» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
16 / 40
»»

arabc ::

brez zamere, sam preberi zakaj se gre prej k postaš, hvala. Ker drgač bo tle en kup spama bv in se bo pozablo zakaj se sploh gre Tv je nov .. LCDTV od LG-ja. http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

arabc ::

pa jst tud bi se tud lahk nauču prebrat :p. Tv je nov ampak vseeno zgleda da nima te možnosti oz ma omejeno. Moraš v točno določen audio in prklopt zvok.

bolek12 ::

Pozdravljeni!

Nekaj postov nazaj sem razlozil za problem, ki sem ga imel s priklopom racunalnika na TV. Zadeva se je resila in ce ima kdo podoben primer me naj posnema.

Racunalnik: Toshiba notesnik, graficna GF7900GS drajverji so le eni za to kartico v toshibinem notesniku. Kaj drugega ni ne vem kaj pomembno.
TV: Grundig star 3 leta, 2 scart prikljucka za moznostjo zajemanja FBAS, Y/C in RGB.

Priklopil sem racunalnik na TV s kablom S-video na scart in v TV. V tem primeru je prislo do barvne slike le, ce sem na TVju nastimal sprejemni signal AVja na Y/C. Slika je bila nekoliko slabsa, kar se je opazilo tudi pri gledanju iz DVDplayerja, ki je priklopljen vzporedno, saj le ta posilja sliko za RGB ali FBAS. Z rezultatom nisem bil povsem zadovoljen.

Poizkusil sem se drugace. Kupil sem kabel S-video v cinc in tako priklopil racunalnik na scart in TV (http://www.hama.de/portal/articleId*939.... Slika je bila na zacetku crnobela, vendar sem imel sprejem AVja nastavljen se na Y/C. Preklopil sem na RGB ali FBAS in zadeva dela odlicno.

Naj omenim, da sem ze imel Toshibin notesnik priklopljen na isti TV, le da je bila graficna kartica integrirana (intel...). Takrat sem uporabil S-video kabel in na koncu 3cm dolg pretvornik v chinc (v forumu ze omenjena in pokazana zadeva) in to v scart. Enaka povezava mi na novem racunalniku ni uspela. Zgleda, da je potrebno pri novejsi racunalniski trdnini, kupiti tudi novejse kablovje.

Motila me je se enaka resolucija na racunalniku in TVju. Ker je ekran na racunalniku 16:9 TV pa 4:3, sem na TVju videl le del slike in se lahko potem s premikom miske pomaknil na ostanek slike. Resolucije in frekvence osvezevanja v nacinu Cloneview ni mozno loceno spreminjati (vsaj jaz nisem nasel oz. mi ni delalo). Medtem ko se da v nacinu Dualwiev vse lepo nastimati. V tem nacinu deluje TV (sekundarni monitor) kot podaljsek ekrana na katerega lahko vrzemo odprta okna in jih tam povecamo.

Upam, da ste si lahko kako pomagali, jaz sem koncno srecen!

_swift_ ::

Bo tale pretvornik iz S-video v composite video v redu?
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
its not just the way you move its the way of life

podtalje ::

Bo vredu.

bolek12 ::

Sam imam taksen kabel doma, vendar mi z nvidio ne dela. Sklepal sem, da sem ga mogoce dobil z ATIjem (se ne spomnim). Imam pa se en kabel, ki je identicen temu, le da na strani S-video ni okrogel, marvec v obliki U profila. Slike pa barvne z mojima kabloma nisem dobil. Upam, da bos imel vec srece glede na to, da naj bi bil to kabel neodvisnega proizvajalca.

slokii ::

@swift, padtalje: tudi sam imamo tezavo z ATI graficno (prenosniK) in CB sliko na starejsem TV (scart vhod). Dve vprašanju:
A) Mislita da bo zadeva delovala tudi meni, in kaj se potrebujem za to? verjetno en video kabl (moški-moški) in scart vmesnik ?

B) ali je to kabel ki pretvori signal iz s-video na kompozitni, kot je opisano na 1. strani ?

hvala za pomoč

LP!

Suly ::

tudi sam imam prenosnik z ati x700 in je bila z s-video kablom slika ČB, nato sem dal drug S-Video kabel in je slika bila lepo barvna ! Me pa še vedno zanima kako naj nastavim resolucijo za tv na 1024 x 768 brez da bi spreminjal resolucijo na računalniku ki je 1400 x 1050 ?

