» »

"Cena s financiranjem"

"Cena s financiranjem"

1
2
»

feryz ::

Jaz vedno kupim testni avto, da je par jurjev manj. Testni kot "testni" seveda, ne da je res testni.

Utk ::

Ampak pred leti je mela določena znamka financiranje z 0% obresti.
Cena avta je bila 18k€ za gotovino ali 60x300€ preko lizinga.

Na gotovino niso dali niti evro popusta, sem bil v parih AH.
Na koncu sem vzel na obroke in se mi danes smeje do ušes, ker današnjih 300€ je kar nekaj manj kot 300€ pred 4imi leti.

To pomeni da je avto bil realno vreden 16 jurjev, oni so se ga odločili prodajat za 18.

Bostjan_321 je izjavil:

Baje to delajo zaradi predvidljivega finančnega toka, ker pač folk plačuje konstanto iz mesca v mesec.

Ah dej dej. 20 jurjev danes je več vrednih kot 20 jurjev v petih letih, mislim da je to osnova vsakega posla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

bciciban_ ::

Utk je izjavil:

Ampak pred leti je mela določena znamka financiranje z 0% obresti.
Cena avta je bila 18k€ za gotovino ali 60x300€ preko lizinga.

Na gotovino niso dali niti evro popusta, sem bil v parih AH.
Na koncu sem vzel na obroke in se mi danes smeje do ušes, ker današnjih 300€ je kar nekaj manj kot 300€ pred 4imi leti.

To pomeni da je avto bil realno vreden 16 jurjev, oni so se ga odločili prodajat za 18.

Samo če ti ne dajo avta za 16k, na gotovino nima smisla s to ceno operirat.
Ti gledaš ceno 18k in teh 18k primerjaš s konkurenco.

Poanta je, da se oni ne morejo kar odločit in prodajat za neko višjo ceno, ker folk ne bo prišel niti v salone, če boš 2 jurja dražji od konkurence pri izhodišči ceni.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Samo tako za info, mi smo dobili od banke 150EUR provizije za vsako novo stranko, pa magari je vzela 4 felge na obroke.
Veliko online trgovin in tudi MM tako posluje. Tistih 150EUR provizije (pred krizo) smo dobili za vsako financiranje ne glede na vsoto. Ali je to bil tistalnik za 100EUR ali TV za 3000EUR, pred korono je banka se castila obresti aka 0% torej si placal navadno ceno iz online shopa na obroke.

Men ni blo jasno zakaj so se banke tako grebla, da senkajo denar, da stranko dobijo, ampak roko na srce me niti ne zanima.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Poanta je, da se oni ne morejo kar odločit in prodajat za neko višjo ceno, ker folk ne bo prišel niti v salone, če boš 2 jurja dražji od konkurence pri izhodišči ceni.

Pa si ti siguren, da ga ni nihče dobil za 17 na keš? Trgovec zavoha na kilometer, da si zaljubljen v tist avto in ga boš itak kupil, zakaj ti bi dal popust. Če primerjaš podobne avte med znamkami, ni 300 evrov razlike med njimi, če je njihov bil vreden 18 in so ga prodajali brezobrestno, so bedaki, če je bil v resnici vreden 16, je bedak nekdo drug. In trgovec ni bedast.

SambaShare ::

Bostjan_321 je izjavil:

Baje to delajo zaradi predvidljivega finančnega toka, ker pač folk plačuje konstanto iz mesca v mesec.

Ne, to delajo, ker na koncu dobijo več denarja. To je to.

bciciban_ ::

Utk je izjavil:

Pa si ti siguren, da ga ni nihče dobil za 17 na keš? Trgovec zavoha na kilometer, da si zaljubljen v tist avto in ga boš itak kupil, zakaj ti bi dal popust. Če primerjaš podobne avte med znamkami, ni 300 evrov razlike med njimi, če je njihov bil vreden 18 in so ga prodajali brezobrestno, so bedaki, če je bil v resnici vreden 16, je bedak nekdo drug. In trgovec ni bedast.

Nisem jaz kupoval avta.
Samo komentiral sem da ni važno kolk ti misliš da je avto vreden, če ti ga za tako ceno ne prodaja.

Oni kateremu si originalno odgovarjal je omenil da je bil v večih avto hišah pa je bilo povsod isto.

Jaz vem da pred leti sva z ženo gledala za njej avto, so imele določene znamke povsem iste cene med avto hišami, ker je vse diktirala zastopnik.

