Forum » Igre » Starfield
Starfield

oo7 ::

Jutri je uradni zidi igre Starfield. V early accesu na Steamu je bilo kar nekaj igralcev 248,632.

Sem obiskal zemljo nič dobrega ni ostalo luna je veliko lepša. me zanima če je možno graditi tudi na zemlji ali luni. No me je pa lep sončni vzhod obsijal na zemlji

Se pa kar splača delat MODe ? 
Starfield's DLSS modder is allegedly earning over $40K per month
https://www.videogamer.com/news/starfie...

Starfield's DLSS modder is allegedly earning over $40K per month
https://www.videogamer.com/news/starfie...

BorutO ::
Je pa igra skoraj brez bugov, najhujša stvar, ki sem jo videl, je bil en NPC, ki se je napol pogreznil v tla.
Pa danes je laufala igra 12 ur, brez enega sesutja ali problema, pa ves čas quicksejvam, ene 50x zaporedoma sem dal quickload, da sem sfarmal eno dobro puško, zadeva laufa.
Jaz sem imel par bugov že ... Od tega, da sem obstal v sovražnikovi ladji sredi vesolja, do tega, da je isto en npc bil malo globoko pod tlemi, pa da so predmeti v stavbah na pol pogreznjeni, da nisem mogel izprazniti gear boxa, pa tega, da sem po tem, ko sem sovražnika v vesolju premagal, imel še kar rdečo ikono, da se odvija napad, če tudi sem se selil iz planeta v planet po osončjih, pa še kar mi je kazalo, da sem v borbi, zaradi tega potem nisem mogel nikjer pristati. Rešilo je samo, da sem shranjeno igro preskočil za par levelov nazaj, ker sem si prej pozabil shraniti igro, tisti auto save pa je itak shranil max število save fileov med tem, ko sem se selil med planeti, tako, da mi je še kar vedno kazalo, da sem v borbi. Pa včasih mi vrže ven iz igre, ko sem loadam iz planeta v vesolje ali pa iz vesolja na planet.
Najbolj v vsaki igri sovražim, da včasih moreš shraniti neke stvari in ker skoraj stalno pozabim shraniti, se zgodi, da se morem vrniti nazaj par levelov, to takoj pomeni, da sem vrgel nekaj dolgih minut stran za brezveze.

Buggy ::
Startal tudi jaz na Xbox S...dela perfektno monitor upscale-a sliko na 4K. Problem imam pa predvsem z aimingom na gamepadu, kjer sem lesen kot stor 
Pa prevec pobiram zadev, kar pomeni da sem pretezek ze sedaj po dobri uri igranja.

Pa prevec pobiram zadev, kar pomeni da sem pretezek ze sedaj po dobri uri igranja.

mAXTER ::
Startal tudi jaz na Xbox S...dela perfektno monitor upscale-a sliko na 4K. Problem imam pa predvsem z aimingom na gamepadu, kjer sem lesen kot stor
Preveri če se lahko aiming bolj detajlno prilagodi v nastavitvath. Za mene je bil recimo CyberPunk 2077 z out of the box nastavitvami neigralen oz. nisem z gamepadom zadel ama nič. Nato sem si po nekem kratkem Youtube vodiču malo priredil aiming nastavitve in je bila čisto druga zgodba

Zame bi bil gamepad misija nemogoče v Starfildu če pa bi že moral igrati bi pa nonstop v tretji soebi :)
V bistvu sem, do zdaj igral samo eno FPS igro in še to na Ps2. Gre za igro Black.
V bistvu sem, do zdaj igral samo eno FPS igro in še to na Ps2. Gre za igro Black.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Na Steamu ima igra oceno very positive 86%. Sem kar malo presenečen, da ima tako dobro oceno glede na to koliko negativnosti je na forumu Steam.

Se da ... če recimo buildaš ladjo tako, da imaš povezan spodnjo in zgornjo sobo eno nad drugo, imaš lestev, po kateri plezaš gor ali pa dol ... ampak dol itak skočiš, gor pa pač plezaš. :) Če pa so lestve še kje drugje za plezati, pa še nisem našel.

