» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
21 / 40
»»

demon#666 ::

olla folk!
mi lahko pošljete SLIKO kabla ki powežem rač z televizjo, moja grafična pa je RADEON 7500 series???

tnx

podtalje ::

Poglej v prvo objavo te teme.

minka ::

Kupila sem LCD TV Sony KDL-32S3020 BRAVIA pa me zanima s kakšnim kablom bi ga lahko povezala z računalnikom, da bi lahko filme iz računalnika gledala na LCD TV-ju ?
Bi bil kateri od teh dveh kablov pravi : http://www.enaa.com/oddelki/racunalnisk...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
ali mi priporočate kaj drugega ?

Hvala za pomoč !

ttommy ::

Morda je že bilo kje omenjeno,pa sem spregledal.....
Problem:Računalnik je priklopljen na TV,imam pa kabelsko televizijo.Na tv sliko malo vleče,pa tudi piskanje prihaja skozi zvočnike.Ko pa anteno izklopim iz TV,je zvok in slika v redu-se pravi,da kabelska povzroča te motnje.Prej,ko še nismo imeli kabelske tega problema ni bilo.
Ali se da kaj kupiti,da se preprečijo te motnje,ker se mi zdi res neumno,da bi moral vedno kabel ven vlačiti...?
LP
Gamer

@ttommy:
Brum na TV-ju?
Tresenje slike ko se priklopim na kabelsko

@minka: Kolikor vem, ta TV nima DVI vhoda. Ti rabiš kabel, ki ima na eni strani DVI, na drugi pa HDMI.

Ja DVI, HDMI to meni bolj malo pove, mi lahko prilepiš kako sliko ali pa stran kjer je tak kabel.
Je mogoče tale kabel : http://www.enaa.com/oddelki/racunalnisk...
Torej naj bi šel DVI v računalnik tam kjer imam zdaj priklopljen monitor, HDMI pa v TV ?
Samo kolikor sem videla bi šel v TV tale kabel : https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
ker ima TV 15 luknjic za priklop tega ozkega priključka, širši pa naj bi šel v PC.

LP Minka

Zgodovina sprememb…

• spremenila: minka ()

Z VGA kablom (15 luknjic) bi načelno šlo, vendar kolikor vem, TV-ji ne podpirajo višjih resolucij preko VGA kabla.
Mogoče bi bilo bolje, da pove nekdo, ki ima podobno konfiguracijo doma in pove, kako se obnese povezava preko HDMI.

Looooooka ::

vrgel ven radeona...kjer je vsaj delal tvout v barvah...in zdej mam tle visto in XFX geforce 8800 GTX in je tvout crno bel.
sem probal klikat po vseh moznih formatih(ceprou bi mogel BPAL slovenia delat...)ampak barva je vseeno crno bela.
na atiju si problem resil tako da si uporabil od winsev display settingse in tam vklopil drug monitor...tuki na nvidia ne dela nic.
in ocitno kokr gledam po netu ma folk iste probleme.
je meu mogoce tle ze kdo kj srece?

Kaj pa mogoče preko tega kabla ?
http://www.formashop.eu/katalog/page,sh...
Lp Minka

domen04 ::

Imam LCD TV LG37LF65 s optical audio output ter hišni kino Sony DAV-DZ630 z audio vhodi (2xCHINCH).
Kako izvesti povezavo da bom slišal zvok na hišnem kinu.
Hvala in lp

mihas ::

Lep pozdrav!

Imam problem z povezanjem pc-ja in lcd-ja. Slika je v redu, vendar ne dobim zvoka. Sliko dobim preko kabla hdmi hdmi( z adapterjem dvi za v pc), za zvok pa imam 2 činč kabla. Vtaknem banano v zvočno kartico(izhod za zvočnike) in na tvju v input audio? To se mi zdi logično, vendar zvoka ni. Hvala za pomoč.
NO RETREAT NO SURRENDER

Še eno vprašanje. Je možno povezati pc in tv tudi brez kablov? In kakšen je potem signal.
NO RETREAT NO SURRENDER

pia2001slo ::

