Forum » Problemi človeštva » 3.000 evrov za slovenske mame ob rojstvu otroka
3.000 evrov za slovenske mame ob rojstvu otroka
Temo vidijo: vsi
AndrejO ::
A so cigani slovenske narodnosti? Če niso zakaj bi se jih v Sloveniji privilegiralo?Nimam pojma, vem pa, da so trenutno depriviligirani, pogosto v nasprotju z ustavo, v preteklosti pa so bili depriviligirani kar na podlagi odločitve avtoritarnega sistema.
Privilegiji so pogojeni. Npr., če hočeš prejemati otroški dodatek moraš imeti otroka. Če ne uživaš nekaterih privilegijev še ne pomeni, da je to v nasprotju z ustavo.
Da slovenske mame v Sloveniji uživajo nekatere privilegije, neslovenske pa ne, ni problem. Problem je, da bomo s tem k državnemu koritu prisesali še več ljudi.
A so cigani slovenske narodnosti? Če niso zakaj bi se jih v Sloveniji privilegiralo?
1. do 3. člen ustave.
Hvala za praktično demonstracijo ozkega razmišljanja, ki thamrosu ni niti pod razno padlo na pamet.
3. člen govori o slovenskem narodu, ne o ciganskem.
Hej, thramos. En čudovit primerek osebe, ki natančno ve, na koga se nanaša pridevnik "slovenska". Ji boš razložil zakaj se moti ali pa se morda strinjaš z njo?
AmokRun ::
No, a so Romi slovenske narodnosti ali ne? Če so kaj potem pomeni, da so Romi? Kaj pa tisti ki ne živijo v Sloveniji?
In zakaj bi v Sloveniji, ki je nacionalna država - država, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe, privilegirali tuje narode?
In zakaj bi v Sloveniji, ki je nacionalna država - država, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe, privilegirali tuje narode?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
No, a so Romi slovenske narodnosti ali ne? Če so kaj potem pomeni, da so Romi? Kaj pa tisti ki ne živijo v Sloveniji?
Zato, ker je to zaenkrat še država državljanov in državljank, ne pa do tretjega kolena čistokrvnih Slovencev in Slovenk.
thramos ::
Hej, thramos. En čudovit primerek osebe, ki natančno ve, na koga se nanaša pridevnik "slovenska". Ji boš razložil zakaj se moti ali pa se morda strinjaš z njo?
Do zdaj niti nisem bral njegovi postov.
Katere ženske mislijo ljudje s plakata je bilo itak že razloženo.
Da država itak ne more ločevati na podlagi nekih arbitrarnih lastnosti pa bi mu moglo biti jasno, ja. Če mu ni, se moti.
Zato, ker je to zaenkrat še država državljanov in državljank, ne pa do tretjega kolena čistokrvnih Slovencev in Slovenk.
Zato naj privilegiramo čistokrvne tujce.
Zato naj privilegiramo čistokrvne tujce.
Če si državljan, potem nisi tujec.
Nisi pa nujno slovenske narodnosti. Kje naj se slovenska narodnost ohranja, če ne ravno v Sloveniji?
nevone ::
Nisi pa nujno slovenske narodnosti. Kje naj se slovenska narodnost ohranja, če ne ravno v Sloveniji?
Slovenska narodnost niso čistokrvni Slovenci, ampak Slovenci, ki jih družijo podobne vrednote, ki niso vezane na neke statuse.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Slovenska narodnost niso čistokrvni Slovenci, ampak Slovenci, ki jih družijo podobne vrednote, ki niso vezane na neke statuse.
o+ nevone
Čistokrvnost je AndrejO ven privlekel.
Jaz samo pravim, da ni problema, če se v slo privilegira slovensko narodnost (karkoli že to je).
Pika na i ::
Trolajmo vsi, modi in mi.
Česa ne razumeš s plakata?
Piše slovenska mama. Sramotno, da ne veš kdo je to.
Do zdaj niti nisem bral njegovi postov.
Katere ženske mislijo ljudje s plakata je bilo itak že razloženo.
