» »

Gospodarska kriza 2018

Gospodarska kriza 2018

Temo vidijo: vsi
««
44 / 76
»»

Vazelin ::

dnevni recap:
- na koncu soliden dan
- samo Nikkei precej izgubljal (6%)
- Dow trenutno slabih +4%
- FTSE 2.5%
- DAX kislih 0.7%

Eden najbolj poraznih tednov v zgodovini je vsaj malo ublažil petek. Evo, sedaj pa čakamo pon.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Lonsarg ::

V bistvu če tko pogledaš ni to finančna kriza v smislu da bi jo finance zagodle. Vsi padci so dejanski padci kot posledica dejanskega padca ekonomije zaradi ustavitve velikega dela ekonomije zaradi virusa.

2008 je bilo obratno, tam se je začelo z finančno krizo in šele kot posledica je padla dejanska ekonomija, kasneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

bobby ::

Ne, ta virus je samo katalist, izgovor in nic drugega.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Če bo šlo nižje od 20% se strinjam, potem je to bil sprožitelj. Za prvih 20% padca pa komot okrivimo zgolj koronavius.

Hud odboj DOW-a po govoru Trumpa. Sladkoh 8% plusa danes.

edit: po "zgodovinskem" padcu včeraj zgodovinski bull run dan. 10% plus

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Zheegec ::

PPT to the rescue danes IMO. Petek je in Trump ravnokar razglaša national emergency 5 minut po zaprtju trgov.

Working Group on Financial Markets @ Wikipedia
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mr.B ::

Nafta padla na 25$.https://www.reuters.com/article/us-oil-...
zgleda je MBS pokazal kdo je sef in ga trumpi ne bo j s clovekovimi pravicami v Jemnu. dobro so mu z rusi nastavili pokvarjeno jajce v predvolilno kampanijo..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Truga ::

Zheegec je izjavil:

PPT to the rescue danes IMO.

e:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

WaterBoy ::

D3m je izjavil:

Rusi imajo target normalne operative 40$ medtem, ko Savdijci rabijo 80$.

Zanimivo. Sem mislil da imaji rusi največje lastne strooške z nafto. In bližnji vzhod najmanjše.

T-h-o-r ::

Vazelin je izjavil:

dnevni recap:
- na koncu soliden dan
- samo Nikkei precej izgubljal (6%)
- Dow trenutno slabih +4%
- FTSE 2.5%
- DAX kislih 0.7%

Eden najbolj poraznih tednov v zgodovini je vsaj malo ublažil petek. Evo, sedaj pa čakamo pon.

Seveda ker plunge protection gang tiska kot nor
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Sj je huda fora ta pritisk ki ga US tiskarna izvaja nad prodajalci delnic: "če boste prodali bomo tiskali denar in denar ki ste ga dobili z prodajo bo izgubil na vrednosti". Hehe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Trupl0 ::

Torej je smotrno pocakat s stanovanjskim kreditom ali mislite da bo zaradi krize kredit naceloma ugodnejsi?
Mogoce tudi Banka Slovenije umakne pogoje, ki jih je lani vpeljala.
If you are going through Hell, keep going !

WaterBoy je izjavil:

D3m je izjavil:

Zanimivo. Sem mislil da imaji rusi največje lastne strooške z nafto. In bližnji vzhod najmanjše.

Glej 60% Ameriške nafte je narejeno z ti. "Hydraulic fracturing" potem je tu še plin, ki ga taisto pridobivajo z "Hydraulic fracturing" .

Star podatke ...
At less than a price point around $50 per barrel, oil and gas companies are less likely to explore and drill for new oil accessible through fracking, but existing operations may still be cash-flow positive. Once the expensive exploration and initial drilling are complete, existing wells can continue to operate and stay cash-flow positive even as prices fall below $50 per barrel. (For more, see: How Fracking Affects Natural Gas Prices.)

Imaš občutek kaj to pomeni za Ameriško industirjo ?
In potem Trumpi izjavi :
President Donald Trump said on Friday that the United States would take advantage of low oil prices and buy a large quantity of crude to fill the nation’s strategic reserves.

