Forum » Zvok in slika » PC na TV - splošni nasveti
PC na TV - splošni nasveti
morboj ::
Verjeten da maš tastar control panel.
Pojdi na nview display settings potem klikni na tv in pritisni device settings ,select TV format,advanced.Odpre se ti nov okenček in pod signal format izberi G-PAL Yugoslavia(gor sem narobe napisu)pod video output format pa S-Video-out.Tako imam jst naštiman in mi dela
Pojdi na nview display settings potem klikni na tv in pritisni device settings ,select TV format,advanced.Odpre se ti nov okenček in pod signal format izberi G-PAL Yugoslavia(gor sem narobe napisu)pod video output format pa S-Video-out.Tako imam jst naštiman in mi dela
Tonći ::
Jst mam smešno situacijo! Am brez gonilnikov je slika na tv barvna! Smešn :D Am samo frekvenco osveževanja bi blo vrjetno treba spustit na 50Hz Am ko pa dam gonilnike gor pa slika rata črnobela:S!! Prosm za pomoč!
pikachu004 ::
mene pa zanima kako bi prikljucil dve televizije na pc. obe sta lcd, nove, z vsemi moznimi prikljucki. kje bi se dobil kaksen adapter?
zanima me tudi, ali bi se dalo to nardit preko mreznega ali signalnega kabla, ker sta ze povlecena do televizij.
lp
zanima me tudi, ali bi se dalo to nardit preko mreznega ali signalnega kabla, ker sta ze povlecena do televizij.
lp
beta1 ::
Pozdravljeni
Imam enih par vprašanj, preden kaj kupim in sicer z povezavami, če bo sploh delalo.
Kopujem televizijo za max 680 EUR, več denarja nimam. Zanima me kaj mislite na ta model Philips 32PFL5322? http://www.mimovrste.com/artikel/135007...
Zanima me še, če kdo slučajno ve, če ta LCD podpira pixel mapping 1:1, torej 1366x786, da ne dela over/underscana na resolucijah 1368/1360x768.
Če bom pa kupil ta TV, bom pa na njega imel povezanega:
- DVD hišni kino Panasonic SC-HT 500 - Scart RGB
- HTPC - moj prejšni PC v brezhibnem stanju, Pentium 4 2.5 Ghz, 2x512MB DDR 333mhz, Asus P4p800S-X, HIS ATi 9500pro 128MB ''I'' shape, Priključen misli bit preko DVI>HDMI
- Kabelske NE bom priklopil, ker vem da je porazno boga slika
- Čez čas bom naročil T-2 TV.
Zanima me kakšne probleme lahko pričakujem z pozavo DVI>HDMI oz. bo sploh slika??? Bom lahko izbral 1360-1368x768 resolucijo, ker na philipsovi strani so omenjene samo :
Supported Display Resolution
Computer formats 640 x 480, 60, 72, 75, 85Hz , 800 x 600, 60, 72, 75, 85Hz , 1024 x 768, 60, 70, 75, 85Hz
Video Formats 640 x 480i - 1Fh , 640 x 480p - 2Fh , 720 x 576i - 1Fh , 720 x 576p - 2Fh , 1280 x 720p - 3Fh , 1920 x 1080i - 2Fh , 1920 x 1080p -
Hvala za odgovore
Imam enih par vprašanj, preden kaj kupim in sicer z povezavami, če bo sploh delalo.
Kopujem televizijo za max 680 EUR, več denarja nimam. Zanima me kaj mislite na ta model Philips 32PFL5322? http://www.mimovrste.com/artikel/135007...
Zanima me še, če kdo slučajno ve, če ta LCD podpira pixel mapping 1:1, torej 1366x786, da ne dela over/underscana na resolucijah 1368/1360x768.
Če bom pa kupil ta TV, bom pa na njega imel povezanega:
- DVD hišni kino Panasonic SC-HT 500 - Scart RGB
- HTPC - moj prejšni PC v brezhibnem stanju, Pentium 4 2.5 Ghz, 2x512MB DDR 333mhz, Asus P4p800S-X, HIS ATi 9500pro 128MB ''I'' shape, Priključen misli bit preko DVI>HDMI
- Kabelske NE bom priklopil, ker vem da je porazno boga slika
- Čez čas bom naročil T-2 TV.