Da država itak ne more ločevati na podlagi nekih arbitrarnih lastnosti pa bi mu moglo biti jasno, ja. Če mu ni, se moti.
Hja, ampak mislim, da ni edini, ki "se moti" (raje bi rekel, da ima drugačno mnenje - kaj pa, če se midva motiva?).
Mislim, da bodo šele volitve pokazale koliko somišljenikov imamo eni in koliko drugi.
tikitoki ::
Ljudi je prevec. 3000 eur vsaki, k se da sterilizirat. To bolenstno spodbujanje rojstev je bedarija.
Mi lahko za začetek podaš čim bolj natančno definicijo kdo je po tvoje oseba "slovenske narodnosti"?
Tvojo definicijo nameravam aplicirati na nekaj primerov, da bomo lahko potem vsi skupaj opazovali, kako bi to delovalo v praksi.
Trolajmo vsi, modi in mi.
Če hočeš trolati "like a boss", potem imaš realno samo eno opcijo:
Kratka biografija:
- Govori slovensko.
- Rojena v Sloveniji (za časa SFRJ).
- Celotno življenje je živela v Sloveniji.
- Poročila se je s slovenskim državljanom v Sloveniji.
- Vse otroke je rodila v Sloveniji.
- Vsi otroci imajo slovensko državljanstvo.
- Njena najljubša jed je goveja juha.
Je to dovolj slovenska mama, da ji lahko rečemo "slovenska mama"? Da/ne?
Mi lahko za začetek podaš čim bolj natančno definicijo kdo je po tvoje oseba "slovenske narodnosti"?
Tvojo definicijo nameravam aplicirati na nekaj primerov, da bomo lahko potem vsi skupaj opazovali, kako bi to delovalo v praksi.
Jaz sem odgovarjal na kuglvinklovo vprašanje, če se mi zdi prav, da damo samo slovenskim (karkoli že to je) mamam.
Sicer je pa kriterij že nekdo povedal: Slo državljanstvo + 5 let bivanja v Slo.
Pa jaz sem proti tej ideji, zato ker ljudi dela še bolj odvisne od države, ne zaradi slo mam.
Zgodovina sprememb…
Jaz sem odgovarjal na kuglvinklovo vprašanje, če se mi zdi prav, da damo samo slovenskim (karkoli že to je) mamam.
Sicer je pa kriterij že nekdo povedal: Slo državljanstvo + 5 let bivanja v Slo.
OK, če je to zate dovolj dober kriterij, potem so lahko te mame tudi romske, srbske, nemške, italijanske, ukrajinske, ... narodnosti, če so le državljanke RS in že najmanj 5 let bivajo v Sloveniji.
Je to zate sprejemljivo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejO ()
Saj pravim, jaz sem proti.
Če bi bil za, bi dal drugačne kriterije. Nekomu, ki ne kaže nobenega interesa, da bi sebe in družino asimiliral v slo kulturo ne bi dajal takih in podobnih privilegijev, pa če tukaj živi že 20 let.
Če bi bil za, bi dal drugačne kriterije. Nekomu, ki ne kaže nobenega interesa, da bi sebe in družino asimiliral v slo kulturo ne bi dajal takih in podobnih privilegijev, pa če tukaj živi že 20 let.
jype ::
Ko smo nazadnje ignorirali nacistično retoriko, se je ta potem spremenila v dejanja. Zdaj mislim, da lahko izberemo drugo pot in dehumaniziramo vse tiste, ki bi radi kogarkoli depriviligirali.
Že sama ideja, da AmokRun piše o 'priviligiranju romskih mam', je abotna - to, da imajo enake pravice kot vsi drugi, _ni_ privilegij, temveč najbolj osnovna pravica.
Že sama ideja, da AmokRun piše o 'priviligiranju romskih mam', je abotna - to, da imajo enake pravice kot vsi drugi, _ni_ privilegij, temveč najbolj osnovna pravica.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Definiraj "slo kulturo".
Tvojo definicijo nameravam aplicirati na nekaj primerov, da bomo lahko vsi skupaj videli kako bi to delovalo v praksi.
