jype, me and 99% of the forumites included)
Ženske so dosti bolje prilagojene na različne oblike poligamije. Nekateri moderni moški pa počasi se come to terms s poliandrio.

Ali je naravna? Iz evolucijskega vidika je najboljša poliginija. En alfa samec in veliko plodnih žensk. Poliandria je bolj ali manj evolucijski dead end. Bonoboti recimo so seksualno medseboj zelo aktivni, a če nek lesser samec muti alfa samico bo dobu batine.
Idealno je, da se najuspešnejši z najuspešnejšim pari iz čim širše okolice.

Pri ljudeh boš zagotovo našel iste vzorce. Pravzaprav marsikateri ženski ni noben problem si delit alfa samca s še eno drugo. V tem primeru si ga raje delijo, kot da bi se zadovoljila z nečim slabšim.
Sicer smo ljudje izjemno modulirali ta vzorec, ampak je dokaj pervaziven med splošno rajo.

Drgač pa jype. Večina vprašanj o poligamiji se predvsem nanaša na seksualni vidik, ne finančni ali organizacijski. Zadnji dve je res težavneje spravit skupaj v delujoč sistem, ta prvega pa mala malca. (sort of)
P.S. se opravičujem za nedoslednost, mal sem že načet

PrihajaNodi ::

Nekaj pa pozabljaš. Ljudje imajo čustva. In anterior cortex je bil pred prefrontalnim cortex. No jaz svoje ženske ne bi delil in če bi ona mene ali sebe želela sva zaključila. Klinc gleda evolucijo, takih stvari se ne deli, tako kot krtačke za zobe ne.

jype ::

vostok_1> Bonoboti recimo so seksualno medseboj zelo aktivni, a če nek lesser samec muti alfa samico bo dobu batine.

To ne drži, btw. Pri Bonobotih so samice tiste, ki izbirajo in samci nimajo nobene besede pri tem.

vostok_1> Idealno je, da se najuspešnejši z najuspešnejšim pari iz čim širše okolice.

Mhm, doktorji fizike bi se morali parit s čim več zdravnicami, to bi bilo idealno.

vostok_1> Večina vprašanj o poligamiji se predvsem nanaša na seksualni vidik, ne finančni ali organizacijski.

V resnici to ne drži, ker spolnost pri ljudeh implicira pravno odgovornost za posledice te spolnosti. Če spolnemu partnerju ne moreš zaupati, ti lahko življenje obrne na glavo na toliko različnih načinov, da je rizik že znaten - potem pa pridemo do zgodbic, ko histerični posamezniki počnejo najbolj obscene neumnosti, ker jih je spolni partner na nek način oškodoval.

Seveda je promiskuitetna spolnost ob odsotnosti odgovornosti trivialna, a le dotlej, dokler se reči prvič ne zapletejo. Prej ali slej nekdo zanosi, nekdo se okuži, nekdo je ljubosumen, nekdo je zavisten, nekdo je tekmovalen, nekdo pa psihopat z dolgim kuhinjskim nožem.

PrihajaNodi> No jaz svoje ženske ne bi delil in če bi ona mene ali sebe želela sva zaključila.

Jaz na to gledam precej drugače: Jaz ne bi delil sebe, kaj počne moja partnerka, pa je stvar njene presoje in odločitve. Od nje pričakujem zgolj iskrenost in odprtost pri pogovoru, nikakor pa ne zvestobe samo zaradi zvestobe. Ker je ljubosumna in se zaveda, da gre za negativno in iz kulture izvirajoče čustvo, ji spoštovanje izkazujem tudi tako, da se ne zapletam v zveze, ki vsebujejo kakršnokoli spolnost - čeprav v resnici tega od mene ne zahteva eksplicitno in si tega zgolj želi.

O vseh generičnih fantazijah, katerih doživetje brez prekinitve monogamnosti odnosa ni mogoče, pogosto in precej neobremenjeno razpravljava, kar se je izkazalo za dovolj kvalitetno obliko gradnje na zaupanju temelječega odnosa, da si lahko privoščiva tudi razpravljanje o spolnosti s konkretnimi ljudmi, skupaj z vsemi posledicami, ki bi jih taki aranžmaji potegnili za seboj (ker kot starša otrok nisva pripravljena sprejeti tveganja za odnos, ki bi lahko ogrozil integriteto družine in imel stresne posledice za otroke). Malce se mi zdi škoda, da v času pred odločitvijo za naraščaj nisva našla primernih ljudi za raziskovanje poligamnih spolnih odnosov, a po drugi strani tudi raziskovanja spolnosti v dvoje še nisva niti približno izčrpala.

