» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
15 / 40
»»

Storm ::

Sverige, un odgovor, ko si dal ene štir slike pod display options, si imel ful zavihkov (overlay, monitors, dispaly, itd) jst sem prej to mel po reinstalaciji pa nimam več, kk pridem do več zavihkov. Imam instaliranega catalysta!
Markec The Great

sverige ::

Storm. .............ko si instaliral na novo ,si verjetno pozabil instalirat driverje (gonilnike) za tvojo graficno.
hej

Storm ::

Hmm, vsakogar ko vprašam mi pove, da je dovolj če instaliram ATI Catalysta, da so to kao drajverji, vendar mi doda le en zavihek torej tega s Cataylstom.

U glavnem zdej sem dal gor Omega driverja za Radeon in so se zavihki pojavili, lahko izberem tudi TV vendar, glej ga zlomka, slike ni na TV tam pod AV ko je bila včasih. Čeprav označim in TV in monitor na zavihku in sta oba zelena, slike na TV ni. Kabli in vse so pravilno zvezani, itaq jih sploh nisem odklopljal med novo instalacijo.

Imam tudi Force TV detection, ampak slike na TV ni!
Markec The Great

gapi90 ::

Storm ta problem sem imel tud sam, rešu sm ga pa tko d sm dau klukco stran pr Force TV detection pol sm pa video kabla na PCju izkluču pa ukluču tko d mi je sam zaznov TV, prej mi je pa tud sm zvok delu! če nau prvič uspel probi večkrat, more ga sam zaznt!

AvtoFun ::

Pozdravljeni!

Imam en VELIK problem z TV-IZHODOM in upam da mi vi lahko pomagate :) Ste moje zadnje upanje! In sicer, kupil sem iMaca, v MacOS-u mi vse lepo samo najde in je slika na TV ODLIČINA! V XP-jih pa je zgodba popolnoma drugačna! In sicer gre za ATI X1600! Problem je da ko preko SVIDEO kabla priklopit na TV mi sploh TV-ja ne zazna ampak kr nek navadn monitor, sliko na TV pa trese, letijo črne črte,skratka krnekaj... Zanima me če kdo ve v čem je trik? Morda treba kakšne posebne popravke, gomnilnike kak drug trik?

HVALA!

LP
Matej

PS:. Upam da bo še kdo opazil to temo, bom raje za vsak slučaj kr novo odprl na forumu ;)
Matej

SkIDiver ::

Na prenosniku imam S-Video priključek na TV-ju pa SCART ter Audi/Video in. Sedaj pa bi rad prenesel sliko in zvok iz prenosnika na TV za ogled kakega filma. Bolj mi diši naveza S-Video - SCART kot A/V vhoda. Se dobi ta naveza v kakem BigBangu?

dxx ::

Zdravo.
Mene zanima kako bi en starejsi laptop z VGA izhodom priklopili na scart ali kompozitni vhod na TV, oziroma kje v SLO bi se lahko dobil konverter.

podtalje ::

@SkIDiver: Preberi prvo stran te teme.

podtalje ::

bandidosss ::

Jaz pa imam sledeč problem... Povezal sem laptop in TV. Povezava je Svideo in nato preklopnik na rumeni činč na TV. Vse dela ok, vendar ko pride najpomembnejše, ko hočem gledat film na TV, je v Media playerju al pa kakšnem drugem programu kjer bi moral bit film samo tema.

Kaj bi lahko bil vzrok?

Hvala!

podtalje ::

Odgovor najdeš na prvi strani te teme.

Racko ::

Imam sledeč problem. Z notebooka na katerem imam Radeon X300 grafično kartico uspešno napeljem kabel na TV. Prižgem, vse dela OK. Barve so, vendar vidim samo nastavljeno ozadje. Nobenih ikon itd. Potem pogruntam, da je najbrž krivo to, da nisem obkljukal opcije "Primary screen". Želim jo obkljukati a je ne morem. Kaj lahko še poskušam naresti, da bom videl to, kar vidim na monitorju na laptopu tudi na TVju?

LP

podtalje ::

Verjetno imaš nastavljeno "extended" desktop, kjer se dejansko desktop razteza čez oba zaslona.
Na prvem imaš ikone, na drugem pa ne. Poglej če je kje nastavitev, da nastaviš zaslon kot kloniran.