_swift_ ::

dons sm dubu po pošti ta pretvornik in se je izkazalo da ni ta prav. na strani za s-video bi mogu bit ženski , je pa moški. sm pa pol vseen priklopu na tv prek s-video in je slika presenetljivo bila barvna čeprov je televizija stara skoraj 20 let. Moram pa povedat da slika v windowsih ni čista, imena datotek ne morem prebrat, film se vidi v redu, razen to da se na trenutke pojavla vijolična barva. A je to kriva TV ali s-video? Če bi meu preko composite video, a bi bla slika boljša in brez te omenjene vijolične ?
its not just the way you move its the way of life

podtalje ::

Slika ne bo boljša, ker je glavni problem nižja resolucija na TVju, ki je 720x576.
Če t. iz 1024x768 pretvori v manjš resolucijo, bodo fonti vedno zgledali nekoliko zmazano.

_swift_ ::

kaj pa to k se pojavla vijolična barva ?
its not just the way you move its the way of life

Jereb ::

Moj sosed se je pa neki špilu z nastavitvami , zdej ma pa črn zaslon pa ne zna dat nazaj :D. Tud na televiziji nč ne kaže. Verjetno obstaja kakšen bind da dela narmalno. Prosm pomagite :P

lp Matej

nx6325 ::

a ma kdo nx6325, pa ma težave z črnobelo sliko na tv-ju? kako bi to odpravu? gor mam program ATI catalyst control center

atasmrk ::

Še eden iz vrste problemov priklapljanja televizije na racunalnk.

Graficna je Gigabyte geForce 6600 gt. Zraven je prilozena neka skatlica, ki z enim vticem (9 pinski, ce se prav spomnim) pase na tv-out od graficne, na drugi strani pa imam stiri vtice; eden je za s-video, drugi trije pa so cinci in sumim, da pasejo skupaj (tudi v tistem nvidia software-u so na slikici ptrije cinci skupaj, ce sem prav razumel je to za hdtv).

Televizijo torej poskusam priklopiti preko s-video. To pa je tudi vse, kar lahko povem. Ne gre ne preko scart-a (tako s-video prikljucek kot tudi pretvorjen v rumeni cinc), ne direktno na rumeni cinc vhod (prav tako pretvorjen iz s_video kabla); ta vhod ima televizija posebej. Televizija nonstop predvaja modri ekran.

Sama televizija ima sicer dva scart vhoda, enega tistega s cincom, poleg tega pa se neke vhoda, za katere ne najdem lukenj. Mednje spadata RGB in SVHS (tole sumum, da je s-video pod psevdonimom).

Kaj bi lahko bilo narobe? Bojim se, da je vzrok v tisti pretvorni skatlici. Ali pa celo v graficni. Verzija soferjev je 93.71 ce to komu kaj pove.

Magician ::

Imam GF 6600 GT, zadeo priklopil, na TV-ju se pokaže slika vendar je črno bela. Vem da je to neka fora samo v nastavitvah. Kje to nastavim da bodo barve ? Kabli in konektorji so novi.

podtalje ::

Si prebral prvo stran te teme? :\

SkIDiver ::

Jaz imam tudi probleme:\
Prenosnik Lenovo 3000 N100 z S-Video izhodom. Televizija Samsung z S-Video vhodom. Povežem a ne dela;(( Zvok iz prenosnika na TV poskušam prenest preko audio kabla, ki ima na eni strani 3.5mm bananco na drugi strani pa dva cincha. A lej ga zlomka tudi zvoka ni na TV!
Potem pa preko 3 chicev(video in 2x zvok) priklopim digitalca in dela vse. Slika in zvok!

Na prenosniku sem pregledal vse živo od nastavitev a nič ne pomaga. Sem mogoče kaj zgrešil? Grafična kartica je integrirana od Intla.

EDIT: Zvoka ni, ker TV ne zazna signala na S-Video vhodu zato tudi ne predvaja zvoka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

SkIDiver ::

Težava urejena. Problem je bil v gonilnikih. Sem jih prenesel iz intlove strani in zadeva špila:D

ciper ::

Za Arabc:

Zvok moraš peljati iz zvočne kartice (3,5 mm vtičnica moška - stereo zvok) v vhod za zvok na TV (AUDIO (RGB/DVI) - tudi 3,5 mm moška vtičnica), poglej v manual. Jaz imam LG 37LC2RR in deluje BP ko preklopim na HDMI izvor.

vitranc ::

Jaz imam tudi problem...