@mihas

preveri zvočne nastavitve v menujih na TV - nastavi na pravi vhod in bo delovalo

lp

Sem preveril in nisem našel nobene možnosti za spreminjanje zvočnih nastavitev, kar se vhodov tiče. Lahko se spreminja nastavitev source, vendar je to za video signal. Zvoka pa še vedno ni:/
NO RETREAT NO SURRENDER

zanima me, če je slika na TV odvisna od grafične??? al se to naštima na nastavitvah zaslona?

hvala za odgovore

m4r3 ::

zdravo!
Jst hočem da bi na tv-ju gledu pc:)) sam problem pa tam ko mi sploh ne prepozna tv-ja;( Mam kabel adapter na scart priključku pa sploh ne prepozna. Mam grafično ati 9550 pa eno gorenjsko tv :|
Če kdo ve kaj morem naredit da bo to laufal kdaj na tv-ju

lp m4r3^^

v prvi objavi te teme je vse lepo in prav, a kaj nardit če maš grafično z 8 pinov????

m4r3 ::

evo zrihtu;) se kr splača zrihtat še posebi če maš večji tv:))

Mazius ::

Ok zadeva je taka...

Uspel mi je povezat pa nastavt tole zadevco, tko da mi prikazuje PC-->TV. Vse je vredu, glede barv, etc...

Mam pa en problem...pri predvajanju filmov je vse v bistvu črno(ne glede na player ki ga uporabim)

Za pomoč se vnaprej zahvaljujem.

to naštimaj na nastavitvah... in tam stisneš na dodatno...

BadWolf ::

kako prepričam tv oziroma comp, da ko laufam video, bo ta raztegnjen čez celo tv... vem, da se je včasih to dalo in se sigurno še vedno, zdej par let nisem mel priklopa

geforce 8800GT, tv en sony 100Hz, večinoma uporabljam GOM, lahko se pa navadim tudi na kaj druzga, če je lažje

T-h-o-r ::

svojo hd3850 sem povezal s hdmi-hdmi kablom na sony lcd tv, rečeno je bilo da lahko preko hdmi dobiš tudi zvok, ampak jaz dobim samo sliko, kaj moram še narediti???
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mislim, da moraš nekje v programu, ki gledaš film, stisnit na 4:3, vem da na BSplayer-ju se da nardit...

opeter ::

T-h-o-r, a zraven grafične nisi dobil tisti SPDIF oz. vzočni kabel za povezavo grafične na matično ploščo? Saj verjetno veš kaj mislim: kabel, ki si ga nekoč povezal z zvočno na CD-ROM oz. pozneje CD-ROM na matično? Taisti kabel, ki je kakovostno prenašal signal CD Avdio plošče na zvočno?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

x rade ::

Mene zanima naslednje:
imam LCD TV Sony bravia KDL46x3000 (46 inčni), in ma grafično gartico geforce 6600gt agp8x.Na kakšen način bi bilo najbolje povezati pc z tv-jem da bi bila slika najkvalitetnejša!Nor sm na HD filme in bi želel jih gledat tudi prek LCD tv-ja.TV zmore prikazati sliko z ločljivostjo 1920x1080.S kolikšno ločljivotjo zmore prikazati moja grafična kartica?
Prosim za nasvet!
HVALA
x-rade is here...

Amigo ::

Pozdrav,

imam 8600GTS in sony full HD TV, vse povezano z HDMI, ce imam nastavitev clone, dobim sliko, video "filmi" delajo BP

Seveda je clone nacin zame nesmiseln, ker imam se 4:3 monitor, ki ne podpira HD, zato sem nastavil dualview nacin (vsak monitor ima tako native nastavitev)..PROBLEM je ker sedaj na TV vidim desktop, NE VIDIM pa video (filma) posnetka!!

Kaj naj storim ??? Zena me bo ubila ker krneki rihtam pa nic ne zrihtam8-O
Genius has limits; stupidity does not.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Amigo ()

eva ::

Zanima me, če se da nastavit, da bi predvajala film na tv, na pc-ju pa bi lahko normalno delala druge stvari. Grafična je radeon 9200 SE AGP.

lp, eva

x rade ::

Amigo
Pri meni je blo isto,sicer pa imam povezavo zaenkrat še prek s-video kabla.V nastavitvah si nastavi TV kot primarno napravo(če je možno).Potem se ti pa na TV vidi film, na računalniku pa samo desktop,pri video pa črna slika (tako kot je bilo prej na TV).
x-rade is here...

