Forum » Zvok in slika » PC na TV - splošni nasveti
PC na TV - splošni nasveti
sokoban ::
moj problem je sledeč:
Svideo mi je brez očitnega razloga nehal delati(prej je delovalo normalno pol leta)
sprobal sem že kable in tv in vse dela kot bi moralo, ko pa kabel vklopim v laptop pa je na tv-ju čista tema. poskusil sem tudi že več različnih driverjev(vključno z originalnimi na katerih je prej vse delalo)
obstaja mogoče kak način da bi ugotovil vsaj ali je problem hardverski ali programski?
prenosnik HP Pavilion dv2354ea
grafična geforce go 7200
proc. t5300 1,73 dual core
1Gb rama(2x 512)
Svideo mi je brez očitnega razloga nehal delati(prej je delovalo normalno pol leta)
sprobal sem že kable in tv in vse dela kot bi moralo, ko pa kabel vklopim v laptop pa je na tv-ju čista tema. poskusil sem tudi že več različnih driverjev(vključno z originalnimi na katerih je prej vse delalo)
obstaja mogoče kak način da bi ugotovil vsaj ali je problem hardverski ali programski?
prenosnik HP Pavilion dv2354ea
grafična geforce go 7200
proc. t5300 1,73 dual core
1Gb rama(2x 512)
koblar ::
Pregledal že vseh 21 strani te teme, pa še nisem našel odgovora, kaj narediti , če nimaš cele slike na tv-ju in jo lahko prestavljaš z miško, tako levo in desno kot tudi gor in dol. Imam grafično ati 1300, nove driverje in naredil sem že vse kar sem tukaj zasledil, vendar brez uspeha. Prosim lepo naj eden razloži do potankosti, da se ta problem reši. Hvala.
podtalje ::
Verjetno imaš vklopljen "clone" mode in imaš na računalniku večjo resolucijo kot na TV-ju.
Rešitev je, da za TV uporabiš nastavitev "dual Desktop" ali pa nastaviš na računalniku isto resolucijo, kot na TV-ju.
Ker sam nimam ATI kartice, ti na žalost ne morem povedati točnega postopka, kako to narediš.
Rešitev je, da za TV uporabiš nastavitev "dual Desktop" ali pa nastaviš na računalniku isto resolucijo, kot na TV-ju.
Ker sam nimam ATI kartice, ti na žalost ne morem povedati točnega postopka, kako to narediš.
XS!D3 ::
Pregledal že vseh 21 strani te teme, pa še nisem našel odgovora, kaj narediti , če nimaš cele slike na tv-ju in jo lahko prestavljaš z miško, tako levo in desno kot tudi gor in dol. Imam grafično ati 1300, nove driverje in naredil sem že vse kar sem tukaj zasledil, vendar brez uspeha. Prosim lepo naj eden razloži do potankosti, da se ta problem reši. Hvala.
Kot že omenjeno maš nastavljeno prevelko resolucijo, zmanši pa bo celo pršlo gor, zdej če uporablaš clone in maš še monitor zravn bo sicer smotan ker bo pol na monitorju čudna slika, lahko pa še vedno uporabš extended desktop in pol z miško potegneš iz primarnega zaslona na tv kar hočš, sam zato je dobr vidt oba zaslona hrakti za lažje delo.
ttommy ::
A mi lahko kdo nekaj pove:imam GeForce 7650GS in ne morem spraviti slike na TV.Pred kakim letom je delalo,pol sem pa poskusil spet zadnjič(imam naložene nove driverje,ker mi z originalnimi grafa ne deluje) in ne gre.V nastavitvah imam za TV samo HDTV in ni možnosti za navaden TV,ali pa jaz ne najdem.
Ima kdo kakšen nasvet?
Hvala
Ima kdo kakšen nasvet?
Hvala
Gamer
Jeeerry ::
Lep pozdrav.
Imam naslednji problem: rad bi prenesel sliko iz prenosnika (DVI izhod) na TV-CRT (preko s-video)
Skratka, kupil sem pretvornik iz DVI v VIDEO in ko priklopim na TV mi ne pokaže nič (je črn zaslon), če pa v nastavitvah (v nvidinih-geforce) dualview -> LCD (od prenosnika) + PAL/NTSC mi pa samo pokaže,vleče oz. utripa ekran črno-belo.
Upam da nisem preveč zakompliciral in upam da bo kdo napisal odgovor.
