» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
14 / 40
»»

IČA ::

Meni na laptopu X700 tudi dela težave, na TV je nikakor nisem spravil (sem že mislil, da je TV out pokvarjen), na projektor z S-video kablom pa je šlo. Tako, da preveri z S video kablom.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

No name21 ::

Sm probal resetirat, pa ni nič. Sej pri scart priključku mi v nastavitvah pokaže, da je priklopljen Tv sam ne pokaže mi pa slike, prvič mi je, odkar sem poskusil s cinchem, mi pa še pri scart priključku noče.Vhod na TV dela, sem poskusil z dvd-jem.Pojma nimam kaj bi lahko bilo.Da bi se pokvaril, mi je pa tudi težko verjetno,ker je kartica stara en tedn in nisem nič spreminjal, da bi se kaj lahko skurilo.

Zgodovina sprememb…

urkov ::

Jaz imam tudi probleme(laptop) ko priklučim na tv scart preko svidea kabla dobim samo čb sliko,če dam prek činča pa sploh ne zazna,rešitev je v tem da dam lepo na s-video dobim čb sliko nato pa samo zamenjam kabla(svideo-činč)in dobim barvno sliko,(na projektorju pa je barvna slika prek s-video vhoda),to je začasna rešitev ma tudi kdo drug težave?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urkov ()

podtalje ::

Probaj s "Force TV detection" oz. nekaj podobnega (odvisno, katero grafično imaš).

CyberAD ::

pred 4 meseci se je že pojavil nekdo z istim problemo, vendar ko sem na hitro preletel vse od tistega posta naprej, ne vidim nikjer, da bi kdo našel ali povedal rešitev; mam pa sam čisto isti problem:

Tudi jaz imam en velik problem s TV Out-om in glede na to, da mi (nam) ga do sedaj še ni uspelo rešiti me zanima, če ima kdo od vas kako uporabno idejo. Imam Nvidio GF6600 GT, prek S-video kabla priklopljeno na TV. Problem pa je črno bela slika, Med bootanjem in nalaganjem windowsov barve so, takoj ko se windowsi naložijo pa je slika črno bela. Po igranju z vsemi možni nastavitvami (Pal, izbira output kabla,...) in dodatnimi programi (TV-tool; v njem sicer nisem mogel spremeniti vseh nastavitev, saj je program javil, da ima kartica lasten TV encoder), sem končno odinštaliral driverje in zadeva je čudežno začela delovati. Torej brez driverjev (uporabljal sem najnovejše nvidine) zadeva dela. Takoj ko pa naložim katerekoli driverje (nvidia, omega, gigabyte) katerekoli verzije pa slika postane črnobela. Ne pomaga nič, niti vse možne nastavitve ne. Ima kdo kako uporabno idejo? Trenutno je edina možnost, da vsakič, ko želim uporabljati TV-out odstranim driverje (praktično nemogoče+težave, ki nastanejo ob predvajanju (slika v bsplayerju je npr. obrnjena)) ali pa da v rač. vržem še eno mrežno kartico, jo povežem z aminotom prek switcha in gledam filme kar na TVju prek enega od testnih kanalov. Obe možnosti sta tako tako, poleg tega pa se mi zdi neumno, da stvar ne deluje, konec koncev je vse skupaj normalno delovalo z Radeonom 9100 in 9600 XT, da ne govorim o tem, da se mi zdi čudno, da pri Nvidii ne b znali napisati driverjev, oz. bi bil v njih tako bebav bug.


(sam sicer nisem probal odstranjevanja driverjev itd, vendar pa se pojavi tudi meni ob nalaganju barvna slika, ko pa se wins naložijo pa je B&W :\
plz help!

driska2 ::

to je Macrovision zaščita.
uporabite program TVtool in bi moralo delat sz barvami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: driska2 ()

CyberAD ::

sem poskusil tv tool 9.7, dal macrovision off, restartal pc - še vedno black'n'white :\

TommyLee ::

No, do zdej mi je delal TV Out, OK. Zadnjic sem pa formatiral in sedaj mi je slika na TVju ful zožana, tak da je celo namizje na polovici ekrana. Probu sem že zmanjšat, zvišat resolucijo, pa nič ne pomaga. Je pa res, da sem sedaj naložil najnovejše driverje (Nvidia 6600GT).