Zanima me kakšne probleme lahko pričakujem z pozavo DVI>HDMI oz. bo sploh slika??? Bom lahko izbral 1360-1368x768 resolucijo, ker na philipsovi strani so omenjene samo :
Supported Display Resolution
Computer formats 640 x 480, 60, 72, 75, 85Hz , 800 x 600, 60, 72, 75, 85Hz , 1024 x 768, 60, 70, 75, 85Hz
Video Formats 640 x 480i - 1Fh , 640 x 480p - 2Fh , 720 x 576i - 1Fh , 720 x 576p - 2Fh , 1280 x 720p - 3Fh , 1920 x 1080i - 2Fh , 1920 x 1080p -
Hvala za odgovore
Zvoncica ::
OK FANTJE... mam en problem.
Rada bi povezala laptopa in tv, z kablom. Kabel je računalniški kabel za monitor, tv je nov, tudi laptop je star eno leto. Ko vtaknem kabel v priključke, mi ga laptop zazna, na tv imam pa kanal PC (najbrž bi morala biti slika na tem kanalu), kjer piše da ni signala iz inputa.
Ali moram kaj spremeniti nastavitve na laptopu, da se slika prenese iz monitorja na računalniku na še en monitor (preko kabla na tv)?? In če, mi lahko kdo pove, kaj&kako?
Grafična kartica je serijska, integrirana, če se ne motim. V trgovini so rekli, da ne rabim nobene posebne kartice, povežem in to je to.
Najlepša hvala za odgovore :)
se opravičujem, ker nisem brala vseh strani, če slučajno že kje piše... :)
Rada bi povezala laptopa in tv, z kablom. Kabel je računalniški kabel za monitor, tv je nov, tudi laptop je star eno leto. Ko vtaknem kabel v priključke, mi ga laptop zazna, na tv imam pa kanal PC (najbrž bi morala biti slika na tem kanalu), kjer piše da ni signala iz inputa.
Ali moram kaj spremeniti nastavitve na laptopu, da se slika prenese iz monitorja na računalniku na še en monitor (preko kabla na tv)?? In če, mi lahko kdo pove, kaj&kako?
Grafična kartica je serijska, integrirana, če se ne motim. V trgovini so rekli, da ne rabim nobene posebne kartice, povežem in to je to.
Najlepša hvala za odgovore :)
se opravičujem, ker nisem brala vseh strani, če slučajno že kje piše... :)
podtalje ::
Verjetno je potrebno na notebooku posebej vklopiti VGA izhod.
Ponavadi je to kombinacija tipk Fn+F5 oz. nekaj podobnega.
Ponavadi je to kombinacija tipk Fn+F5 oz. nekaj podobnega.
pri meni je fn in f4...
Skratka, ne dela. Ko pritisnem tipke, (če ni kabel povezan, se pojavi slika dveh ekranov in med njima puščica, če je povezano s kablom, mi na laptopu ekran ugasne, na tv se pa nič ne zgodi)
Mislim, da moram nekako prilagoditi nastavitve zaslona. In sicer, nastaviti moram ločljivost 1360x768, (in osveževanje ekrana na 60 Hz kar je ok), česar ne znam narediti...
Kar je seveda problem, če te možnosti nimam :D
Po defaultu je resolucija 1280x800,
lahko bi dala na 1280x768, 1280x720, 1280x600, 1024x768 ali na 800x600.
KAJ PA ZDAJ?
Skratka, ne dela. Ko pritisnem tipke, (če ni kabel povezan, se pojavi slika dveh ekranov in med njima puščica, če je povezano s kablom, mi na laptopu ekran ugasne, na tv se pa nič ne zgodi)
Mislim, da moram nekako prilagoditi nastavitve zaslona. In sicer, nastaviti moram ločljivost 1360x768, (in osveževanje ekrana na 60 Hz kar je ok), česar ne znam narediti...
Kar je seveda problem, če te možnosti nimam :D
Po defaultu je resolucija 1280x800,
lahko bi dala na 1280x768, 1280x720, 1280x600, 1024x768 ali na 800x600.