@Amigo: Poglej 4. točko v prvi objavi te teme.

BadWolf ::

se sploh da met full screen video na tvju pri novejših geforce karticah
nastavitve za to js nikjer ne najdem, kar seveda še nič ne pomen...

http://forums.nvidia.com/lofiversion/in...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BadWolf ()

eva ::

em...saj nastavljeno mam mislim da vse...tv kot secondary, theater mode...samo če si pa ne vem filma vklopit, da bi bil samo na tv...:| ... kaj še morem naret?:D

joze24 ::

Imam LCD TV Sony Bravia in sem kupil kabel DVI-HDMI za povezavo z PC, pa mi TV sploh ne prepozna da je kabel priklopljen. Kaj bi moral še storiti? Grafična je NVIDIA.

Lp Jože

Si mogoče že rešil težavo ?
Ker imam sam enak TV in mi tudi ne uspe dobiti slike !

Lp Jože

Slike ne dobim na TV če dam dual ali clone v grafični. Grafična lepo napiše da gre iz DVI na HDMI, celo da je TV SONY, na TV pa ni signala !
Grafično imam Nvidia Geforce 6150 SE 512 MB.

Help !

T-h-o-r ::

ja tam morš malo preklapljat av1 av2 av3 av4, men hdmi zazna na av4
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

No zdaj mi je uspelo na AV4, ampak igrice in vse ostalo dela na TV-ju, filmi pa nočejo !!!
Pa probam s BSplayerjem in Windows Media Playerjem. Kaj je sedaj narobe ?

Jože

Alfa Dog ::

Servus!

Jaz bi pa rad povezal računalnik z grafično Geforce 7700GT z LCD TV-jem.
Kartica ima S-video in digitalni (tisti bel pravokotnik, a je toDVI?) izhod, TV pa ima vse možne vhode (HDMI, SCART, S-video, rumen chinch, VGA vhod). Razdalja med TV-jem in PC-jem je cca. 15m

Zanima me, kak kabel naj uporabim za povezavo (kateri izhod in kateri vhod), da bo kvaliteta slike in zvoka najboljša.

Lp

Zajama ::

Js sem zdaj s kablom povezal iz računalnika na televizijo. Zdaj pa ne vem ka moram naredit, da se na tv prikaže slika? A potrebuješ kak program na računalniku al pa morš kaj kliknit, da se na tv prikaže slika?

theyweed ::

Mene pa zanima kako bi "najceneje" pa z čim manj izgubami povezu PC z LCD TV-jem, problem pa je, da je razdalja več kot 10m oz. cca 15m..!? Kabla daljšega kot pa 10m pa nisem našel..!?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: theyweed ()

mihasimon ::

Rad bi povezal prenosnik, ki ima VGI vhod s LCD-jem TV, ki ima HDMi priključek (laptop nima S- video priključka). Bi bila možna naslednja varianta:
- da kupim vga-dvi vmesnik (za na laptop) in potem nanj priključim dvi/hdmi kabel na LCD TV??? Bi bilo to možno??

Lp, M

5er--> ::

Po mojem ne, ker se zatakne pri VGA na DVI. Verjetno dobiš ven DVI-A (analog) in ne DVI-D (digital), ki bi ga lahko nato pretvoril v HDMI. Če ima LCD RCA priključke bi verjetno šlo z VGA to RCA. (Kabel sem pri nas videl v BigBangu v BTC-ju. -> Pazi, da je VGA na RCA in ne obratno.)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: podtalje ()

rzidar1 ::

zdravo
imam sledečo zadevo.
hočem povezat prenosni računalnik (win vista) in tv.
grafika je Nvidia GeForce 8400M GS.
imam izhod za TV, ki ima oriključek na 7 majhnih okroglih "pinov". na tv-ju je na strani isti okrogel vhod na 4 "pine" (S-VHS) in enega rumenega (video) in enega rdečega in enega belega (audio). poleg tega ima zadaj scart.

imam tudi en kabel, ki pa mi "naredi" sliko črno-belo, do barvne nikakor ne pridem, čeprav menjujem pal-b za katerega drugega, ne glede na državo.

kateri kabel naj kupim? ker če bom šla v trgovino vem, poizkušnjah, da bodo prodali vse, kar bodo imeli.
prosim za pomoč. lahko kakšen link do takega kabla, ki je pravi.

hvala
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

5er--> ::

Najboljše bo, da sliko preneseš s s-video na s-video kablom (paše tudi v grafično kartico, čeprav ima ta več pinov).