Nabavil sem lcd tv, ki ima naslednje vhode: YUV,HDMI,2xscart->odpadeta zaradi resolucije. Lcd tv ima resolucijo 1366x768
Računalnik ima samo VGA izhod!

Torej a obstaja kakšna dokaj poceni (do 100€) varianta, da jaz to povežem skupaj in da bo na televiziji točno taka resolucija slike, kot je resolucija same televizije (1366x786)?... z drugimi besedami, da bi bila nadomestek računalniškega monitorja?

ciper ::

Najlažja in najbolj poceni varianta je, da kupiš grafično kartico z DVI izhodom! Razlika med VGA in DVI (HDMI) je kot noč in dan!

vitranc ::

pozabil povedati, da govorim o prenosniku...

torej kako na prenosniku zamenjati grafično?
obstaja mogoče usb grafična, pcmcia grafična... če so kje jih dobiti...

Ne vem če mi bo tole ratalo kdaj povezati...

ciper ::

To ja pa čisto druga zadeva. Ostaja ti samo možnost nakupa "VGA to DVI Converter-ja", ki pa je kar precej drag (okrog 300 Evrov!). Poglej primer na linku: http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?pr...

Jaz sem imel (na srečo) pred nakupom LCD Tv-ja iste dvome, zato sem kupil tak LCD TV, ki ima možnost priklopa tako preko VGA, kot preko DVI (sam sem tudi lastnik prenosnika, ki ima samo VGA izhod!). Moram pa povedati vsem ostalim, ki sledijo tej temi, da je slika iz računalnika neprimerno boljša (predvsem ostrina in lepše barve) pri priklopu preko DVI-ja (DVI to HDMI), še posebno pri večjih diagonalah ekrana (jaz imam LG-ja 37LC2RR).

vitranc ::

Jah te stvarce sem že zasledil, vendar so občutno predraga rešitev tako da zgleda da ne bo nič s tega...

buneech ::

ahoj...
mene pa nekej zanima...
mam laptopa z intel 945gm integrirano grafično, in mam zj prkloplen tv gor prek s-video->s-video kabla v scart vmesnik...
slika je pač črnobela..
in me zanima...ker sem nekje zasledil kabel s-video -> cinch [ženski]...
kakšna bi bla slika če bi namesto tega s-video->s-video kabla uporabil s-video->cinch[ženski], vmes še en cinch->cinch kabel in to priklopil v scart pretvornik...
ker je pri prijatelju preko tega pretvornika slika bila barvna, pri meni je pa črnobela...

LP, bobi

Glicerin ::

kot si najbrž prebral (ali pa tudi ne), je problem z črnobelim zaslonom ker tvoj televizor ne podpira NTSC standarda prikaza slike ampak samo PAL. Kot je bilo že velikokrat napisano lahko to rešiš tako da izhod od računalnika vežeš preko video-rekorderja na tv. Če bi samo tisti kabel zamenjal pomoje nebi blo nobenga učinka.

LP

podtalje ::

@bobiTM: preberi prvo objavo te teme.
Na kratko povedano, s pretvornikom na cinch bo verjetno slika barvna, kabel pa prave tkao lahko mirno podaljšaš.

trto ::

Mene pa zanimajo pomoje nastavitve!

Imam gf 7600gs, proc p4 dual 3gb in nov TV panasonic Quintrix, povezano imam s činčom!. Sliko in glas spravim na tv, imam pa naslednje probleme:
- slika je črnobela!!! pa čeprav sem probal že vse standarde.
- ne morem povečat resolucije na tv (imam na 1024x768) in posledično temu je slika prevelika in robovi odsekani na tv

zaenkrat samo to!

Hvala za odgovore k morebitni rešitvi problemov

Lp Tomaž

podtalje ::

Poizkusi povezati z S-video kablom in preveri, da imaš v nastavitvah grafične izbrano PAL-B.

david133 ::

Jst sm pa zdej kupu nova plazmo pa mam v kompu grafično kartico Geforce 6800GS, ki je povezana s Samsungom 970p prek Dvi kabla
Zdej me pa zanima:
-če se mi bl splača kupt še eno enako grafo in jih povezat prek SLI, pa da bi to kartico povezov s TV. Zanima me če bom lahko pol preklaplu med zaslonoma.
-al drugo grafo kupt z dvema dvijema

Ejsi_Disi ::

MAuner, ti je že uspelo dobiti sliko? Ker imam tudi sam isti model laptopa pa mi normalno dela.
Rock n' roll ain't noise pollution!

gregan ::

Lepo pozdravljeni...!