“Based on the prices of oil, I’ve ... instructed the secretary of energy to purchase, at a very good price, large quantities of crude oil for storage in the U.S. strategic reserve,” he said. “We’re going to fill it right up to the top.”

Sedaj pa povej, kaj se bo zgodilo z vso to ameriško industrijo, ko gre "Hydraulic fracturing" na default in postanejo odvisni od SA. Ja nič skrbet Nobenega problema v volilnem letu zaradi kršenja človekovih pravic v jemnu itd..
PS : SA je fentala nepokorjene na isti dan z Rusi, dumpnili ceno nafte.

PS : Cena porizvodnje nafte je za rusijo 18$ za SA pa 3 $. https://knoema.com/vyronoe/cost-of-oil-...

Amerika bo postala nerelevanti partner pri blokadi severnega toka, saj si EU ne more privoščiti da bi plačevala cene, ki jo določi Amerika.

PreviousUser ::

Trupl0 je izjavil:

Torej je smotrno pocakat s stanovanjskim kreditom ali mislite da bo zaradi krize kredit naceloma ugodnejsi?

Ugodnejši kredit? Kaj pa pričakuješ, negativno obrestno mero?

Trupl0 ::

PreviousUser je izjavil:

Trupl0 je izjavil:

a dej no....seveda ne.
Skrbi me, da bi obrestne mere dvignili v nebo recimo.
If you are going through Hell, keep going !

D3m ::

WaterBoy je izjavil:

D3m je izjavil:

To jih je naučila kriza 2014 in z njo povezane sankcije.

Sedaj jim pa to odgovoraja, ker so že sprejeli varovalne mehanizme na trgu z nafto.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

A. Smith ::

Trupl0 je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Trupl0 je izjavil:

a dej no....seveda ne.
Skrbi me, da bi obrestne mere dvignili v nebo recimo.

A to je bil sarkazem? Če ugodnih posojil ne bo kupna moč populacije pa pade (glej tečaje na borzi), se bodo usule še cene na nepremičninskih trgih, kar bankam in ljudem na položajih NE paše.

Helikopterski denar je po mojem skromnem mnenju veliko bolj verjeten razplet.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

V ponedeljek bo zanimivo...
Najprej se mu zatakne pri nafti, potem pa v casu krize..
Trump repeatedly lashed out at the US Federal Reserve in 2019 for not doing enough in terms of cutting interest rates, arguing that the high rates were damaging the American economy more than the alleged discrepancies in trade with China.

call_cry-pto ::

Aquafriend je izjavil:

Machete je izjavil:

Bodo pač neidioti prosperirali sorazmerno močneje. Se pa strinjam s tabo, da hodimo civilizacijsko po dokaj tankem robu, ko dejansko vsa znanja računamo, da dobimo preko modema. Že samo ena močnejša solarna nevihta, nas lahko potemtakem pahne v kameno dobo.
Si predstavljate, da vas časovni stroj vrže 1000 let v zgodovino. Opisovali bi lahko stotine sodobnih pogruntavščin. Kaj in kako pa se do česa pride, pa ne bi imeli pojma in ne bi znali ničeasr porizvesti ali pokazati.

Zelo zanimiv graf, ki kaze, da je nasa civilizacija na vrhuncu. Poleg tega je tudi zanimivo, da se na vrhuncu ciklusa pojavijo razvite civilizacije. Na grafu napisana imena civilizacij in pomembni dogodki medtem ko se vremenski ciklus spreminja. Zdaj naj bi tudi bili nekje na vrhuncu segrevanja kot tudi na vrhuncu civilizacije skupaj z internetom. Nas caka ohlajanje in zaton civilizacije? Gospodarska kriza?