Kljub naštetemu nisva monogamna kar se tiče čustvenih odnosov: Oba imava dobre prijatelje, s katerimi imava zasebno komunikacijo, ki se drugega partnerja v resnici ne tiče. Včasih se o teh odnosih pogovarjava, včasih pa kakšne reči obdrživa tudi zase, ker to prijatelji od naju tudi pričakujejo. Ti odnosi so pogosto zelo tesni in za marsikoga že precej čez mejo, meni pa se zdi, da je ta meja lahko samo tam, kamor jo sporazumno postavita partnerja, ki si medsebojno zaupata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Mimogrede: Sporazumna spolnost kot instrument sprave so morda resnično iznašle opice Bonobo, a njena učinkovitost je tudi pri sorodni biološki vrsti Homo pričakovano izjemna. Priporočam uporabo ob vsakem trivialnem sporu.

vostok_1 ::

jype je izjavil:To ne drži, btw. Pri Bonobotih so samice tiste, ki izbirajo in samci nimajo nobene besede pri tem.


Kar nikakor ne pomeni, da beta samec ne bo dobil po p****

vostok_1 ::

Sicer pa en side note.
Ste se že kdaj vprašali, zakaj je večina "sex experts" žensk?
P.S. nič slabega v tem seveda, gre pa zadeva globlje.

jype ::

vostok_1> Kar nikakor ne pomeni, da beta samec ne bo dobil po p****

Ne, seveda ne. Pomeni, da bo po pički dobil vsak, ki se vsaja nad izbiro. Kera črka je, ne igra nobene vloge.

vostok_1> Ste se že kdaj vprašali, zakaj je večina "sex experts" žensk?

Kdo sploh pravi, da jih je večina?

vostok_1 ::

Tako je. Bodi zadovoljen s tem kar imaš.
Not exactly ideal scenario, ampak naraščaj bo.


Vsaka knjigarna, pa vsak dokumentarec, ki sem ga gledal do sedaj.
Poudarek na "sex experts". To ne nujno pomeni znanstvenikov.

jype ::

Aja eh, sex experts smo itak vsi, ki smo se rodili z genitalijami.

Ljudi, ki resno študirajo seksualnost, ni veliko in ne vem, če jih je dovolj, da bi lahko govoril o tem, da so praviloma specifičnega spola.

vostok_1> Not exactly ideal scenario, ampak naraščaj bo.

Kaj pa je ideal scenario?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

vostok_1 ::

Everybody gets what they want, as often as they want, for the whole of eternity. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

jype ::

vostok_1> Everybody gets what they want, as often as they want, for the whole of eternity. ;)

Sliši se boleče dolgočasno.

fantasycamp ::

Kar sem resnično hotel vprašati ali o tem dvomiti je da če mi nebi imeli teh cerkvenih in moralnih zadržkov, bi bile ženske bolj pogumne ali bi še vedno ljudje večinoma hoteli biti v paru ker je to kar srce hoče?

jype ::

fantasycamp> ali bi še vedno ljudje večinoma hoteli biti v paru ker je to kar srce hoče?

Ne ker hoče srce - ker tako svetuje odvetnik.

Več ko je v zvezi ljudi, večje so možnosti, da bo zveza razpadla, zato je za stabilnost družinskega okolja vedno najboljša celica dveh (pri tem spol ni pomemben) odraslih.

No, če imaš znatno drugačne vrednote od pragmatično materialističnih, gre tudi drugače, kar se lahko vidi v haremih, hipijevskih komunah, kibucih, praktično povsod, kjer promiskuitetna spolnost ni tabuizirana.

fantasycamp ::

jype je izjavil:

fantasycamp> ali bi še vedno ljudje večinoma hoteli biti v paru ker je to kar srce hoče?

Ne ker hoče srce - ker tako svetuje odvetnik.