js mam pa ene par vprašanj glede konektanja lcd tv in navadnega pc-ja.... nič kaj takega nisem zapazil v vaših razgovorih... No zaradi prostorske stiske si ne morem privoščit še enga ekrana in nasploh placa za osebni računalnik, pa sem se spouno da bi lahka mogoče kako navadn pc zvezo na lcd tv philips diagonale 82, ker je vse skupaj v dnevni sobi bi malo več denarja razkiro za novo kompaktnejše ohišje no uglaunem zanima me če bom lahko uporabljal tv namesto ekrana ali se mi bo resulucija, vidno polje itd.... porušilo in zadeve ne bom mogel uporabljati, seveda bi s tem nastal nek mini medijski center, kar mi je tudi v interes...
že v naprej hvala za nasvete in odgovore grega
grega

janne ::

pozdravljeni,
sem namreč laik s temi kabli :) in bi rabil pomoč,hočem povezat računalnik na tv in me zanima vse kaj rabim.vem,da rabim neki kabel s tremi barvnimi kabli,pa kje bi to lahko na netu maročil. hvala za odgovor.
lp

podtalje ::

Preberi prvo objavo te teme na prvi strani in potem postavi malo bolj konkretno vprašanje.

janne ::

ima lcd monitor in bi ga rad priklopil na tv,da bi lahk gledal filme iz računalnika.zaj pa ne vem kakšni točno kabel rabim(scart kabel?),sm gledal na netu pa je ful dost teh različic scart kablov pa ne vem kerga uporabit:\
lp

Belcebub ::

Pozdravljeni

Po nasvetu iz prvega posta sem se odločil, da si sam naredim kabel za povezavo compa s TV. Nabavil sem si kabel in dva cincha, sedaj bi pa samo prosil še za nasvet kako to zvezati in zlotati skupaj, da ne bom kaj zaje...
Hvala za nasvete, še bolj prav pa bi prišle kake slikce.
Če si srečen, in če srečo rad bi še delil z nekom, če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan!

podtalje ::

Če hočeš narediti kabel z dvema cinch konektorjema, potem nimaš kaj zgrešiti.
Odpri konektor in zveži na oba konektorja na enak način, en del kabla na sredino
konektorja in drugega na "kovinski ovoj" konektorja.

Belcebub ::

Hvala obema za odgovore.
Še eno podvprašanje: je lotanje nujno, ali gre tudi brez tega? In kakšna je v tem primeru kvaliteta slike?
Če si srečen, in če srečo rad bi še delil z nekom, če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Belcebub ()

podtalje ::

Lotanje sicer ni nujno, vendar pa je priporočljiva. Kvaliteta slike pa je veliko bolj
odvisna od dolžine kabla, še posebej pri kompozitnem kablu.
Najbolje je, da kupiš že narejen kabel.

Lahko malo bolj natančno razložiš, kako misliš vse skupaj povezati, ker se mi zdi malo čudno,
da bi uporabljal samo kompozitni kabel. Grafične kartice imajo večinoma s-video izhod.

Belcebub ::

V grafični imam ta adapter

Na TV-ju pa ta input

Ker avdio kabel že imam bi sedaj potreboval samo še video kabel. Vem, da bi lahko imel vse v enem, ampak sedaj je tako kot je.
Dosedaj sem preprosto uporabljal krajši kabel (cca 1.5 m) z dvema rumenima cinchoma. Sedaj pa ne bi več kište prenašal iz ene sobe v drugo in bi potreboval 7 m kabla.
Kolikor sem razumel iz postov naj bi bilo to možno brez izgub pri kvaliteti slike.
Upam, da nisem narobe razumel :8)
Če si srečen, in če srečo rad bi še delil z nekom, če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan!

doofus ::

jst mam tut problem z Intelovo grafično na prenosniku in sicer sem instalirau ove gonilnike pa še vedno slika črno-bela.Mam pa S-video izhod - moški cinch v TV ženski.Video-rekorderja nimam

podtalje ::

Preveri še, da imaš nastavljeno na PAL-B.

doofus ::

ja tudi to imam nastavljeno.Sem pa probal na večih televizijah in z več kabli pa je vedno isto

sloki ::

Belcebub ! :) Sam imam isti tv kot ti (predvidevam da je Matrix 100hz slika v sliki flat screen) in sicer konektu sem iz graficne 7600gs preko s-video cabla v scart z s-video in v tv in SLIKE NI :(
Mogoce veste zakaj ne ? Kaj moram nastaviti? Je pa tudi problem da racunalnik non stop govori da na izbranem konektorju ni prikljucena televizija.
Televizor -> Matrix K68 29 PF 2PIP 100hz
Prosim povejte mi kako zadevo ustimat da dela. Hvala!

