» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
37 / 57
»»

Mato989 ::

billy je izjavil:

O kakšnem subvencioniranju govoriš? a če bo imel mlad 900€ plače ne bo preživel z 200€ kredita?

Subvencioniranje je vse kar nekdo zapove (država) in trg ne poskrbi sam...

Torej kako si si ti zamislil, kdo bo dodelil te po tvoje "primerne" kredite, na podlagi kakšnih parametrov? Državno določenih? Potem je to "subvencioniranje" v smislu zakonske pomoči... Ampak vprašanje je če se cela država s tem strinja glede na to da smo vsi ostali brez teh pomoči prišli do nepremičnin...

Zato je potreben referendum.

Tale predlog ministrstva je zelo perverzen, namreč po zakonu o izvršbi ti mora ostat 76% minimalne bruto plače na TRR... torej kako se bo zdaj zgodilo če bo nekdo mel kredit pri 950 NETO, bo recimo 100eur kredita, trenutno je meja 914EUR, in bo dobil izvršbo za 100EUR... ali mu bodo lahko trgali ali mu ne bodo smeli nič trgat?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Twixz ::

billy je izjavil:

O kakšnem subvencioniranju govoriš? a če bo imel mlad 900€ plače ne bo preživel z 200€ kredita?

Za 200€ kredita dobiš pa kaj?
Dobr, za dobrih 40 let 200€ na mesec dobiš 100 jurjev, to ni neki velik trenutno, recimo neko manjše stanovanje.
Pol so pa tu še stroški (položnice, avto (leasing, nafta, servisi, itd.), hrana, hobiji, oblačila, oprema za stanovanje, itd.).
No, ne rečem, če se potrudiš je mogoče sam nimaš nič od življenja.

nekikr ::

Če sta dva je to 200 jurjev. Še vedno si pa lahko pametnejši in imaš nekaj od življenja. Ampak potem ne jokaj, da nimaš strehe nad glavo.

nekikr je izjavil:

Če sta dva je to 200 jurjev. Še vedno si pa lahko pametnejši in imaš nekaj od življenja. Ampak potem ne jokaj, da nimaš strehe nad glavo.

Če sta dva so pa tud stroški x2 (ok, izvzamemo lahko mogoč avto, če se gre za LJ ali katero drugo večje mesto v Sloveniji.

LeyaPrive ::

Ali "naši" tudi o čem takem razmišljajo?
https://www.poso.at/sl/privatne-stranke...

Vem, da je Stanovanjski sklad svoj čas imel namensko varčevanje z spodobno obrestno mero, pa še en polog na leto so ti dodali. Po koncu varčevanja pa si lahko dobil še kredit za stanovanje in boljše cene (ali pogoje) za nakupe stanovanj, ki jih je gradil Sklad.

link_up ::

Twixz je izjavil:

nekikr je izjavil:

Če sta dva so pa tud stroški x2 (ok, izvzamemo lahko mogoč avto, če se gre za LJ ali katero drugo večje mesto v Sloveniji.

kje si pa to pobral? Stroski za dva so v vecini do 30% visji kot za enega.
In and Out

tony1 ::

LeyaPrive je izjavil:

Ali "naši" tudi o čem takem razmišljajo?
https://www.poso.at/sl/privatne-stranke...

Vem, da je Stanovanjski sklad svoj čas imel namensko varčevanje z spodobno obrestno mero, pa še en polog na leto so ti dodali. Po koncu varčevanja pa si lahko dobil še kredit za stanovanje in boljše cene (ali pogoje) za nakupe stanovanj, ki jih je gradil Sklad.

Ne smejo razmišljati, ker jih bodo nepr. lobiji obesili za jajca. Prvega direktorja Stanovanjskega sklada RS so - v opozorilo drugim - in čeprav je pred koncem mandata povedal, da ne bo kandidral še za en mandat 10 let vlačili po sodiščih z izmišljeno kazensko zadevo. Na koncu je bil oproščen.

Vsi, ki so prišli za njim že vejo, koliko je ura.