Več ko je v zvezi ljudi, večje so možnosti, da bo zveza razpadla, zato je za stabilnost družinskega okolja vedno najboljša celica dveh (pri tem spol ni pomemben) odraslih.

No, če imaš znatno drugačne vrednote od pragmatično materialističnih, gre tudi drugače, kar se lahko vidi v haremih, hipijevskih komunah, kibucih, praktično povsod, kjer promiskuitetna spolnost ni tabuizirana.


v nekaterih brazilskih družbah to očitno ne drži, partnerji se menjavajo, živijo kot dva samo dovoljeno jim je da vsak izbere še koga drugega..pa stoletja zdržijo...

aerie ::

Koliko družb pa imajo v Braziliji?

fantasycamp ::

aerie je izjavil:

Koliko družb pa imajo v Braziliji?


ne vem, pomopje bi moral rečt pleme, samo to ni poanta, stvar je da očitno deluje in imajo skupnost para ki si dovoli imeti casual sex in še vedno imeti trdno celico...

Zgodovina sprememb…

jype ::

fantasycamp> v nekaterih brazilskih družbah to očitno ne drži, partnerji se menjavajo, živijo kot dva samo dovoljeno jim je da vsak izbere še koga drugega..pa stoletja zdržijo...

V plemenskih ureditvah je skrb za otroke outsourcana.

fantasycamp ::

jype je izjavil:

fantasycamp> v nekaterih brazilskih družbah to očitno ne drži, partnerji se menjavajo, živijo kot dva samo dovoljeno jim je da vsak izbere še koga drugega..pa stoletja zdržijo...

V plemenskih ureditvah je skrb za otroke outsourcana.mi nimamo varušk, domov za rejo in vrtcev?

Zgodovina sprememb…

jype ::

fantasycamp> mi nimamo varušk, domov za rejo in vrtcev?

Mi imamo pravni sistem, v katerem so ljudje materialno in kazensko odgovorni za potomce.

Če imaš dovolj denarja, lahko to odgovornost odkupiš od koga drugega in si privoščiš živeti mimo teh omejitev - ni pa nujno, da si vsak, ki ta sredstva ima, tega tudi zares želi.

PrihajaNodi ::

mi nimamo varušk, domov za rejo in vrtcev?


In kdo jih plačuje? Država?

Sicer pa sex kot tak je samo sredsttvo za zadovoljevanje in višanje dopamine. Nič več nič manj. Ko človek pride na višji nivo je to pač brezpredmetno. Tako se lahko človek posveti dejavnostim na višjem intelektualnem nivoju.

Kot rečeno sam partnerja ne bi menjal, niti sam ne bi izdal zaupanje njega. Pa to nima nikakršne veze s krščanskim vrednotam ali drugim standardom, ki jih je oblikovala družba.

Zgodovina sprememb…

fantasycamp ::

jype je izjavil:

fantasycamp> mi nimamo varušk, domov za rejo in vrtcev?

Mi imamo pravni sistem, v katerem so ljudje materialno in kazensko odgovorni za potomce.

Če imaš dovolj denarja, lahko to odgovornost odkupiš od koga drugega in si privoščiš živeti mimo teh omejitev - ni pa nujno, da si vsak, ki ta sredstva ima, tega tudi zares želi.misliš tam niso? Tam ne hranijo in branijo pred živalmi svoje otroke?

od kdaj je pravni sistem višja moralna vrednota kot skupni etični moralni kodeks ki varuje malo skupnost in omogoča sožitje ter užitek ki ga mi samo sanjamo?

vostok_1 ::

Z naš trnutno družbo je na tem področju veliko narobe. Abrahamsko-kapitalistična etika je zjebala vse odnose v družbi. Vse je postalo izrazito tržno usmerjeno. Kar je sicer za nekatere ustrezno, za večino pa ni. V zameno za razvoj smo se pač nekaterim rečem odpovedali. Ampak tiping point je. In če do takrat ta razvoj ne bo prinesel ustrezne rešitve, bo šlo vse v p****. Močni negativni trendi so že sedaj razvidni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

fantasycamp ::

PrihajaNodi je izjavil:

mi nimamo varušk, domov za rejo in vrtcev?