Racko ::

Sem ugotovil ja, da moram naresti klon displeja. Hvala za pomoč!

markko ::

Vidim, da je že ogromno napisanga o TVoutu... mogoče tut odgovor na moje vprašanje, sam nimam časa vsega pregledat, zato prosm ne se jezit, če je že napisan kaj o tem kar bom vprašu, ampak dejte rajš link 8-)

Uglavnem, mam ATI 9800 pro... na tv out priklopim tv in stvar dela ok... Ne morem pa nastavit tv ja kot primarnega, monitorja pa kot sekundarnega, ker tistih modrih knofov za to nastavitev pod TVju sploh ni, pri monitorju pa itq ne morem nastavit na sekundar, če pri tv ni te opcije... TV out uglavnem dela, slika iz BS playerja pa je samo na monitorju, na TVju pa vse črn...

Kakša ideja?? al pa link?
Hasta La Victoria Siempre !

Johansen ::

Sicer imam R9700PRO, ampak mislim da ne bi smelo bit prevelikih odstopanj. Je ze kar nekaj casa odkar sem se igral s temi natsavitvami (sedaj imam XBox kot player). V BSPlayerju se mal poigrej s tistimi nastavitvami za overlay, tip 1,2, poskusi kateri ti dela... Pa v Catalystih moras met met vklopljen "Cinema mode". Poskusi in javi :)

markko ::

V Bs Playerju sem pod video nastavitvami nastavu Force RGB in stvar dela...
Hasta La Victoria Siempre !

vlk ::

Lep pozdrav,

Kot veliko folka pred mano mam tud jst majhen problemcek, namrec slika na tv-ju je črno-bele barve...

Predbral sem skoraj vse strani v tej temi, vendar podobnega meni nisem našel.

Imam Nvidijevo GeForce FX 5200 grafično kartico, ter starejši televizor Orion z scart in antenskim priključkom.
Preden sem bral vas forum sem nabavil kabel, ki ima na eni strani scart priključek, na drugi pa :video IN, video Out, ter audio Out, audio IN

Naložil sem zadnje driverje za grafično, igral sem se na nvidiji deskopi, vendar za enkrat brez uspeha, probal se pal-g in pal-B...


Zanima me če se da samo z tem kablom rešit to nastalo situacijo,

Hvala za vaso pomoč...

Še slikce:

http://shrani.si/o.php?img01341063923.j...
http://shrani.si/o.php?img01371063926.j...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vlk ()

podtalje ::

Preberi 1. stran te teme in stvari bi morale biti malo bolj jasne.

Če ti vseeno ne bo uspelo, povej vsaj, kakšen izhod imaš na grafični kartici in kakšen vhod na kupljenem kable,
ker iz slik to ni razvidno.

bolek12 ::

Pozdravljeni!

Bili so casi, ko sem imel Toshibo Stellite z graficno kartico integrirano na maticni plosci z s-video out-om. Racunalnik sem priklopil na TV preko s-video kabla, na koncu pa sem dodal 3cm dolg razdelilec v cinc. Cinc je bil zadegan v rzdelilec, kamor je prisel se kabel z DVDja, vse skupaj pa v skart konektor in TV. Vse je delalo perfektno!
Sedaj je druga zgodba. Imam Toshibo Satellite z Nwidio 7900GT 512 in si belim zivce ze nekaj casa. Ugotovil sem, da s kakrsnimkoli razdelilcem, dobim le c/b sliko oz. nobene. Eliminiral sem en razdelilec, saj je bil Atijev. Do barvne slike sem na kocu le prisel in sicer sem se nekoliko poigral z nastavitvami AV konektorja na TV-ju. Pri Grundigu imas pri AV nastavitvah takoj 3 moznosti in sicer nacin signala: FBAS, Y/C, RGB. Barva je mozna le pri povezavi z s-video kablom direktno na AV konektor pri nacinu signala Y/C. (Seveda sem vse sprobaval brez DVD playerja, saj sem ze na zacetku sklepal, da je lahko tu problem.) Ko sem ponovno priklopil se DVD player sem opazil, da je slika nekoliko slabsa kot pri FBAS ali RGB, vendar se od dalec ne vidi razlike.
Se pravi barva ni vec problem, ker jo sedaj vidim. Je pa slika na TV-ju migetajoca in sicer po diagonali proti zgornjemu desnemu kotu. Ob strani je tudi ves cas neki valj, ki potisne sliko nekoliko navzdol, ko pride do vrha, ta spet skoci nazaj, vendar je motece. Sklepam, da je nekaj narobe z resolucijo, osvezevanjem ali da nekaj moti signal. Na racunalniku imam resolucijo 1600x1050 in osvezevanje s 60Hz. TV je 100Hz, vendar tega ne morem spremeniti pri Cloneview-u. Nazadnje pa se zaradi velike resolucije na racunalniku ne vidim cele slike na TV-ju. Da je celotna slika na TV-ju deluje le, ko je TV kot primary display, vendar je v tem primeru manjsa resolucija tudi na racunalniku.
Forum sem predelal, poizkusil sem velkio stvari pri nastavitvah, razlicne kable, razdelilce, priklop preko recieverja, preko DVD playerja, tudi TVTool, ki je vsakic nekaj cudnega naredil z racunalnikom (sivo ugasanje in priziganje). Nisem se prilotal upora in najbrz sem se kaj spregledal, saj res veliko pise v forumu, pri priklopu PC-ja na TV pa so razlike ze pri graficnih karticah in njihovih izhodih...
Ce ima kdo kak predlog oz. me opozori kaj sem pozabil bi bil zelo zadovoljen.