SimplyMiha ::
Ma kake kriterije, problem je globji in ga je treba temu primeru reševati pri koreninah, ne pa s cenenimi obliži, ki odpadejo po enem dnevu. Trije jurji bodo pošli v nekaj tednih, mamice in njih otroci pa bodo spet na istem kot prej. Samo kratkogledi levičarji bi nasedali na te trike, ki so samo pesek v oči.
Trajnostni razvoj, ne populizem, ki razdvaja ljudi. Zato "združena desnica", ki je v mojih očeh samo razdvajajoča levica v desničarski preobleki, ne dobi nobenega mojega glasu.
Vi pa se končno zresnite. Kot trop psov ste, ki se ravsate za kosti, ji so vam jih vrgli. Kregate se okrog kriterijev in semantike, problematika v sržu pa ostaja nerešena.
Kratkovidneži.
Trajnostni razvoj, ne populizem, ki razdvaja ljudi. Zato "združena desnica", ki je v mojih očeh samo razdvajajoča levica v desničarski preobleki, ne dobi nobenega mojega glasu.
Vi pa se končno zresnite. Kot trop psov ste, ki se ravsate za kosti, ji so vam jih vrgli. Kregate se okrog kriterijev in semantike, problematika v sržu pa ostaja nerešena.
Kratkovidneži.
Ko smo nazadnje ignorirali nacistično retoriko, se je ta potem spremenila v dejanja. Zdaj mislim, da lahko izberemo drugo pot in dehumaniziramo vse tiste, ki bi radi kogarkoli depriviligirali.
Saj vem, da ti gre svoboda govora na jetra.
Enaki privilegiji niso osnovna pravica.
Definiraj "slo kulturo".
Tvojo definicijo nameravam aplicirati na nekaj primerov, da bomo lahko vsi skupaj videli kako bi to delovalo v praksi.
20 let živiš tukaj in ne znaš slovensko.
Zgodovina sprememb…
Enaki privilegiji niso osnovna pravica.
Enaka obravnava oseb, ki so v enakem položaju, ne glede na osebne lastnosti naštete v 14. čl. Ustave RS pa je.
Definiraj "slo kulturo".
Kako bi preverjal znanje slovenščine in kdo vse bo moral prestati takšen test?
ginekk ::
Enaka obravnava oseb, ki so v enakem položaju, ne glede na osebne lastnosti naštete v 14. čl. Ustave RS pa je.
To velja za človekove pravice in temeljne svoboščine, ne za privilegije.
Ja tisti, ki hoče 3k€ nagrade za novorojenčka.
Če država privilegij ponudi komurkoli, ga mora vsem, ali pa ignorira lastno ustavo.
Če ga ponudi komurkoli ni privilegij.
To velja za človekove pravice in temeljne svoboščine, ne za privilegije.
Morda si spregledal, ampak enakost pred zakonom je temeljna pravica.
Ja tisti, ki hoče 3k€ nagrade za novorojenčka.
OK, torej, če oboje skupaj seštejem, teh 3k ne bo dobila nobena mamica, ki še ni dopolnila 20 let (ta pogoj si omenil prej) in, ki ne bo uspešno opravila testa znanja slovenščine.
Ta se verjetno ne bi kvalificirala za slovensko mamo. Škoda. Njena kultura mi je všečna.
Ni mi pa recimo všečna ta nekultura.
Če država privilegij ponudi komurkoli, ga mora vsem, ali pa ignorira lastno ustavo.
Če ga ponudi komurkoli ni privilegij.
Zato pa ni govora o privilegiju. Govoriti o "privilegiju" kadar država svojim lastnim državljanom daje denar, je precej za lase privlečena teorija.
Zgodovina sprememb…
dice7 ::
Smatra se, kot privilegij, ker se gre za zastonj denar _od drzave_; tiste entitete, katera itak samo krade in nic ne nudi
Enaki privilegiji pa niso temeljna pravica.
Slovenci imamo v Sloveniji privilegij, da imamo javne šole v materinem jeziku. Priseljenci v Sloveniji tega privilegija nimajo, pa to ne pomeni, da niso enaki pred zakonom.