Imam naslednji problem: rad bi prenesel sliko iz prenosnika (DVI izhod) na TV-CRT (preko s-video)
Skratka, kupil sem pretvornik iz DVI v VIDEO in ko priklopim na TV mi ne pokaže nič (je črn zaslon), če pa v nastavitvah (v nvidinih-geforce) dualview -> LCD (od prenosnika) + PAL/NTSC mi pa samo pokaže,vleče oz. utripa ekran črno-belo.
Upam da nisem preveč zakompliciral in upam da bo kdo napisal odgovor.
Jeeerry ::
No do zdej sm ugotovu sledeče:
Če grem na MAC OS (Leopard) mi na TV avtomatsko poda sliko, če grem na pa windowse pa ko izberem Dualview (LCD + TV) mi pa na tvju naredi black screen... In nevem kaj je narobe?
Sem probal nastavit TV na primarnega, pa ga ne morem ker ga nimam za izbrati. In pa tudi ne morem izbrati preko katerega konektorja naj bi se mi povezal TV, izbrano je "Samodejno".
Je mel kdo enake probleme? Imam pa 8600m gt? Problem imam z driverjem oz. programom "Nvidia kontrol panel" s katerim si naj bi človek "olajšal" delo, morm pa rečt da pol ku... ni vredn k nč ne morš nastavt tko k si na starejših driverjih.
No, če ma kdo kakšen nasvet ga lepo prosim, da ga pove :)
Če grem na MAC OS (Leopard) mi na TV avtomatsko poda sliko, če grem na pa windowse pa ko izberem Dualview (LCD + TV) mi pa na tvju naredi black screen... In nevem kaj je narobe?
Sem probal nastavit TV na primarnega, pa ga ne morem ker ga nimam za izbrati. In pa tudi ne morem izbrati preko katerega konektorja naj bi se mi povezal TV, izbrano je "Samodejno".
Je mel kdo enake probleme? Imam pa 8600m gt? Problem imam z driverjem oz. programom "Nvidia kontrol panel" s katerim si naj bi človek "olajšal" delo, morm pa rečt da pol ku... ni vredn k nč ne morš nastavt tko k si na starejših driverjih.
No, če ma kdo kakšen nasvet ga lepo prosim, da ga pove :)
demon#666 ::
Mam eno vprašanje čist tko btw. A je možno, da mam na monitorju eno sliko (npr. pišem dokument) a na TV-ju pa se predvaja filem?
LP
LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
demon#666 ::
Da (namesto da se klonira izhod nastavi, da ti razširi namizje čez).
Če bi le jst to razumel...
LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
blazius ::
čaw
rad bi priklopu eno noname plazmo na moj komp - grafična je geforce 6800GS. težava je v tem, da ne vem kakšen kabl rabim in kam ga naj vtaknem.
grafična kartica:
http://shrani.si/?1Z/Xs/4FDDSLhR/dscn10...
plazma:
http://shrani.si/?1Y/uH/3l2JlblY/dscn10...
hvala za pomoč
rad bi priklopu eno noname plazmo na moj komp - grafična je geforce 6800GS. težava je v tem, da ne vem kakšen kabl rabim in kam ga naj vtaknem.
grafična kartica:
http://shrani.si/?1Z/Xs/4FDDSLhR/dscn10...
plazma:
http://shrani.si/?1Y/uH/3l2JlblY/dscn10...
hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blazius ()
Presky ::
Problem:
Prenosnik znamke Toshiba, OS Vista, 1GB rama povežem na LCD TV z VGA kablom. Slika je odlična, vidi se vse do roba. Težava nastane pri gledanju filmov (Divx, Xvid) z VLC playerjem. Film dela, podnapisi tudi AMPAK, slika se rahlo trga ob hitrejših prizorih! Nastanejo vodoravne črte čez sliko na TVju...
Baje, da je za to kriv VSYNC. Ima kdo kakšno rešitev?
Hvala
Prenosnik znamke Toshiba, OS Vista, 1GB rama povežem na LCD TV z VGA kablom. Slika je odlična, vidi se vse do roba. Težava nastane pri gledanju filmov (Divx, Xvid) z VLC playerjem. Film dela, podnapisi tudi AMPAK, slika se rahlo trga ob hitrejših prizorih! Nastanejo vodoravne črte čez sliko na TVju...
