» »

3.000 evrov za slovenske mame ob rojstvu otroka

3.000 evrov za slovenske mame ob rojstvu otroka

Temo vidijo: vsi

AmokRun ::

Kolikor vem Slovenija jamči izobraževanje svojim državljanom v enem izmed maternih jezikov, ki jih v ustavi priznava kot uradne jezike.

Ja. Vsem ostalim pa so, po tvoji interpretaciji 14. člena, kršene pravice.

Ni mi jasno, ker je Slovenija bodisi država državljanov, bodisi ni država državljanov in je potem nekaj drugega. To, če si se rodil kot državljan ali pa, če si naturaliziran državljan (torej "priseljenec") IMO ne more biti podlaga za "bolj državljane" in "manj državljane".

Prav. Jaz nikjer nisem pisal o bolj in manj državljanih.

Samo ena težavica ... Kakšen naj bi bil ta tvoj "izboljšan" test znanja slovenščine, če ti ta, ki ga mora kandidat(ka) za državljansto opraviti pred pridobitvijo državljanstva, očitno ne zadošča?

Se pravi ni možno, da ima nekdo slo državljanstvo in po 20 letih "naturalizacije" ne zna slovensko. Ok.

Zakaj pa ne?

Ker še vedno ne ločiš pravic in privilegijev...

Nikjer ne vidim, da bi pisalo karkoli na temo "... prave narodnosti, kar se ugotavlja na podlagi asimilacije v slo kulturo, kar pomeni, da mora oseba pred priznanjem katerekoli druge pravice, ki pritiče državljanom, opraviti izpit iz znanja slovenščine."

Ker mešaš pravice in privilegije. Npr. slo državljanstvo ni pravica ampak privilegij. Če tujec želi slo državljanstvo mora dosegati neke kriterije, npr znanje slo jezika. Samo zaradi tega mu ni kršena nobena pravica.

In kaj te boli, če je nekdo Inuit, če je po tvoji lastni definiciji "asimiliral slo kulturo"?

Nič. Nekatere boli, da se priseljence sploh poizkuša asimilirat v slo okolje.

Če si država državljanov in državljank, je težko upravičiti diskriminacijo med državljani in državljankami zgolj zato, ker ti eni niso všeč, nisi pa še našel dobre definicije zakaj ne.

Zmeni se z levičarji. Kot je NinjaMig rekel, naloga države je diskriminacija.

Priseljenci, ki so se naturalizirali, so morali predložiti potrdilo o opravljenem izpitu iz znanja slovenskega jezika.

Kar se tiče tvojih definicij, so v celoti "asimilirali slo kulturo".

Kaj je torej še težava?

Ni težave. Težave imajo tisti, ki jih moti, da se priseljence sploh poizkuša asimilirat.

Shegevara ::

Jaz uglavnem ugotavljam, da si ljudje sami ustvarjajo "pošasti" v glavi in potem sami ustvarijo svojo fleksibilno teorijo, po kateri takšne pošasti obstajajo na podlagi induktivnega sklepanja .

Recimo kako razmišljam jaz in nek povprečni desničar:
Primc in Kangler sta nesposobna imbecila, ki za volilce bijeta neko poceni marketinško kampanjo in ju ne bom volil, ker med drugim ne znata oceniti realne gospodarske slike in posledic njune politike za gospodarstvo.

Kako pa bujno razmišljajo odpiralec te teme in njemu podobno-misleči:

Mislijo, da je slovenstvo pojem, ki je politično nabit. Seveda potemtakem vse izvira iz tega in če kdo uporablja izraz slovenstva ga seveda vsakič uporablja v tem nabitem kontekstu. Če ga uporabljaš potemtakem samodejno gojiš sovražtvo do vseh priseljencev in to poudarjaš tudi na reklamnih panojih.
Me želiš prepričati, da izraz "slovenska mati" uporabljaš ker seveda vsem različnim materam po vsem svetu ne bo šlo s podarjanjem treh tisočakov in hočeš na nek jedrnat način opisati svojo predvolilno obljubo?
Ne, jaz ti ne verjamem, ker sem ugotovil, da imaš sigurno v ozadju nacistične vzgibe in prikrivaš željo po zatiranju vseh, za katere jaz mislim, da ti misliš, da niso slovenci.