KAJ PA ZDAJ?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Zvoncica ()
probaj uporabit program PowerStrip in dodaj željeno resolucijo. malo po-googlaj
Še zmeraj pa ni nobeden na moj post odgovoril. Kaj je zdaj za kupit ta LCD ali ne : Philips 32PFL5322
http://www.mimovrste.com/artikel/135007...
https://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=...
Bo slika preko DVI > Hdmi ali bo tema????
Še zmeraj pa ni nobeden na moj post odgovoril. Kaj je zdaj za kupit ta LCD ali ne : Philips 32PFL5322
https://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=...
Bo slika preko DVI > Hdmi ali bo tema????
Malo sem probala, pa se je enkrat pač pojavila slika, hehe
Tako, da smo vse zrihtali ;)
Samo zvok se predvaja prek laptopa, ne prek tv. Sam so zvočniki dobri, tako da ni problema.
Tako, da smo vse zrihtali ;)
Samo zvok se predvaja prek laptopa, ne prek tv. Sam so zvočniki dobri, tako da ni problema.
matejv ::
se jaz mam en problem. mam prenosnik acer 5920g. zelim ga priklopiti na malo starejsi tv preko scarta (edini vhod ki ga ima). poskusil sem direktno svideo v scart, potem svideo v cinc nato v scart, potem sem ta drugi kabel "spimpal" kot je v prvem postu napisano, tj. povezal 15 in 20 konektor vendar v vseh primerih dobim crnobelo sliko. tudi nastavitve semizdi da sem vec ali majn vse poskusil. pal, resolucijo, etc. poskusil sem z original acer driverji za 8600m gt in pa z modificiranim infotom, da sem lahko uporabil nanovejse nvidia driverje, vendar se vedno crnobela slika. aja, tudi na drugi tv sem probal. ne dela. zmankuje mi idej.
Modri dirkač ::
A kdo ve kje se da pri nas dobit VGA -> RGB V/H kabel.
BingBang ima?
BingBang ima?
Everybody lies!
Še zmeraj nevem, če bo delala povezava DVI > Hdmi na tej TV Philips 32PFL5322
Bo resolucija 1360x768 ali ne. ker če ni nebom kupil. mora bit nativna. 1024x768 je nespremeljivo
Pa prosim, naj mi nekdo odgovori. NUJNO. PLEASE
Bo resolucija 1360x768 ali ne. ker če ni nebom kupil. mora bit nativna. 1024x768 je nespremeljivo
Pa prosim, naj mi nekdo odgovori. NUJNO. PLEASE
alessio2 ::
Nekaj takega še kupi zraven:
http://www.mimovrste.com/artikel/234001...
Resolucijo pa na grafični nastaviš na 1366x768 pa bo. ;)
http://www.mimovrste.com/artikel/234001...
Resolucijo pa na grafični nastaviš na 1366x768 pa bo. ;)
Spidi2 ::
Pozdravljeni.
Po tem ko sem prebral zadnjih 8 strani, sem rahlo obupal in se odločil, da oddam post. Zadeva je sledeča. Imam ATI Radeon 9550 grafično, ki jo nikakor ne uspem priklopit na TV. Uporabil sem kabel, ki sem ga dobil poleg grafične, na televiziji pa scart ki ima S-Video priklop. Hec je v tem, da imam v drugem računalniku enako grafično sam od drugega proizvajalca (se pravi prva je CONNECT3D Radeon 9550 druga pa ASUS Radeon 9550), s katero pa nimam problemov. Na obeh računalnikih sem naredil enako, uporabil enake driverje, enake kable, enake scart pretvornike, pa varianta s CONNECT3D Radeon 9550 še vedno ne dela.
Videl sem, da je nekdo na strani xy dejal, da je morda skurjen TV-out na grafični. Je mogoče to kako preverit, da nebom brezveze tratil časa?
Že v naprej hvala za odgovore.
