» »

Ali se lahko v avtohišah "handla"?

Ali se lahko v avtohišah "handla"?

«
1
2 3

jtothek ::

A ameriških filmih se pogosto vidi, da ko kdo kupije nove avte stranka ponuja ceno, nakar pa prodajalec gre "vprašat šefa", če dajo avto za to ceno. Ali pa dajo neke dodatne ugodnosti.

Nikoli mi ni padlo na pamet kako je to v Sloveniji oziroma Evropi. Zdaj pa razmišljam kakšna je sploh kultura poslovanja pri nas? Ali imajo prodajalci kaj maneverskega prostora pri ceni ali je vse zapisano v kamen? Ali so razne ponudbe zastonj vinjet in zimskih gum maximum?

Mavrik ::

Načeloma je odprta skrivnost da se za kakih 10% da shandlati ali pa dobiti za par sto evrov dodatne opreme. Z avti, ki čakajo v skladišču včasih kaj več - meni so recimo za rabljeno Kio spustili skoraj za 5k :)
The truth is rarely pure and never simple.

Aston_11 ::

Če lahko oni vprašajo nenormalno visoko ceno, lahko ti vprašaš popust.

Dr_M ::

Itak se da pri nas to delat. Ampak ponavadi raje dajo vec opreme. Vec denarja bolj disi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MaliJanez ::

Normalno da se to pri nas tud dela. Lahko ti še dajo recimo kakšne gume poleg in letno vinjeto, poleg tega da ti ceno spustijo al pa več opreme nabašejo.

c3p0 ::

"Vprašat šefa" je klasični marketinški prijem. Je kdaj šef že rekel ne?

N0t0ri0us ::

Že od večih oseb sem slišal, da so kupili NOV avto, ki stane z oglaševanimi popusti 23k€, kupili za končnih 17k€

Poiščeš avtohiše in jih prosiš za ponudbe. Pošlješ nazaj mail najboljša ponudba je toliko, ali lahko ponudite manj... in to se greš dokler ne ostane samo eden.

Če je pa to res izvedljivo pa še nisem poizkušal. primer je za laguno in pa nekaj podobnega sem nedolgo nazaj tudi prebral nanekem forumu. Mogoče je šlo za mazdo.

Mavrik ::

6 jurjev popusta na avtu za 23 jurjev je mal huda, razen če avto že dolgo stoji na parkirišču/je testni. Pri avtih okoli 40k bi tolk popusta lažje šlo.
The truth is rarely pure and never simple.

_pobesneli_ ::

Določen znamke imajo štartno ceno zelo visoko, nato ti dajo par k€ popusta in potem si vsa happy kako ti je to uspelo.
Sigurno to dela opel , jaz ko sem šel pri 19tih kupit nov avto so mi pri oplu iz 24k€ zbili na 16k€, pa sem bil vsa vesel.
Ko sem se zanimal za insignio je bilo iz 30k€ na 24k€, Pri škodi pa mi ni uspelo nič zbiti..33k€ po ponudbi in niso nič dol šli. Sem pa šlišal primer ko so mu dali 3k€ popusta.

Mislim da isto z cenami ima tudi citroen.
Gregor

shadeX ::

Jp, se da.

Kolega kupoval novega Seata. Prvo je pregledal vse avtohiše v radiju nekje 100km, ki prodajajo Seate in jih poklical, povedal zahteve in povprašal po okvirni ceni. Niti ne toliko z začudenjem ugotovi, da se cene dejansko razlikujejo od avtohiše, do avtohiše (sicer malenkostno). Nato si je izbral nekaj avtohiš katere so bile cenejše od drugih in se dogovoril za ogled.

Tip gre na ogled v avtohišo A in tam že začne "barantat". Seveda je bil resen kupec, denar na računu je že imel za polog. Prodajalec mu iz 23k zniža na 20k, manj je rekel da nemogoče. Sicer zadeva že skor rezervirana, ga kličejo nazaj iz avtohiše B. Prodajalec pravi, da se je zmenil s šefom in ga da za 19.5k EUR. Avto je nato kupil v avtohiši B.

Če se boš "šparal" in ne boš prašal po popustu oz. nižji ceni, itak da ti trgovec tega sam ne bo ponujal. Razen po defaulutu kako vinjeto dobiš :)


EDIT: Sicer to baratanje je kar trajalo in trgovec ni iz prve ponudil 3k manj. Največ je ponudil 1.8k manj in trdil da pod to ceno ne gre.. ni variante.