Grdi, grdi desničarji!

jype ::

AndrejO je izjavil:

pravi slovenci in slovenke nimamo krize kulturne identitete.
Videti je, da sva nazija, ker ločujeva fake Slovence, ki bi gradili zidove ob mejah, od pravih, ki smo Slovenci, ne glede na to, kje živimo.

SimplyMiha ::

E, slovensko, kako pa? Kolikor vem, delaš po angleško, nakupuješ po švedsko, kolesariš po nemško, ješ po japonsko. Edinole glede tvojega spolnega življenja nisem siguren, je pa najbrž na danski ravni. Kar zate je najbrž kompliment.

V glavnem ne izkazuješ neke izrazite kulturne pripadnosti. Citizen of the world or something.

SimplyMiha je izjavil:

Kolikor vem, delaš po angleško
Progamiram v Kotlinu, ne v angleščini.

SimplyMiha je izjavil:

nakupuješ po švedsko
Nakupujem bolj po afganistansko.

SimplyMiha je izjavil:

kolesariš po nemško
Kolesarim izrazito balkansko, to bi pa res lahko vedel.

SimplyMiha je izjavil:

ješ po japonsko
Japonci se ne bi strinjali.

SimplyMiha je izjavil:

Edinole glede tvojega spolnega življenja nisem siguren
Moje spolno življenje zagotovo ni podrejeno nobeni nacionalnosti.

SimplyMiha je izjavil:

V glavnem ne izkazuješ neke izrazite kulturne pripadnosti. Citizen of the world or something.
Ne morem si kaj, da ne bi opazil, da nisi odgovoril na moje vprašanje, hkrati me pa poizkušaš šikanirati na podlagi življenskega sloga, ki s kulturo nima praktično ničesar opraviti. A je slovensko trolat po slo-techu? Če ni, potem ti nisi Slovenec, glede na to, da to počneš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Šank debate so slovenske, to bi lahko vedel.

Zgodovina sprememb…

Nisem prepričan, da so res: Povsod po svetu jih imajo za lastne, kar mi kot amaterskemu kulturnemu antropologu pove predvsem to, da so nikogaršnje.

Utk ::

Ni treba stet genov ali merit lobanj, da bi dolocili kdo je Slovenec, vseeno pa to ni nekaj brezveznega. Slovenci so neka interesna skupina, ki ji je uspelo tu prezivet kar dolgo casa. Ce vsakega sprejmemo sem kot nasega, nas bo ob prvem prepihu razpihnilo po svetu do neobstoja. A se bi v drugi svetovni kdo boril, za bele ali rdece, ce bi bil nek "drzavljan sveta"? Ne, bolel ga bi k***c. To niso heci. Danes niso taki casi, lahko pa kdaj spet bojo.

Razlika je le v uporabljenem jeziku in pijači lokalnega izvora.

Kar pa zadeva slovenskega življenja, praviloma vključuje neko stopnjo vključevanja v slovensko družbo. Udeleževanje kulturnih dogodkov, kot bo kmalu kresovanje pa sicer kurentovanje pa to. Gasilske veselice, folklora, domače jedi (pa ne govorim o čevapih). Včasih se je pomagalo sovaščanu postavit novo streho ter jo okrasit s smrečico, danes pa se to žal kaznuje. Zaenkrat ostajajo mlaji, okrašeni z modernim pridihom znakov za omejitev. Prostovoljske akcije, od čiščenja okolice ter grabnov do zbiranja sredstev za tega in onega nesrečnika, ki pri mačehovski državi pride zadnji na vrsto, ker ni Rom. In ja, nekateri še vedno hodimo po sosedih voščit za ta ali oni praznik, naj bo osebni ali kulturni.

Sicer pa...

Kolesarim izrazito balkansko, to bi pa res lahko vedel.

Dobro veš, da to ni res. Nemci kolesarijo brez obzira na avtomobiliste, ker so prepričani vase. Balkanci se izogibajo avtomobilom, ker hočejo živeti.

Utk je izjavil:

A se bi v drugi svetovni kdo boril, za bele ali rdece, ce bi bil nek "drzavljan sveta"?
Ne pozabimo: Nacistično Nemčijo so premagali "pankrti brez kulture" iz ZDA in "pankrti brez kulture" iz daljnega vzhoda.

SimplyMiha je izjavil:

Včasih se je pomagalo sovaščanu postavit novo streho ter jo okrasit s smrečico, danes pa se to žal kaznuje.
Ne, se ne. Veš, kako to vem? Ker sem že večkrat pomagal, pa nisem bil kaznovan.