Em, ve kdo kaj bi lahko blo narobe? Ali še probam une prejšnje driverje gor dat?
www.dornik.si

-Jani- ::

Resolucijo si spreminjal za monitor samo ali si tudi 'Screen Adjustments' pod nastavitvami (za TV) sprobal?

TommyLee ::

Sem tudi to probal pa lahko sam 2cm gol/dol premaknem.
www.dornik.si

domobranec ::

Glede na to da ima veliko ljudi isto tezvo kot sem jo imel jas, in sicer s črno-belo sliko, vam bom razložil mojo rešitev problema. Imam geforce 6600 in mi ne z gonilniki ki sem jih dobil poleg kartice, ne z najnovejšimi, nikakor ni uspelo dobit barvne slike. Namestil sm najnovejše drivere z nvidie (84.21), seveda je bla slika čb, zato sem se zagnal setup verzije (81.98), brez da zbrisal te. To pa je bilo to... (Sicer nisem probal uninstalirat 84.21 zato ne pravim da morjo bit gor, mogoče deluje samo z 81.98). Iste težave sem imel z kartico geforce4 mx400, isto čb slika, in edini driveri ki so mi dali barvno sliko so bili verzija (61.77)

LP

Pouh ::

Zivjo.
Da ne bom nove teme delal bi vprasal, ce se na s-video kablu dolzine 10m izgubi kaj signala?
lp

sverige ::

Odpravitev crno bele slike:
-Razderi skart konektor
-Prispajkaj kondenzator vrednosti 4,7 mikro F med kontaktama 15 in 20.
hej

iNDigo_Child ::

A se je komu že slučajno zgodilo, da mu, ko priključi na comp TV, na Tv kaže samo črno bele diagonalne črte? kartico imam nvidia geforce 6200tc, na TV pa sem povezal z rumenim činčem (tv ima video vhod) Poskusil sem tudi s scartom, vendar je slika ista...kaj mi je narediti, da bo slika delovala? Vsaj črno bela, če ne že barvna?
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Muzo ::

Kakšen je refresh rate?

RisPo ::

Jaz imam pa takšno težavico.
Imam Nvidia GeForce4 MX440 priklopleno na TV in clone monitorja na TV dela čist vredu. Imam pa tudi vklopljeno funkcijo Overlay, za gledanje filmov in namestil sem tudi VS Filter. In zdaj mi nastopi problem, film mi normalno kaže, podnapisov pa ne, sicer deluje VSFilter v Win Media, v BS player na monitorju mi pa prikazuje samo podnapise od BS Playerja, "dvojne" podnapise pa mi ne prikazuje še podnapise, ki jih doda VSFilter (odklukano v BS pa imam funkcijo Overlay za podnapise). V VLC playerju pa mi podnapisov sploh ne prikazuje, tudi, če ročno dodam podnapise.

Zadeva je pa pred formatom čisto normalno delovala.

Verzije programov:
-VSFilter 2.37
-BS Player Pro 1.41
-VLC 0.8.5
-Win Media player 10

Ima kdo kakšno idejo kako naj to poštimam?

CyberAD ::

sverige, zakaj bi bila potrebna "hardverska" rešitev, če je očitno, da pri 6600GT problemu software nekaj zafrkava oz. blokira?

aja pa pri meni tudi z 81.98 driverji ne dela barvna slika :\

še kaki predlogi? i'm really desperate :((

iNDigo_Child ::

Kakšen je refresh rate?

TV imam naštimano minimalno...na 60Hz, probal sem tudi na več, brez uspeha. Resolucijo sem tudi probal najmanjšo, kot tudi največjo in vse vmes, brez uspeha. Prilagam fotografijo zadnje strani mojega compa in sliko kabla, s katerim sem povezal TV s compom. Če sem naredil kaj narobe, mi, prosim, povejte.


Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Zgodovina sprememb…

RisPo ::

No jaz sem svojo težavo rešil z inštalacijo BS Player Pro 2.0 in vse čudežno deluje.

aljosa17
Prisklbi si kabel iz S-Video na cinch, ki si ga dobil poleg grafične kartice in ga štekaj v TV-out na grafični, če imaš pamožno povezave kar z S-video pa poveži preko tega.

iNDigo_Child ::

A je dobro tudi tko, če kupim samo nastavek, ki moj tv-out spremeni v nastavek za rumen cinch, al je bolše če kupim prav kabel, pri katerem je na eni starni rumen cinch in na drugi tak nastavek, ki se ujema s tistim, ki ga imam na tv-out? Namreč, comp sm kupil pri pc plus, in zraven nism dobil nobenga kabla (stranski učinek kupovanja na brzino:D ) A mi lohk tud kdo pove, kko morm met točno nastavitve na compu, da mi bo le-to delalo?
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

RisPo ::

Velja nastavek, no jaz sem imel v mislih kabel dovg 15cm, ki sem ga dobil poleg =). Katero kartico praviš da imaš ?

iNDigo_Child ::

Imam grafo Nvidia Geforce 6200 TurboCache...ni lih ne vem kaj, ampak zadostuje mojim potrebam. Poznam nekaj ljudi, ki imajo isto kartico, pa jim tv dela. Ne vem, zelo čudno...
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

DrSulcDJ ::

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem: kartica radeon 9200, catalyst driverji s control centrom, privzeta nastavitev je ntsc. Če spremenim na pal-b, je ok, vendar se po ponovnem zagonu spet prestavi na ntsc.
In še nekaj: slikca
v tem meniju imam sivo 'SCHEME', torej ne morem shraniti profila.
Sklepam, da od tu izhajajo težave. Mogoče kdo ve kje je problem ?



LP Sulc
lp sulc

DrSulcDJ ::

ps: slika ni dejanska, je sposojena
lp sulc

kondezator ::

Sm probal resetirat, pa ni nič. Sej pri scart priključku mi v nastavitvah pokaže, da je priklopljen Tv sam ne pokaže mi pa slike, prvič mi je, odkar sem poskusil s cinchem, mi pa še pri scart priključku noče.Vhod na TV dela, sem poskusil z dvd-jem.Pojma nimam kaj bi lahko bilo.Da bi se pokvaril, mi je pa tudi težko verjetno,ker je kartica stara en tedn in nisem nič spreminjal, da bi se kaj lahko skurilo.





Čisto preprosto vse televizije ne podpirajo s-video vhoda. S-video signal se prenaša po štirih
žicah da dobiš navaden video signal pa morš
te štiri žice združit.
Če imaš kak meterski s-video podaljšek
ga prereži čisto pri banani potem olupi žico
noter boš našu dve barvni žici in dve beli,
beli žici združiš skupaj barvni pa skupaj,
barvni pomenijo pozitivni pol beli pa negativni
in tako dobiš navaden video signal.
Na koncu še vse to zlotaš na navadno video banano in priklopiš na tv.:\

Zgodovina sprememb…

theD3viL- ::

Meni ubistvu dela ampak me resnično motita dve stvari..in sicer:

- če imam ločljivost večjo od 1024x786 mi na TVju ne pokaže cele slike...mogoče rešitev (mogoče je blo..prebrau prvih 7 strani naprej ni blo cajta)


- imam clone mode, in sm šu igrat counter strike kjer imam neprestano 99fps....in če imam clone mode uklučen jih ne dobim več k 50 :(



Prosim za pomoč, hvala!





Edit: mam nvidia fx 5600..original driverji (nvidia.com) - najnovejši.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Pozdravljeni!

Imam en problem in sicer: zamenjal sem nekatere glavne komponente svojega starega "TV računalnika" in v njem se po novem nahaja grafična kartica MSI GeForce 7300GS 256 MB DDR2 PCI-E.
Zdaj problem je sledeč: pri starem Radeonu 8500 64MB sem samo priklopil TV in že se je pokazala slika (brez tega, da bi priklopil monitor). Pri tej novi pa enostavno ne dobim slike. Kako bi lahko nastavil, da bi bila že nativna podpora, oz. da bi kartica prepoznala TV (že na začetku bootanja) kot monitor in bi že takoj dobil sliko?

Samo še za informacijo: za priklop uporabljam normalni rumeni cinch kabel. Ta cinch kabel pa imam priklopljen s pomočjo pretvonika SVHS - cinch, ki je bil priložen zraven grafične Radeon 9250 (od sestre).