Hvala!

kiros ::

mam grafično x1900gt in catalyst driverje s control center-jem
v nastavitvah pa mi ne zazna televizije ki je povezana z grafično preko S-video kabla...mogoče zato ker ne povežem še rumenega kabla s TV?
....prej na starem radeonu 9800pro sm samo preko S-video pa je dolovalo
...kaj bi lahko bil vzrok??
kiros

Miran2005 ::

Pozdravljeni,
sedaj je tudi mene nekaj pripravilo do tega, da se obrnem na pomoč.

Do sedaj sem prek Geforce 6200 čisto normalno gledal filme v dualview načinu. Uporabljam Windows media player 10 in kot rečeno do sedaj vse ok. Dokler nisem naložil novih gonilnikov za Nvidio. sedaj pa več ne znam nastaviti prikaza filma na TV. Vseje ostalo v najlepšem redu. le filma ni nikjer. Na TVju vidim namizje (ikone in odprte mape.. v clone načinu) in če se odločim za clone način tudi okvir od WMP 10, nikakor pa ni filma. V nastavitvah za Nvidio nisem našel kaj veliko okoli Overlaya, tako, da ne vem kaj naj še iščem.
Ker mi je zadeva do sedaj dobro delovala in bi rad obdržal novejše gonilnike ter prav tako še naprej uporabljal predvajalnik WMP, sprašujem, če kdo kaj ve, kaj naj še poskusim.

P.S. Ali je normalno, da se v Nvidia nastavitvah namesto dosedanje oznake za televizijo TV pojavlja nova oznaka HDTV (tega definitivno nimam)?

LP Miran

podtalje ::

Overlay lahko izklopiš v windows media playerju: Options -> Performance -> Advanced

J4CK ::

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kaj je narobe, da imam črno belo sliko na tv. Povezano imam prek s-videa, grafično mam 7600GT probal sem vse nastavitve, pa nisem rešil problema. Slika ni čisto čb ampak je mogoče malo barvna, skoraj nič! Potem sem priklopil na neko drugo tv, tam pa so bile barve! Čudno se mi zdi, zakaj bi na GORENJE EVELUX bile barve, medtem ko na PHILIPSOVI ki je čisto nova! pa jih ni;(. Tv ima če ob strani 2 pina za banance video in audio IN. Ali moram mogoče priklopti prek teh dveh, ne prek scarta?? Res nevem več kaj naj naredim:(
Lepo bi vas prosill, če kdo ve kako težavo odpraviti.



hvala lp Jaka

podtalje ::

Kot prvo praviš, da imaš prikljopljeno prek S-VIdeo, na koncu pa poveš da imaš vklopljeno prek SCART ???
Drugače pa preberi vsaj prvo objavo te teme, kjer je vse razloženo.

J4CK ::

Jaz imam SCART PRIKLJUČEK, na katerem imam vhod za s-video in nato ta skart priključek priklopim na tv vhod scart!
Veliko sem že prebral na tej temi a nisem našel rešitve;(

orescek ::

gapi90men pa vse lepo kaže pa dela, sm zanima me kako bi resolucijo tv-ja spremenu, al morm vedo predn praklopm na tv pomanšat resolucijo na pc-ju da imam potem celotno sliko na tvju???

sam imam isti problem. ali ste ga že razrešili?

podtalje ::

@J4CK:
"1. Vsi TV-ji ne zmorejo S-Video povezave, še posebej, če nimajo vtičnice, namenjene temu, in gre za S-VIDEO --> SCART adapter...
Rezultat je črnobela slika.
V osnovni specifikaciji za SCART je podprt samo kompozitni video signal. Vendar pa je SCART zgolj tip vmesnika in že
dolgo obstaja "standard", kako lahko preko SCART vmesnika priključiš tudi S-video. V tem primeru mora biti
tudi TV kompatibilen s to rešitvijo. Velika večina današnjih TVjev ima danes tako možnost priklopa (pozor: če ima
TV več SCART priključkov, je ponavadi z S-video kompatibilen samo eden in je tak SCART ponavadi tudi posbej označen
z drugo barvo ali pa piše zraven s-video), res pa je, da večina starejših TVjev tega ne podpira."