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Bistvo debate je pač to, da gledanje v preteklost ni smiselno, tako kot si lahko 1779 na Manhattnu kot navaden fizički radnik imel bajtico, danes pa je ne moreš pa noben jernej pa matobeli ne govorita tam kako so nekoč pred 250 leti lahko delavci sredi Manhattna postavili bajto danes pa stane flet 3 mil ali whatever... in so nedosegljivi kuharcam, čistilkam, hišnikom...
Primerjati Manhattan z Ljubljano je kot da bi primerjal Spodnjo Ščavnico s centrom Ljubljane.
Če bi že primerjal Ljubljano z mestom New York, bi bilo pa recimo razmerje med dohodki in cenami tako:

Čeprav je Ljubljana bolj primerljiva z Jerseyjem, ki je - recimo - predmestje New Yorka, in tam cene niso tako zasoljene kot v NYC.

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Bistvo debate je pač to, da gledanje v preteklost ni smiselno, tako kot si lahko 1779 na Manhattnu kot navaden fizički radnik imel bajtico, danes pa je ne moreš pa noben jernej pa matobeli ne govorita tam kako so nekoč pred 250 leti lahko delavci sredi Manhattna postavili bajto danes pa stane flet 3 mil ali whatever... in so nedosegljivi kuharcam, čistilkam, hišnikom...
Primerjati Manhattan z Ljubljano je kot da bi primerjal Spodnjo Ščavnico s centrom Ljubljane.
Če bi že primerjal Ljubljano z mestom New York, bi bilo pa recimo razmerje med dohodki in cenami tako:

Čeprav je Ljubljana bolj primerljiva z Jerseyjem, ki je - recimo - predmestje New Yorka, in tam cene niso tako zasoljene kot v NYC.

Govorim o tem da NEKOČ so si ljudje lahko v delavskem razredu ZGRADILI bajto na MANHATTNU... danes pa si več ne morejo... to je moj point, in vsem je to logično da se pač razvija in da je tam zdaj ELITNO... pred 250 leti pa ni bilo in si je lahko delavska familja tam zgradila bajto

Enako je LJ...

user4683 ::

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A danes je dovoljeno v argumentih uporabljati neuradne stevilke za place, ki jih je na nek portal poslalo 130 uporabnikov portala? Vprasam za prijatelja, ki si ga vceraj obtozil, da navaja izmisljene place, ko ti je serviral stevilke iz stat.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

link_up je izjavil:

Twixz je izjavil:

nekikr je izjavil:

kje si pa to pobral? Stroski za dva so v vecini do 30% visji kot za enega.

V večini je narod finančno nepodkovan :))

Malidelničar ::

Če koga zanima, to so informacije iz prve roke, objavljeno na Redditu:

Na avg. mesečno plačo +2k, dobiš tole. Cca. 1000€ na mesec za 25let.
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

user4683 je izjavil:

A danes je dovoljeno v argumentih uporabljati neuradne stevilke za place, ki jih je na nek portal poslalo 130 uporabnikov portala? Vprasam za prijatelja, ki si ga vceraj obtozil, da navaja izmisljene place, ko ti je serviral stevilke iz stat.si
Tvoj prijatelj je iz riti potegnil višino plače, potem pa mene obtožil zavajanja, ker sem mu povedal, da so na omejeni populaciji plače bistveno nižje, kot on laže, da so.

In kakšne so? Številke in/ali vire prosim. Jaz sem jih podal, tvoj vir pa je bil "because I say so".

In prosim še za pojasnilo, zakaj so danes kot argument dobre številke iz majhnega user generated vzorca z neke strani, kjer imajo podatek, da je bila povprečna plača v LJ zadnjih 12 mesecev 1321eur, ko pa je bila že povprečna za 2021 uradno višja od tega (1442eur, novembra 2021 pa že 1527eur).

Pa saj vem, da ne bom dobil kontra virov, ker jih ni. Kdo pa dandanes sploh še verjame SURSu, če pa lahko argumentiramo s prvo stvarjo, ki jo najdemo na internetih in nam ustreza. Ko pa nekdo servira uradne številke je pa lažnjivec.