Vnaprej hvala za vse odgovore.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

opeter ::

OK. Do zdaj sem uspel rešiti na sledeči način: SCART razdelilec (imam stari 13 letni Evelux TV z samo enim Scart vhodom), na katerem je tudi cinch video, audio in s-vhs. No, zdaj mi slika dela (že od restarta), problem je le, da imam č/b sliko. Do zdaj sem ugotovil, da pretvornik od Radoena ima 7 pinov na S-VHS moški strani (normalni pretvorniki pa 4 pine).

V glavnem, slika je, problem je le, da je č/b. Bom poskusil namestit najnovejše gonilnike, pa vam poročam, kako je kaj uspelo.

LP
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

OFC ::

Imam en velik problem, ki mi ji že načel vse živce...
Nikakor ne morem povezati PC z TV, imam grafično GeForce 4, driver mislim da je 84.89 vglavnem kot sem bral bi moralo delati. Ni važno kako imam povezano, ali prek S-Video ali prek Scarta, ne dobim slike na tv. Tv je Loewe Aventos star en mesec... Pa še ena zanimivost. Če priklopim fotoaparat Olympus Mju prav tako ne dobim slike, če pa priklopim Canon-ov fotoaparat, pa se mi slika takoj pokaže na tv.?! Vglavnem, rahlo sem obupal, ne vidim kje bi bil problem (res pa je da se ne spoznam preveč na računalnike, ampak sem pa že priklapaljal pc na tv, fotrov notebook in njegov tv).
Torej se vam kaj svita in obstaja mogoče kakšen heroj ki bi mi to znal uštimat in ni problem da mu nebi kakšnega jurja dal v žep...

LP

opeter ::

Kakšen kabel uporabljaš? SVHS ali pa RCA/cinch za priklop na TV?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

OFC ::

SVHS

opeter ::

Ne vem, če bo tako delovalo. Jaz sem dobil Č/B sliko z SVHS kablom. Po tistem, ko sem kupil spodnji kabel pa sem dobil lepo barvno sliko.



Techtrade.si
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

OFC ::

ko bi vsaj črno belo kazalo...

dean444 ::

No jaz imam spet problem. Sedaj ko sem na novo instaliral Windowse nikakor ne morem dobiti ok barvne slike če povežem tv in Pc. Imam pa v TV-ju vključen scart kabl. Preden sem instaliral windowse je delalo ok, s tem da sem tudi pred tem se ful namučil da sem naštimal, sam sedaj mi nikakor ne uspe dobiti ok slike, Je al lepa črnobela, če dam na PalB pa barvna in zmazana.

Ima kdo kako idejo kaj narediti.

Poleg tega mi BS player 2.0. Pro ne bere samo črke Č.
xy

dean444 ::

Sliko sem sedaj uštimal. V Tv-ju uštekan scart kabel.
Pomoč za ostale, ki imajo Geforce4 mx440.

Na namizju desni klik miške in
-properties
-settings
-advanced
-geforce4mx440
-nwiew
-clone

Ko daš Clon greš na ekran kjer je TV
-device settings
-pri Tv format daš Pal B
- greš v advance in pri video output format daš composite video out.

In to je cela umetnost.

Še zmeraj pa mi ni uspelo ugotoviti, zakaj mi BS player ne bere Č.
xy

dean444 ::

Mam pa še en problem- na Tv je je zaslon večji kot na monitorju- tako da je na TV-ju slika odsekana.
Kdo ve kje moram to nastavit,
xy

dean444 ::

Že zrihtal vse. Č pa dobil da sem v BS playerju pri podnapisi, lastnosti podnapisov, pisave naštimal central europian.-
xy

Vanich ::

Mam pa še en problem- na Tv je je zaslon večji kot na monitorju- tako da je na TV-ju slika odsekana.

Kje se to nastavi ?

24eso4 ::

e jst mam en problem ko hočem tv priklopit na računalnik preko s-video kabla mi slika samo na tvju samo malo trzne in potm nič uporabljam pa grafično ati radeon 9600 aj je možno da je tv out skurjen

Vanich ::

Ker sem pred kratkim prestopil v n'Vidia tabor,
imam seveda probleme z nastavitvami gonilnikov.
Imam 7600 GS AGP, TV out dela, vse dela, samo
me pa moti da v BS player-ju ne deluje "Aspect ratio".
Karkoli nastavim: 4:3, 16:9, original - nič nima
efekta; slika ostane ista.
Predvsem se to pozna pri filmih ki so v 4:3 razmerju, kjer
je slika potlačena.

