» »

Rekuperator in kurjenje

Rekuperator in kurjenje

techuser ::

Zanima me ali rekuperator dobro filtrira onesnažen zrak od kurjenja? Namreč imam takšne sosede, da povzročijo smrad večino dneva in ponavadi dim ostane tudi vso noč, tako da je zračenje slabo. Mokro in odpadno vejevje namesto peletov je v vasi ponavadi standard, zato ni čistega zraka. Od podjetja Lunos sem dobil predračun za približno 800 EUR z montažo za 10m2 sobo, drugače zelo draga stvar ampak če imaš potem svež zrak je najbrž vredno svojega denarja. Kakšne izkušnje imate kaj z rekuperatorji in filtracijo zraka?
  • spremenil: techuser ()

fikus_ ::

Če ni posebej napisano v specifikacijah za rekuperator, potem ne! Verjetno ima filter za delce in mrčes, to je pa tudi vse.

dj_uro ::

Zunanji vonj (polivanje gnojevke, kurjenje ipd.) bo v osnovnih ponudbah podjetij vedno prisoten...
vw-klub.si

kixs ::

V tem primeru pozabi na rekuperator. Zakaj bi to rabil za 10m2 sobo? Parkrat na dan preluftaj, ko zunaj ne bo prevec dima...

Kinjorts ::

Za filtracijo, ki jo želiš ti, je potreben ogljeni filter pri katerem je zelo velik padec tlaka, pa tudi cena ni ravno majhna.

kixs je izjavil:

V tem primeru pozabi na rekuperator. Zakaj bi to rabil za 10m2 sobo? Parkrat na dan preluftaj, ko zunaj ne bo prevec dima...

Kvadraturo sem spregledal. Za 10m2 prezračuješ ko zunaj ne smrdi, je najceneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kinjorts ()

Sej to itak že počnem, samo ponoči sem bil navajen svežega mestnega zraka, čeprav nekateri imajo toliko za povedati o CO2 naj pridejo raje na vas. Raje ne odpreš oken ponoči, če nočeš imeti sosedovega dima v sobi.

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

Ne vem v kaksni vasi si ti, ampak meni se taksne tezave zacuda ne dogajajo?
Kurim drva, pa nikol ne smrdi, tudi od sosedov nikol ne zavoham....
Razen ce mate mestne srajce tok obcutljive nosove...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Najbrž nisi še bil v takšni vasi, sem bil že marsikje ampak kle je res neznosno, ni samo tisto, da malo smrdi kot nekje, sej tudi sami kdaj zakurimo tako kot tudi drugi sosedje in je dima samo za vzorec pa nikoli belega oblaka kot pri nekaterih sosedih. Res pa je, da imamo samo nekaj takšnih ampak če samo eden od njih zakuri je dovolj za vso okolico. Pri nas takšnega dima z drvi ni nikoli tako da ne vem kaj kurijo in kakšne peči imajo. Ponoči če imaš oprto okno te pečejo ve sluznice, tako da imaš potem raje zaprto pa čistilnik zraka ali klimo vklopljeno. Navajen sem spat pri odprtem oknu ker sem vso mladost spal tako v mestu in ni enostavno zato sem mislil zadevo rešit z rekuperatorjem.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28681610 (9461) barracuda
»

Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )

10226874 (6250) edi123
»

Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

34870911 (11108) edi123
»

Rekuperator

3514431 (11630) ela94
»

Zakaj odpirate okna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6010153 (7922) Nikec3

Več podobnih tem