Hvala
BIOHAZARD
Jakka ::
deki-19: ja, razširiš namizje (extended desktop), kot je že Senitel napisal. Brez raznih Ati control centrov in Nvidia control panelov ter podobnega junka je to zelo enostavno nastavit (Omega driverji za Ati >>> all). :)
blazius: za prenos videa rabiš klasičen vga kabel, za prenos zvoka pa "3,5mm jack -> 2x činč" kabel.
blazius: za prenos videa rabiš klasičen vga kabel, za prenos zvoka pa "3,5mm jack -> 2x činč" kabel.
djpiky ::
Imam problem. Rad bi PC priklopil pa lcdtv preko dvi. Vse priklopim vse lepo dela le zvoka pod nobenima pogojem ne spravim iz compa na tv zvočnike. TV ima hdmi vhod + 2cinch(bel, rdeč) za zvok. Tudi ko priklopim zvoka od rač. ni ampak je zvok od sioltv ki je priklopljen preko scarta. Any idea?
Problem:
Hvala
UP
BIOHAZARD
Zdravc1 ::
Pozdravljeni
Imam LCD Phipils 9703. Sedaj sem priklopil računalnik na LCD preko kabla DVI na HDMI. Kartica je Geforce 8600 GT 256 MB.
Namizje na LCD je vredu, problem pa se začne ko na računalniku zaženem film v bilokaterem plejerju, začne slika izginjati na LCD. 3-4 sekunde je slika nato izgine za 2 sekundi in to se ponavlja vseskozi. Ob tem se na LCD izpiše da format ni podprt in ni video signala.
Prvo sem imel nastavljeno na Dual viev, nato na Clone, spreminjal resolucije na računalniku in LCD-ju pa vseskozi isto.
Nato sem odklopil računalniški monitor in priklopil samo LCD. Namizje odlična slika, ko zaženem film pa slika ponovno začne izginjati.
Ima mogoče še kdo take probleme glede tega. in bi bil zelo vesel vaše pomoči.
Imam LCD Phipils 9703. Sedaj sem priklopil računalnik na LCD preko kabla DVI na HDMI. Kartica je Geforce 8600 GT 256 MB.
Namizje na LCD je vredu, problem pa se začne ko na računalniku zaženem film v bilokaterem plejerju, začne slika izginjati na LCD. 3-4 sekunde je slika nato izgine za 2 sekundi in to se ponavlja vseskozi. Ob tem se na LCD izpiše da format ni podprt in ni video signala.
Prvo sem imel nastavljeno na Dual viev, nato na Clone, spreminjal resolucije na računalniku in LCD-ju pa vseskozi isto.
Nato sem odklopil računalniški monitor in priklopil samo LCD. Namizje odlična slika, ko zaženem film pa slika ponovno začne izginjati.
Ima mogoče še kdo take probleme glede tega. in bi bil zelo vesel vaše pomoči.
ant ::
Po mojem ne, ker se zatakne pri VGA na DVI. Verjetno dobiš ven DVI-A (analog) in ne DVI-D (digital), ki bi ga lahko nato pretvoril v HDMI. Če ima LCD RCA priključke bi verjetno šlo z VGA to RCA. (Kabel sem pri nas videl v BigBangu v BTC-ju. -> Pazi, da je VGA na RCA in ne obratno.)
čao
imam laptop sony in lcd tv. trenutno imam priklopljen tv preko s-video, zdaj pa me zanima ali kaj pridobim s priklopom vga > vga?
rad bi namreč izkoristil največjo rsolucijo lcd ekrana 1336x768, saj je trenutna 1024x768.
ali bi s povezavo vga > vga pridobil na kvaliteti signala?
na kakšen način lahko svoj laptop, ki nima dvi izhoda priklopim na hdmi lcdja? kakor razumem potrebujem na laptopu digitalni izhod, vga pa je analogni. torej kakšne so možnosti? morda kakšen pcmcia v dvi adapter?
HVALA
Problem:
BIOHAZARD
bosslipxx ::
Prva varianta pri priklopu PC - LCD dela (RGB priključek je enak VGA kablu)
Zanima me ali bi tudi varianta dva delala z DVI - HDMI kablom za sliko in povezava iz zvočne v isti vtič kot RGB.
Če ima kdo takšno povezavo, me zanima kaj bi bilo ceneje za izvest. V vsakem primeru potrebujem okoli 10 m kabla za povezavo PC v dnevni in LCD v drugi sobi.