OK, torej, če oboje skupaj seštejem, teh 3k ne bo dobila nobena mamica, ki še ni dopolnila 20 let (ta pogoj si omenil prej) in, ki ne bo uspešno opravila testa znanja slovenščine.
Nič ga nisem.
Zato pa ni govora o privilegiju. Govoriti o "privilegiju" kadar država svojim lastnim državljanom daje denar, je precej za lase privlečena teorija.
Privilegij zato ker nekaj dobiš. Nekdo mora nekaj delati, da ti lahko dobiš.
Za razliko od pravic, ki pravijo kaj ti ne sme biti storjeno. Pravice so za vse enake - ti ne smeš mene ubiti, jaz ne smem tebe.
Enaki privilegiji pa niso temeljna pravica.
Slovenci imamo v Sloveniji privilegij, da imamo javne šole v materinem jeziku. Priseljenci v Sloveniji tega privilegija nimajo, pa to ne pomeni, da niso enaki pred zakonom.
Mislim, da mešaš pravice in privilegije. Ravno tako mi ni jasno v čem je problem jezika. Ja. Slovenščina je uraden jezik. Ponekod v državi sta uradna jezika tudi italijanščina in madžarščina. Kaj ima to s priseljenci, pa ne vem, kot tudi ne vem od kje in zakaj si priseljence privlekel v zgodbo glede tega, kdo je in kdo ni "slovenska mama".
Nič ga nisem.
Dovoli, da te spomnem:
Torej ... zakaj mamica pred dopolnjenim 20. letom starosti po tvoje ni upravičena do 3k EUR?
Privilegij zato ker nekaj dobiš. Nekdo mora nekaj delati, da ti lahko dobiš.
Za razliko od pravic, ki pravijo kaj ti ne sme biti storjeno. Pravice so za vse enake - ti ne smeš mene ubiti, jaz ne smem tebe.
Ah, potem se strinjamo. Enakost pred zakonom pomeni, da ti ne sme biti storjena krivica, ker si se izrekel za Roma in ne za Slovenca.
LeQuack ::
A nista tedve imeni s plakata kriminalca? Zakaj bi jih kdorkoli volil? Poleg tega je ta gnoj Primc tudi proti gejem, tko da bolj paše v zapor kot pa na volitve.
Quack !
Mislim, da mešaš pravice in privilegije. Ravno tako mi ni jasno v čem je problem jezika. Ja. Slovenščina je uraden jezik. Ponekod v državi sta uradna jezika tudi italijanščina in madžarščina. Kaj ima to s priseljenci, pa ne vem, kot tudi ne vem od kje in zakaj si priseljence privlekel v zgodbo glede tega, kdo je in kdo ni "slovenska mama".
Ti jih mešaš. 14. člen omenja tudi jezik. Enakopravni smo ne glede na jezik. Po tvoje, ker ne ločiš pravic in privilegijev, država krši pravice tistim državljanom Slovenije, ki jim slovenščina ni materni jezik, ker jim ne ponuja javnega šolstva v njihovem materinem jeziku.
Kaj ti ni jasno glede priseljencev? Hočeš reči, da "hrvaška mama", ki je dobila slo državljanstvo in živi v Sloveniji nima nobene veze s "slovensko mamo"?
Nič ga nisem.
Dovoli, da te spomnem:
Torej ... zakaj mamica pred dopolnjenim 20. letom starosti po tvoje ni upravičena do 3k EUR?
Ker še 20 let potem, ko se je preselila v Slovenijo in dobila slo državljanstvo ne zna slovensko. V tem kontekstu je bil napisan moj originalni komentar. O nobeni starosti nisem govoril.
Ah, potem se strinjamo. Enakost pred zakonom pomeni, da ti ne sme biti storjena krivica, ker si se izrekel za Roma in ne za Slovenca.
Ne vem če se.
Imata enake pravice, ni pa nujno, da uživata enake privilegije.
Zgodovina sprememb…
NikolormousB ::
3. člen govori o slovenskem narodu, ne o ciganskem.
Površno bereš. 3. člen govori o trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. Slovenski narod se je odločil, da je Slovenija država vseh državljanov in državljank.