In kdo jih plačuje? Država?

Sicer pa sex kot tak je samo sredsttvo za zadovoljevanje in višanje dopamine. Nič več nič manj. Ko človek pride na višji nivo je to pač brezpredmetno. Tako se lahko človek posveti dejavnostim na višjem intelektualnem nivoju.

Kot rečeno sam partnerja ne bi menjal, niti sam ne bi izdal zaupanje njega. Pa to nima nikakršne veze s krščanskim vrednotam ali drugim standardom, ki jih je oblikovala družba.seveda vsi smo kot ti, brez libida in vrhunska mentalna bitja ki imajo samo logični del možganov razvit in vedno ko vidijo kaj lepega samo ocenijo logično da to ni za njih, in ne čutijo pomanjkanja.
Pač nimaš tega libida, ne vključuj se v debato če si očitno nekaj stoletij pred normalno populacijo, ti in Nikola Tesla, aseksualni presežki...

vostok_1 ::

@fantasycampTu je tvoj libido. Zlahka se ga da poljubno nastavljat (za nekaj denarja seveda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

fantasycamp ::

vostok_1 je izjavil:

@fantasycampTu je tvoj libido. Zlahka se ga da poljubno nastavljat (za nekaj denarja seveda).


če to rabiš potem ne veš da ti bodo jajca skopnela!
Lasje začnejo odpadat!
Pride do različnih problemov pri obnašanju, roid raige ali mood swings.

Mam dovolj testosterona, če pa ti rabiš to ga očitno nimaš...

jype ::

fantasycamp> misliš tam niso? Tam ne hranijo in branijo pred živalmi svoje otroke?

Ne, tam nisi kaznovan, če se tvojemu otroku kaj zgodi, ker nisi skrbel zanj.

PrihajaNodi ::

Mi lahko kdo razloži na nek logičen način zakaj takšna želja/potreba po menjavi partnerjev?Je to bistvo sreče in največ kar je človeštvo zmožno?

Zgodovina sprememb…

fantasycamp ::

jype je izjavil:

fantasycamp> misliš tam niso? Tam ne hranijo in branijo pred živalmi svoje otroke?

Ne, tam nisi kaznovan, če se tvojemu otroku kaj zgodi, ker nisi skrbel zanj.


To ni res, že v davni nemški zgodovini ko so tja Rimljani prišli so imeli zakone ki so bili ustni in če si komu kaj žalega storil si moral to odplačat v surovinah, dvomim tudi da so ti brazilci kot ljudje slabi po naravi ali slabši od nas in jim ni mar za svoje otroke... Šele rimljani so začeli na križ dajat ljudi ker so kaj ukradli..

Kazen je že tako velika da zgubi otroka ker potem kot mati nima iste veljave pa tudi lovca v družini zgubi tako da sploh ne rabi kazni ker je posledica tako boleča za vsakodnevni boj za preživetje in seveda pomoč pri gospodinjstvu.


Empatija in vživljanje v bolečino je vrojen in nujen instinkt, imajo ga živali zakaj ga ljudje nebi imeli...

PrihajaNodi je izjavil:

Mi lahko kdo razloži na nek logičen način zakaj takšna želja/potreba po menjavi partnerjev?Je to bistvo sreče in največ kar je človeštvo zmožno?


težko pojasnit ker če imaš močen libido bi tako kot oseba ki je po naravi zelo lačna in nonstop hoče več stvari probat...

Kot bik ki zazna kaj je že fukal, ne bo več isto naskočil!
Je res zelo star in primitiven instinkt, močen in potenten!
Hočeš vse probat...

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

težko pojasnit ker če imaš močen libido bi tako kot oseba ki je po naravi zelo lačna in nonstop hoče več stvari probat...

Kot bik ki zazna kaj je že fukal, ne bo več isto naskočil!
Je res zelo star in primitiven instinkt, močen in potenten!
Hočeš vse probat...


To ni logično, to je samo primitivna narava človeka.

jype ::

PrihajaNodi> Mi lahko kdo razloži na nek logičen način zakaj takšna želja/potreba po menjavi partnerjev?Je to bistvo sreče in največ kar je človeštvo zmožno?