Zgodovina sprememb…

billy ::

Mato989 je izjavil:

billy je izjavil:

Tale predlog ministrstva je zelo perverzen, namreč po zakonu o izvršbi ti mora ostat 76% minimalne bruto plače na TRR... torej kako se bo zdaj zgodilo če bo nekdo mel kredit pri 950 NETO, bo recimo 100eur kredita, trenutno je meja 914EUR, in bo dobil izvršbo za 100EUR... ali mu bodo lahko trgali ali mu ne bodo smeli nič trgat?

hja bodo spremenili pač tudi zakon o izvršbah, kdo hudiča pa rabi 700 mesečno za preživetje, če ima lastniško nepremičnino?

PS, mogoče pozimi če drago pride kurjava, ampak takrat se pač tudi ne hodi na hrvaško na morje

billy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

billy je izjavil:

hja bodo spremenili pač tudi zakon o izvršbah, kdo hudiča pa rabi 700 mesečno za preživetje, če ima lastniško nepremičnino?

PS, mogoče pozimi če drago pride kurjava, ampak takrat se pač tudi ne hodi na hrvaško na morje

Še z 914 je težko preživet ampak ja... ajde če sta 2 pol še gre če ma drugi solidno plačo.

Notnow ::

billy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

billy je izjavil:

Jezus,pa si ti mel kdaj v življenju minimalca? 700 prideš skos z nulo,če paziš.pa to je bilo tak par let nazaj.Danes nas zebe doma,pa sem vseeno mel faking 100€ za ogrevanje.Danes ni šans da maš 700 dost.Če si sam seveda.
Jay sem pred parimi leti,prodal avto,ker drugače nebi šlo skos.Če maš vsak mesec nulo,potem tudi ne moreš na stran devat za registracijo itd...
Morje? kakšno morje :D Ko še ni bilo te prizadete draginje,nisi z minimalcem,pršparu za dopust...

Mogoče sem čudak, ampak za življenje potrebujem cca 300€ mesečno. Pa še to se mi zdi, da veliko porabim. Čiki, fitnes, hrana zunaj...

billy je izjavil:

Mogoče sem čudak, ampak za življenje potrebujem cca 300€ mesečno. Pa še to se mi zdi, da veliko porabim. Čiki, fitnes, hrana zunaj...

Ja če ješ pri mamici pol je to res, tudi jaz sem porabil 250 na mesec ko sem živel doma ostalo pa dal na stran... 8-)

Ne, bajta ima pač SE, torej štroma ni nič za plačat, gretje je TČ, avto je EV...celotni potni stroški so že dovolj za polovico obroka.

velikBrokoli ::

billy je izjavil:

Ne, bajta ima pač SE, torej štroma ni nič za plačat, gretje je TČ, avto je EV...celotni potni stroški so že dovolj za polovico obroka.

Simple, vsem mladim podarimo zastonj hišo z nizkimi stroški. Potem pa lagano preživijo z minimalcem.

velikBrokoli je izjavil:

billy je izjavil:

Simple, vsem mladim podarimo zastonj hišo z nizkimi stroški. Potem pa lagano preživijo z minimalcem.

Pa obroka za avto ne smemo šteti v mesečne stroške, ker se "polovica lizinga itak pokrije s potnimi stroški". :))

user4683 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

billy je izjavil:

Pa obroka za avto ne smemo šteti v mesečne stroške, ker se "polovica lizinga itak pokrije s potnimi stroški". :))

Sedaj pa razmišljaš kot banke, še malico lahko prišteješ temu znesku, ker ljudje itak ne jejo hrane :))

Zgodovina sprememb…

To imaš tudi res. Gledam ljudi okoli sebe, mesečno vržejo več kot 50% hrane vstran, ker se kao nekaj dni staro meso pač več ne poje.

hja...

pa pojem več, kot večina ljudi, in mi to ne predstavlja problem. samo vedet je treba kaj se kupuje in ne metat vstran.

velikBrokoli je izjavil:

billy je izjavil:

Dejansko je tako, da te najemniško stanovanje z vsemi stroški pride več, kot lastna nepremičnina z SE+TČ, v garaži pa EV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

billy je edini ko živi pa mu denar od hrane še pada ven... se pravi porabi -100EUR ko gre v trgovino prinese domov več keša... pa za EV nima obrokov, pa paneli so bli gratis, pa NUSZja nima za plačat, pa oblačil ne kupuje nikoli, pa čevljel, pa otrokom nič, skratka tip je asket in bolje, on dobi plačo 1,5k in mu po 1 mesecu ostane 1,6k

billy je izjavil:

To imaš tudi res. Gledam ljudi okoli sebe, mesečno vržejo več kot 50% hrane vstran, ker se kao nekaj dni staro meso pač več ne poje.

hja...

pa pojem več, kot večina ljudi, in mi to ne predstavlja problem. samo vedet je treba kaj se kupuje in ne metat vstran.

velikBrokoli je izjavil:

billy je izjavil:

Dejansko je tako, da te najemniško stanovanje z vsemi stroški pride več, kot lastna nepremičnina z SE+TČ, v garaži pa EV.

Ja, najemniško stanovanje je lahko dražje, ampak kako pa prideš do lastne nepremičnine? Lol

billy je izjavil:

Sam seb si odgovoril.
Al hočeš rečt, da če dva vzameta za 200€ na mesec kredit za 40 let (kot smo se pogovarjali), dobita za 200 jurjev bajto z SE, TČ in morata sam še avto kupit?
Aja, ne...

Ti ko kupiš nepremičnino avtomatsko ob nakupu fašeš zravn redne stroške (položnice, vzdrževanje), kje je vse ostalo...

Invictus ::

billy je izjavil:

Mam hotel je zastonj, saj štekamo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Notnow ::

billy je izjavil:

Koliko si pa zmetal da si vse to postavil?
Jaz govorim o lastniškem stanovanju...tam maš samo poližnic za 300...po tamalem....

Notnow je izjavil:

billy je izjavil:

Koliko si pa zmetal da si vse to postavil?
Jaz govorim o lastniškem stanovanju...tam maš samo poližnic za 300...po tamalem....

Stanovanje je jeba, ker ne moreš SE+EV furat. oz lahko bi, ampak bo težje.

300€ je pozimi, poleti, oz ko ni kurjave, je teh stroškov manj.

user4683 je izjavil:

In kakšne so? Številke in/ali vire prosim. Jaz sem jih podal, tvoj vir pa je bil "because I say so".
Jaz sem podal številke in tudi vir, lahko pa ti prilepiš svoje razmerje med plačami in cenami nepremičnin v sloveniji in ZDA, da vidimo, kako boš tokrat zavajal. In predlagam, da nehaš lagat, ker nisi podal ne številk ne virov. Kar neke nesmiselne številke lepiš tjavendan, kot da bi jaz zdaj tebi prilepil ceno banan v merkatorju in rekel, evo, tu imaš in ne laži, da to ne drži.

Ko pa nekdo servira uradne številke je pa lažnjivec.
Rekel si, da zavajam. Ti si pa najbrž lažnjivec, karkoli že to pomeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Seveda, zavajaš. Jaz pa pišem besede v katere se je prikradel škrat, pa je pomen še vedno vsem jasen in nesporen. Big difference.

Mogoče pa tvoji argumenti le niso tako dobri in se spopadaš z neko veliko nesigurnostjo, da se moraš vtakniti v vsak komentar, ki ga podam kjerkoli na tem forumu. Precej žalostno.

jernejl je izjavil:

user4683 je izjavil:

Drugače pa za orientacijo - https://klele.si/place/2022

Na dnu imaš tudi dump podatkov, tako da morda lahko ven izluščiš sp-jevce, ki delajo za več strank iz Slovenije. Bo pa vzorec verjetno precej majhen.

Zakaj zavajaš z nekimi podatki nekih anket, kjer lahko vsakdo napiše, kar želi?

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Malidelničar je izjavil:

Če koga zanima, to so informacije iz prve roke, objavljeno na Redditu:

Na avg. mesečno plačo +2k, dobiš tole. Cca. 1000€ na mesec za 25let.
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...

LOL kdo bi vzel FIKSNO 5% za 25 let.
Valda vzameš spremenljivo s čim nižjim pribitkom, euribor povprečno ni tako visok.