Zato, ker je naloga vsake demokratične države, da zaščiti ranljive skupine ljudi in s skuša s pozitivno diskriminacijo izenačiti njihove možnosti.
Nekomu, ki ne kaže nobenega interesa, da bi sebe in družino asimiliral v slo kulturo ne bi dajal takih in podobnih privilegijev, pa če tukaj živi že 20 let.
AFAIK ni predpisa, ki bi določal, da se mora kdorkoli "asimilirati v slo kulturo", tudi, če živi tukaj 120 let.
Mogoče ti poznaš kakšnega?
in s skuša s pozitivno diskriminacijo izenačiti njihove možnosti
Kar seveda je narobe. Enake možnosti in enaka pravila za vse!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
SimplyMiha je izjavil:
Kar seveda je narobe. Enake možnosti in enaka pravila za vse!Revež in bogataš imata lahko enake možnosti le v primeru, da država vsem revežem pomaga, da imajo enake možnosti kot bogataš.
NikolormousB ::
Saj. Ravno pozitivna diskriminacija ustvarja enake možnosti.
Razen, če si za to, da podremo vse rampe za ljudi na vozičkih, ukinemo parkinge za invalide, ukinemo vse napise, table in dokumente v braillovi pisavi, ukinemo šole s prilagojenimi programi...
Razen, če si za to, da podremo vse rampe za ljudi na vozičkih, ukinemo parkinge za invalide, ukinemo vse napise, table in dokumente v braillovi pisavi, ukinemo šole s prilagojenimi programi...
No, morda pa SimplyMiha zahteva negativno diskriminacijo. Bogatašu ekspropriiramo in nacionaliziramo, potem bomo pa zopet imeli vsi enake možnosti!
Površno bereš. 3. člen govori o trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. Slovenski narod se je odločil, da je Slovenija država vseh državljanov in državljank.
In kaj sem površno prebral?
Zato, ker je naloga vsake demokratične države, da zaščiti ranljive skupine ljudi in s skuša s pozitivno diskriminacijo izenačiti njihove možnosti.
Jaz govorim o tujih narodih ne o ranljivih skupinah ljudi.
Pa to je levičarski pogled na državo. Naloga države je diskriminacija. Zato sem že na začetku rekel, da je "Združena desnica" v bistvu leva stranka.
Za desnico je naloga države ščitenje osnovnih pravic, ne pa kopičenje privilegijev s pomočjo države.
AFAIK ni predpisa, ki bi določal, da se mora kdorkoli "asimilirati v slo kulturo", tudi, če živi tukaj 120 let.
Mogoče ti poznaš kakšnega?
Saj nikjer nisem rekel, da kje tak predpis. Tudi ni predpisa, ki bi določal, da je treba take ljudi posebej nagrajevati. Imajo osnovne pravice ni jim pa potrebno dajati še dodatnih privilegijev.
Ti bi priseljencem, ki se ne želijo asimilirati v slo kulturo dal nagrado?
Ti jih mešaš. 14. člen omenja tudi jezik. Enakopravni smo ne glede na jezik. Po tvoje, ker ne ločiš pravic in privilegijev, država krši pravice tistim državljanom Slovenije, ki jim slovenščina ni materni jezik, ker jim ne ponuja javnega šolstva v njihovem materinem jeziku.
Kolikor vem Slovenija jamči izobraževanje svojim državljanom v enem izmed maternih jezikov, ki jih v ustavi priznava kot uradne jezike.
Kaj ti ni jasno glede priseljencev? Hočeš reči, da "hrvaška mama", ki je dobila slo državljanstvo in živi v Sloveniji nima nobene veze s "slovensko mamo"?
Ni mi jasno, ker je Slovenija bodisi država državljanov, bodisi ni država državljanov in je potem nekaj drugega. To, če si se rodil kot državljan ali pa, če si naturaliziran državljan (torej "priseljenec") IMO ne more biti podlaga za "bolj državljane" in "manj državljane".
Razen če se gremo po novem apartheid.
Nič ga nisem.
Dovoli, da te spomnem:
Ker še 20 let potem, ko se je preselila v Slovenijo in dobila slo državljanstvo ne zna slovensko. V tem kontekstu je bil napisan moj originalni komentar. O nobeni starosti nisem govoril.