Coolidge effect @ Wikipedia

fantasycamp> To ni res, že v davni nemški zgodovini ko so tja Rimljani prišli so imeli zakone ki so bili ustni in če si komu kaj žalega storil si moral to odplačat v surovinah, dvomim tudi da so ti brazilci kot ljudje slabi po naravi ali slabši od nas in jim ni mar za svoje otroke... Šele rimljani so začeli na križ dajat ljudi ker so kaj ukradli..

Nihče ne pravi, da jim ni mar za svoje otroke - samo družbene obveznosti posameznikov so bistveno drugačne. To ni lastno samo brazilskim, ampak praktično katerikoli plemenski ureditvi. Pleme je skupnost, ki si družbene vloge deli po drugačnem ključu kot si jih praviloma delimo v civilizacijah.

fantasycamp> Kazen je že tako velika da zgubi otroka ker potem kot mati nima iste veljave pa tudi lovca v družini zgubi tako da sploh ne rabi kazni ker je posledica tako boleča za vsakodnevni boj za preživetje in seveda pomoč pri gospodinjstvu.

Ni finta v tem ali je kazen ali ni kazni, temveč v tem, kaj se od ljudi pričakuje. Če imaš pleme iz nekaj deset ljudi, ki si večino opravil delijo, je priložnosti za promiskuitetno spolnost ogromno in ne predstavljajo ničesar zelo posebnega. V naši ureditvi ima vsak spolni odnos lahko resne pravne posledice, pri njih pa ne.

fantasycamp ::

PrihajaNodi je izjavil:

težko pojasnit ker če imaš močen libido bi tako kot oseba ki je po naravi zelo lačna in nonstop hoče več stvari probat...

Kot bik ki zazna kaj je že fukal, ne bo več isto naskočil!
Je res zelo star in primitiven instinkt, močen in potenten!
Hočeš vse probat...


To ni logično, to je samo primitivna narava človeka.


imaš prav logika ni del instinkta, on je v nas da se populacija širi, ker če tega nebi imel te sploh sex nebi zanimal!

PrihajaNodi ::

Yjpe to je tisto kar sem že sam napisal. Nič logičnega.

The original experiments with rats applied the following protocol:[7] A male rat was placed into an enclosed large box with four or five female rats in heat. He immediately began to mate with all the female rats again and again until eventually he became exhausted. The females continued nudging and licking him, yet he did not respond. When a novel female was introduced into the box, he became alert and began to mate once again with the new female. This phenomenon is not limited to common rats.[8] The Coolidge effect is attributed to an increase in dopamine levels and the subsequent effect upon an animal's limbic system.[9]

jype ::

PrihajaNodi> Nič logičnega.

Ne razumem, čemu se ti to ne bi zdelo logično z evolucijskega stališča. Edina evolucijska naloga biološkega organizma je preživetje, del tega pa seveda tvori kar najbolj učinkovito možno razmnoževanje. Naskakovanje istega partnerja dan za dnem na noben način ne poveča možnosti za uspešno prokreacijo, naskakovanje različnih partnerjev pa jih, znatno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

fantasycamp ::

jype je izjavil:

PrihajaNodi> Mi lahko kdo razloži na nek logičen način zakaj takšna želja/potreba po menjavi partnerjev?Je to bistvo sreče in največ kar je človeštvo zmožno?

Coolidge effect @ Wikipedia

fantasycamp> To ni res, že v davni nemški zgodovini ko so tja Rimljani prišli so imeli zakone ki so bili ustni in če si komu kaj žalega storil si moral to odplačat v surovinah, dvomim tudi da so ti brazilci kot ljudje slabi po naravi ali slabši od nas in jim ni mar za svoje otroke... Šele rimljani so začeli na križ dajat ljudi ker so kaj ukradli..

Nihče ne pravi, da jim ni mar za svoje otroke - samo družbene obveznosti posameznikov so bistveno drugačne. To ni lastno samo brazilskim, ampak praktično katerikoli plemenski ureditvi. Pleme je skupnost, ki si družbene vloge deli po drugačnem ključu kot si jih praviloma delimo v civilizacijah.

fantasycamp> Kazen je že tako velika da zgubi otroka ker potem kot mati nima iste veljave pa tudi lovca v družini zgubi tako da sploh ne rabi kazni ker je posledica tako boleča za vsakodnevni boj za preživetje in seveda pomoč pri gospodinjstvu.