OneYellow ::

Če vzameš Euribor s pribitkom ne boš na dosti nižjem v primerjavi s fiksno trenutno, tvegaš pa precej, da ti še zelo zraste. In ker si na začetku odplačevanja ti nič ne pomaga, če bo čez 15 let Euribor padel in bo povprečje solidno.

Invictus ::

EURIBOR bo bolj malo zrastel, saj potem ECB zajebe cel kup švabskih firm, ki že tako ali tako malo dihajo na škrge zaradi drage energije.

Nemci pač ne bodo tega dopustili, saj imajo ECB pod kontrolo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zato se zdaj vzame hibridno obrestno mero, kjer je Začetna obrestna mera - prvih 10 let 3,80 %. Vmes pa itak reprogramiraš ko bo spet ugodna fixna mera (pod 2%)

OneYellow ::

To je pa približno tako optimistično kot bi čakali na še enga Jazbinška. Bilo i prošlo. :)

Preveč ste se navadili na izjemno nizke obrestne mere, zgodovinsko gledano je tam okoli 4-6% najbolj pogosta obrestna mera..

Če vam je to previsoko, bi jaz vzel spremenljivo in agresivno predčasno odplačeval (če so dovolj visoki prihodki). Če pa to ni mogoče, je pa fiksna bolj varna zadeva.

S psihološkega vidika je bolje imeti 0 pufa in predčasno odplačevati, finančno pa se zgodovinsko bolj splača, da denar vlagaš v kakšne SP500 etfje, ki bodo imeli višji donos od obresti kredita..

Spura ::

velikBrokoli je izjavil:

S psihološkega vidika je bolje imeti 0 pufa in predčasno odplačevati, finančno pa se zgodovinsko bolj splača, da denar vlagaš v kakšne SP500 etfje, ki bodo imeli višji donos od obresti kredita..
To ni res, ker se visoki donosi delniskega trga ne dogajajo, ko je visoka obrestna mera. Pac ja, ce pogledas povprecje 20 let bo imel delniski trg vecji donos kot je povprecna obrestna mera teh 20 let, a lej ga zlomka da je to ravno obratno ravno ko je obdobje visokih obrestnih mer.

Zdej definitivno ni dober cas da se vlaga v S&P in upas na neke dobicke, ker je trg skos na robu tega da se prelomi navzdol. Mogoce bo slo gor, ampak je zelo zelo visoko tveganje.

OneYellow je izjavil:

Če vzameš Euribor s pribitkom ne boš na dosti nižjem v primerjavi s fiksno trenutno, tvegaš pa precej, da ti še zelo zraste. In ker si na začetku odplačevanja ti nič ne pomaga, če bo čez 15 let Euribor padel in bo povprečje solidno.
Ne bo zelo zrastel in ne bo padel sele cez 15 let, a se ti hecas. Pejt si pogledat grafe kolk cajta trajajo obdobja zelo visokih obresnih mer. 3 leta bo tko pa nic vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Spura je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

To ni res, ker se visoki donosi delniskega trga ne dogajajo, ko je visoka obrestna mera. Pac ja, ce pogledas povprecje 20 let bo imel delniski trg vecji donos kot je povprecna obrestna mera teh 20 let, a lej ga zlomka da je to ravno obratno ravno ko je obdobje visokih obrestnih mer.

Zdej definitivno ni dober cas da se vlaga v S&P in upas na neke dobicke, ker je trg skos na robu tega da se prelomi navzdol. Mogoce bo slo gor, ampak je zelo zelo visoko tveganje.

OneYellow je izjavil:

Ne bo zelo zrastel in ne bo padel sele cez 15 let, a se ti hecas. Pejt si pogledat grafe kolk cajta trajajo obdobja zelo visokih obresnih mer. 3 leta bo tko pa nic vec.

Seveda govorim o dolgoročnem vlaganju, saj kredit tudi tipično vzameš na 20 let.

Sicer pa kar suvereno govoriš, da je trg na robu in da bo šlo dol, obrestne mere bodo šle pa ponovno navzdol čez 3 leta. Očitno imaš neke insiderske informacije, ki jih ostali nimamo. Predvidevam, da potem shortaš trg, ker si tako zelo prepričan? 8-)

Tudi po krizi 2008 je šel euribor dol, celo v negativo.