LP
mislim, da ne, ker naj bi imel hdmi tako podporo za video kot avdio že v kablu. kam vezati avdio je vprašanje. mislim, da v rgb ne bo šlo, saj je vga na svojem kanalu npr. av5, hdmi pa na svojem vhodu npr. av2. tudi zvok je potem verjetno za vsak kanal posebej.
rf45a ::
Problem:
prenosnik znamke HP nx7300 priklopim na Samsung lcd. Slika je super kvalitete, ampak ni čez cel zaslon. Na levi strani zaslona je ene 4cm širok črn rob. Kako "raztegnit" sliko čez cel ekran?
Televizor ima ločljivost 1366x768, ampak te možnosti v nastavitvah nimam.
Kakšna rešitev?
hvala in lp,
prenosnik znamke HP nx7300 priklopim na Samsung lcd. Slika je super kvalitete, ampak ni čez cel zaslon. Na levi strani zaslona je ene 4cm širok črn rob. Kako "raztegnit" sliko čez cel ekran?
Televizor ima ločljivost 1366x768, ampak te možnosti v nastavitvah nimam.
Kakšna rešitev?
hvala in lp,
pri meni je isto. pri grafični sploh nimam možnosti izbire resolucije 1366x768, ampak samo 1280x768. priklop je preko vga kabla. imam sicer en starejši laptop, za katerega novejših driverjev ni pa tudi ne vem če bi kaj pomagali (nvidia fx5600).
no v glavnem jaz lahko sliko razširim s tistim gumbom, s katerim prestavljaš razmerje slike npr. smart, 4:3, wide itd. v načinu pc sta samo 2 možnosti in ena sliko razširi čez cel ekran.
LP
no v glavnem jaz lahko sliko razširim s tistim gumbom, s katerim prestavljaš razmerje slike npr. smart, 4:3, wide itd. v načinu pc sta samo 2 možnosti in ena sliko razširi čez cel ekran.
LP
rf45a ::
Tud jaz imam priklopljeno preko VGA kabla.
Na tvju mam možmnost 16:9 in 4:3. Vedno je enako. Črn rob na levi strani.
lp
Na tvju mam možmnost 16:9 in 4:3. Vedno je enako. Črn rob na levi strani.
lp
matthew85 ::
V glavnem imam tudi jaz problem:)
Rad bi priklopil PC na TV.
Torej PC ima NVIDIA GeForce 7600 GS, TV je Gorenje, ki ima spredaj te vhode
(slika ][img]http://www4.slikomat.com/08/0608/p5-DSC...
zadaj pa 2× scart
(slika [img]http://www4.slikomat.com/08/0608/1y-DSC...
V bigbangu so mi prodali tale kabl, ki ga ne morem uporabiti za nič ali pač?
[img]http://www4.slikomat.com/08/0608/h17-DS...
Prosim za vašo pomoč, ker sem že 2× menjal stvari in niti ne vejo kaj prodajajo,
ker sem jim povedal da ima tv scart izhod in nima s-videa kolikor se meni zdi, PC pa ima TV-out.
Torej hvala lepa in se opravičujem če že obstaja kaj podobnega...sem prebral par strani
a nisem našel tega problema.
Rad bi priklopil PC na TV.
Torej PC ima NVIDIA GeForce 7600 GS, TV je Gorenje, ki ima spredaj te vhode
(slika ][img]http://www4.slikomat.com/08/0608/p5-DSC...
zadaj pa 2× scart
(slika [img]http://www4.slikomat.com/08/0608/1y-DSC...
V bigbangu so mi prodali tale kabl, ki ga ne morem uporabiti za nič ali pač?
[img]http://www4.slikomat.com/08/0608/h17-DS...
Prosim za vašo pomoč, ker sem že 2× menjal stvari in niti ne vejo kaj prodajajo,
ker sem jim povedal da ima tv scart izhod in nima s-videa kolikor se meni zdi, PC pa ima TV-out.
Torej hvala lepa in se opravičujem če že obstaja kaj podobnega...sem prebral par strani
a nisem našel tega problema.
SisQ ::
Oj narod......