Samo ena težavica ... Kakšen naj bi bil ta tvoj "izboljšan" test znanja slovenščine, če ti ta, ki ga mora kandidat(ka) za državljansto opraviti pred pridobitvijo državljanstva, očitno ne zadošča?
Ne vem če se.
Imata enake pravice, ni pa nujno, da uživata enake privilegije.
Zakaj pa ne?
In kaj sem površno prebral?
Slovenija je država vseh državljanov in državljank.
Nikjer ne vidim, da bi pisalo karkoli na temo "... prave narodnosti, kar se ugotavlja na podlagi asimilacije v slo kulturo, kar pomeni, da mora oseba pred priznanjem katerekoli druge pravice, ki pritiče državljanom, opraviti izpit iz znanja slovenščine."
Jaz govorim o tujih narodih ne o ranljivih skupinah ljudi.
In kaj te boli, če je nekdo Inuit, če je po tvoji lastni definiciji "asimiliral slo kulturo"?
Pa to je levičarski pogled na državo. Naloga države je diskriminacija.
Če si država državljanov in državljank, je težko upravičiti diskriminacijo med državljani in državljankami zgolj zato, ker ti eni niso všeč, nisi pa še našel dobre definicije zakaj ne.
Ti bi priseljencem, ki se ne želijo asimilirati v slo kulturo dal nagrado?
Priseljenci, ki so se naturalizirali, so morali predložiti potrdilo o opravljenem izpitu iz znanja slovenskega jezika.
Kar se tiče tvojih definicij, so v celoti "asimilirali slo kulturo".
Kaj je torej še težava?
Težava je očitno v tem, da se nekdo počuti ogroženega samo zato, ker njegova identiteta temelji na ceneni kulturi, ki je popolnoma neoriginalna in tako neločljiva od vseh ostalih cenenih kultur po svetu.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()
scipascapa ::
Opravljeni izpit iz znanja slovenskega jezika pravite? Jao, 1 april je že mimo....1/2 so potalal in zamižal na oba očesa....pejte gor v Avstrijo ali Švcio probat za njihovo državljanstvo, močno ostreje, kar je edino pravilno.
Kaj pa je cilj tega, da je ostreje? Se teroristi ne znajo naučit tujega jezika, al kako? Ljudje, ki znajo jezik države, kjer prebivajo, ne morejo biti kriminalci? Ali je razlog bolj banalen: "Naciji se počutimo varne le, če tujcem zmečemo dovolj polen pod noge!"
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()
Težava je očitno v tem, da se nekdo počuti ogroženega samo zato, ker njegova identiteta temelji na ceneni kulturi, ki je popolnoma neoriginalna in tako neločljiva od vseh ostalih cenenih kultur po svetu.
Škoda, ker mislim, da je slovenska kultura bogata, izrazna, sposobna prilagajanja časom, ki se spreminjajo, vključujoča in unikatna, ker je bila sposobna v sebe asimilirati in reinterpretirati nekatere izmed najboljših delov sosednjih kultur, pri tem pa še vedno ohraniti svojo drugačnost.
Že samo dejstva, da si lahko na istem slovenskem folklornem festivalu poslušal diatonično harmoniko, tamburice in citre, pri čemer je bilo vsem jasno, da je to "naša kulturna dediščina", da je Oto Pestner, ki ga skoraj vsi vidimo za arhetipsko "slovenskega" (New Swing Quartet, Alpski kvintet ... je lahko kaj še bolj "slovenskega" od tega?), po rodu Rom, Kreslin pa je dal povod za Šukarje, ki so v našo zavest pripeljali romsko glasbo (pa sploh niso Romi) in seveda, kar je najbolj fascinantno, to, da v slovenščini rečemo sedemindvajset, ne pa dvajsetinsedem, kar je očiten vpliv nemškega jezika na slovnico, mi pravijo, da pravi slovenci in slovenke nimamo krize kulturne identitete.
scipascapa je izjavil:
Opravljeni izpit iz znanja slovenskega jezika pravite? Jao, 1 april je že mimo....1/2 so potalal in zamižal na oba očesa....pejte gor v Avstrijo ali Švcio probat za njihovo državljanstvo, močno ostreje, kar je edino pravilno.