Ni finta v tem ali je kazen ali ni kazni, temveč v tem, kaj se od ljudi pričakuje. Če imaš pleme iz nekaj deset ljudi, ki si večino opravil delijo, je priložnosti za promiskuitetno spolnost ogromno in ne predstavljajo ničesar zelo posebnega. V naši ureditvi ima vsak spolni odnos lahko resne pravne posledice, pri njih pa ne.


še vedno je rezultat isti mama ima še večje skrbi kot tukaj, tam je umrljivost večja, ljudje si še bolj želijo zdravega otroka!
Ona ima bolj močno pričakovanje in željo po močnem otroku kot tukaj!
Pravne posledice? to je samo beseda za obvezo!
Če misliš da se oni ne čutijo obvezne do svojih sovaščanov, potem nebi stoletja preživeli in nebi imeli tako močno skupnost!
Pri nas je ogromno otrok zavrženih oni to ne delajo! To se dogaja kje v Indiji, samo to je že model civilizacije.
Še več ogromno ljudi se pri njih počuti bolj varno ko gredo kdaj živet med njih!

jype ::

fantasycamp> še vedno je rezultat isti mama ima še večje skrbi kot tukaj, tam je umrljivost večja, ljudje si še bolj želijo zdravega otroka!

Ne razumem, kakšno zvezo naj bi to imelo s spolnimi odnosi.

fantasycamp> Pravne posledice? to je samo beseda za obvezo!

Seveda. Te obveze (skrbeti za otroka) tam ni - tam je k temu obvezano pleme, ne posameznik.

fantasycamp> Če misliš da se oni ne čutijo obvezne do svojih sovaščanov, potem nebi stoletja preživeli in nebi imeli tako močno skupnost!

Kar pa nima nobene zveze s tem, da lahko delajo otroke kadar želijo, ne da bi morali zaradi tega delati petkrat več, da bi vse ustvarjene otroke preživeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PrihajaNodi ::

Ne razumem, čemu se ti to ne bi zdelo logično z evolucijskega stališča. Edina evolucijska naloga biološkega organizma je preživetje, del tega pa seveda tvori kar najbolj učinkovito možno razmnoževanje. Naskakovanje istega partnerja dan za dnem na noben način ne poveča možnosti za uspešno prokreacijo, naskakovanje različnih partnerjev pa jih, znatno.


Človek je postal superioren zaradi prefrontal cortexa in ne zaradi amygdule.

Pa večioma številka otrok igra vlogo zaradi bolezni. Poglej samo v Afriki koliko otrok imajo, koliko jih pa realno preživi.

Zgodovina sprememb…

fantasycamp ::

Seveda. Te obveze (skrbeti za otroka) tam ni - tam je k temu obvezano pleme, ne posameznik.

Tam se ljudi kaznuje če naredijo komu kaj žalega! Ni brez posledic!


Kar pa nima nobene zveze s tem, da lahko delajo otroke kadar želijo, ne da bi morali zaradi tega delati petkrat več, da bi vse ustvarjene otroke preživeli.


Blank stuff, tam je drugačna ureditev, otrok je obveza samem sebi ker mora priskrbet od malih nog sebi in družini, tako da ne moreš primerjat, in tudi očitno ne delajo otroke kot pri nas ker čene bi te male skupnosti že zdavnaj bile milijonske!

Zgodovina sprememb…

jype ::

fantasycamp> Še več ogromno ljudi se pri njih počuti bolj varno ko gredo kdaj živet med njih!

Že spet se mi niti sanja ne, čemu bi to karkoli imelo opraviti z njihovimi spolnimi navadami.

PrihajaNodi> Človek je postal superioren zaradi prefrontal cortexa in ne zaradi amygdule.

Amigdalo tudi človek še vedno ima.

fantasycamp> Tam se ljudi kaznuje če naredijo komu kaj žalega! Ni brez posledic!