LP Jani
Po tem ko sem prebral zadnjih 8 strani, sem rahlo obupal in se odločil, da oddam post. Zadeva je sledeča. Imam ATI Radeon 9550 grafično, ki jo nikakor ne uspem priklopit na TV. Uporabil sem kabel, ki sem ga dobil poleg grafične, na televiziji pa scart ki ima S-Video priklop. Hec je v tem, da imam v drugem računalniku enako grafično sam od drugega proizvajalca (se pravi prva je CONNECT3D Radeon 9550 druga pa ASUS Radeon 9550), s katero pa nimam problemov. Na obeh računalnikih sem naredil enako, uporabil enake driverje, enake kable, enake scart pretvornike, pa varianta s CONNECT3D Radeon 9550 še vedno ne dela.
Videl sem, da je nekdo na strani xy dejal, da je morda skurjen TV-out na grafični. Je mogoče to kako preverit, da nebom brezveze tratil časa?
Že v naprej hvala za odgovore.
LP Jani
mihas ::
Lep pozdrav!
Poskušam povezati PC s Tv-jem pa mi nikakor ne uspe dobiti zvoka na tv:( Grafična kartica je geforce (v sliki ni problema) in sem zraven dobil pretornik s-vhs v kompozitni kabel, na katerega sem priključil rumeni kabel in ga peljal do tvja, kjer ga prikjučim na pretvornik kompozit-scart. Preostal dva činča na kompozitnem kablu sem vtaknil v zvočno kartico in v isti pretvornik kompozit-scart kot rumeni činč. Sem kje naredil napako ali bi tako moralo delati? Če kdo ve za pomoč, hvala:)
Poskušam povezati PC s Tv-jem pa mi nikakor ne uspe dobiti zvoka na tv:( Grafična kartica je geforce (v sliki ni problema) in sem zraven dobil pretornik s-vhs v kompozitni kabel, na katerega sem priključil rumeni kabel in ga peljal do tvja, kjer ga prikjučim na pretvornik kompozit-scart. Preostal dva činča na kompozitnem kablu sem vtaknil v zvočno kartico in v isti pretvornik kompozit-scart kot rumeni činč. Sem kje naredil napako ali bi tako moralo delati? Če kdo ve za pomoč, hvala:)
NO RETREAT NO SURRENDER
Sama ideja se meni zdi pravilna.
Zanima me samo, kakšno zvočno kartico imaš, da si lahko vanjo vtaknil dva cinch kabla. Večina kartic namreč uporablja stereo konektor - "bananco".
Zanima me samo, kakšno zvočno kartico imaš, da si lahko vanjo vtaknil dva cinch kabla. Večina kartic namreč uporablja stereo konektor - "bananco".
mihas ::
hvala za namig, zdaj mi dela:) vendar bom kmalu kupil nov televizor (lcd) in me zanima, kje se da dobiti podaljšek za DVI kabel (oz. kako je najbolje oz. najučinkoviteje povezati lcd in pc) Rabil bi kakih 15 metrov kabla (ker bi šel ob zidu in ob okviru vrat). Bom s tako dolgim kablom veliko zgubil na kvaliteti zvoka in slike? Hvala za pomoč.
NO RETREAT NO SURRENDER
Za zvok ni problem, standard za DVI pa predpisuje dolžino 5m.
Kakšen meter se še da podaljšati, pri 15m pa verjetno sploh ne boš dobil slike.
Kakšen meter se še da podaljšati, pri 15m pa verjetno sploh ne boš dobil slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
cosmicsuper ::
Lp, imam en majčken problem. Lastim si grafično nvidia 8500 gt, rad bi jo priključil na navaden crt tv. Kupu sm navaden svhs kabel in ko sm poizkusu zadevo priključit.....ne gre aje to sploh še mogoče pri novejših grafičnih, obstaja kakšen pretvornik....kako je sploh s tem....aha s-video priključek je 4-pin mini. vnaprej hvala.
cosmicsuper ::
no zdej sm ugotovu, daj epriključek 7 pinski, zraven sm dubu še en pretvornik iz katerega grejo 4 chinch kabli, al lahko to kej uporabm, al morm it zamenat kabel za 7 pinski s-video
mchaber ::
Imam podoben problem kot Tonći. Z ATI Radeon 2400PRO in najnovejšimi drajverji mi nikakor ne gre spravit barvne slike na TV. Uporabim tisti pretvornik za HDMI, potem pa iz S-videa na chich in potem na TV. Pri Geforce 4 mi je to čudovito delovalo,zdaj radeon pa stavka
Brez tistega pretvornika ( škatlica ) je slika enaka (črnobela).