Dve misli:
In kako bi bil AmokRun-ov izpit drugačen? Zakaj ne bi potem kar njegovega izpita dali za pogoj za državljanstvo, pa bi bil mir?
Želel bi videti nekatere izmed tukajšnjih forumašov, kako bi se odrezali na tem izpitu.
Zgodovina sprememb…
Na, pa se jypetu spet blede.
ENAKE. MOŽNOSTI. IN. PRAVICE. Govoriš slovensko? Kje vidiš kakšne bogataše? A misliš, da ni revežev med Slovenci? Predolgo že živiš med Skandinavci, ki živijo na račun nafte.
ENAKE. MOŽNOSTI. IN. PRAVICE. Govoriš slovensko? Kje vidiš kakšne bogataše? A misliš, da ni revežev med Slovenci? Predolgo že živiš med Skandinavci, ki živijo na račun nafte.
Drugače pa govorim o tem, da je sporno, da se določeni skupini revežev daje prednost pred drugo skupino revežev. To je popolnoma zgrešena politika!
scipascapa ::
jype: Sloveniji dam 10 do max 20 let, ko bo šiptarjada (oz. čefurjada)imela 2 uradni jezik kot Makedonata. 30k letno Slovenci ven, 30k "spodnjih" notr...
MrStein ::
Povej še, kdaj bo Apple propadel.
Pa ona druga firma, ki ji forumski vedeževalci napovedujejo skorajšnji konec. Aja, za EU pravijo. Pa evro. Že 10 let "bo takoj propadel".
Pa ona druga firma, ki ji forumski vedeževalci napovedujejo skorajšnji konec. Aja, za EU pravijo. Pa evro. Že 10 let "bo takoj propadel".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Looooooka ::
Haha eni ste prav bolani.
A vi mislite, da bo nekdo sel rojevat otroka zaradi treh pateticnih jurjev? Al pa da bo to tisto kar bo gospodarsko unicilo Slovenijo?
Ce stranke mislijo bo to razlog, da bodo slovenke magicno zacele rojevat, potem so te stranke rahlo zgubile stik z realnimi problemi drzavljanov.
Razlog zakaj ne rojevajo je to, ker tipi nimajo sluzb, ki bi jim to omogocale, ce jih majo pa same, si pa omislijo tujca, ker nima tko ozkega pogleda na svet, kot nekateri v tej temi. Najbolj ste pa smesni tisti, ki se pizdite cez bosance potem se pa namesto, da bi bili zunaj vsaj pol bolj zanimivi od njih, napijete in jamrate o drzavljanstvu.
3000 eur je sicer skopirana ideja iz tujine, samo te stranke pozabljajo na eno stvar. V tujini ti zrihtajo tud sluzbo in bajto pa se dovolj vrtcev majo za otroke. Tistih 3000 eur je bolj tko, da mas za plenice pa tiste cunje, ki so prvi dve leti takoj premajhne.
Nase stranke bi torej ponujale cesnjo brez sladoleda.
In vi maloumnezi se ukvarjate z drzavljanstvom. Pejte ven pa stepajte otroke. To pocnejo tisti cez katere pizdite. Ne more bit 'cigan' kriv, ker ti nisi naredil otroka. Kriv si ti.
Ce mislite pizdit pa pizdite cez stranke, ki nimajo resnega programa, ki bo resil cel problem. Sluzbe, stanovanje in varstvo za otroka. To je problem. Ne pa bosanci pa albanci in cigani. Ti bojo na koncu resili upokojence. Brez novih davkoplacevalcev pac ni pokojnin. Ce jih ne bodo rodili 'slovenci' jih bodo pac bosanci. To, da bosancem prepoves otroke problema ne resi. Ga kvecjemu poveca.