Furbo ::
Ideja: Morda nekdo lahko naredi simulacijo uporabe lestve, očitno bi bil hit?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

DejchSLO ::
in na tisoče modov
to zna bit kr scary, recimo da bodo nardil mode da bodo posamični planeti bolj polni, več mest itd itd. ta špil se bo z modi pomoje igral še 10 ali več let, no če se skyrim in fallout 4 se to zna še več časa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DejchSLO ()

BigWhale ::
Kul, nice.
Tole vzamem nazaj. Plezanje po lestvah je narjen resnicno butast. :> Prides do lestve in potem moras pritisnit E za activate, in sele potem se lahko premikas gor in dol.
Zdaj sem se mal ukvarjal z granjenjem ladij in je stvar resnicno nerodna. Prvo zaradi tega, ker je UI kr trapast, drugo pa zaradi tega, ker v opisih nekaterih modulov nimas napisano kaj vse vsebuje modul. A bo na njem science station ali ne, na primer. Pogledas pa lahko samo tako, da koncas granjenje ladje, se sprehodis not in preveris.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()

in na tisoče modov
to zna bit kr scary, recimo da bodo nardil mode da bodo posamični planeti bolj polni, več mest itd itd. ta špil se bo z modi pomoje igral še 10 ali več let, no če se skyrim in fallout 4 se to zna še več časa...
Že več kot 400 modov na voljo pa je uradno igra izšla komaj danes :)
Over 400 mods already available pre-launch, without the Creation Kit. Starfield is going to become the next Skyrim and last for at least 15 years.

A samo jaz ne najdem, kje se da nastavit svetlost špila?
How To Change Brightness Settings in Starfield
https://thenerdstash.com/how-to-change-...

Kul, nice.
Tole vzamem nazaj. Plezanje po lestvah je narjen resnicno butast. :> Prides do lestve in potem moras pritisnit E za activate, in sele potem se lahko premikas gor in dol.
Zdaj sem se mal ukvarjal z granjenjem ladij in je stvar resnicno nerodna. Prvo zaradi tega, ker je UI kr trapast, drugo pa zaradi tega, ker v opisih nekaterih modulov nimas napisano kaj vse vsebuje modul. A bo na njem science station ali ne, na primer. Pogledas pa lahko samo tako, da koncas granjenje ladje, se sprehodis not in preveris.
Saj pa ti piše ob ob vsakem modulu kaj je, še preden ga craftaš. Je pa res, da ga ne moreš videti prej kako izgleda, če to misliš. Malo je nerodno. Nekatere survival-crafting igre pač imajo tako nareto, da vidiš že v naprej kako bo izgledala zadeva - no to je v Starfieldu bolj vidno, ko si postavljaš bazo. Morem se še naučiti in skapirati kako predmete premikati po bazi ... recimo v Skyrimu si držal tipko E, pa si lahko prenašal predmete po bajti. Lahko bi res imeli avtomatsko plezanje po lestvi ... si pa tudi mislim, da bi ta zadeva v tako majhni ladji oz. v majhnem modulu bila lahko kar moteča, ko bi hotel iti mimo lestve, pa bi te na njo vrglo. Mislim, da je kar v redu tako. Sem že igral igre, ko si hotel iti mimo lestve, pa te je kar na njo vrglo - zelo moteča zadeva, še posebej, ko je zelo napeta situacija.

Starfield blocks achievements if you use mods, so modders modded out the mod block
Well, that didn't take long
https://www.gamesradar.com/starfield-bl...
Well, that didn't take long
https://www.gamesradar.com/starfield-bl...

Saj pa ti piše ob ob vsakem modulu kaj je, še preden ga craftaš. Je pa res, da ga ne moreš videti prej kako izgleda, če to misliš.
Za crafting ne vem, sploh nisem vedel, da lahko craftas dele ladje. :> Pri kupovanju modulov pa ne vidis kaj stvar je. Recimo Nova Galactic All-In-One berth 2-1 ima bed, galley, in navigation console. Nova Galactic Computer Core ima chair, bed, in storage. In pri nakupu ne vidis tocno kaj pride zraven, ker te informacije ni nikjer. Stvar je res nerodna, ker se nekateri moduli tudi pokrivajo med sabo. Science Lab ima recimo research lab, galley in pharmaceuticals lab. Workshop hab ima pa weapon, spacesuit, in industrial workbench in hkrati se research lab.

Nikamor se, ker mi je prioriteta carry weight. Zaenkrat sele lvl8 po 10ih urah in kaksno uro sem se zajebaval samo s tekanjem okoli k mal przadet, da sem buildal Weight Lifting

Jest sem mel dejansko samo ene dvakrat problem s prevec stvarmi. Takrat sem neki offloadal na Vascota in je blo to to. Sem pa delc od tega, da bi kr vse pobiral. Trenutno sem LVL okrog 15 al 16.