Brez tistega pretvornika ( škatlica ) je slika enaka (črnobela).
.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mchaber ()
Problem je bil rešen z bakreno žičko med zgornjima dvema luknjicama S-video izhoda Jupi!
Verjetno bi šlo tudi z nakupov drugega kabla. Tonči probaj to:
Verjetno bi šlo tudi z nakupov drugega kabla. Tonči probaj to:
.
AndreAS ::
Pozdravljeni stručkoti, imam en majhen problem. Pri povezavi slike na TV, imam rahlo zamegljeno sliko ( glej slika spodaj). Naj omenim da sem se z raznimi standardi, kodeki, resolucijo že poigral, vendar zadeve ni možno odpravit. Če se je komu že kdaj pojavila ista težava s sliko naj prosim predlaga rešitev. Gre pa v bistvu za Nvidia Tv-out > S-Video > TV ( S-Video in) . Grafična je 6600 GT. TV pa sony FX66-100hz.
Hvala!
P.S. Glej razne lise [:\\]
Hvala!
P.S. Glej razne lise [:\\]
Predvidevam, da je na računalniku slika OK.
Ena izmed možnosti je predolg kabel ali pa mogoče kakšne električne motnje.
Ena izmed možnosti je predolg kabel ali pa mogoče kakšne električne motnje.
AndreAS ::
Pozdravljeni, ja na računalniku je slika povsem ok. Naj omenim, da je zadeva delovala normalno še 1 mesec nazaj. Pol sem po menjavi TV-ja opazil takšno sliko. Zanimivost: Sony KV-FX66, sem zamenjal z Sony KV-FX66.[:D]
lp, Andrej
lp, Andrej
smrkecXY ::
morda je problem ravno v teh 100hz.
sam sem doma videl, da malce starejša onboard grafična ne more pri višji resoluciji oddati dovolj hz tv-ju in potem mi je slika na tv skakala. sedaj na drugem pc-ju ki ima za odtenek boljšo grafično pa dela bp in tv mislim da ni 100hz.
sam sem doma videl, da malce starejša onboard grafična ne more pri višji resoluciji oddati dovolj hz tv-ju in potem mi je slika na tv skakala. sedaj na drugem pc-ju ki ima za odtenek boljšo grafično pa dela bp in tv mislim da ni 100hz.
če ne najdeš, še ne pomeni, da ne obstaja
Zdravc1 ::
Za SashaCom, ki ima probleme z 8600 GT
Imam isto grafično kot ti pa imel iste probleme. Slika na TV je migala, nastavitve se niso dale nastavljat ko sem stisnil nastavitve je slika na TV izginila. Naložil nove driverje pa ni šlo.
Dal na servis in so naložili neke angleške driverje, pa zamenjali so originalni konektor za izhod iz TV kartice na RGB in S-video, pa boljši S-Video kabel sem kupo, in sedaj dela.
Ko pa sem doma priklopil je bila bela lisa na TV in je potovala gor in dol. Izključil TV kabel pa špila tak ko mora.
Imam isto grafično kot ti pa imel iste probleme. Slika na TV je migala, nastavitve se niso dale nastavljat ko sem stisnil nastavitve je slika na TV izginila. Naložil nove driverje pa ni šlo.
Dal na servis in so naložili neke angleške driverje, pa zamenjali so originalni konektor za izhod iz TV kartice na RGB in S-video, pa boljši S-Video kabel sem kupo, in sedaj dela.
Ko pa sem doma priklopil je bila bela lisa na TV in je potovala gor in dol. Izključil TV kabel pa špila tak ko mora.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zdravc1 ()
Zdej mi pa ni čisto nič več jasno.Sem mislil, da sem se z tistim zgoraj omenjenim posegom znebil problema črnobele slike, danes pa probam ponovno pogledat film. Vklopim in je slika črno bela. Resetiram, pa vidim da je boot screen v barvah, ko pa pride v Windows pa preklopi na čno belo. Driverji so ATI najnovejši. Tako da imam problem tak kot Tonči.