Povedano drugače, tisti tvoj SCART vmesnik ne dela nobene konverzije signala in ga lahko priključiš samo na SCART,
ki podpira s-video razširitev.
A si 100% , da SCART na tvojem TVju podpira S-video specifikacijo?

J4CK ::

Kako naj vem ali podpira TV S-VIDEO, če zadaj nič ne piše? Televizija je nova, Philipsova. Na stari, Eveluxovi, pa dela.

Kako bi še lahko drugače priklopil PC in TV, če preko S-VIDEA ne morem?

podtalje ::

Če kupiš kabel, ki dejansko pretvarja iz s-video na kompozit (rumen cinch), potem bo zagotovo barvna slika.
Lahko pa pogledaš v nastavitvah televizorja, če se kje nastavitev za s-video prek SCARTa.

J4CK ::

Se pravi, da naj kupim kabelj, ki bo na eni strani s-video priključek, ki ga priklopiš na grafično, na drugi strani pa naj bo rumeni cinch, ki ga priklopim direktno na kompozit TV-ja (rumeni cinch).

podtalje ::

To bo zagotovo delovalo, res pa je, da je slika preko s-video nekoliko boljša.

bbobst ::

Moj problem in verjetno problem vseh,ki imate naložene Forcewarwe 91.xx driverje in novejše je aspect rario pri celozaslonskem videu na 4:3 TV-ju.
Slika je namreč raztegnjena po vertikali.

Ali že obstaja kakšna učinkovita rešitev tega problema

M@T ::

Lp.

Zanima me ce se da dobit pretvornik VGA -> DVI in DVI-> Scart, in ce bi ta pretvorba delovala.
To me zanima ker nimam na notebooku Tv izhoda.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M@T ()

M4rk007 ::

vprašal bi kje se narihta kompozitni izhod ali kak se mu že reče...imam laptop z grafično kartico Mobile Intel 945GM express chipset family 128mb

Suly ::

Prebral sem 1. stran teme vendar ne razumem najbolje ravno tam kjer je moj problem.
Torej imam Laptopa z grafično Ati x700 in povezujem laptopa S-VIDEO z tvjem ki ima scart priključek, ko priključim je vse normalno le slika je črno bela tako kot piše tudi na prvi strani. Zanima me kaj potrebujem da bo slika normalno barvna in kaj naj kupim ! (Sprva tudi bsplayer ni prikazal filmov na tvju vendar sem to rešo s pomočjo 1. strani, tega problema z črnobelo/barvno sliko pa ne znam ker ne vem natančno kaj potrebujem) !
HVALA VAM ZA POMOČ !!!

M4rk0 ::

se pridružujem delphi87 ker imam enak problem (laptop - TV) samo nimam enake grafične ker imam intel 945GM. upam da nama bo kdo odgovoril ker meni tudi najbolj jasno to kar piše o črno beli sliki na prvi strani.

podtalje ::

Za prikaz barvne slike obstajata dve možnosti:
1. Uporabi se TV, ki na SCART vhodu podpira S-video (samo novejši TVji)
2. Kupiti kabel, ki pretvori s-video -> kompozit signal (na prvi strani sem objavil sliko, kako zgleda ta kabel)

Suly ::

pa naj povem še to. Poskusil sem priklopit direktno ta rumeni s-video kabel v popolnoma nov 1 tedn star tv gorenje in to direktno v rumeno vtičnico (brez scarta) in je slika še vedno črno bela !!! v čem je tokrat možna težava ?

slokii ::

tudi mene zanima, če kdo mogoče ve KJE (v LJ ali MB) se dobi kabel, ki pretvori signal iz s-video -> kompozit signal.

(imam prenosnik z ATI grafično, ki nima možnosti preklopa med izhodnim siglanom in starejši TV Gorenje, ki ima scart. Kot pri predhodnikih je slika čb).

Hvala in LP!