A kdo ve kje se to nastavi v n'Vidia driverjih ali pa
v BS playerju ?
Driverji so seveda 91.33 beta.

beks ::

Men je na gf 6800 z tanovimi driverji, na TV-ju prikazoval čb sliko.Pol sem probu eno verzijo pred najnovejšimi--->isto.
Pol sem pa dal nazaj gor driverje 81.85_forceware_winxp2k_international_whql
in zadeva dela lepo in v barvah. Nekaj je sigurno, "kar je novo, ni nujno tudi boljše":P

meta2909 ::

Sama imam isti tv-out kot aljoša17, slika nekaj postov višje. Mislim da se reče 9-pinska vtičnica.
Sama nisem dobila priloženega nobenega kabla k grafični. V trgovinah ga ne morem dobiti, so mi rekli da je ta kabel priložen grafični. Sem klicala E-misijo kjer je računalnik kupljen so mi rekli da kabli niso priloženi grafični- trenutno pa tud nimajo kablov ampak naj pokličem v ponedeljek.

Ima kdo idejo kje bi lahko dobila kabel, ki bi imel na bananci 9- pinski vtič.

urkov ::

24eso4 imaš isto kartico kot jaz vsaj čb bi ti mogu delat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urkov ()

24eso4 ::

ne vem sploh ne vem kaj naj bi bilo narobe sm proval use kar se je provat dalo pa nič drugače pa sem se itak sprijaznil;((

drugače pa če ma kdo kašen predlog


sm pa nekje slišau da se da povezat VGA izhod z SCART priključkom
če ima kdo kašno informacijo naj mi prosim pove


Lp

24eso4 ::

evo tukaj sm nekaj dobu: http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/...

me zanima če bi tole delovalo????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 24eso4 ()

paperdoll ::

Imam Leadtekovo 6600GT s takšnimi izhodi. Taki kabel je bil zraven. Televizijo imam navadno in ne hdtv. Poskusla sm povezat graficno preko tistega crnega prikljucka (s-video out), ker imam od prejsnje grafe se neki takega , skratka noramlen kabel za povezt stare grafe na tv. Pa ni delovalo. (sejne da bi pricakovalo da bo)...
A je ta grafa narjena za povezt samo na hdtv in ne na navadne televizije? al obstaja kak "cudezni" kabel?

podtalje ::

Sicer nimam te kartice, vendar, kolikor sem pogledal slike, bi moralo delovati.

Kabel, ki si ga uporabil, je S-Video->composit pretvornik in bi moral delati.
Sam bi raje uporabil s-video kabel, v kolikor ima televizija s-video vhod ali pa direktno
kompozitno povezavo - cinch rumene barve (uporabiš lahko navaden cinch kabel).

Po vsej verjetnosti pa je problem v nastavitvah gonilnikov grafične kartice za izhod na TV.
Za tvoj kabel moraš v nastavitvah izbrati S-video izhod in pa PAL-B.

cinch ::

Imam naslednjo težavo:

Imam grafično kartica FX 5200. Rad bi jo povezal s televizorjem preko tv izhoda (v specifikacijah piše a ga ima) na kartici pa vidim samo vga out, s-video out in še en več pinski konektor (bele barve). Bi me kdo lahko povedal če se da preko tega zadnjega konektorja povezat na tv s kakšnim posebnim kablom (starejše kartice so imele za video out cinch), kje bi ta kabel lahko dobil in čemu vse služi ta konektor.

Zanima me tudi kako upravljaš s tem ali s S-video izhodom.

Jan987 ::

s - video out je tisti ki ha iščeš, torej TV out.

gapi90 ::

men pa vse lepo kaže pa dela, sm zanima me kako bi resolucijo tv-ja spremenu, al morm vedo predn praklopm na tv pomanšat resolucijo na pc-ju da imam potem celotno sliko na tvju???
««
14 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219683 (9196) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610124 (9185) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458326 (7721) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513830 (3337) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505938 (4843) bbobst

Več podobnih tem