.
boych ::
Jaz mam tudi problem z črno belo sliko na TV, imam pa Nvidio 7600. Bom danes probal z bakreno žičko, ko pridem domov. Drugače pa sem poizkusil že tudi vse mogoče, a je slika še vedno Č/B
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
mr.x ::
Hey!
Imam 100HZ SONY-evo televizijo!
Rad bi skonektal PC->TV, da bi lahko gledal filme na 72" ne pa na 17"
Torej, imam S-ViDEO kabel, vhod na PC-ju in vhod na TV!
Prejle sem poizkusil mi ni delovalo, sem vse lepo skonektal in ni delovalo!
Imam pa še drugačen kabl (S-ViDEO (ima vče kot 4 pine) in rumen okrogel kabel + rumen okrogel podalšek 1m pa dela normalno!)
Ampak, ker imam komp 10m stran od TV, bi rad skonektal preko S-ViDEO!
Imam pa tale kabel: !!S-ViDEO!!
Imam ATI RADEON 9000 PRO
PROSIM ZA POMOČ!!!!
Hvala! mr.x
Imam 100HZ SONY-evo televizijo!
Rad bi skonektal PC->TV, da bi lahko gledal filme na 72" ne pa na 17"
Torej, imam S-ViDEO kabel, vhod na PC-ju in vhod na TV!
Prejle sem poizkusil mi ni delovalo, sem vse lepo skonektal in ni delovalo!
Imam pa še drugačen kabl (S-ViDEO (ima vče kot 4 pine) in rumen okrogel kabel + rumen okrogel podalšek 1m pa dela normalno!)
Ampak, ker imam komp 10m stran od TV, bi rad skonektal preko S-ViDEO!
Imam pa tale kabel: !!S-ViDEO!!
Imam ATI RADEON 9000 PRO
PROSIM ZA POMOČ!!!!
Hvala! mr.x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mr.x ()
kak točno ne dela?
ni slike, je slika pa je črnobela ali pa so kake motnje? če del apreko rumenega okroglega (chinc) priključka pa kupi adapter iz svideo na chinch
ni slike, je slika pa je črnobela ali pa so kake motnje? če del apreko rumenega okroglega (chinc) priključka pa kupi adapter iz svideo na chinch
janezko ::
že pred časom sem nabavil HDMI-HDMI kabel (10m) in preko adapterja povezal komp z LCD televizorjem (LCD Sharp 37 XD-1E). zadeva je normalno delovala..., do sedaj, ko se mi slika na TV-ju ne prikaže več. Ko izberem clone način, se mi na televizorju prikaže namig z naslednjo vsebino (OUT OF RANGE).
Pojma nimam, kaj to pomeni. s kablom mislim, da ni nič narobe, saj sem ga preizkusil in opravil povezavo preko HDMI vhoda na televizorju in HDMI vhodu na siolovem Sagemu in Siol TV je delovala normalno.
Prosim za pomoč!!
LP, Janez
Pojma nimam, kaj to pomeni. s kablom mislim, da ni nič narobe, saj sem ga preizkusil in opravil povezavo preko HDMI vhoda na televizorju in HDMI vhodu na siolovem Sagemu in Siol TV je delovala normalno.
Prosim za pomoč!!
LP, Janez
si kej posodabljal gonilnike od grafične?
če nisi jih za hec probaj. če praviš da je kabel vredu, da nastavitve imaš vedbo iste, potem skora kaj drugega ne more bit.
če nisi jih za hec probaj. če praviš da je kabel vredu, da nastavitve imaš vedbo iste, potem skora kaj drugega ne more bit.
peterk ::
Malo berem tole temo in sem nekako opazil da imajo vsi tv priklopljene na PC za gledanje filmov in serij .