SimplyMiha je izjavil:

Prostovoljske akcije, od čiščenja okolice ter grabnov do zbiranja sredstev za tega in onega nesrečnika, ki pri mačehovski državi pride zadnji na vrsto, ker ni Rom.
Nacistična retorika ti na tem forumu ne bo pomagala: Pri državi ne prideš zadnji na vrsto, če nisi Rom, prej obratno, a nacističnih kretenov dejstva itak nikdar niso zanimala.

V fojbah je še ogromno prostora za vse, ki javno razglašajo, kako je država nepoštena do "avtohtonega prebivalstva", čeprav dejstva jasno kažejo, da je ravno obratno, zakonodaja pa jasno predpisuje, da mora biti država slepa za poreklo.

SimplyMiha je izjavil:

Dobro veš, da to ni res. Nemci kolesarijo brez obzira na avtomobiliste, ker so prepričani vase. Balkanci se izogibajo avtomobilom, ker hočejo živeti.
Vidim, da ne poznaš nemških šeg in običajev, pa tudi nemške kolesarske infrastrukture očitno še nisi videl.

Zgodovina sprememb…

Ko že tako rad omenjaš dejstva, bi jih lahko vsaj sam preveril. Vse narobe. Pa ta svoj sovražni govor bi lahko malo omilil, preden te doleti globa.

Nemčija ima največ smrtnih nesreč med kolesarji, vsaj v Evropi. Na svetu prednjači Japonska. Nobena infrastruktura ne pomaga kolesarju, dokler vozi tako kot ti.

Zgodovina sprememb…

Jype, tistim tvojim pankrtom je blo precej vseeno za nas. Komot nas bi tudi k porazencem prepustili, ce ne bi bli mi dost tecni.

Domobranci v upanju na rehabilitacijo radi ponavljate te neresnice.

Shegevara ::

jype je izjavil:

čeprav dejstva jasno kažejo, da je ravno obratno, zakonodaja pa jasno predpisuje, da mora biti država slepa za poreklo.

Država nikakor ne more biti slepa na državljanstvo. In ravno zato je važno, da na je na plakatu napis "slovenske matere".

Država je za državljane. Ni free buffet, kjer si lahko vsakdo postreže.

AndrejO ::

AmokRun je izjavil:

Kolikor vem Slovenija jamči izobraževanje svojim državljanom v enem izmed maternih jezikov, ki jih v ustavi priznava kot uradne jezike.

Ja. Vsem ostalim pa so, po tvoji interpretaciji 14. člena, kršene pravice.

Katerim ostalim?

AmokRun je izjavil:

Ni mi jasno, ker je Slovenija bodisi država državljanov, bodisi ni država državljanov in je potem nekaj drugega. To, če si se rodil kot državljan ali pa, če si naturaliziran državljan (torej "priseljenec") IMO ne more biti podlaga za "bolj državljane" in "manj državljane".

Prav. Jaz nikjer nisem pisal o bolj in manj državljanih.

Zakaj pa potem pišeš da za ene državljanke je pogoj 20 let življenja v državi, za druge državljanke pa ne?

AmokRun je izjavil:

Samo ena težavica ... Kakšen naj bi bil ta tvoj "izboljšan" test znanja slovenščine, če ti ta, ki ga mora kandidat(ka) za državljansto opraviti pred pridobitvijo državljanstva, očitno ne zadošča?

Se pravi ni možno, da ima nekdo slo državljanstvo in po 20 letih "naturalizacije" ne zna slovensko. Ok.

Nič nisem napisal rekel kaj je in kaj ni možno. Zanima zakaj obstoječ test ne izpolnjuje tvojih kriterijev. Sam si rekel, da bi moral biti test pogoj za 3k EUR, pa me zanima zakaj.

AmokRun je izjavil:

Zakaj pa ne?

Ker še vedno ne ločiš pravic in privilegijev...

Prej bi rekel, da ti pojma nimaš kaj pomeni enakost pred zakonom.

AmokRun je izjavil:

Nikjer ne vidim, da bi pisalo karkoli na temo "... prave narodnosti, kar se ugotavlja na podlagi asimilacije v slo kulturo, kar pomeni, da mora oseba pred priznanjem katerekoli druge pravice, ki pritiče državljanom, opraviti izpit iz znanja slovenščine."