Kolega je že pospravljal in že sedel v avto, ko do njega stopi trgovec in ga povabi nazaj v pisarno. :)


EDIT2: Odvisno tudi od cene avtomobila. Poznam tudi primer ko je nekdo želel novemu cliu (takrat starejši model), ki je že bil znižan na 8k, še zbit ceno za 1k. Je rekel trgovec, da pod 8k je nemogoče it, že tako je prvotna ponudba "ubijalska". Lahko mu da le kupon za avtopralnico , :)

Avto je potem vseeno kupil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Klemzz ::

Pri VAG koncernu boš dobil bol malo popusta. Renault, PSA itd. imajo pa cene napihnjene in so potem "popusti" brutalni na papirju.

Tilen ::

Klemzz je izjavil:

Pri VAG koncernu boš dobil bol malo popusta. Renault, PSA itd. imajo pa cene napihnjene in so potem "popusti" brutalni na papirju.


Pri tem je potrebno biti previden, ker je kasneje pri zavarovanju pomembno, koliko je bila cena brez popusta.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

SeMiNeSanja ::

Pred leti, ko sem kupoval VW, so bili trgovci kar precej zadrgnjeni, kar se tiče popustov. Če sem prav razumel, jih je očitno držal distributer na precej kratki špagi (ne vem, če je to sploh zakonito?).

Ker sem kupoval po sistemu staro za novo, mi je na koncu za stari avto ponudil bistveno več, namesto da bi novega dal ceneje (potem ko je že dodal nekaj dodatne opreme).

Predvidevam pa, da je 'radodarnost' tudi odvisna od tega, v katerem delu leta se nahajaš. Če je prodajalec izza načrtovane kvote prodanih vozil, ko se približuje obračun, bo pripravljen ceno spustiti bistveno bolj, kot če mu je posel dobro laufal in je kvoto presegel.

ZaphodBB ::

Mavrik je izjavil:

6 jurjev popusta na avtu za 23 jurjev je mal huda, razen če avto že dolgo stoji na parkirišču/je testni. Pri avtih okoli 40k bi tolk popusta lažje šlo.

Jaz sem dobil 3.5 jurjev popusta na avtu za 18 jurjev. Avto je bil naročen direkt zame. Tako, da 6 jurjev na avtu za 23 jurjev ni nemogoče.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

feryz ::

Za mojega je bila priporočena cena 38.900 evrov.
Kupil sem ga za 30.500 evrov.
Mesec dni nazaj.

c00L3r ::

Tisti, ki ste dobili popust povejte za katero znamko in model gre. Prav tako povejte, če ste kupili z gotovino/bančni kredit ali preko lizniga/kredita od trgovca oz. uvoznika.

Zadnje čase se dogaja, da dobiš popust samo, če vzameš financiranje od trgovca oz. uvoznika. Baje ravno s tem namenom, da si trgovci ne izpodbijajo cen.

kody ::

Moj primer...lani maja...
žena kupovala VW Golf Sportsvana...z izbranim motorjem in opremo je po ceniku in po spletnem konfiguratorju stal cca 24.000 EUR...
po dilanju in jih malo pustiti v dilemi...so ceno spustili na 19.100 EUR...potem je prišla akcija za 1000 EUR servisa pri nakupu vozila (kao nek all inclusive)...
so naju klicali...ceno dvignili za 200EUR in sva dobila še teh 1000EUR za 6 let servisa..

edina opomba...avto sva vzela na lizing...ampak se nama itak splača zaradi vrtca :D

niti C-max, niti C4 picasso z enako opremo nista prišla tako poceni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kody ()

Glugy ::

Čisto mimogrede.... Handla? Temu se reče barantanje v slovenščini. Da ne bo kdo pozabil slovenščine pri vseh teh angleških besedah ki se več uporabljajo za raznorazne zadeve. Se opravičujem za offtopic; ne bom dalje razpravljal o tem. Sam se mi pa zdi pomembno opomnit včasih take stvari.

Gregor P ::

kody je izjavil:

edina opomba...avto sva vzela na lizing...ampak se nama itak splača zaradi vrtca :D
... vendar če prav razumem, se to upošteva le, če si v nižjem razredu, ker meni CSD ne upošteva nobenih kreditov.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Aston_11 ::

Leasing ni kredit. Ne upoštevajo mu vrednosti novega avtomobila kot premoženja, ker pač avto ni njegov.

kody ::

Po mojem more bit od obcine odvisno...ker nama se obcina zbine en razred, ker imava kredit za hiso
Je pa res, da imam jaz sluzbeni avto in ga itak nikjer ne vidijo...

Netrunner ::

feryz je izjavil:

Za mojega je bila priporočena cena 38.900 evrov.
Kupil sem ga za 30.500 evrov.
Mesec dni nazaj.