Zanima me če kateri od vas tudi igra kako igro na ta način in pri tem uporablja crt tv
Zanima me kako zgleda slika napram rač. monitorju , kaka je resolucija igre, detalj ...itd.( kakšna slika bi bila dobordošla )
Doma imam namreč tik zraven pc star 72 cm crt tv ki ima samo scart vhod , pa se igram z idejo da bi nanj prikopil pc in potem na 72 ekranu igral FIFO n me zanima kako to zgleda na tv ....
lp P
Zanima me če kateri od vas tudi igra kako igro na ta način in pri tem uporablja crt tv
Zanima me kako zgleda slika napram rač. monitorju , kaka je resolucija igre, detalj ...itd.( kakšna slika bi bila dobordošla )
Doma imam namreč tik zraven pc star 72 cm crt tv ki ima samo scart vhod , pa se igram z idejo da bi nanj prikopil pc in potem na 72 ekranu igral FIFO n me zanima kako to zgleda na tv ....
lp P
WLRFasterrrr ::
Lep pozdrav :)
Mam isto en problem, ki zadeva povezavo PC>>>TV! Povezavo mam narejeno S-vhs>>>S-vhs. 1. problem je da je ful roba ob straneh. 2. problem pa je da mi ne pride celotna slika na ekran od TV-ja! Ko pridem do roba se "odslida" do konca! Sem probal menjat resolucijo in iskal po netu, vendar brez sreče! Bi lepo prosil za pomoč,
HVALA!
Mam isto en problem, ki zadeva povezavo PC>>>TV! Povezavo mam narejeno S-vhs>>>S-vhs. 1. problem je da je ful roba ob straneh. 2. problem pa je da mi ne pride celotna slika na ekran od TV-ja! Ko pridem do roba se "odslida" do konca! Sem probal menjat resolucijo in iskal po netu, vendar brez sreče! Bi lepo prosil za pomoč,
HVALA!
Who gives a ##SHIT##!!
Amigo ::
Rabil bi nasvet, imam GeForce 8600 GTS (izhod 2 *dvi, 1 * S-video 8pinov)
Kmalu bom kupil nov TV, ki ima 4 pinski S video vhod (dosedaj so bile s to verzijo povezave 8 na 4 vedno sitnosti..)
Kaj bi bila povezava za prihodnost?
Mogoce tole:
Kmalu bom kupil nov TV, ki ima 4 pinski S video vhod (dosedaj so bile s to verzijo povezave 8 na 4 vedno sitnosti..)
Kaj bi bila povezava za prihodnost?
Mogoce tole:
Genius has limits; stupidity does not.
@WLRFasterrrr: Rob ob straneh je pri privzetih nastavitvah običajen. Poglej na googlu pod overscan, če hočeš
zvedeti kaj več o tem, zakaj je temu taku.
Se pa da na večini grafičnih kartic v nastavitvah ta rob odpraviti.
@Amigo: Glede povezave s-video->s-video ne bi smelo biti nobenih problemov.
Drugače pa je bolje, če za izhod uporabiš DVI, ker boš lahko na TV lahko spravil večjo resolucijo,
v kolikor bo tvoj TV HD ready. Verjetno boš še rabil pretvornik DVI->HDMI.
zvedeti kaj več o tem, zakaj je temu taku.
Se pa da na večini grafičnih kartic v nastavitvah ta rob odpraviti.
@Amigo: Glede povezave s-video->s-video ne bi smelo biti nobenih problemov.
Drugače pa je bolje, če za izhod uporabiš DVI, ker boš lahko na TV lahko spravil večjo resolucijo,
v kolikor bo tvoj TV HD ready. Verjetno boš še rabil pretvornik DVI->HDMI.
Podtalje hvala za hiter odgovor :)
Mi lahko mogoče pomagaš še glede tega da na tv-ju ni celotna slika? Hvala ;)
Mi lahko mogoče pomagaš še glede tega da na tv-ju ni celotna slika? Hvala ;)
Who gives a ##SHIT##!!
Če ni skrivnost, povej katero grafično kartico uporabljaš, ker so postopki različni za različne kartice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
Imam Gigabyte GeForce 6600GT...in če to kej pomeni jih mam v SLI....amapk po mojem da ne
Who gives a ##SHIT##!!
ironmaiden ::
Imam Plazmo Panasonic Viera TH-42PV70, povazal sm DVI na HDMI preko kartice nVidia 8600GT. Najprej mam problem z sliko, ne morem nastavit sprejemljiv klon slike (verjetn zarad razpotegnjenih pixlov), in me to iritira, Tv sam ne zna prenastavt, nVidia nadzorna plošča pa tud ne.