Zvok pa preneseš preko jack 3,5 na 2x cinch. (lahko bo črno/rdeča ali pa belo/rdeča kombinacija... je vseeno)

(Verjetno bodo imeli en kabel, ki bo imel hkrati s-video in ta 3,5 na 2x cinch priključek.)

Če bi imela rada hkrati priključene tudi pc zvočnike uporabi še tak razdelilec:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: podtalje ()

rzidar1 ::

hvala za pomoč.
sem kupila s-video / scart, ker s-video / s-video niso imeli.
slika je barvna, samo ni nekaj lepa, ampak se tako črte poznajo.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Jakka ::

Prenosnik HP nx9420 z winxp, grafa je mobile x1600, driverji so omega 3.8.413 (7.9). Televizor Gorenje crt, scart vhod.
Prenosnik in tv povezana z s-video kablom + "s-video -> scart pretvornikom" na scart, zvok "3,5 -> 2x činč" in nato na adapter.

Problem je v sliki na tv. Robovi oken in rob miši so mavričasti, recimo vlc-ja ko ni v fulscreen. Pa ko gre miš po zaslonu brez oken barve izgubljajo moč (modra postaja svetlosivomodra, ko se miš ustavi, takoj ok barve.Video v vlc-ju se vrti brez problema, slika videa je ok. Pravtako če dam na fulscreen, slika popolnoma ok.
Torej, zakaj tisti mavričasti rob. Malo sem razmišljal, je mogoče problem v osveževanju? Frekvence osveževanja tv-ja ne poznam, mogoče je 100Hz, mogoče 50. Ideje dobrodošle. :)

Čaw!

Imam manjši problem. In sicer imam poveavo med TV in PC prek s-video, amak slika ni nevem kako lepa- neke vijolčaste črtice namesto črne barve in podobno. Ob gledanju filmov pa je vse OK.
Moja grafična je GF NV 8600gt super.

Na starem PC-ju sem imel slabšo grafično ampak se je lepše vidlo- kako to? Prej je bila povezava prek tega:

Hvala za odgovore!

rm13 ::

Lep pozdrav še z moje strani. Imam rahlo težavo in zato sem se obrnil na vas, če bi mogoče kdo vedel pomagati. No stvar pa je tak. Doma imamo lcd tv LG 37LF65 in ga želim povezati s prenosnikom, ki ima vga izhod. In zdaj je tak, če povežem računalnik in lcd preko vhoda RGB, torej s kablom, ki povezuje računalnik in monitor (vga-vga), dela stvar povsem vredu. Slika je super vse lepo in prav, problemi pa nastanejo, ker imam doma še en kabl, ki sem ga nedavno kupil-> klik. Zdaj nevem ali ni ta kabel pravi ali nekaj ni vredu, zato ker ko priklopim vse skupaj, na lcd-ju piše nič druga kot ni signala. Poizkusil sem že vse, ostal sem povsem brez idej, na prenosniku pa piše, da je povezano vse skupaj. Nimam pojma kaj še narediti. Upam da mi bo lahko kdo pomagal.

Tale kabel, kam tiste tri činče vtakneš na tv-ju? V komponentni YPbPr vhod? Če tja, ima da dela.

rm13 ::

Ja to je meni tudi jasno da bi moralo delati. Pa noče...v komponentni vhod gre to ja. Ni mi jasno nič, ostal sem povsem brez idej. Vhod dela brez problema, sem mel prej gor priključeni xbox, tako da to ni problem. Edini problem je, če je kabel zanič. To pa bi bila možna opcija.

Povsem možno. Stestiraj ga, pa boš takoj vedel.
««
21 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220248 (9761) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610347 (9408) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458578 (7973) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514275 (3782) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506284 (5189) bbobst

Več podobnih tem