Zanimivo je, da se priblizno na vsakih 1000 let pojavi dark age obdobje. Nazadnje se bil dark age nekje od 500 do 1000 leta. Razlog je bil propad rimske unije ali rimskega cesarstva. Zaradi vdora barbarov in tudi drugih reci, recimo promiskuitete, ki je prisla iz obrobja druzbe v ospredje. Evropska unija, Zda. Zveni znano? Dark age se je koncal priblizno leta 1000. Nato je sledila postopoma malo boljsa doba. Ce upostevamo cikel 1000 let naj bi se enkrat po letu 2000 spet pojavil temacno obdobje.
Zraven obstaja se economic cicle, 172 letni ekonomski cikel, ki se je zakljucil leta 2007. Zanimivo, leta 2008 je prisla gospodarska kriza. Ki po mojem mnenju se vedno traja. Trenutni borzni grafi ne kazejo dejanskega stanja, ker je vse umetno napumpano. Ampak to ne bodo mogli pocet v nedogled. Enkrat bo vse pocilo. Oziroma bo prislo do reseta.

Zanimivo, sem se spomnil tega grafa, ki prikazuje, da je nasa civilizacija dosegla vrhunec ampak takrat se mi ni zdelo, da utegne to prit tako hitro. Ce se bo zdajsnja situacija zavlekla, bi lahko to bil zacetek zatona civilizacije.

call_cry-pto je izjavil:

Aquafriend je izjavil:

Machete je izjavil:

Bodo pač neidioti prosperirali sorazmerno močneje. Se pa strinjam s tabo, da hodimo civilizacijsko po dokaj tankem robu, ko dejansko vsa znanja računamo, da dobimo preko modema. Že samo ena močnejša solarna nevihta, nas lahko potemtakem pahne v kameno dobo.
Si predstavljate, da vas časovni stroj vrže 1000 let v zgodovino. Opisovali bi lahko stotine sodobnih pogruntavščin. Kaj in kako pa se do česa pride, pa ne bi imeli pojma in ne bi znali ničeasr porizvesti ali pokazati.

Zelo zanimiv graf, ki kaze, da je nasa civilizacija na vrhuncu. Poleg tega je tudi zanimivo, da se na vrhuncu ciklusa pojavijo razvite civilizacije. Na grafu napisana imena civilizacij in pomembni dogodki medtem ko se vremenski ciklus spreminja. Zdaj naj bi tudi bili nekje na vrhuncu segrevanja kot tudi na vrhuncu civilizacije skupaj z internetom. Nas caka ohlajanje in zaton civilizacije? Gospodarska kriza?

Zanimivo je, da se priblizno na vsakih 1000 let pojavi dark age obdobje. Nazadnje se bil dark age nekje od 500 do 1000 leta. Razlog je bil propad rimske unije ali rimskega cesarstva. Zaradi vdora barbarov in tudi drugih reci, recimo promiskuitete, ki je prisla iz obrobja druzbe v ospredje. Evropska unija, Zda. Zveni znano? Dark age se je koncal priblizno leta 1000. Nato je sledila postopoma malo boljsa doba. Ce upostevamo cikel 1000 let naj bi se enkrat po letu 2000 spet pojavil temacno obdobje.
Zraven obstaja se economic cicle, 172 letni ekonomski cikel, ki se je zakljucil leta 2007. Zanimivo, leta 2008 je prisla gospodarska kriza. Ki po mojem mnenju se vedno traja. Trenutni borzni grafi ne kazejo dejanskega stanja, ker je vse umetno napumpano. Ampak to ne bodo mogli pocet v nedogled. Enkrat bo vse pocilo. Oziroma bo prislo do reseta.

Zanimivo, sem se spomnil tega grafa, ki prikazuje, da je nasa civilizacija dosegla vrhunec ampak takrat se mi ni zdelo, da utegne to prit tako hitro. Ce se bo zdajsnja situacija zavlekla, bi lahko to bil zacetek zatona civilizacije.

O cem ti to? se en reset generacije. Si prpravljen prijeti za sekiro in iti po hrano k sosedu. Toliko kaj jaz razumem pod resetom in kolapsom.

S sekiro sem suval drva ze od 4 leta. Noben problem.

call_cry-pto je izjavil:

S sekiro sem suval drva ze od 4 leta. Noben problem.

Da da, dober izgovor kot pomoc sosedu.