Zanimivo. Vceraj, ko sem postal deputy Freestar Rangerjev smo sli cistit nek kamp, vmes pa je bilo se kar nekaj resursov za poharvestatt. Preden sem sel sem vse nepotrebno razprodal, da sem imel pred misijo na sebi cca 80 kil...nazaj sem prisel z 250 kilam 
Sem pac hrcek in ne morem pustiti oblek (najtezje) ter (drazjega) stuffa lezat okoli. Bedarij pa itaq (vec) ne pobiram. Ladja je tudi ze zdavnej polna surovin
Mogoce kdo ve kje kupit kaksne medkite, take ki jih najdes v ladjah ali pa v kaksnih sobah. Dohtarji imajo samo tiste pistolce za 3/4% healtha.

Sem pac hrcek in ne morem pustiti oblek (najtezje) ter (drazjega) stuffa lezat okoli. Bedarij pa itaq (vec) ne pobiram. Ladja je tudi ze zdavnej polna surovin

Mogoce kdo ve kje kupit kaksne medkite, take ki jih najdes v ladjah ali pa v kaksnih sobah. Dohtarji imajo samo tiste pistolce za 3/4% healtha.

Izi ::
Po imenu vidiš kaj ima določen Hab:
All-in-One (nič kaj uporaben)
・Navigation Console
・Bed
・Galley
・Passenger Slots
Armory (shranjevanje in razstavni prostor za našo najboljšo opremo)
・Weapon and Armor Storage and Display
Battle Station
・Navigation Console
・Crew Stations
Brig (zapor, zaenkrat nisem našel še nikogar, ki bi ga lahko strpal noter)
・Bed
・Storage
Captain's Quarters
・Bed
・Galley
・Storage
Cargo Hall
・Storage
Companionway
---
Computer Core
・Storage
・Crew Stations
Control Station
・Crew Stations
・Galley
・Storage
Cross
---
Engineering Bay
・Storage
Infirmary
・Pharmaceutical Lab
・Research Lab
Living Quarters
・Bed
Mess Hall (če si kuhar)
・Cooking Station
・Galley
Science Lab (če si si farmacist)
・Pharmaceutical Lab
・Research Lab
・Galley
Storeroom
---
Workshop Hab (najbolj uporaben)
・Weapon Workbench
・Spacesuit Workbench
・Industrial Workbench
・Research Lab
Glavni so po moje trije hubi:
1. Workshop Hab, 2. Captain's Quarters, 3. Armory
Pogojno pa še Science Lab in Mess Hall (dokler nimaš Rejuvenation skilla)
Priporočan ta build: (če si hočeš igro narediti prelahko)
Skill: Rejuvenation in Fitness + Traits: Alien DNA in Terra Firma
Ne samo da imaš praktično neskončno zdravja, tudi kisika imaš toliko da lahko šprintaš v neskončnost.
(Postaneš Terminator, neustavljiva uničevalna mašina ki ji ni treba nikoli počivati, jesti ali se zdraviti)
・Navigation Console
・Bed
・Galley
・Passenger Slots
Armory (shranjevanje in razstavni prostor za našo najboljšo opremo)
・Weapon and Armor Storage and Display
Battle Station
・Navigation Console
・Crew Stations
Brig (zapor, zaenkrat nisem našel še nikogar, ki bi ga lahko strpal noter)
・Bed
・Storage
Captain's Quarters
・Bed
・Galley
・Storage
Cargo Hall
・Storage
Companionway
---
Computer Core
・Storage
・Crew Stations
Control Station
・Crew Stations
・Galley
・Storage
Cross
---
Engineering Bay
・Storage
Infirmary
・Pharmaceutical Lab
・Research Lab
Living Quarters
・Bed
Mess Hall (če si kuhar)
・Cooking Station
・Galley
Science Lab (če si si farmacist)
・Pharmaceutical Lab
・Research Lab
・Galley
Storeroom
---
Workshop Hab (najbolj uporaben)
・Weapon Workbench
・Spacesuit Workbench
・Industrial Workbench
・Research Lab
Glavni so po moje trije hubi:
1. Workshop Hab, 2. Captain's Quarters, 3. Armory
Pogojno pa še Science Lab in Mess Hall (dokler nimaš Rejuvenation skilla)
Priporočan ta build: (če si hočeš igro narediti prelahko)
Skill: Rejuvenation in Fitness + Traits: Alien DNA in Terra Firma
Ne samo da imaš praktično neskončno zdravja, tudi kisika imaš toliko da lahko šprintaš v neskončnost.
(Postaneš Terminator, neustavljiva uničevalna mašina ki ji ni treba nikoli počivati, jesti ali se zdraviti)

Ang3lo ::
Najboljši skill v igri je Mind Control
. S tem je povezanih tudi nekaj zelo zanimivih questov in moralnih dilem.