Ker mešaš pravice in privilegije. Npr. slo državljanstvo ni pravica ampak privilegij.

Odvisno za koga. Za otroke slovenskih državljanov je to pravica tudi, če se rodijo v tujini. Ko pa si enkrat državljan, pa imaš vse pravice in dolžnosti, ki iz tega izhajajo.

AmokRun je izjavil:

Če tujec želi slo državljanstvo mora dosegati neke kriterije, npr znanje slo jezika. Samo zaradi tega mu ni kršena nobena pravica.

Sem slučajno kje napisal, da je?

AmokRun je izjavil:

In kaj te boli, če je nekdo Inuit, če je po tvoji lastni definiciji "asimiliral slo kulturo"?

Nič. Nekatere boli, da se priseljence sploh poizkuša asimilirat v slo okolje.

Nekaj izgleda boli tebe, ker bi za njih zahteval dodaten test slovenščine, preden bi jim priznal, da so dovolj državljani, da smejo uživati pravice, ki jih uživajo bolj državljani.

AmokRun je izjavil:

Če si država državljanov in državljank, je težko upravičiti diskriminacijo med državljani in državljankami zgolj zato, ker ti eni niso všeč, nisi pa še našel dobre definicije zakaj ne.

Zmeni se z levičarji. Kot je NinjaMig rekel, naloga države je diskriminacija.

Si sposoben sam s svojimi besedami povedati kaj misliš ali se moraš izgovarjati na nekoga drugega?

AmokRun je izjavil:

Priseljenci, ki so se naturalizirali, so morali predložiti potrdilo o opravljenem izpitu iz znanja slovenskega jezika.

Kar se tiče tvojih definicij, so v celoti "asimilirali slo kulturo".

Kaj je torej še težava?

Ni težave. Težave imajo tisti, ki jih moti, da se priseljence sploh poizkuša asimilirat.

In to ima s "slovensko mamo", ki je slučajno bila rojena na Hrvaškem, pa je sedaj državljanka RS, ali pa je po narodnostni slučajno Romkinja, kaj točno skupnega?

Bomo sedaj ugotovili, da v bistvu ne potrebujemo dodatnega testa, da tudi 20 let ni potrebno in, da si se v bistvu zmotil in, da so slovenske mame vse tiste, ki imajo slovensko državljanstvo?

jype je izjavil:

Domobranci v upanju na rehabilitacijo radi ponavljate te neresnice.

Ce bi brez NOBa se zmeraj obstajali, zakaj je bil pol potreben?

Katerim ostalim?

Tistim, ki jim si, it ali hu ni materni jezik. To so uradni jeziki po ustavi.

Zakaj pa potem pišeš da za ene državljanke je pogoj 20 let življenja v državi, za druge državljanke pa ne?

Saj ne pišem, to mi ti podtikaš.
Napisal sem: Nekomu, ki ne kaže nobenega interesa, da bi sebe in družino asimiliral v slo kulturo ne bi dajal takih in podobnih privilegijev, pa če tukaj živi že 20 let.
Pogoj je asimilacija ne pa 20 let.

Nič nisem napisal rekel kaj je in kaj ni možno. Zanima zakaj obstoječ test ne izpolnjuje tvojih kriterijev. Sam si rekel, da bi moral biti test pogoj za 3k EUR, pa me zanima zakaj.

Zato, ker poznam nemško družino, ki je prišla sem sredi devedesetih. Vsi imajo slo državljanstvo, pa se lahko samo z očetom pogovarjam v slovenščini. Nihče od njih se ne indetificira kot Slovenec, vsi se imajo za Nemce. In zdaj naj od slo države dobijo še nagrado.

Si sposoben sam s svojimi besedami povedati kaj misliš ali se moraš izgovarjati na nekoga drugega?

Trditev drugih ne mislim zagovarjat.

In to ima s "slovensko mamo", ki je slučajno bila rojena na Hrvaškem, pa je sedaj državljanka RS, ali pa je po narodnostni slučajno Romkinja, kaj točno skupnega?

Če je asimilirana je lahko slovenska mama. Ampak tebe itak moti, da se poudarja slovenska.

thramos ::

AmokRun je izjavil:

Nihče od njih se ne indetificira kot Slovenec, vsi se imajo za Nemce. In zdaj naj od slo države dobijo še nagrado.