Rabim pomoč glede nastavitve slike iz PC na LCD TV. Grafična je 8800GT, ki je s TVjem povezana z DVI-HDMI kablom. Žal, pa na TVju ni slike, ampak je samo moder ekran. Postiskal sem že vse možno v NVIDIA nastavitvah pa mi ne uspe usposobit slike. NVIDIA driverji sicer TV prepoznajo! V čem je problem?!
Rabim pomoč glede nastavitve slike iz PC na LCD TV. Grafična je 8800GT, ki je s TVjem povezana z DVI-HDMI kablom. Žal, pa na TVju ni slike, ampak je samo moder ekran. Postiskal sem že vse možno v NVIDIA nastavitvah pa mi ne uspe usposobit slike. NVIDIA driverji sicer TV prepoznajo! V čem je problem?!
HIP_HOP ::
Moja težava je sledeča. Ko gledam film na tv se med podnapisi ustvarjajo motnje ( tako kot, da bi bile črke malo razmazane). Zelo je moteče pri gledanju filma saj te začnejo boleti oči.
Nato sem še opazil, da tudi na sliki filma nastajajo majhne motnje. ( rdeče, zeleni zmazki, okoli obrazov ljudi npr., ki od daleč niso vidni. Ampak slika je motna
Preiskusil sem izklopiti antenski kabel(kot sem zasledil v vaši temi) in v BSplayerju sem poiskusil spremeniti nastavitve podnapisov brez uspeha.
Grafična kartica je Geforce 8600gt, Svideo kabe, Tv Gorenje.
Nato sem še opazil, da tudi na sliki filma nastajajo majhne motnje. ( rdeče, zeleni zmazki, okoli obrazov ljudi npr., ki od daleč niso vidni. Ampak slika je motna
Preiskusil sem izklopiti antenski kabel(kot sem zasledil v vaši temi) in v BSplayerju sem poiskusil spremeniti nastavitve podnapisov brez uspeha.
Grafična kartica je Geforce 8600gt, Svideo kabe, Tv Gorenje.
sleby ::
pozdrav!
ker ne najdem nobene teme bom kar tu vprasal.
na svoj lcd tv bi rad priklopil pc zvocnike in sicer tako, da bi hkrati deloval zvok z pcja in lcdja brez preklaplanja. sedaj pa me zanima, ce mi lahko kdo na hitro razlozi kaj potrebujem ter shemo, kako mora bit priklopljeno?
gre se pa za toshiba c3500p tv ter creative inspire 5300 zvocnike.
spodaj sta se fotki, kako izgledata zadnji strani tvja in wooferja.
hvala in lp!
ker ne najdem nobene teme bom kar tu vprasal.
na svoj lcd tv bi rad priklopil pc zvocnike in sicer tako, da bi hkrati deloval zvok z pcja in lcdja brez preklaplanja. sedaj pa me zanima, ce mi lahko kdo na hitro razlozi kaj potrebujem ter shemo, kako mora bit priklopljeno?
gre se pa za toshiba c3500p tv ter creative inspire 5300 zvocnike.
spodaj sta se fotki, kako izgledata zadnji strani tvja in wooferja.
hvala in lp!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sleby ()
HIP_HOP ::
Če ima kdo podobno težave z motnimi podnapisi, kot sem jo opisal v zgornji temi. Naj zamenja S-video kabl za video (rumeni kabl).
Z s video kablom sem imel motno sliko in s tem tudi podnapise. Z video kablom je pa slika kristalno čista.
To je predvsem za tiste, ki imate starejšte televizije.
Z s video kablom sem imel motno sliko in s tem tudi podnapise. Z video kablom je pa slika kristalno čista.
To je predvsem za tiste, ki imate starejšte televizije.
neres ::
Če imam takšne priključke:
Kakšne so moje možnosti za priklopit PC LCD monitor + analogno TV (SCART)?
PC monitor ima analogni vhod, DVI priključek na matični pa je DVI-D, torej ne morem uporabit D-SUB konverterja.
Kakšne so moje možnosti za priklopit PC LCD monitor + analogno TV (SCART)?
PC monitor ima analogni vhod, DVI priključek na matični pa je DVI-D, torej ne morem uporabit D-SUB konverterja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
Senitel ::
DVI priključek ni DVI-D ampak DVI-D (tako analogni kot digitalni pini) tako, da lahko normalno uporabiš konverter na D-SUB. Sicer pa a ni tisti modri zgoraj D-SUB? Za TV bo pa bolj pestro.
Vanich ::
Hmmm...zelo zanimivo!