To težko verjamem, saj je več kot 20% znižanje. Mogoče je je redna cena bila toliko in da so imeli neko akcijo ki je zbila dol že v osnovi 5k .. in nato si še ti tiste 3k poleg...

igorpec ::

Avtomobilske marže so precej ohlapne in po defaultu imajo nabite cene in vedno neke "akcije", zato da imaš dober občutek, ko dobiš avto z 5% popusta oz. v akciji, da si car. Nihče ne plača avta po ceniku in dejansko lahko gre prodajalec še precej nižje, pa še vedno proda s profitom. Popusti prodajajo avtomobile in 20% ni nič nenavadnega, doživel sam, sigurno pa se da še več, če poznaš prave ljudi. Do nabavne cene je še kar nekaj prostora :)

Lonsarg ::

Je važno kje cenike gledaš. Imaš cenike od proizvajalca(priporočene cene) in imaš dejanske cenike, ki so konkretno cenejši. Dostikrat se te dejanske cenike skriva, kar močno sovražim ker me spominja na arabsko nategovanje. Je pa res da najbolj se jih skriva pri visokocenovnih avtomobilih, za sub20k avte dobiš načeloma že online dokaj realne cenike, kjer pol več kot 500-1000 ne gre več dol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fikus_ ::

Pojdi do enega prodajalca in pridobi ponudbo, s to potem greš do drugih prodajalcev oz. urejaš to po telefonu/mailu in zbijaš ceno. Pa glej, da prodajalci ne bodo vedeli, pri kom dobivaš popuste.
Tako sem nekaj let nazaj znižal ceno iz 27k€ na 26 k€ + dodatna oprema za~2,5 k€.

balluf ::

Zelo je odvisno kako se model avta prodaja. Pred kratkim gledal avto, ki se trenutno dobro prodaja in niso hoteli v nobeni avtohisi dati 0 popusta. Ponekod so mi ponudili ali vinjeto ali stresne nosilce.
Ali pa jaz nimam srece oz. znanja za barantanje.

Scorpia ::

Klemzz je izjavil:

Pri VAG koncernu boš dobil bol malo popusta. Renault, PSA itd. imajo pa cene napihnjene in so potem "popusti" brutalni na papirju.


Ko sem sam lani kupoval francoza z dodatno opremo, so dajali popust samo na dodatno opremo. Avto s tako opremo je bil oglasevan 23k jurjev, dobil ga za 18700 k je kao bil v akciji, ki ze 1.5 leta traja. "realno" ceno pa dobis pa pri zavarovalnici, ko ti ga ocenijo. V mojem primeru 21k, kar se pozna pri placilu premije.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

Magic1 ::

balluf je izjavil:

Zelo je odvisno kako se model avta prodaja. Pred kratkim gledal avto, ki se trenutno dobro prodaja in niso hoteli v nobeni avtohisi dati 0 popusta. Ponekod so mi ponudili ali vinjeto ali stresne nosilce.
Ali pa jaz nimam srece oz. znanja za barantanje.

Poglej za drugim modelom, najbolj povprašano robo boš drugače konkretno plačal...
Magic

balluf ::

Itak...vendar oči hočejo svoje :D. Da bi kupil avto ,ki se mi ne dopade samo zaradi popusta..mi pa tudi ne gre v račun. Sem bolj zbirčne sorte, .ebiga, pa še barantati na znam , ti trgovci so pa kot mrhovinarji to takoj začutijo.
Ker ni sile bom se malo počakal..

next3steps ::

jtothek je izjavil:

A ameriških filmih se pogosto vidi, da ko kdo kupije nove avte stranka ponuja ceno, nakar pa prodajalec gre "vprašat šefa", če dajo avto za to ceno. Ali pa dajo neke dodatne ugodnosti.

Nikoli mi ni padlo na pamet kako je to v Sloveniji oziroma Evropi. Zdaj pa razmišljam kakšna je sploh kultura poslovanja pri nas? Ali imajo prodajalci kaj maneverskega prostora pri ceni ali je vse zapisano v kamen? Ali so razne ponudbe zastonj vinjet in zimskih gum maximum?

Še v trgovinah, ki se ukvarjajo z maloprodajo lahko handlaš. Če lahko za enih 300x cenejši nakup handlaš, lahko tudi za dražjega.

Tezaab ::

Tilen je izjavil:

Klemzz je izjavil:

Pri VAG koncernu boš dobil bol malo popusta. Renault, PSA itd. imajo pa cene napihnjene in so potem "popusti" brutalni na papirju.