Muzo ::

pokliči tech-trade če majo slučajno.

smeagle ::

pozdravljeni

tudi js mam problem, kako spravi sliko z laptopa na tv. prebiral sem temo, ampak meni se zatakne že na samem začetku... laptop oz grafična mi nikakor ne zazna dodatnega ekrana, oz tv-ja. tukaj se vse začne in konča...
imam pa na laptopu integrirano grafično, torej vga : int.Intel 900 do 128MB, s-video izhod, na tv-ju pa scart in a/v vhode, zvok dobim, slike pa nikakor ne, ker nikakor ne prepozna tvja.
kje se lotiti stvari?

hvala

Suly ::

probaj z: Fn (function) + screen tipka al kaj maš za zunanjo napravo na laptopu. Mene še vedno mori ta črno-bela slika :/ POMOČ ?

Suly ::

Težavo z črno belo sliko sem rešil z novimi driverji in zdaj je slika normalno lepo barvna. Imam pa nov problem in sicer resolucijo namizja imam 1400 x 1050, tv pa podpira 1024 x 768, tako da moram vedno spreminjat resolucijo namizja na 1024 x 768 če želim imeti celo sliko na tv-ju, pri tem pa nastane težava da mi ikone na namizju vedno drugače postavi tako da je to rahlo moteče, potem spet nazaj vse postavljat. Torej zanima me kako naj naredim da bo resolucija namizja ostala nespremenjena torej 1400 x 1050, resolucija za tv (povezava s-video kabel) pa 1024 x 768. Imam pa grafično kartico ati mobility radeon x700 in naložen software ATI CATALYST Control center (version 1.2.2475.36837). Prosim za pomoč !

Tomi ::

Na prenosnik sem želel priključiti prenosnik (Radeon Mobility 9200 z VGA izhodom) na TV (Philips 32PF3320) preko DVI-I-ja. Problem je v tem, računalnik sploh ne zazna TV-ja (VGA izhod preverjeno dela na drugem zaslonu preko VGA-VGA), na drugem prenosniku (neka starejša ATI mobility kartica) pa TV pravilno zazna, slike pa ne pokaže. Ne kot clone, ne kot extended desktop.

Kakšen pameten predlog, ker se mi zdi neumno, da bi kupil (ne ravno poceni) kable zastonj... (ok, DVI-DVI bo prej ali slej prišel prav). Manual pravi, da bi moralo delati.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

tomi68 ::

mene pa zanima ali bi lahko priklopil iz grafične kartice istočasno preko dvi izhoda monitor iz vga pa lcd tv? grafična ma namreč oba izhoda tv pa vga vhod. ali se bo prenesel tudi zvok na tv ali moram za zvok potegniti drug kabel. in ali lahko potem gledam na tv drugo sliko iz pc-ja kot na monitorju. kartica je atix600.
hvala za odgovor.

miwche ::

ali se da odpravit sledečo težavo glede formata slike?

na monitorju mi 16:9 film kaže s črnimi robovi zgoraj in spodaj, na TV ekranu pa sliko razpotegne. Se da mogoče to kako odpravit?

Imam 7900gt, ki je prek 9 pinskega izhoda povezana na s-vhs -> SCARt pa v TV. Slika je v redu, samo me moti ta format.
~ there are more alpha males than beta testers ~

arabc ::

LP
,
Pravkar sm priklopil lcdTV na PC. Priklopil sem prek hdmi kabla (dvi adapter za na grafo).

LCDTV LG 37LC2R, zvočna audigy 2 zs oem

Za zvok imam en kabel. Na eni strani ima cinch za v zvočno (en), na drugo pa 2 izhoda rdečega in belega.

Slika dela super.

Zvok ne dela. Sm probu vse mogoče variacije vhodov na zvočni in na televizorju.

Kaj mi je storiti.

arabc ::

Tko nekako je zgledu moj question LG-ju... če je morda bolj razumljivo kaj me jebe



Hello

I have a problem.

I connected my PC with LCDTV via hdmi (dvi adapter for the grafic card). And an AUDIO cable (im not shure where to connect it so that video and audio would work simultanious).

Audio (composite,av3,av4) and video (HDMI/DVI), both work if i choose different inputs in the LCDTV menu. For example. If i choose input hdmi/tvi the picture works fine. If i choose AV3 and connect the audio cable from pc to AV3 on lcdtv, the sound works fine.

Now the question is how to make them work together.

Thank you in advance for your help.

podtalje ::

Ker uporabljaš konverter iz DVI, signal vsebuje samo sliko.
Preko HDMI lahko prenašaš tudi zvok, zato tudi TV pričakuje zvok prek HDMI.

Problem je stvar TV, ali zna predvajati zvok iz enega vhoda in video iz drugega,
kar pa mislim, da večina TV ne zna.
««
15 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219650 (9163) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610114 (9175) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458309 (7704) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513806 (3313) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505915 (4820) bbobst

Več podobnih tem