Upam, da do tega ne pride ampak sem ze pomagal drugim na kmetiji. Ne vem kaj se bo zgodilo. Le graf se mi zdi zanimiv, ker trenutno stanje kaze, da bi se to res lahko zgodilo. Namrec vrhunec civilizacije sodec po grafu je ze za nami.

Zakaj imam občutek, da bi lahko stock marketi v pon doživeli ponoven meltdown? V pon. (ko se začne delovni teden) po več državah stopijo v igro precej ostri ukrepi glede virusa, ki lahko precej vplivajo na gospodarstvo. Res bo skoraj nepredstavljivo, da marketi ostanejo v zelenem.

J.McLane ::

Pri tej volatilnosti je vse mogoče, 5% gor nato 10% dol... Dejstvo pa je, da več kot je ljudi v karaneteni in manj ti ljudje naredijo, več bo prodajalcev na borzi, pa ne iz strahu pred padci ampak iz gole nuje po denarju, takrat se pa lahko začne govoriti o gospodarski krizi. Pa odpiralec te teme je malo letnico falil.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Če se ta karantenizacija sveta vleče še mesec ali dva zna biti res pestro na borzah, ko se bo za katerokoli ceno cashoutalo.

Zakaj vas tako moti OP-ove letnica?

Padec fak zlata je bil tudi ociten. Pod fak zlato mislim " spot gold ", to je tisto zlato s katerim trgujes oa se ni bil izkopan in predelan.

galu ::

https://www.newyorkfed.org/markets/dome...

A jaz to prav gledam? Dodatnih ~6.5T USD repo?

8-O
Tako to gre.

Jap,.. Kot dodatek prejšnjim biljonom na dan

galu je izjavil:

https://www.newyorkfed.org/markets/dome...

A jaz to prav gledam? Dodatnih ~6.5T USD repo?

8-O

Drobiž, ki je instant odobren. Dokaz, da je država hitra in izredno učinkovita.

In other news:
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Jp, ta z vojnimi dobickarji in skret oapir. No cakam, ker una z maskami, ki itak ne pomagajo, je bila na tem forumu naslednji dan.

"hitra in izredno ucinkovita"
Kaj? A se ti zavedas, kaj sploh tipkas?

Klavrn zaključek najdaljšega bullruna v zgodovini

bobby je izjavil:

V petek sem dobil nov sluzben telefon, ker stara nokija ne more biti komplet pod kontrolo oblaka in kaj se lahko shranjuje lokalno na telefonu. Imel sem samo izbiro belo ali crno barvo jabolka. Se bom potrudil risati pocasneje.

bobby je izjavil:

Misliš da bi kakršno koli zasebno podjetje bilo sposobno rešiti "proste trge" in kapitalizem z $6500000000000 v par dneh? "Prosti trgi" in kapitalizem se lahko zanesejo le in samo na državo ter hitro državno intervencijo.
Janez Janša, 29.04.2014

Super. Vidva, ki sta odgovorila, dajta razmisljat se v drugi strani moje izjave ali po domače, ali res mislite, da s stancanjem valute lahko resis karkoli?

Lahko rešiš premoženje bogatih. Točno to smo naredili po 2008 finančni krizi, nisi spremljal?

Fed in ECB bi lahko tudi rešil druge stvari, če bi želeli, ampak to dvomim da se bo zgodilo. Glavna naloga držav je pomoč in vzdrževanje statusa bogatih ter kapitalizma in "svobodnih trgov", vse njihove ostale naloge so bolj postranske in/ali naključne.

So pa zelo hitro in učinkoviti kar se tiče njihove glavne naloge, zato $6500000000000.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Ok, cakam se feedback od Mr.B

Jutri pričakujem še $1000000000000.
Janez Janša, 29.04.2014

Ravnokar si mi potrdil to, da oba govoeiva isto ampak v drugacnem jeziku ocitno. Ce se pa strinjaš se s tem, da bomo podali v deflacijo na kratki rok, pol sva na isti točki.