Vprašanja: bi se dalo s tem kablom povezati preko DVI/VGA vmesnika na DVI priključek na grafični kartici (ATI3870)
in potem na drugi strani preko SCART-a z RGB priključki na navadno CRT Televizijo (Sony), in kaj bi v tem primeru pridobil?
Kar me zanim je tudi tole: ali bi v tem primeru grafična videla TV kot sekundarni monitor?
(Problem je namreč v tem, da mi na Visti 64 preko ATI-jevih drajverjev slika izpade pri hitrih gibih "zrezana".
Razne nastavitve v Interlacinga v drajverjih ne pomagajo, frekvenco TV-ja je pa možno nastaviti samo na "25i" i ne
na 60 HZ, kakor v 32bit drajverjih za XP-je.)
Omega drajverji? WTF is that?
N-E-O ::
Imam vprašanje glede povezave prenosnika na CRT TV.
Na prenosniku imam na voljo HDMI, VGA.
Na TV-ju so vhodi: S-VHS, potem pa rumen činč za video in 2 činča za audio.
Torej katerega kabla naj se poslužim in na kak način naj izvedem povezavo? LP
Na prenosniku imam na voljo HDMI, VGA.
Na TV-ju so vhodi: S-VHS, potem pa rumen činč za video in 2 činča za audio.
Torej katerega kabla naj se poslužim in na kak način naj izvedem povezavo? LP
Follow the white rabbit.
Senitel: pri Gigabyte pravijo da je DVI-D, še posebej je napisano da se ne da priključit D-SUB. Jaz bi pa rabil dva analogna izhoda. (LCD nima DVI vhoda)
No kakorkoli... te matične še nimam, imam pa zdaj en drugi problem, ki mi bo pobral živce:
Na 7900GT hočem povezat TV (zraven je še PC monitor). Iz grafične: moder činč (od HDTV composite) na rumen composite vhod tega priključka:
Na enem TVju je delalo brez problema.
Na drugem pa mi dual view ne dela sploh (črn zaslon na TV). Pri ostalih načinih (clone in span) pa mi kaže črnobelo sliko.
Na začetku mi je kazalo tudi barvno sliko, ki pa se je potem nekako izgubila. Ne vem točno kako je do tega prišlo, morda po kakem restartu. Torej kabli so v redu.
V glavnem rabim dual view in da dela v barvah. Proval sem že vse možne nastavitve (H-PAL, B-PAL, Composite, S-video...)
Kaj bi še lahko naredil?
No kakorkoli... te matične še nimam, imam pa zdaj en drugi problem, ki mi bo pobral živce:
Na 7900GT hočem povezat TV (zraven je še PC monitor). Iz grafične: moder činč (od HDTV composite) na rumen composite vhod tega priključka:
Na enem TVju je delalo brez problema.
Na drugem pa mi dual view ne dela sploh (črn zaslon na TV). Pri ostalih načinih (clone in span) pa mi kaže črnobelo sliko.
Na začetku mi je kazalo tudi barvno sliko, ki pa se je potem nekako izgubila. Ne vem točno kako je do tega prišlo, morda po kakem restartu. Torej kabli so v redu.
V glavnem rabim dual view in da dela v barvah. Proval sem že vse možne nastavitve (H-PAL, B-PAL, Composite, S-video...)
Kaj bi še lahko naredil?
N-E-O: VGA->S-video. Ali pa tak kabel kot je na sliki od Pepce Kardelj. Potem priključiš moder činč na rumen činč na tv.
Samo da sporočim da sem rešil mojo težavo s črno(-belo) sliko, morda pride komu prav. Kako:
s priključenima TVjem in monitorjem sem odstranil nVidia driverje in po restartu (z vsem priključenim) namestil eno starejšo verzijo. Zadeva dela, z vsemi barvami! :D
Ne vem ali je vplivala starejša verzija driverjev ali sam postopek. Zaenkrat se mi ne da experimentirat. ;)
s priključenima TVjem in monitorjem sem odstranil nVidia driverje in po restartu (z vsem priključenim) namestil eno starejšo verzijo. Zadeva dela, z vsemi barvami! :D
Ne vem ali je vplivala starejša verzija driverjev ali sam postopek. Zaenkrat se mi ne da experimentirat. ;)
N-E-O ::
N-E-O: VGA->S-video. Ali pa tak kabel kot je na sliki od Pepce Kardelj. Potem priključiš moder činč na rumen činč na tv.