Ce bi imeli urejeno varstvo in vrtce bi mogoce tudi ti ljudje raje govorili slovensko, tako jih pa verjetno doma ujcka stara mama, ki ne govori slovensko. Posledice je pa seveda mularija, ki raje govori po juzno kot po slovensko. Vse to bi se dalo urediti z boljsimi pogoji. Ko gre bosanec/srb v Svico magicno zacne govorit nemsko/italijansko. Se mu bolj splaca. Dokler v Sloveniji zivotaris za minimalca res ni potrebe, da bi se mucil z jezikom. Sem se tudi sam pizdil glede tega ampak heh...spostovanje si je treba zasluzit. Nasa drzava ga z vsakoleznimi skandali, propadanjem in umiranjem tistih sanj o 'drugi Svici' pac zgublja. In za to niso krivi juznjaki ampak razni Bavcarji pa Jansati pa Kucani. Cistokrvni lopovi.
A vi mislite, da bo nekdo sel rojevat otroka zaradi treh pateticnih jurjev? Al pa da bo to tisto kar bo gospodarsko unicilo Slovenijo?
Ce stranke mislijo bo to razlog, da bodo slovenke magicno zacele rojevat, potem so te stranke rahlo zgubile stik z realnimi problemi drzavljanov.
Razlog zakaj ne rojevajo je to, ker tipi nimajo sluzb, ki bi jim to omogocale, ce jih majo pa same, si pa omislijo tujca, ker nima tko ozkega pogleda na svet, kot nekateri v tej temi. Najbolj ste pa smesni tisti, ki se pizdite cez bosance potem se pa namesto, da bi bili zunaj vsaj pol bolj zanimivi od njih, napijete in jamrate o drzavljanstvu.
3000 eur je sicer skopirana ideja iz tujine, samo te stranke pozabljajo na eno stvar. V tujini ti zrihtajo tud sluzbo in bajto pa se dovolj vrtcev majo za otroke. Tistih 3000 eur je bolj tko, da mas za plenice pa tiste cunje, ki so prvi dve leti takoj premajhne.
Nase stranke bi torej ponujale cesnjo brez sladoleda.
In vi maloumnezi se ukvarjate z drzavljanstvom. Pejte ven pa stepajte otroke. To pocnejo tisti cez katere pizdite. Ne more bit 'cigan' kriv, ker ti nisi naredil otroka. Kriv si ti.
Ce mislite pizdit pa pizdite cez stranke, ki nimajo resnega programa, ki bo resil cel problem. Sluzbe, stanovanje in varstvo za otroka. To je problem. Ne pa bosanci pa albanci in cigani. Ti bojo na koncu resili upokojence. Brez novih davkoplacevalcev pac ni pokojnin. Ce jih ne bodo rodili 'slovenci' jih bodo pac bosanci. To, da bosancem prepoves otroke problema ne resi. Ga kvecjemu poveca.
Ce bi imeli urejeno varstvo in vrtce bi mogoce tudi ti ljudje raje govorili slovensko, tako jih pa verjetno doma ujcka stara mama, ki ne govori slovensko. Posledice je pa seveda mularija, ki raje govori po juzno kot po slovensko. Vse to bi se dalo urediti z boljsimi pogoji. Ko gre bosanec/srb v Svico magicno zacne govorit nemsko/italijansko. Se mu bolj splaca. Dokler v Sloveniji zivotaris za minimalca res ni potrebe, da bi se mucil z jezikom. Sem se tudi sam pizdil glede tega ampak heh...spostovanje si je treba zasluzit. Nasa drzava ga z vsakoleznimi skandali, propadanjem in umiranjem tistih sanj o 'drugi Svici' pac zgublja. In za to niso krivi juznjaki ampak razni Bavcarji pa Jansati pa Kucani. Cistokrvni lopovi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S pomočjo slovenskega Bitstampa ujeli preiskovalca, ki sta izsiljevala skrbnika SilkOddelek: Novice / Kriptovalute | 12007 (10096) | [D]emon |
» | Francija cenzurira nevšečne spletne strani (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 30001 (26453) | SkipEU |
» | Škotska neodvisna? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 37221 (28846) | Vanich |
» | Uvedba srbščine v OŠ - jezikovno in kulturno nasilje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17161 (15021) | w00tnes |