Forum » Operacijski sistemi » Razlike med strukturami sistemov?!
Razlike med strukturami sistemov?!
Kurzweil ::
Kolega se uči za izpit pri predmetu Operacijskih sistemov 2. S pomočjo spleta in skripte je odgovoril na vseh skoraj 200 vprašanj. Nikjer pa ne pride do odgovora, kakšne so razlike med (bom kar citiral vprašanji):
1. Kakšna je razlika med monolitnimi in dvoplastnimi sistemi?
2. Primerjajte troplastne in štiriplastne arhitekture sistemov!
Hvala za oba odgovora in mogoče še vir do tega!
1. Kakšna je razlika med monolitnimi in dvoplastnimi sistemi?
2. Primerjajte troplastne in štiriplastne arhitekture sistemov!
Hvala za oba odgovora in mogoče še vir do tega!
Je možno, da je odgovor na 1. vprašanje Monolithic in Micro Kernel?
In pa je mogoče odgovor na vprašanje številka 2 v 3-tier and N-tier architecture?
So komu kaj bližje te stvari? Je to stvar, ki jo iščem? Zna kdo na simple način razložit razliko?
In pa je mogoče odgovor na vprašanje številka 2 v 3-tier and N-tier architecture?
So komu kaj bližje te stvari? Je to stvar, ki jo iščem? Zna kdo na simple način razložit razliko?
Mavrik ::
Glej, nisi podal konteksta in posledično je pač nemogoče ti karkoli povedati, ker se taki izrazi uporabljajo za veliko stvari.
No morda boš mel srečo pa se najde kdo z istega faksa z identičnimi zapiski :)
No morda boš mel srečo pa se najde kdo z istega faksa z identičnimi zapiski :)
The truth is rarely pure and never simple.
Sej pravim, ne gre zame. Gre pa za 2. letnik VŠ smeri Informatike. Stvar je v kontekstu operacijskih sistemov in programske opreme. Kolega mi je dal skripto v .pdf obliki, preiskal sem celo in nič. Predvidevam, da je bilo to rečeno na predavanjih in tega gradiva nima. Glede na to, da poznaš pomen in to celo na več področjih pa prosim nalimaj, so bo pač vse prebral.
Blinder ::
dafaq, kir bullshit jih ucijo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
111111111111 ::
JAp kakšna angleščina ne bi škodila. :)
Ok iz konteksta te mogoče lahko usmerim na tele slide: https://fenix.tecnico.ulisboa.pt/downlo...
TAko da boš morda vedel naprej iskat.
1. Tu je govora o linuxih. Monoliti so eni prvih unix in dos sistemov, potem pa je linux kernel prešel na dvoplastnost, da ne rabiš za restart servisov zaganjat celotnega sistema. Mislim da je govora o tem.
2. To so pa klasični winsi 4 layerji: kernel, libraries, shell, aplication in strežniki: kernel, libraries in shell, če spadajo sem kateri od linuxov, je pa pretežko vprašanje zame. Sem že malo out iz teh OS podrobnosti. :)
Tudi moje odgovore je potrebno preveriti.
Ok iz konteksta te mogoče lahko usmerim na tele slide: https://fenix.tecnico.ulisboa.pt/downlo...
TAko da boš morda vedel naprej iskat.
1. Tu je govora o linuxih. Monoliti so eni prvih unix in dos sistemov, potem pa je linux kernel prešel na dvoplastnost, da ne rabiš za restart servisov zaganjat celotnega sistema. Mislim da je govora o tem.
2. To so pa klasični winsi 4 layerji: kernel, libraries, shell, aplication in strežniki: kernel, libraries in shell, če spadajo sem kateri od linuxov, je pa pretežko vprašanje zame. Sem že malo out iz teh OS podrobnosti. :)
Tudi moje odgovore je potrebno preveriti.
@Blinder, kolikor sem preletel druga vprašanja moram reči, da so kar na nivoju, ti dve vprašanji ste edino malce čudni in tudi v skripti nima nič od tega omenjenega. Se pa potem pri vajah bojda dela tako kot se reče, torej uporabne stvari za nekega sistemca bi takole na prvo rekel.
@Chuapoiz, hvala za tole, mislim, da si kar zadel bistvo. Jaz si bom sicer pogledal tole v detajle zaradi lastnega znanja, kolega pa je rabil samo napotek v katero smer brskat in raziskovat, ostalo bo že naredil sam.
@Chuapoiz, hvala za tole, mislim, da si kar zadel bistvo. Jaz si bom sicer pogledal tole v detajle zaradi lastnega znanja, kolega pa je rabil samo napotek v katero smer brskat in raziskovat, ostalo bo že naredil sam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajski operacijski sistem že oktobraOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 13892 (11949) | Zvezdica27 |
» | Ubuntu za naslednje leto napoveduje 5% delež na novo prodanih računalnikih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 29436 (25853) | Daedalus |
» | Vzroki v kernelu Linuxa da na njem ne delajo Win aplikacije (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7083 (5450) | BlueRunner |
» | Ali Ubuntu postaja resen igralec? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 19635 (13167) | techfreak :) |
» | Sovražim Linux, prosim prepričajte me da ga imam rad! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10736 (7827) | SOLMILE |