Ustava je precej nedvoumna za koga in kako velja. Kriteriji za pridobitev državljanstva oziroma naturalizacijo tudi.

Vsekakor pa lahko poizkusiš spremeniti ustavo in zakonodajo, da bo vključevala tudi "indetifikacijo" in "asimilacijo".

Saj jaz ne trdim, da ta družina počne kaj nezakonitega ali protiustavnega. Sem samo proti, da se take družine nagrajuje.

Utk je izjavil:

Ce bi brez NOBa se zmeraj obstajali, zakaj je bil pol potreben?
Zato, ker bi bili brez NOB taki kot Madžari.

AmokRun je izjavil:

Saj jaz ne trdim, da ta družina počne kaj nezakonitega ali protiustavnega. Sem samo proti, da se take družine nagrajuje.

Če se nagrajuje slovenske državljane, potem se pač nagrajuje tudi takšne.

Nagrajuje se slovenske mame, ne vse slo državljane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

AmokRun je izjavil:

Nagrajuje se slovenske mame, ne vse slo državljane.

Kako ugotoviš katera izmed državljank Slovenije je "slovenska mama"?

Saj ni važno. Tebe itak moti pridevnik slovenska. Tudi, če ti dam povsem jasne kriterije boš še vedno jokal, ker so te leva trobila prepričala, da je poudarjanja slovenskosti nekaj slabega.

Če te pa to ne moti se pa itak strinjava in nimava kaj debatirat.

AmokRun je izjavil:

Saj ni važno. Tebe itak moti pridevnik slovenska. Tudi, če ti dam povsem jasne kriterije boš še vedno jokal, ker so te leva trobila prepričala, da je poudarjanja slovenskosti nekaj slabega.

Če te pa to ne moti se pa itak strinjava in nimava kaj debatirat.

Zdi se mi, da se ne strinjava kaj pomeni "slovenska", pa me zanima kako to ti definiraš. Torej ... kako naj vem, če je državljanka Slovenije tudi po tvoje "slovenska mama" ali ni. Jaz mislim, da so vse mame, ki so državljanke RS tudi "slovenske mame". Če se ti s tem ne strinjaš, potem mi pojasni katere so in katere niso. Operativno. Da bomo natančno vedeli kdo bi smel dobiti denar in kdo ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

No, AmokRun je lepo pokazal, kaj skrbi avtorja teme.

Je pa tudi pokazal, kaj se zgodi, ko levica demonizira slovenskost - gre se na okope.

Levica demonizira slovenskost?

Edini, ki uničujejo slovensko kulturo, so trenutno SDS, ker so tudi edini, ki verjamejo, da je ministrstvo za kulturo popolnoma odveč. Jasno, saj nimajo nikogar, ki bi ga ministrstvo za kulturo lahko kredibilno podprlo.

thramos je izjavil:

No, AmokRun je lepo pokazal, kaj skrbi avtorja teme.

Je pa tudi pokazal, kaj se zgodi, ko levica demonizira slovenskost - gre se na okope.

Odvisno od definicije slovenskosti.

Mene recimo ne ganejo ekstremno nacionalistične ideje "slovenskosti" s katerimi se tudi po najboljši volji ne morem identificirati. Ti se lahko borijo zase, če nas bodo ostale pustili pri miru.

Ko pa se gre za obstoj *moje države* kot skupnosti *vseh državljanov*, pa lahko citiram nekaj, kar so prisegle generacije državljanov in dokler bo ta prisega spoštovana, je moje vrste slovenskost na varnem:
"Slovesno prisegam, da bom branil samostojnost, neodvisnost, svobodo in ozemeljsko celovitost svoje domovine Republike Slovenije ter vestno in odgovorno izvrševal dolžnosti pri njeni obrambi."

Jaz mislim, da so vse mame, ki so državljanke RS tudi "slovenske mame".

Če pa to ni identično boš pa jokal, ker te moti slovenskost. In očitno tudi nekaterim slo državljankam to ni identično, glede na to, da imajo slo državljanstvo nimajo se pa za Slovenko oz. "slovensko mamo".

AmokRun je izjavil:

Če pa to ni identično boš pa jokal, ker te moti slovenskost. In očitno tudi nekaterim slo državljankam to ni identično, glede na to, da imajo slo državljanstvo nimajo se pa za Slovenko oz. "slovensko mamo".