Ryzen 5800X3D | 32GB DDR4 3600 | GeForce 3090 Ti Suprim X
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO

Po imenu vidiš kaj ima določen Hab:
Emm, v igri to vidis? Med granjenjem ladje? Kje tocno? Bi bil vesel, ce se to res kje vidi ampak jaz nisem nasel. Ker drugace jaz iz imena ne znam razbrati kaj je v dolocenem hab-u. :))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()

Furbo ::
Ko dodajaš habe imajo nekateri na listi črtkano črto zraven, to pomeni, da je več različnih modelov, če pritiskaš levo desno lahko izbiraš med njimi, oz. tudi med samim grajenjem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

Ja, to vem. Zanima me kje v igri mi pise, da ima All-In-One hab postlo, navigation console in galley? Ker iz imena to ni jasno, opisa pa nisem nikjer videl.

Nikamor se, ker mi je prioriteta carry weight. Zaenkrat sele lvl8 po 10ih urah in kaksno uro sem se zajebaval samo s tekanjem okoli k mal przadet, da sem buildal Weight Lifting![]()
Jaz sem vedno veliko pretežak

Saj zdaj bom nehal s tem, ker bom obrnil glavno misijo in šel Ng+ itak izgubiš vse tako, da bom raje potem nabiral :)

God of War creator puts Starfield in his top 3 games of all time
https://www.videogamer.com/news/god-of-...
https://www.videogamer.com/news/god-of-...

Oprema (armorji in orožja) imajo stopnje, ki pa so na začetku malo nerazumljive, ker ne vsebujejo nobenih številk, samo imena:
1. stopnja - Samo ime
2. stopnja - Calibrated + ime
3. stopnja - Refined + ime
4. stopnja - Advanced + ime
5. stopnja - Superior + ime
Teh 5 stopenj pomeni damage. vsake naslednja stopnja ima občutno večji damage.
Oznake oziroma barve kot so Rare, Legendary in Unique nimajo nič skupnega z močjo (damage) orožja ampak povedo samo koliko "magičnih" moči ima na sebi določen predmet. Pri orožju so te moči na primer da sovražnik izgubi ravnotežje, zagori ali ga strese elektrika, da vsak naslednji zadetek naredi več škode kot prejšnji, ...
Torej Legendarna Calibrated pištola bo ponavadi slabša kot navadna Refined Pištola.
Če za primer vzamemo pištolo EON bodo šle takole po moči:
EON -> Rare EON -> Legendary EON -> Calibrated EON -> Rare Calibrated EON -> Legendary Calibrated EON -> Refined EON -> Rare Refined EON -> ... vse do najboljšega EONa v celi igri ... -> Legendary Superior EON
Pred temi imeni so seveda še druga imena, ki pa pomenijo samo kaj ima predmet na sebi. Na primer če vsebuje kaj modov potem bo na začetku še ime Modified.
Stopnje opreme pa so vezane na levele, kdaj začno padati. Ne vem točno ampak gre približno takole:
1. stopnja - od level 1 naprej
2. stopnja - Calibrated začne padati okoli level 10
3. stopnja - Refined začne padati okoli level 20 do 25
4. stopnja - Advanced začne padati okoli level 30 do 35
5. stopnja - Superior začne padati okoli level 40 do 50
Tako približno gre to. Skoraj gotovo pa je, da Superior opreme ne moreš dobiti pred level 40.
Verjetno bi bilo bolje če bi dali namesto teh imen kakšne številke ampak sedaj je kar je. Torej edino kar si je treba zapomniti je to zaporedje: Calibrated, Refined, Advanced in Superior.
Tja do level 50 si bomo že zapomnili
1. stopnja - Samo ime
2. stopnja - Calibrated + ime
3. stopnja - Refined + ime
4. stopnja - Advanced + ime
5. stopnja - Superior + ime
Teh 5 stopenj pomeni damage. vsake naslednja stopnja ima občutno večji damage.
Oznake oziroma barve kot so Rare, Legendary in Unique nimajo nič skupnega z močjo (damage) orožja ampak povedo samo koliko "magičnih" moči ima na sebi določen predmet. Pri orožju so te moči na primer da sovražnik izgubi ravnotežje, zagori ali ga strese elektrika, da vsak naslednji zadetek naredi več škode kot prejšnji, ...
Torej Legendarna Calibrated pištola bo ponavadi slabša kot navadna Refined Pištola.
Če za primer vzamemo pištolo EON bodo šle takole po moči:
EON -> Rare EON -> Legendary EON -> Calibrated EON -> Rare Calibrated EON -> Legendary Calibrated EON -> Refined EON -> Rare Refined EON -> ... vse do najboljšega EONa v celi igri ... -> Legendary Superior EON
Pred temi imeni so seveda še druga imena, ki pa pomenijo samo kaj ima predmet na sebi. Na primer če vsebuje kaj modov potem bo na začetku še ime Modified.
Stopnje opreme pa so vezane na levele, kdaj začno padati. Ne vem točno ampak gre približno takole:
1. stopnja - od level 1 naprej
2. stopnja - Calibrated začne padati okoli level 10
3. stopnja - Refined začne padati okoli level 20 do 25
4. stopnja - Advanced začne padati okoli level 30 do 35
5. stopnja - Superior začne padati okoli level 40 do 50
Tako približno gre to. Skoraj gotovo pa je, da Superior opreme ne moreš dobiti pred level 40.
Verjetno bi bilo bolje če bi dali namesto teh imen kakšne številke ampak sedaj je kar je. Torej edino kar si je treba zapomniti je to zaporedje: Calibrated, Refined, Advanced in Superior.
Tja do level 50 si bomo že zapomnili

