» »

Tresenje slike ko se priklopim na kabelsko

Tresenje slike ko se priklopim na kabelsko

pluto1457 ::

Ko se hočem priklopiti na kabelsko, da bi gledal TV na računalniku, mi začne cel ekran tresti; predvidevam da je kabelska pod določeno napetostjo..sm že klical operaterja pa nič ne ve.kolega mi je pravil, da bi moral med antensko vtičnico in računalnik dat kakšno napravo, da bi to napetost izničila.

imate vi kakšne predloge?

lp R.

Damjan Jagar ::

Tako kot je kolega rekel. Čeprav bi moral kabelski operater vedeti o čem si govoril. Moj operater še prodaja omenjeno napravico.
http://jagar.si

pluto1457 ::

in kk se tej napravici reče? pa kok stane...

lp

Damjan Jagar ::

Ime mi je pa ušlo, cena: nekaj jurjev (max 5, iz glave)
http://jagar.si

smarkic ::

"Napravica" je brum filter, ki izgleda kot kratek antenski kabel, v bolje založenih Big Bangovih trgovinah imajo Vivancov 7/131, cena ok. 2.000 sit. Ponavadi deluje. Na S/T forumu je bilo že dosti napisanega na to temo (ground loop, problemi AV+PC+CATV).

Vivanco, products - cables - antenne - Verteiler & Verstãrker

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smarkic ()

everyone ::

Uporabit moraš galvansko ločilko. TRATEC proizvaja izdelek z oznako TRIS-102A. Tega vgrajuje telemach, seveda samo takrat, ko se naročiš tudi na kabelski internet. Računalnik in kabelska imata različne potenciale (zaradi različnega vira napajanja) in le te odpraviš z dano ločilko. Sam sem jo kupil v Mariboru, poslali pa so mi jo kar po pošti.

Damjan Jagar ::

Meni je danes operater dal đabe izdelek z oznako Tratec TRIS-210E. Bi mogoče vedel iz glave, če gre to za isto zadevo?
http://jagar.si

Damjan Jagar ::

Zgleda da.

Link
http://jagar.si

everyone ::

Ta stvarca ima še nekaj več. Ta se uporablja za ločevanje signala za kabelsko TV in kabelski internet. Ima en VHOD (povezan z antensko vtičnico) in dvema IZHODOMA (eden gre v TV in eden gre v kabelski modem, no ta zadnji je seveda dvosmeren). To ti tudi piše zraven slikce (connectord: in, data, TV/R. Poleg galvanske ločitve ima še frekvenčni filter. Telemach vgrajuje obe stvarci. TRIS-102A in TRIS-210E, kadar te priklopijo na kabelski internet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: everyone ()

Jan987 ::

tud jest mam isti problem, pame zanima kaj nej zdej nabavm da se odpravjo tresljaji pa da bom čim cenej skoz pršu. Ne rabm nč druzga

Damjan Jagar ::

Je že zgoraj opisano, pa še link sem ti nalimal.
http://jagar.si

AtaStrumf ::

Jaz imam tudi tale dva TRIS-a 210E in 102A, zdaj me pa zanima kaj rabim, da si priklopim na kabel, ki gre v modem (ta gre le skozi 210E) še TV Tuner? Jaz sem kupil kar navadni spliter (Konig FC-2SPLT-KN, 5-1000 MHz) samo to ne bo dovolj se mi zdi, ker če sem prav razumel, je traba ta dva signala še nekako ločit, da se ne motita, za to je pa 102A. A sem prav razumel in ali mi lahko en pove kako naj sedaj to zvežem in kaj rabim, ter seveda kje to kupim?

Jan987 ::

No zdej sem šel mal v akcijo za nabavi tega in nikjer nisem dobu tega vivancota (big bang, conrad,...) tko da če kdod ve kje nej dobim, naj mi pove

Boitch1985 ::

Pozdrav,

Se opravičujem da obnavljam staro temo ampak me zanima če ima kateri idejo kje bi se dalo v sloveniji (preko interneta ali v mb) nabavit tak brum filter kr mi je kablski signal očitno skuril že 2 vhoda (dvi in hdmi) na televiziji. Če ima kateri kakšno idejo kje bi to lahko dobil mi naj prosim pove kr vsepovsod kjer sem pogledal do zdaj niso meli niti ideje kaj bi to lahko bilo :)..

Lp

ttommy ::

Ali lahko kdo napiše točno kateri model je treba kupiti,da se izniči ta učinek?Da mi ne bo neuk prodajalec prodal nekaj kar sploh ne bo ponujalo rešitve...Link?Bilo kaj.. Ker res moram imet PC priklopljen na TV,pa je precej moteče vedno kabel za anteno ven vlačit.
Hvala.
Gamer


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Šumenje v zvočnikih

Oddelek: Pomoč in nasveti
93986 (1658) TheBlueOne
»

Kako na internetni kabel priklopit TV kartico

Oddelek: Omrežja in internet
164074 (2640) Brainstorm
»

Sumim da mi kabelska "prebija"..

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
83010 (2639) noragoba
»

Motnje slike na monitorju

Oddelek: Zvok in slika
201720 (1298) Vlady
»

kabelski internet +tv?

Oddelek: Omrežja in internet
153238 (3011) Jakka

Več podobnih tem