Drugi problem je zvok, zvezam imam iz stereo vhoda na TV vhod (Y kabel), zvok dela sam imam neko brnenje zravn. Najprej sem pomislil da je z kablom kej narobe in sem direkt priklipu MP3 player in je lepo delal. Tako da kabel ni, kje je problem???
Hvala vnaprej za pomoč.
Drugi problem je zvok, zvezam imam iz stereo vhoda na TV vhod (Y kabel), zvok dela sam imam neko brnenje zravn. Najprej sem pomislil da je z kablom kej narobe in sem direkt priklipu MP3 player in je lepo delal. Tako da kabel ni, kje je problem???
Hvala vnaprej za pomoč.
5er--> ::
Izklopi anteno na TV. (Za več pa prebrskaj temo... je bilo že vse n-krat napisano. -> Ja, vem da se ti ne da.)
Glede zvoka, tud antena ni kriva povleku vn kabel in še vedno brni. ko priklopim računalniške zvočnike na zvočno ne brni nič. Prebral vseh 20 strani in ne vem kaj bi lahko bil problem.
luke111 ::
Zivjo
Tud jaz mam tako plazmo kot ironmaiden (panasonic 42PV70), pa bi jo sedaj rad priklopil na računalnik (izhodi so S-vga, VGA in DVI), plazma pa ima priključke Scart, HDMI in VGA. Katero povezavo priporočate med PC in TV in katere kable za najboljšo sliko in čim manj problemov (tudi avdio). TV je oddaljen od PC-ja cca. 4m
DVI-HDMI
S-video-SCART
VGA-VGA
hvala
Tud jaz mam tako plazmo kot ironmaiden (panasonic 42PV70), pa bi jo sedaj rad priklopil na računalnik (izhodi so S-vga, VGA in DVI), plazma pa ima priključke Scart, HDMI in VGA. Katero povezavo priporočate med PC in TV in katere kable za najboljšo sliko in čim manj problemov (tudi avdio). TV je oddaljen od PC-ja cca. 4m
DVI-HDMI
S-video-SCART
VGA-VGA
hvala
Jaz sem priklopil DVI to HDMI in to je tudi najbolša rešitev. Slika je odlična, edin problem je ločljivost, saj je slika nekoliko razpotegnjena (zaradi 1024x768 ločljivosti). Edina rešitev je da z PowerStrip ali podobnim programom vsiliš ločljivost 1366x768.
Najbolša debata na to temo je tukaj http://www.avforums.com/forums/showthre...
Avdio pa preposto povežeš iz zvočne v TV (Y kabel).
Najbolša debata na to temo je tukaj http://www.avforums.com/forums/showthre...
Avdio pa preposto povežeš iz zvočne v TV (Y kabel).
Butec123 ::
Vidim da obvladate zadevo, jest sem samo na hitro preletel vašo debato. Zanima pa me naslednje; sepravi na HPju imam grafično na matični plošči, poleg tega pa imam vgrajeno TV kartico Leadtek (katera ima naslednje priključke: eden je za antenski kabel, eden je za dalinca, eden za činč (predvidevam da S-video), eden pa je tisti kateri ima 4 pine (nevem kako se mu reče). Na TVju pa imam 2xscart, 1xrumen činč, 1xrdeč činč, 1xbel činč in 1x(tisti ki ima 4 pine).
Sedaj pa me samo zanima kateri kabel potrebujem za povezavo med TVjem in PCjem, sepravi da bi na TVju imel sliko od PCja (zvok pa lahko predvajam iz računalnika).
Sedaj pa me samo zanima kateri kabel potrebujem za povezavo med TVjem in PCjem, sepravi da bi na TVju imel sliko od PCja (zvok pa lahko predvajam iz računalnika).
Zdravc1 ::
Da se boš znebil bruma na tv poveži zvok iz računalnika na tv z optičnim ali digitalnim kablom, če ti to podpira TV, drugače pa nabavi reciver ki podpira omenjena vhoda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20247 (9760) | kozorog |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10346 (9407) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8578 (7973) | opeter |
» | Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4273 (3780) | KTr1sk |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6284 (5189) | bbobst |