Zakaj bi bilo tokrat drugače? "problem" je, da ni euribor tokrat naravno zrasel, ampak "čez noč", trg temu ne more slediti.

Obrestne mere nikoli prej niso bile negativne, pa je bilo ze precej kriz. Zakaj? Ker nobena ni enaka. Tudi ta je precej drugacna kot tista leta 2008.

Kdaj pa je bil nazadnje takšna kriza, kot 2008?

Exactly. ;(( Zato pa ne mores na podlagi enega dogodka tako samozavestno trditi, da se bo ponovil. Mogoce se bo, mogoce pa ne.

user4683 je izjavil:

Exactly. ;(( Zato pa ne mores na podlagi enega dogodka tako samozavestno trditi, da se bo ponovil. Mogoce se bo, mogoce pa ne.

Kar lahko z zagotovostjo trdimo je da bodo v prihodnosti OM tako višje kot nižje od današnje 8-)

No razen če bo konec Sveta kmalu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

user4683 je izjavil:

Zato sem pa vprašal, zakaj bi bilo tokrat drugače?

Nisem rekel, da bo enako ali drugače, sprašujem zakaj bi bilo drugače, kaj bo tokrat drugače v svetu, kot je bilo 2010?

Zagotovo je, da če bo šel euribor na 5%, se bo bistveno ohladil nepremičninski trg. In pa tudi ostalo potrošništvo, saj bodo krediti postali dragi ko žafran. Tudi avtomobilska industrija bo na udaru.

TheBlueOne ::

Sem ravno zasledil, da naj bi fed dvignil do nekje 6%, ce ta spekulacija drzi, potem euribor verjetno ne bo dalec zadaj. So pa te spekulacije dosti bolj verodostojne kot pomisleki posameznikov.

Jaz spekuliram, da bodo vsaj letos se hitro rastle, potem pa bomo videli kdaj se bodo zacele pocasi spuscati.

billy je izjavil:

user4683 je izjavil:

Zato sem pa vprašal, zakaj bi bilo tokrat drugače?

Nisem rekel, da bo enako ali drugače, sprašujem zakaj bi bilo drugače, kaj bo tokrat drugače v svetu, kot je bilo 2010?

Zagotovo je, da če bo šel euribor na 5%, se bo bistveno ohladil nepremičninski trg. In pa tudi ostalo potrošništvo, saj bodo krediti postali dragi ko žafran. Tudi avtomobilska industrija bo na udaru.

Praktično "vse" je drugače. Če gledamo samo ZDA (ki za seboj ponavadi potegne še vse ostalo) - inflacija takrat je bila pod 4% (sedaj 10%), brezposelnost 10% (sedaj 3-4%), nezmožnost odplačevanja stanovanjskih kreditov je imelo 23% lastnikov (sedaj praktično ni nekih bistvenih sprememb, ker so podeljeni krediti bolj zdravi). Sedaj imamo še vojno, visoke cene energentov, hrane etc.

GregiB ::

billy je izjavil:

Tudi po krizi 2008 je šel euribor dol, celo v negativo.

EURIbor je šel (tudi) dol v bistvu samo dvakrat od uvedbe leta 1999, in sicer 2008, kot omenjaš in v obdobju 2000-2004, a ni nikoli šel pod 2%.
Morda je za zgodovinsko gledanje bolj primerno gledati USD in GBP LIBOR-ja, prvi je bil v svoji zgodovini pred 2008 pod 2% zgolj od aprila 2002 do septembra 2004, drugi pa nikoli.
PMSM ekonomskim turbulencam zadnjih let navkljub bodo centralne banke svetovnih gospodarstev držale medbančne obresntne mere vsaj na nivojih inflacije, ko se ta enkrat... normalizira
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Malidelničar ::

GregiB: Sem šel iz zanimanja prav pogledat in LIBOR je bil kar na visokih nivojih. A so Britanci držali višje TOM v primerjavi s FED-om zgodovinsko?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
««
37 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167216204 (38330) celje
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29473489 (19837) Lonsarg
»

Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )

6021834 (13497) gansta
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714224 (6988) Invictus
»

Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )

7418555 (16091) 3p

Več podobnih tem