A na vprašanje pa ne boš odgovoril?

Saj lahko jaz: Izvede se fotometrična analiza februarskih fotografij celotnega telesa. Odtenek barve las, kože in oči prispeva del končne ocene slovenstva. Merjenje lobanje, nosu in drugih telesnih dimenzij prispeva drugi del. Znanje slovenskega jezika, vključno z obvladovanjem narečnih posebnosti, predstavlja tretji del. Rodoslovno drevo (oz. njegova čistost) četrti del.

Ocenjujem, da bi od vseh žensk, ki rodijo otroka na ozemlju Slovenije, test slovenskosti prestalo manj kot pet odstotkov.

Torej je predlog dovolj poceni in državotvoren, da se ga brez težav sprejme!

V resnici vidim samo dve hibi: Da je protiustaven in popolnoma neučinkovit.

AndrejO je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Sem ti že povedal, da ni važno, ker je problem drugje.
Dal sem ti tudi že konkretne primere, pa si jih ignoriral.

jype je izjavil:

Levica demonizira slovenskost?

Edini, ki uničujejo slovensko kulturo, so trenutno SDS, ker so tudi edini, ki verjamejo, da je ministrstvo za kulturo popolnoma odveč. Jasno, saj nimajo nikogar, ki bi ga ministrstvo za kulturo lahko kredibilno podprlo.

Zakaj bi sploh ščitili _slovensko_ kulturo. To je pa ja čisti nacizem, jype.

Zgodovina sprememb…

AmokRun je izjavil:

AndrejO je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Ja. Test asimilacije v "slo kulturo", ki je definirana kot opraviti izpit iz slovenščine in najmanj 20 let bivanja v Sloveniji.

Nisi pa pojasnil zakaj 19-letnice ne bi mogle postati "slovenska mama" in na kaj točno naj bi vplivala ta preverba znanja slovenščine. Potem si pa še dodal, ta tako ali tako tega nisi tako mislil ... brez dodatne razlage. So pa nenadoma postali problem priseljenci (oz. priseljenke).

Torej je trenutno stanje takšno, da v bistvu "se ve" kdo je kdo, ampak ne bi pa tega posebej definiral. Hmm ... me res zanima kako bi takšne ideje delovale v praksi.

AmokRun je izjavil:

Zakaj bi sploh ščitili _slovensko_ kulturo. To je pa ja čisti nacizem, jype.
Iz istega razloga, kot ščitimo vse ostale redke reči.

Turbofolk ni redek in ne potrebuje zaščite.

AndrejO je izjavil:

AmokRun je izjavil:

AndrejO je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Ja. Test asimilacije v "slo kulturo", ki je definirana kot opraviti izpit iz slovenščine in najmanj 20 let bivanja v Sloveniji.

Nisi pa pojasnil zakaj 19-letnice ne bi mogle postati "slovenska mama" in na kaj točno naj bi vplivala ta preverba znanja slovenščine. Potem si pa še dodal, ta tako ali tako tega nisi tako mislil ... brez dodatne razlage. So pa nenadoma postali problem priseljenci (oz. priseljenke).

Torej je trenutno stanje takšno, da v bistvu "se ve" kdo je kdo, ampak ne bi pa tega posebej definiral. Hmm ... me res zanima kako bi takšne ideje delovale v praksi.

Spet mi podtikaš stvari. Nikjer ni bil pogoj 20 let bivanja v slo.
Brez veze...

AmokRun je izjavil:

Spet mi podtikaš stvari. Nikjer ni bil pogoj 20 let bivanja v slo.
Brez veze...

Potem pa povej kaj so pogoji, ki jih morajo po tvoje izpolniti državljanke, da so lahko "slovenska mama" po tvoji definiciji.

Ne pusti me ugibati. Napiši.

Sem ti dal konkreten primer pa vse skupaj ignoriraš in mi raje podtikaš stvari.

Konkreten primer ne pomaga pri določitvi objektivnih kriterijev za vse primere, kar je nujno, če hočeš tako reč spremeniti v zakon.

Saj ne pišem zakona. Na primeru se vidi, da je razlika med slo državljanko in slo mamo.

Pa naj še enkrat ponovim, da sem jaz proti temu predlogu. Samo ne zaradi _slovenske_ mame, ampak zato ker dela ljudi odvisne od države.