Aha, torej če grem VGA->S-video varianto potem morem še za zvok posebej kabel ne?
V Pepcinem primeru pa je tisti kabel vse. Mam prav?
Follow the white rabbit.
Ne. Zvok boš moral v vsakem primeru posebej. VGA izhod nima zvoka. Zvok je edino pri HDMI, pa še to ne vedno. Samo iz HDMI na analogen TV vhod ne gre.
Valuk1 ::
Alo!
Torej imam DVI/HDMI kabel, ga povežem iz PC-ja na TV -plazma.
Sliko imam, zvoka pa ne, kljub temu, da pravite, da bi moral zvok prav tako obstajat.
Pregledal sem vse nastavitve, pa ne gre.
Edino nekaj je možno. Da omenjeni DVI priklop ne omogoča zvoka, ampak samo sliko, ker je single link priklop, tako kot kaže slika:
Hvala!
Torej imam DVI/HDMI kabel, ga povežem iz PC-ja na TV -plazma.
Sliko imam, zvoka pa ne, kljub temu, da pravite, da bi moral zvok prav tako obstajat.
Pregledal sem vse nastavitve, pa ne gre.
Edino nekaj je možno. Da omenjeni DVI priklop ne omogoča zvoka, ampak samo sliko, ker je single link priklop, tako kot kaže slika:
Hvala!
DVI prenaša samo sliko, HDMI prenaša sliko in zvok. Single link pri tem ne igra nobene vloge.
arabc ::
Lp imam eno težavo.
37LC2R LCDTV imam priklopljeno na 9800gx2 prek dvi/hdmi. Slika dela. Težave imam z zvokom. Takoj ko vklopim multi-display na grafični in vklopim lcdtv zgine zvok iz lcdtv-ja.
Zgleda da grafa nekako forcira televizijo da zaznava signal kot HDMI in ne dvi/hdmi in tako televizija pričakuje zvok prek hdmi-ja.
Ima kdo kak nasvet ?? Poleg tega naj speljem zvok iz grafe na hdmi kar je pa že skoraj znanstvena fantastika pri takšni podpori kot jo nudi nvidia.
(btw imam x-fi zvočno, če ma kdo kak nasvet... home cinema nimam da bi direkt tja prklopi iz zvočne, tko da bi mogu speljat ne vem iz kje iz zvočne spdif out na tista dva pina na grafi)
//preden sem zamenjal grafično je vse delalo BP
//nč vsebinskega nism spreminju
37LC2R LCDTV imam priklopljeno na 9800gx2 prek dvi/hdmi. Slika dela. Težave imam z zvokom. Takoj ko vklopim multi-display na grafični in vklopim lcdtv zgine zvok iz lcdtv-ja.
Zgleda da grafa nekako forcira televizijo da zaznava signal kot HDMI in ne dvi/hdmi in tako televizija pričakuje zvok prek hdmi-ja.
Ima kdo kak nasvet ?? Poleg tega naj speljem zvok iz grafe na hdmi kar je pa že skoraj znanstvena fantastika pri takšni podpori kot jo nudi nvidia.
(btw imam x-fi zvočno, če ma kdo kak nasvet... home cinema nimam da bi direkt tja prklopi iz zvočne, tko da bi mogu speljat ne vem iz kje iz zvočne spdif out na tista dva pina na grafi)
//preden sem zamenjal grafično je vse delalo BP
//nč vsebinskega nism spreminju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arabc ()
arabc ::
nevermind sm vrgu notr še tisto "onboard" zvočno in speljal zvok iz matične na grafo in dela vredu, še posebej če ne inštaliraš driverjev za tisto onboard zvočno ampak pustiš visti da samo samo najbolj osnovne driverje inštalira
carot ::
Ma dej, mislim, da ima dosti ljudi z nvidio probleme, prav tako jaz z novim staro kartico gforce mx400 nisem imel problemov no, samo sem mogu dati zares stare driverje, medtem ko z novejso fx5600 so bili problemi, saj z novejsimi driverji ni delal tvout, z starejsimi pa dolocene igre niso hotele delati, itd... zdaj imam 7600gt ze neki casa, samo na njej mi je uspelo dobiti samo 1x crnobeli signal nekaj sekund, kar je bilo nekoliko vzpodbundno se, nato pa niti to ne imel sem vec kablov in na divxplayerju mi delajo normalno na racunalniku pa ne in mislim, da so nvidiini driverji za vse krivi, saj dosti je bilo takih in drugacnih pritozb, samo nvidia noce priznati napake, tudi na njenih forumih sem ogromno bral. Ocitno imajo narejeno podporo samo za hdtv.