Pri tem je potrebno biti previden, ker je kasneje pri zavarovanju pomembno, koliko je bila cena brez popusta.

Pri kasko zavarovanju. Je res bedno tole s popusti. Za moj avto sem placal slabih 12k, zavarovalnica pa pravi, da je vreden 16 in pol. Oz. to pravi, dokler ne bo pizdarija in bo treba kaj izplacat, potem bo pa po eurotaxu vreden 5EUR.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tezaab ()

AnotherMe ::

Kupoval avto z redno ceno 27k, akcijsko ceno 24k pred 2 letoma.
Pridem v salon, namesto dober dan mi prodajalec rece, da mi avto da za 19k. Na licu mesta zglihava na 16.800. cez par dni poklicem, da potrdim, da bom vzel, mal pojamram, pridema na 16.100. nizje ni slo.
Sm se zahvalil. Cez par urc poklice nazaj, pove, da popusta vec ne more dat, rad bi pa prodal in ce me mogoce zanima kaka druga ugodnost? Sm reku za vzratno kamero, gumijaste tepihe polek tekstilnih, pa se neko malenkost, ko se je ne spomnem. No kamero sm dobil, tepihov ne, ampak so pa placali obvezno in kasko zavarovanje za prvo leto.
Cez en teden sem sel podpisat papirje, cez slab mesec sem avto dobil.
Vse je bilo kot dogovorjeno.
To je bilo v avtotehni vis v lj.

Handlat se torej da ogromno, ceprav mislim, da je bil tole res bolj izjemen primer.

Tilen ::

Preden ste preveč navdušeni nad "popusti" ob nakupu novega vozila, vnesite svoj model na portal avto.net in filtrirajte samo nova vozila, najcenejša naprej. Cene, ki so tam objavjene velikokrat že upoštevajo te popuste. Najslabše je, da greste kar v prvi salon in pričnete z zbijanjem cene, ker sploh nimate realne predstave, kaj je dobra ponudba. Če dobite v salonu ceno, ki je bistveno nižja od najcenejše na avto.net, je to najverjetnrje dobra ponudba. Nič ne pomaga, če ti v salonu spustijo ceno iz 26.000 na 20.000, najcenejši novi na avto.net se pa začnejo pri 19.000.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

LordNacho ::

Tilen je izjavil:

Preden ste preveč navdušeni nad "popusti" ob nakupu novega vozila, vnesite svoj model na portal avto.net in filtrirajte samo nova vozila, najcenejša naprej. Cene, ki so tam objavjene velikokrat že upoštevajo te popuste. Najslabše je, da greste kar v prvi salon in pričnete z zbijanjem cene, ker sploh nimate realne predstave, kaj je dobra ponudba. Če dobite v salonu ceno, ki je bistveno nižja od najcenejše na avto.net, je to najverjetnrje dobra ponudba. Nič ne pomaga, če ti v salonu spustijo ceno iz 26.000 na 20.000, najcenejši novi na avto.net se pa začnejo pri 19.000.


+ BMW zdajle daje popuste za serijo 1 v višini 6-7k evrov. Aka po ceniku je osnovna serija 1 28k, prodajajo se povsod za 21-22k.

c00L3r ::

Dajte napisat kakšno financiranje ste vzeli, ko ste dobili popuste!!!

AnotherMe ::

Bancno nakazilo:)

krho ::

Oplovi saloni dajo visok popust samo, če vzameš lizing. Da bi ga skeširal niti blizu ne prideš ceni, ki ti jo ponujajo na lizing.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

AnotherMe ::

krho je izjavil:

Oplovi saloni dajo visok popust samo, če vzameš lizing. Da bi ga skeširal niti blizu ne prideš ceni, ki ti jo ponujajo na lizing.

Zato nisem vzel opla - enostavno mi ni jasno kako je lahko puf cenejsi kot kes...

bambam20 ::

AnotherMe je izjavil:

krho je izjavil:

Oplovi saloni dajo visok popust samo, če vzameš lizing. Da bi ga skeširal niti blizu ne prideš ceni, ki ti jo ponujajo na lizing.

Zato nisem vzel opla - enostavno mi ni jasno kako je lahko puf cenejsi kot kes...



Po moje je zato, ker imajo tako redne mesečne prilive. Mogoče se pa motim.

kogledom ::

Leasing hiše so veliki kupci in tako imajo dodatne popuste. Velike firme ki na 3 leta menjajo nekaj 10 avtov točno določene znamke tudi kupujejo po čisto neprimerljivih cenah te avtomobile.