Tam _sploh ni osebne odgovornosti do potomcev_ - nikoli je ni bilo. Otroci so del plemena in zanje skrbi pleme - jih vzgaja, jim preskrbi hrano in zatočišče, družinska celica v primarni civilizacijski obliki v takih družbenih ureditvah sploh ne obstaja. Če narediš več otrok to na noben način ne pomeni več obveznosti zate, ampak za pleme. Razumeš?

fantasycamp> Blank stuff, tam je drugačna ureditev, otrok je obveza samem sebi ker mora priskrbet od malih nog sebi in družini, tako da ne moreš primerjat, in tudi očitno ne delajo otroke kot pri nas ker čene bi te male skupnosti že zdavnaj bile milijonske!

Tako je. Otroke delajo precej pogosteje kot pri nas, ker jih večina pomre pred puberteto.

PrihajaNodi> Pa večioma številka otrok igra vlogo zaradi bolezni. Poglej samo v Afriki koliko otrok imajo, koliko jih pa realno preživi.

Ja, in? A to pomeni, da v Evropi pa nimamo amigdale?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

fantasycamp ::


Tam _sploh ni osebne odgovornosti do potomcev_ - nikoli je ni bilo. Otroci so del plemena in zanje skrbi pleme - jih vzgaja, jim preskrbi hrano in zatočišče, družinska celica v primarni civilizacijski obliki v takih družbenih ureditvah sploh ne obstaja. Če narediš več otrok to na noben način ne pomeni več obveznosti zate, ampak za pleme. Razumeš?


nebi rekel, pleme ni edino ki ga vzgaja mama mora za njim tekat oče ga uči streljat!

Kot drugo je spet mute subject ker imajo pač odgovornost prenašanja, mi smo tisti ki smo tako neurejeni in pohotni da nam je vseeno in hodimo od mesta do mesta ter fukamo vse povprek in ker smo lahko tako anonimni med milijoni ljudmi imamo zakon da ščiti otroka, oni pa vedo vse o vsakem ker jih je tako malo!
Ne moreš primerjat dveh konceptov ki sta tako različna, oni cenijo skupnost mi družino in še ta se redno razpada po šivih v današnjih časih še več...
Tako je. Otroke delajo precej pogosteje kot pri nas, ker jih večina pomre pred puberteto.

PrihajaNodi> Pa večioma številka otrok igra vlogo zaradi bolezni. Poglej samo v Afriki koliko otrok imajo, koliko jih pa realno preživi.


Ni res, kje ti statistika?
Če ima združba 150 ljudi in vsako leto jih par umre od bolezni, kako so oni bolj pohotni?

PrihajaNodi ::

Ja, in? A to pomeni, da v Evropi pa nimamo amigdale?


Ne, ampak da smo si na račun logičnega razmišljanja podredili okolje in ni več potrebe po naskakovanju, menjavi partnerjev in proizvodnje ogromnega števila otrok.

vostok_1 ::

Something vaguely related:

http://www.businessinsider.com/girls-on...

jype ::

fantasycamp> nebi rekel, pleme ni edino ki ga vzgaja mama mora za njim tekat oče ga uči streljat!

Ja, lahko ga. Lahko ga tudi ne. Lahko mama umre pri porodu, očeta pa lahko pomendra divja svinja ali karkoli že lomasti po njihovih gozdovih. Ker so tam taki primeri pogosti, je razpršitev vlog, ki so pri nas tradicionalno izključno družinske, nujna, kar pa pomeni tudi to, da posameznika promiskuitetna spolnost ne nosi rizikov znatno povečanih obveznosti, kot jih nosi pri nas.

fantasycamp> Kot drugo je spet mute subject ker imajo pač odgovornost prenašanja, mi smo tisti ki smo tako neurejeni in pohotni da nam je vseeno in hodimo od mesta do mesta ter fukamo vse povprek in ker smo lahko tako anonimni med milijoni ljudmi imamo zakon da ščiti otroka, oni pa vedo vse o vsakem ker jih je tako malo!

Napiše se "moot point" in ne, to ni res - če bi vsaj malo poznal antropologijo aboridžinskih in amazonskih plemen bi zelo dobro razumel, da v resnici nismo neurejeni in pohotni, oni pa so - ker njim to v resnici koristi, nam pa ne.

PrihajaNodi> Ne, ampak da smo si na račun logičnega razmišljanja podredili okolje in ni več potrebe po naskakovanju, menjavi partnerjev in proizvodnje ogromnega števila otrok.