Zgodovina sprememb…

Če bi meni nekdo fantaziral o brezobrestnem financiranju in da obenem ni popusta na keš, bi mu gladko reku, ni panike, bom kupil drug avto. Ti garantiram, da ne bi odšel iz salona brez popusta na keš. Ali bi pa pač res kupil nekaj drugega. Če se pa zapičiš v en avto, pol je pa konc, trgovec to vidi.

LeQuack ::

Utk je izjavil:

Očitno mene trgovec ni dobro prebral, ker nisem bil zaljubljen v tisti avto, pa vseeno ni hotel dati popusta. Na koncu je bilo razhajanja samo ene 500€, samo ni prišlo do posla.
Quack !

Bostjan_321 ::

Utk je izjavil:

Če bi meni nekdo fantaziral o brezobrestnem financiranju in da obenem ni popusta na keš, bi mu gladko reku, ni panike, bom kupil drug avto. Ti garantiram, da ne bi odšel iz salona brez popusta na keš. Ali bi pa pač res kupil nekaj drugega. Če se pa zapičiš v en avto, pol je pa konc, trgovec to vidi.

Točno tako sem naredil.
Trgovec vseeno ni tekel za mano.

Morda je imel dovolj takih, ki so prijeli. Odvisno kdaj, ko se je čakalo leto pa pol na navadno octavio, ni noben teku. Ko jim jih tam 10 stoji pa laufajo.

Utk je izjavil:

Morda je imel dovolj takih, ki so prijeli. Odvisno kdaj, ko se je čakalo leto pa pol na navadno octavio, ni noben teku. Ko jim jih tam 10 stoji pa laufajo.

Očitno raje ne proda avta, kot ga da za gotovino in nekaj popusta.
Zanimivi ti prodajalci. Ali pa res ni imel možnosti ker pravila matične firme ali zastopnika.

Če je to neka kia, se ne čudim. Kmag je razred zase.
Do zdaj sem kupil 4 nove avte, pa pri nobenem ni bilo take neresnosti, da bi karkoli pogojevali z nekim financiranjem, niti ga nisem jaz niti omenil.

V kijinih salonih sem pa bil parkrat, bolj za hec, nikoli da bi zares hotel kaj kupit, đizus krajst, tam pa znajo, vse izveš razen kolk the fuck avto stane.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Sej niso ničesar pogojevali. Cena na keš je bila X. Opcija je bila pa brezobrestno financiranje. Edino kar se ni dalo je da vzameš na keš in dobiš nekaj popusta.

Kio sva tudi gledala, pa je tak nateg da glava boli. Polno nekih popustov in še več drobnega tiska. Na koncu najcenejši avto sploh ne bi bil več poceni.

brett ::

Leta 2019 sva z ženo kupila Mazdo CX3 2.0 122KM bencinar, paket attraction, ki je bila pod črto 20,9k€.

Avto sem si sestavil že doma, tako da sem v salonu le potegnil na plano papir, ga predal prodajalcu in čakal. Po uvodnih vljudnih puhlicah je mojo konfiguracijo vnesel, sprintal predračun in mi ga pokazal. Cena 20,75k€ (odbil je pripravo vozila kot dobro gesto). Vzel sem papir, prebral postavke, ga prosil za kemik, prečrtal njegov znesek in napisal 20k€ + gumi tepihi + gratis servis + gratis bočne krom letvice. In mu vrnil papir. Pa se je začel zvijati, vzel kalkulator, stokal, da to ne bo možno toliko popusta + vse to še zraven. Res pa je, da Mazda že po defoltu slovi po tem, da ne spušča cen vozil oz. zelo malo. Do 3%. Ne glede na gospodarsko situacijo. Pa sem vstal, se mu zahvalil za čas in mu dal moj kontakt, če se kaj spremeni. Pa da grem še malo drugam pogledati trgovce (bilo je v LJ).

Čez dva dni me kliče, da naj se vrnem, da je našel "rešitev": namesto enega servisa gratis, mi je dal dva s 50% popustom + ostalo kot sem napisal in zadnjo ceno 20,1k€ s pogojem, da vzamem njihovo financiranje. Ni pa vedel, da sem to njihovo financiranje imel v vsakem primeru namen vzeti, ker je bil brezobrestni lizing s fiksnim obrokom. Ker na koncu me je avto stal 20,1k€, če pa bi šel na banko po kredit, lizing, bi avto preplačal za vsaj 2k€. Popusta pa vem 100% (posredno tudi od ljudi iz branže), da za razen za kakega stotaka več, ne bi dobil, pa če se na glavo postavim.