Jaz sem 1 leto nazaj kupil nov avto. Imel sem keš. Pa sem vzel leasing, ker je bil cenejši. Pa ne končna cifra, ampak dodatki npr. podaljšanje garancije, boljša ocena za novo... Avto je imel na papirju isto ceno, samo več drobtinic dobiš pri leasingu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kogledom ()

Utk ::

Vsi izgovori da je lizing cenejsi od kesa so samo izgovori. To je samo trik, da dobijo tistega jurja ali dva obresti, ker ce bi recimo astro za kes prodajali se dva jurja cenejse, bi bilo ze smesno in bi bla v rangu dacie. Pri insigniji je se hujse. Opla bi bilo pac sram, da ne uspe prodat insignij za vec kot kakih 20 jurjev, ce pa tolk stane malo boljsa kia.

Scorpia ::

Utk je izjavil:

Vsi izgovori da je lizing cenejsi od kesa so samo izgovori. To je samo trik, da dobijo tistega jurja ali dva obresti, ker ce bi recimo astro za kes prodajali se dva jurja cenejse, bi bilo ze smesno in bi bla v rangu dacie. Pri insigniji je se hujse. Opla bi bilo pac sram, da ne uspe prodat insignij za vec kot kakih 20 jurjev, ce pa tolk stane malo boljsa kia.


Odvisno, vcasih je veljalo, da je lizing drazji, danes pa ni vec tako. Ce malo sledis akciji in popuste, znas placati samo jurja obresti ampak se vedno pride ceneje skozi kot ce skesiras. Lani ko smo dva avta vzeli, smo vzeli na lizing, cez par mesecev pri banki poravnali vse obveznosti.
////

fikus_ ::

Dokler imaš lizing oni kasirajo kasko, servise, . . .

šernk ::

mi smo vzeli pred par leti avto na lizing, konča cena je bila 2000eur manj kot če isti avto kupimo s kešom. Narobe svet za moje pojme ampak ok naj pač imajo oni in njihov lizing tiste 3 ali 4 leta, pol ga pa itak odplačaš v celi rundi zadnji 2 leti.

Kasko oni ne kasirajo nič, to kasira zavarovalnica, mi smo kasko preko našega agenta uredili, ker smo dobili 100eur cenejšo ponudbo kot preko njih, če mi dajo pa pogoj da vzamem kasko pri njih se pa obrnem in lahko imajo avto kar tam, ker imam agenta na katerega se lahko vedno obrnem za nasvet kako zrihtat zadevo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

LeQuack ::

A ko greste v McDonalds se tud pogajate za ceno Big Maca?
Quack !

balluf ::

LeQuack je izjavil:

A ko greste v McDonalds se tud pogajate za ceno Big Maca?


Moj denar je trdo prigaran,in če lahko dobom popust (kar se očitno da včasih) zakaj ne bi prišparal.

next3steps ::

Seveda, če naročim 50 BM Menijev, želim 20% popusta.

Utk ::

Scorpia je izjavil:


Odvisno, vcasih je veljalo, da je lizing drazji, danes pa ni vec tako. Ce malo sledis akciji in popuste, znas placati samo jurja obresti ampak se vedno pride ceneje skozi kot ce skesiras. Lani ko smo dva avta vzeli, smo vzeli na lizing, cez par mesecev pri banki poravnali vse obveznosti.

Obresti nekdo plača, tudi če za en mesec, tudi še vmešavanje banke oz. lizing hiše nekdo plača. Če pa trgovec vidi, da si zapel za avto, ti ga na keš ne bo spustil, zato da bo še tam dobil 50 evrov provizije.

borisk ::

ko je žlahtnik kupoval opla, je bila ista komedija, imel je denar, cena pa za "gotovino" višja kot na lizing. potem je po nasvetu prodajalca vzel na lizing in ga po 2 mesecih izplačal. Izplačilo pred rokom ni bila velika, v rangu enega rezervarja goriva.

LeQuack ::

Še eno razlog več, zakaj ne rabimo več posredništev oz. dealerjev. Samo mešetarjenje in dobiček za nič dela. Tesla se prodaja rekordno brez posrednikov in prav je.
Quack !
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stari model/novi model avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
929094 (6803) matobeli
»

Kupil nov avto, ugotovil, da je že bil registriran (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38784101 (34225) FlyingBee
»

Nakup novega avtomobila

Oddelek: Na cesti
276080 (4908) Blinder
»

Zakaj se prodajajo malo rabljeni avtomobili ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9517876 (14893) rejven
»

Najugodnejši avto kredit

Oddelek: Na cesti
4612009 (10425) fosil

Več podobnih tem