sloki ::

Sem nasel problem. In sicer ce mas izhod iz grafe s-video in pa tv brez s-video prikljucka potem preko kabla s-video na eni strani ter cinch (rumeni) na drugi strani konektamo direktno v TV. Ta kabel ne sme biti daljsi od 12ft=3,5 metra ker se potem kakovost slike bistveno poslabsa. Glede tega da ne zazna tv je odvisno tudi to ali ga konektate preko dvd-ja ali videorekorderja (naredte direkt povezavo pa bo delal) - se nasvet: to povezite ko imate racunalnik ugasnjen in tv ugasnjen in v nvidia setup nastavite povezavo na "samodejno prepoznavanje" ali se bolje na Kompozitno Pal-B za slovenijo.(ce ne zazna tv potem imejte drajverje 93.71 international ter imate opcijo v zaslonih ko kliknete na ikonco tvja postavite klukco na "rigorozno zaznavanje tvja ter ob zagonu"").
Potem samo se nastavite tv na clone mode ali kako drugace in stvar deluje.
Glede crno-bele slike pa lahko recem samo to da je isto in sicer pejte v properties in za slovenijo naravnajte na PAL-B ter nastavite pravilni prikljucek do tv-ja (to je lahko samo s-video pri nekaterih ali pa s-video to composite) - ce format signala in prikljucek nista pravilno izbrana se to dogaja.
S-video to cinch kabel pa stane v sloveniji okoli 15 eurov najdete ga pa povsod.
Vcasih je v opcijah tv-ja narobe nastavljeno input output check tako da tudi v tv-ju preverite katere opcije vam vzame za privzete in nastavite po potrebah se bo ze slika pokazala. Primer: ce ste iz graficne s-video v tv composite potem nastavite tv-av1
Vse skupaj je dokaj preprosto le veliko poskusov je blo treba narest hehe
Upam da vam je to kj pomagal.

JustVi ::

neki bi vprašu!

računalnik sem priklopil preko DVIja na HD LCD TV. Vendar je največja ločljivost, ki je uporabna 1024X762

če nastavim na 1280...1360...je sam zmazek..avto na HDTV mi nastavi na ločljivost 1024X762

Televizor Grundig Lenaro piše WXGA...sam je to normalno? al gre za Merkatorjev nateg

ac ::

JustVi, nastaviti moraš na "native" ločljivost (1366x768). Vse drugo bo večji ali manjši zmazek, tko kot sicer na lcd-jih...

AndrewSmith ::

Mam tudi jst en problem s tem.
PC sem preko sekundarnega zaslona(dvi@vga) priklopu na LCD TV,na primarnem pa je monitor.
Vse lepo in prav edino na LCD TV mi prikazuje samo sliko desktopa...ikone,explorer,itd pa
jih ni.
Ve kdo mogoce resitev za to ker se prvic srecam z tem.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

ac ::

Če uporabljaš win si verjetno v "Display properties" oknu, zavihek "settings" na sekudarnem zaslonu označil "Extend my Windows desktop onto this monitor".

To pomeni, da se desktop horizontalno raztegne v sekundarni zaslon. Če uporabljaš dva monitorja (eden zraven drugega) je to uporabna funkcionalnost, v tvojem primeru pa...

Če ti gr. karta podpira opcijo "clone desktop" (ali kaj podobnega), probaj s tem.
Zadeva namreč "klonira" primarni zaslon na sekundarnega.

Še neki. Pri prejšnem postu sem napisal:
Vse drugo bo večji ali manjši zmazek, tko kot sicer na lcd-jih...

Da ne bo pomote. V mislih sem imel zmazke na lcd-jih, ki so posledica nastavitev ločljivosti izven "native".

AndrewSmith ::

Sej v bistvu sem to naredu....zato ni blo ikon.Samo nisem vedu za to funkcijo
ter da se da pol pomikat vse na drugi monitor :8)
Sem si pol ultramon dol pobral in komaj tam opazu da je to to :D
Se nekaj.Se da ustimat da bi samo preklapljal med monitorjema ter obdrzal se razlicne
resolukcije?
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

««
16 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219634 (9147) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610109 (9170) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458301 (7696) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513801 (3308) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505910 (4815) bbobst

Več podobnih tem