» »

Extra pocen vožnja na LPG

Extra pocen vožnja na LPG

zobnik ::

Me je firbec matral, kako se je vozit na plin in kupil rabljen avto. Naredil 400km za 16 evrov, kar znese na 100km/4 evre. Zjutraj mi preklop že po 1km, zadnjič pa je štartal sred dneva celo po parih sekundah.
Kako se bo zadeva dolgoročno obnesla bom videl. Poraba plina je 7.5l/100km pri živahni vožnji. Identični stil vožnje pri bencinarju 1.4 bi imel 7l.

V glavnem v osnovi je bencinar najboljša izbira, ker nima turbine, nima plinske napeljave, manjši stroški in tud poraba je lahko BP 6l. Dizel, ne veš kaj so delal z rabljenimi, novi dragi.... poraba 1.9 pri istem načinu 5.5l, vsaj tako povprečje je imel brat....razni mlinčki 1.3-1.4 dizli vrjetno lahko pod 4 samo sanjam. Saj vsi vemo regionalna 70km/h potem z lahkoto 4l, a govorim o dinamični vožnji, kar pomeni da realno pod 5 noben nebi kuril

Zanimajo me vaše izkušnje. Ste imel vse tri avte bencinarja, LPG in dizla in s katerim ste bili/ste bolj zadovoljni.
  • spremenil: zobnik ()

...:TOMI:... ::

Vse super, samo tudi plinski sistem je treba vzdrževat, da ne pride do tega.

Sproščanja nevarnih plinov
24.5.2017 19:21
VRHNIKA
Ob 19.21 je na Robovi cesti, občina Vrhnika, iz predelanega osebnega vozila puščal plin. Posredovali so gasilci PGD Verd, ki so vozilo prestavili iz garaže na odprto površino, prostore prezračili ter izmerili prisotnost plina v prostoru.

IT in HR imajo veliko tega, pa se vozijo poceni. Medtem, ko pri nas vsi kupujejo dizle za 3 km do službe.
Tomi

pegasus ::

Mislim da tema za lpg že obstaja. Je pa res, da je cng trenutno edina smiselna izbira za neko univerzalno vozilo, primerno tako za 3km do štacune kot 1200km do kolegov na drugi strani evrope. Le ponudbe bi si želel boljše ...

...:TOMI:... ::

CNG je problem, ker ni infrastukture, niti ni veliko izbire avtov. Je pa res še ugodnejši.
Tomi

Scorpia ::

[Odstranjen del z referenco na izbrisane komentarje]

Avtorju, sam imam doma na voljo dva bencinarja (atmosferca), en je lpg, pa se enega dizla ker je pac vecja skatla. Od vseh najraje vozim bencinarja, lpg je ok ampak pri 130 ne vlece kot na bencinu in tudi na obratih ne pridobiva tako kot pri bencinarju. Dizel pa pac traktor in dolge prestave, ceprav ne rabis saltat ampak tisti zvok pri nizkih obratih... mogoce sem med redkimi ki ga vozim v visjih obratih skor kot bencinarja in s puscico na ekranu, da prestavim... Po moje tudi zadnji dizel in na sploh turbo motor, imel tudi turbinskega bencinarja. Atmosferc z dovolj konji enostavno potegne v vseh obratih, ne pa pri turbo kjer na zacetku ne potegne, das bolj gas, nato pa izstreli pol pa elektronika trokira gas, ko zavrti v prazno. Precej motece ko si na mokrem in zelis na glavno cesto.
////

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Dinamicna voznja in 7L bencina tudi ne gre ravno skupaj.

Atmosferc z dovolj konji enostavno potegne v vseh obratih


Atmosferc z dovolj konji vlece od kaksnih 3 do 3.5K naprej. Pod tem je mrtev, se posebej 16V. Razen, ce ima veliko kubikazo.

kingsix ::

Sam tudi imam avto na LPG. Sedaj je z njim narejenih 210k km. Do sedaj je bila edina težava na LPG 1x obnova računalnika, ki je bil v garanciji.
Enkrat sem pa dal tudi menjat vse gumijaste cevi, čeprav ni bilo potrebe - strošek cca 50EUR z delom.
Sedaj že 100k km niti več ne servisiram na 20k km, ampak tako, ko se m izazdi. Sicer sem pa vse filtre nabavil slučajno ko sem bil na poljskem (prišlo tam na par EUREUR za oba filtra) in me stane cel servis samo delo - 15EUR. Serviserja pač poznam in mi naredi z svojimi filtri.
Poraba pa tako...8-11l, čist odvisno kako vozim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poraba avtoplina vs bencina (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6911390 (4764) zobnik

Dizel apokalipsa na vidiku (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1157185424 (145586) BigWhale
»

Zakaj sploh bencinarja? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Na cesti
743187653 (152666) Spajky
»

Bencinar ali dizel-pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15530383 (27738) WarpedGone

Več podobnih tem