Zmajc ::
Kul, se pravi bom počasi prišel do Superior opreme!
V NG+ pada občutno več Legendary opreme, je v višjih NG+ ciklih kaj drugače ali se splača ostati tukaj?
V NG+ pada občutno več Legendary opreme, je v višjih NG+ ciklih kaj drugače ali se splača ostati tukaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Kurzweil ::
Precej berem na netu, da je igra malce bugasta? Kar sem sicer bolj kot ne vajen, pri malce večjih naslovih, sploh v žanru RPG/FRP... bo treba počakat kakšen update, pa se grem zraven.
Je pa menda zaenkrat še precej neoptimizirana? Upajmo, da bo na 4070ti in 4K vsaj 60fps... igra kdo s to grafično? Je prebavljivo?
Je pa menda level design malce zaprt, questi in sam svet precej linearni?
Je proper level design, kot naprimer pri Skyrimu, Falloutu? Pač ono, da lahko igraš tudi tako, da ni nujno nabijat questov in side questov, da občasno paše tudi kakšen sprehod po pokrajini?
Sicer pa ocene od 85 do 90, prav slabo ne more biti.
Je pa menda zaenkrat še precej neoptimizirana? Upajmo, da bo na 4070ti in 4K vsaj 60fps... igra kdo s to grafično? Je prebavljivo?
Je pa menda level design malce zaprt, questi in sam svet precej linearni?
Je proper level design, kot naprimer pri Skyrimu, Falloutu? Pač ono, da lahko igraš tudi tako, da ni nujno nabijat questov in side questov, da občasno paše tudi kakšen sprehod po pokrajini?
Sicer pa ocene od 85 do 90, prav slabo ne more biti.

Zmajc ::
Igra je presenetljivo bug free kar se tiče Bathesda iger. Tudi na Nvidia karticah dela kar vredu če imaš spodoben računalnik. Meni z 3080 dela na 1440p z FSR2 z vsem na ultra čisto gladko. 4K ne vem povedat a z 4070 verjetno nebi smelo biti prevelikih težav z DLSS3 modom.
Kako je lahko ogromen svet poln planetov z različnimi quest giverji zaprt in linearen? I mean really?
Kako je lahko ogromen svet poln planetov z različnimi quest giverji zaprt in linearen? I mean really?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

A si dvignil težavnost? Pri izbiri težavnosti piše, da je količina Legendarne opreme odvisna od izbrane težavnosti.
V bistvu se z višjo težavnostjo povečuje frekvenca srečevanja Legendarnih sovražnikov. Ti pa imajo ponavadi vsaj en kos legendarne opreme.
Na very easy težavnosti se mi zdi da legendarnih sovražnikov sploh ni kar pomeni nič legendarnega. Glavnina legendarne opreme je od sovražnikov, v skrinjah se zelo redko najde kaj uporabnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 29488 (701) | oo7 |
» | Avowed (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7685 (867) | TucoX |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 83472 (8229) | todman74 |
» | Baldur's Gate 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 41928 (12355) | oo7 |