Ja, jaz sem pa proti, ker diskriminira zoper ljudi na podlagi reči, na katere ti ljudje nimajo možnosti vplivati, od države smo pa odvisni pravzaprav vsi, ker smo vsi država.

Ja, ljudje se res ne morejo naučiti slovenščine (kar je ena razlika med slo mamo in slo državljanko).
Država je birokratski mehanizem ne pa mi. Ampak ok, levičarji... :))

Zgodovina sprememb…

Ne, država smo njeni državljani.

Si mar pozabil (pozoren bodi tudi na jezikovno sposobnost ustvarjalcev v posnetku)?

Zgodovina sprememb…

Saj vem ja... Država je levičarka cerkev/bog. In vemo, cerkev so ljudje. :))

Kul, floskule in zasmehovanje, pa nobenega smiselnega odgovora.

Veliko sreče v življenju ti želim.

sheeshkar ::

AmokRun je izjavil:

In očitno tudi nekaterim slo državljankam to ni identično, glede na to, da imajo slo državljanstvo nimajo se pa za Slovenko oz. "slovensko mamo".

Državo prav nič ne briga, za kaj se nekdo "ima/nima" v privatnem življenju, dokler izpolnjuje določene pogoje, ki so v skladu z Ustavo. Glede na "program" Združene desnice, se tega očitno zavedajo tudi najbolj govedarske stranke v državi.

Na srečo je omejencev, ki bi šli ksenofobno definirati "slovenskost" tako malo, da tudi odvratneži tipa Primc takšnih idiotizmov ne želijo/smejo pisati v svoje programe. Nažalost pa je nekaj takšnih omejencev predvsem na forumih tako glasnih, da nekateri dobijo občutek, kako se za vsakim vogalom in na vsakem plakatu skriva naci agenda.

To potem vodi v ekstremno dlakocepljenje, kjer se tudi povsem nedolžne izraze kot je "slovenska mama" prične označevati za nacionalsocializem ter posledično s tem tudi tiste, ki so to dali na plakat, njihove potencialne volilce, tiste, ki nas to ne moti in v primeru ekstremistov, ki jih najdemo tudi na tem forumu, tudi vse, ki se ne smatrajo za hardcore levičarje.

Pri nekaterih (meni sicer nerazumljivo, ampak že večkrat opaženo pri drugih in tudi na tem forumu) takšen diskurz vodi v postopno zavračanje praktično vsega, kar se upravičeno ali neupravičeno smatra za, recimo temu, "levičarsko agendo" in posledično to (seveda poleg še nekaj drugih razlogov, da ne bo pomote) privede v Brexit, Trumpe in podobna sranja ter najbolj nerazgledane med njimi naredi bolj dovzetne tudi za dejanske naci ideje.

In vendar ni jasno, kaj si je mislil tisti, ki je na oglas zapisal "slovenska mama" namesto "mama". Je mislil, da bo moral plačevati nizozemskim mamam? Najbrž ne.

sheeshkar ::

jype je izjavil:

In vendar ni jasno, kaj si je mislil tisti, ki je na oglas zapisal "slovenska mama" namesto "mama". Je mislil, da bo moral plačevati nizozemskim mamam? Najbrž ne.

Logičen odgovor je, da so kot desnousmerjena stranka s tem na predvolilnem plakatu želeli kratko in jedrnato pokazati, da zagovarjajo tudi vrednote domoljubja (zato "slovenska") in družine (zato "mati"). To so sposobni videti tisti, ki znajo sprejeti, da nekateri ljudje dajejo poudarek na drugačne vrednote kot morda oni sami in jih to ne moti.

Paranoični odgovor je, da so nacionalsocialisti. To so sposobni videti tisti, ki vse drugače misleče vidijo kot grožnjo in so zrcalna slika tistih, ki verjamejo v vsemogočne Murgeljske palčke (ali pa morda v tem primeru samo malce dlakocepijo, kot morda OP in podobni).

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S pomočjo slovenskega Bitstampa ujeli preiskovalca, ki sta izsiljevala skrbnika Silk

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2712007 (10096) [D]emon
»

Francija cenzurira nevšečne spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5530001 (26453) SkipEU
»

Škotska neodvisna? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20837221 (28846) Vanich
»

Uvedba srbščine v OŠ - jezikovno in kulturno nasilje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12917161 (15021) w00tnes

Več podobnih tem