WODAK ::
Pozdravljeni!
Kupil sem nov računalnik, ki imam grafično kartico SAPPHIRE Radeon HD 4870 512MB 256-bit GDDR5 PCI-E .
V specifikacijah piše, da ima grafična kartica "7.1 Audio Channel Support". Kot sem pa žal ugotovil ima grafična kartica samo dva DVI-I izhoda in en TV-OUT izhod. Zraven sem dobil tudi prevornik DVI-HDMI. Ker bi računalnik rad priklopil na tv preko HDMI kabla, me zanima ali zato potrebujem tudi kakšen drug kabel za zvok (razen hdmi), saj kolikor vem se preko DVI-ja ne more prenašati zvok? kam bi tak kabel mogel nato priklopit v grafični kartici?
hvala za odgovore!
Kupil sem nov računalnik, ki imam grafično kartico SAPPHIRE Radeon HD 4870 512MB 256-bit GDDR5 PCI-E .
V specifikacijah piše, da ima grafična kartica "7.1 Audio Channel Support". Kot sem pa žal ugotovil ima grafična kartica samo dva DVI-I izhoda in en TV-OUT izhod. Zraven sem dobil tudi prevornik DVI-HDMI. Ker bi računalnik rad priklopil na tv preko HDMI kabla, me zanima ali zato potrebujem tudi kakšen drug kabel za zvok (razen hdmi), saj kolikor vem se preko DVI-ja ne more prenašati zvok? kam bi tak kabel mogel nato priklopit v grafični kartici?
hvala za odgovore!
huh? :)
WODAK ::
No mogoče bo komu prav prišlo, iskal sem odgovor na moje vprašanje po netu ter našel odgovor na Digital Spy forum-u.
Zvok se torej lahko prenaša preko DVI-I kabla z pretvornikom iz DVI v HDMI, ki ga dobiš zraven grafične kartice...
Ko bom doma, bom sprobal vso stvar, če res deluje tako kot mora...pa kasneje poročam.....
Citiram iz foruma:
Zvok se torej lahko prenaša preko DVI-I kabla z pretvornikom iz DVI v HDMI, ki ga dobiš zraven grafične kartice...
Ko bom doma, bom sprobal vso stvar, če res deluje tako kot mora...pa kasneje poročam.....
Citiram iz foruma:
Not true - DVI-I can carry audio. So yes, a DVI-I to HDMI converter will work. Indeed Radeon cards come with such a converter.
You should simply connect your DVI-I output to your TVs HDMI input using a converter cable (or converter and hdmi cable) and, as advised earlier, enable the digital audio device on the video card. It's the same for XP as it is for Vista.
Pozdravljeni!
hvala za odgovore!
huh? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WODAK ()
Simč ::
PC imam povezan preko( S-video- scarta) z plazmo.Nikakor ne morem nastaviti, da bi imel hkrati sliko na LCD monitorju in plazmi.Če nastavim sliko na plazmo je ni na monitorju in obratno.Želim imeti sliko na obeh zaslonih, kaj naj naredim? Hvala za pomoč in LP
Pupa ::
Imam problem pri prenosu zvoka. Povezala sem pc in lcd tv. Sliko mi prenaša lepo in tudi film predvaja, vendar zvoka ni. S kablom imam sicer povezano, vendar nič.
Kabel ki ga uporabljam je enak kakor na tej spletni strani, spodaj.
http://www.8dim.com/support/connecting-...
Če ima kdo kakšne izkušnje se priporočam.
LP
Kabel ki ga uporabljam je enak kakor na tej spletni strani, spodaj.
http://www.8dim.com/support/connecting-...
Če ima kdo kakšne izkušnje se priporočam.
LP
Na kateri vhod pa imaš na TV-ju speljan video kabel in na kateri vhod audio kabel.
Zna biti to problem.
Zna biti to problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20252 (9765) | kozorog |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10347 (9408) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8578 (7973) | opeter |
» | Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4276 (3783) | KTr1sk |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6286 (5191) | bbobst |