Ne vem, kaj ti govoriš in v kakšnem jeziku. Anyway, trenutno ne vidim ravno razloga za deflacijo, mogoče za kakšne nepomembne produkte (iPadi itd), ampak na splošno ne.
Janez Janša, 29.04.2014

Pa a se teb sanja, kaj deflacija je? Se ti zdi, da centralne "banke" izvajajo inflaciksko monetarno politiko ali ze nekaj casa deflacijsko?

Odvisno, kako na to gledaš. Praktično vsak ekonomist bi leta 2007 napovedal hiperinflacijo, če bi jim povedal, da bodo centralne banke naprintale cca $60 biljonov od 2008 do 2020. Kot rečeno, vlade večinoma ciljajo na reševanje bogatih (sploh delnic velikih podjetij), vse ostalo je bolj posredno/naključno. Zakaj pa ti misliš, da bo deflacija?
Janez Janša, 29.04.2014

A ri nerws, kaj posem. Deflacija JE ZE.. Negativne obreatne mere,.. Kater delcteb sedaj ni jasno, ne vem. Sekundarno, tiskanje valite na veliko, kar se dohaja, bo razlog za hiperinflacijo.
V tem primeru pride panizjava "cash is king" popolnima nepomembna, ker bos s karjolo evre vozu za kilo kruha,..
Zgodocina zadnjih 600 verzij fiat valit ti ni najbl jasna, a ne?

Ti tipkovnica crkuje?

Anyway, če bi tvoja teorija držala, bi imeli hiperinflacijo od leta 2008 do 2020. Pa je ni bilo. Negativne obrestne mere in tiskanje denarja ne pomenijo avtomatsko deflacije. Sploh pa ne za bistvene dobrine, mogoče za ceno novega iPada.
Janez Janša, 29.04.2014

Si vse zastopil, kaj sem natipkal.
2008 so centralne se imele prostor, rece se ji obveznice,.. Trenutno pa tega ni vec.
Kdo bo reseval naslednjo krizo? Drzave z obveznicam? Kdo ke visje od drzav za poroštvo?

esel ::

bobby je izjavil:

Deflacija JE ZE..

Ne vem kaj sem zamudil...me pa res zanima kje je deflacija. Prosil bi za kakšen vir.

Trenutno je povpraševanje po državnih obveznicah rekordno in če bi USA hotele bi lahko izdali $10 biljonov obveznic ta trenutek po skoraj ničelnih obrestnih merah in s temi $10 biljoni zgradili bazo na luni, popolnoma rešili brezdomstvo in hudo revščino v lastni državi in zažgali $1 biljon bankovcev kar malo za šalo.

V trenutkih krize se kapital zateče v varne naložbe in nič ni bolj varnega kot $Dollar$ in US državne obveznice. Ker za njimi stoji vlada z jedrskim arzenalom, 12 letalonosilkami in zavezo da bo naredila vse za rešitev kapitala in bogatih.

Največji problem, ki ga trenutno imajo Fed in druge centralne banke je to, da vsakič ko dajo bogatim denar za vlaganje v trge in ohranitev delniških indeksov, cel kup bogatih raje ta denar vzame in ga drži na svojih bančnih računih, ker smatra z državo podprt $$$ kot najbolj varno naložbo.
Janez Janša, 29.04.2014

Ecb,.. - 0.6,.. Fed se pride pod 0 % obrestno mero.
Kater del vam ni jasn?

Sekundarno, vrh delnice leta 2002 in potem dva padca do danes je šele pred lratkim, upostevaje inflacijo, dejansko prislo na isto točko. Pozabljate na inflacijo.
««
44 / 76
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4215 216 217 218 )

Oddelek: Problemi človeštva
108791117900 (80509) Mr.B
»

Kako prebroditi gospodarsko krizo/recesijo - vaši nasveti iz 2008 za 2022/2023 - oseb (strani: 1 2 3 4 5 )

24537600 (7047) Mr.B
»

ZDA zamikajo uvedbo carin s Kitajsko za nekatere tehnične izdelke

Oddelek: Novice / NWO
427998 (5524) Mr.B
»

Finančna kriza na Kitajskem (strani: 1 2 3 )

12138751 (33176) GregiB

Več podobnih tem