Od kje ti takšne nore ideje? Potrebo po naskakovanju in menjavi partnerjev _še vedno ustvarjajo naši možgani_! Ja, seveda se lahko upremo takšnim impulzom, kar pa ne pomeni, da bi se jim kar vedno tudi morali. Eni igrajo badminton, drugi grejo pa na orgijo.

PrihajaNodi ::

Ni res, kje ti statistika?
Če ima združba 150 ljudi in vsako leto jih par umre od bolezni, kako so oni bolj pohotni?


Gre se za isto preživtje, bolezen, revščina...

One of the main reasons is that the children earn money from a young age. As I'm sure you are aware, in parts of Africa life expectancy is low due to diseases. Because of this, family's have more children in hope that they will survive. Its morbid and not the way we westerners think but is a direct consequence of corrupt governments and poverty.

jype ::

fantasycamp> Ne moreš primerjat dveh konceptov ki sta tako različna, oni cenijo skupnost mi družino in še ta se redno razpada po šivih v današnjih časih še več...

Takih pavšalnih trditev ni mogoče postavljat v noben znanstven kontekst.

PrihajaNodi ::

Od kje ti takšne nore ideje? Potrebo po naskakovanju in menjavi partnerjev _še vedno ustvarjajo naši možgani_! Ja, seveda se lahko upremo takšnim impulzom, kar pa ne pomeni, da bi se jim kar vedno tudi morali. Eni igrajo badminton, drugi grejo pa na orgijo.


Ja ampak to pa preprečuje prefrontal cortex. Saj lahko naskočiš tudi tajnico takoj ko se ti dvigne...

vostok_1 ::

Prefrontalni cortex nam tudi omogoča, da ne končamo na urgenci. Tako kot takrat, ko je en solo mutu eno srbkinjo, ki pa ni vedu, da je zasedena. Zgodba se je končala zelo slabo tisto noč.

jype ::

PrihajaNodi> Ja ampak to pa preprečuje prefrontal cortex. Saj lahko naskočiš tudi tajnico takoj ko se ti dvigne...

Ne, nič ne preprečuje. Lahko se _odloči_, kaj bo.

fantasycamp ::

Ja, lahko ga. Lahko ga tudi ne. Lahko mama umre pri porodu, očeta pa lahko pomendra divja svinja ali karkoli že lomasti po njihovih gozdovih. Ker so tam taki primeri pogosti, je razpršitev vlog, ki so pri nas tradicionalno izključno družinske, nujna, kar pa pomeni tudi to, da posameznika promiskuitetna spolnost ne nosi rizikov znatno povečanih obveznosti, kot jih nosi pri nas.


govoriš o izjemah, kar spet ne pomeni da otrok v družbi ne bo dobil to kar rabi, še več takoj pride med svoje in ni kar oddan v neko tujo družino! Boljši princip!Napiše se "moot point" in ne, to ni res - če bi vsaj malo poznal antropologijo aboridžinskih in amazonskih plemen bi zelo dobro razumel, da v resnici nismo neurejeni in pohotni, oni pa so - ker njim to v resnici koristi, nam pa ne.


Kaj jim koristi? Kdo je naselil ta prostor?
Civiliziran narod ali plemena?

Še več, mi smo tako pohotni ker je sex na vsakem koraku, očitno zanalaš hočeš vsiliti podobo manj oblečenih ljudi in to je tisto kar jih dela pohotne?
Oni živijo v stalnem fight flight okolju kjer ne morejo biti tako pronografsko bombardirani z vseh strani kot mi!

Če si kdaj hodil po plažah nudistov opaziš da se ne dvigne vsakem ko gre ženska mem, uniči reakcijo medtem ko je v krščanskem prostoru največ pornografije...

Še vedno so številke teh plemen tisto kar uniči vsako tezo da so oni bolj pohotni kot mi, očitno znajo to uravnavati in vedeti koliko otrok rabijo !
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kako do seksa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27347866 (39417) BigWhale
»

Mnogoženstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24423991 (18950) FlyingBee

Je sploh še kdo zvest svojemu partnerju? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
68190761 (75931) bluefish

Več podobnih tem