Tako, da v tem primeru je bila izbira lizinga ok zadeva. Sam sem si izbral serviserja, moral sem imeti le splošni kasko in krajo, ostalo niso pogojevali.

No, pod črto sva avto predhodno poplačala po 2letih (v startu 4leta). In tak lizing bi vzel ponovno. Samo jih žal ni več...

JanBrezov ::

Na siol.net se je pojavil primerjalni test avtov do 20k€.
https://siol.net/avtomoto/testi/najbolj...

JanBrezov je izjavil:

Na siol.net se je pojavil primerjalni test avtov do 20k€.
https://siol.net/avtomoto/testi/najbolj...

Spet vprašanje, ali je 20k€ cena s financiranjem? Ker če je, potem je več kot 20k€.
Quack !

solatko ::

Utk - Za financiranje kreditov s strani centralnih bank še nisi slišal, vse za podporo lastni avto industriji, ker pa ne smejo direktno, gre to pač preko sumitmotors pufov (ker ne prodajo dost avtomobilov, banka pa ima sredstva na voljo, so tega pri nas deležni tudi kupci v HN, BB, Lesnini,...
povsod tam, kjer vidiš na obroke brez obresti, razrezana cena,... to so vse avtomobilski krediti brez obresti in stroškov.
Delo krepa človeka

Tudi če bi bilo to res, pa ni, zakaj bi ti vseeno raje dali ta kredit kot ti vzeli keš?

kixs ::

To moras njih vprasat. Je takrat brat isto dobil Renault Megana z 0% obrestno mero. Pa ga je hotel na cash vzet - ni bilo razlike.

delavec44 ::

Meni pred 4 leti niso hoteli prodati Megana na cash. Oz. bi bilo par jurjev razlike od oglaševane cene s financiranjem, ki ga na dolgi rok preplačaš. Nobena taktika iz te teme ni delovala.

Kia je imela podobne fore. Na koncu so mi izenačili ceno pri Peugeotu.

Utk - Če bi ti bila ekonomija blizu, bi vedel, da se zastonj denarju težko odpoveš, zato se zgodi, da te pride avto na keš dražje, kot na financiranje, ker banka tudi določi višino zaslužka proizvajalca. Avti se v glavnem kupujejo na kredo in to tam, kjer ga dobiš ugodneje. Kupcev na keš je vedno manj, za realno obrestno mero pa je avto predrag, zato ugodni krediti za katerimi stojijo državne vzpodbude.
Delo krepa človeka

Tvoje nakladanje še zmeraj ne razloži zakaj nekdo raje ne proda avta za keš, čeprav za isti denar kot na posojilo.
Samo ponavljaš nakladanje trgovcev, ki so itak znani nakladači. Te fore se grejo tudi že od prej, ko je bil euribor 4%, so se šli ko je bil 0, in se spet grejo ko je 4. Danes denar pač ni več zastonj.

deco16 ::

Tko kot je Utk napisal.
Ampak ekonomija je drugačna kot je bila zadnjih 20-10 let. Obrestne mere so visoke tko da trend vse na puf se mora obrnit, vsaj če bi blo vse ok. Ker sori 10% pač ni vzdržno.

Mato989 ::

Bostjan_321 je izjavil:

Sej niso ničesar pogojevali. Cena na keš je bila X. Opcija je bila pa brezobrestno financiranje. Edino kar se ni dalo je da vzameš na keš in dobiš nekaj popusta.

Kio sva tudi gledala, pa je tak nateg da glava boli. Polno nekih popustov in še več drobnega tiska. Na koncu najcenejši avto sploh ne bi bil več poceni.

Kot kaže sem jaz imel srečo, sicer na KMAG sem jih nekam poslal ko sem jim preračunal njihove debilizme, ampak potem sem pa preko vez v Medvodah pri AH Črešnik vzel KIA z brezobrestnim financiranjem, torej povedal sem kaj hočem, tip mi je dal ceno ki je bila sicer višja za 2,5k od one v KMAG, ampak pri njemu je bila OM 0 % pri KIA Maribor KMAG pa 9,99% (ali 8,99%) in sem na koncu zračunal da če vzamem na KMAG me zaradi financiranja pride avto na koncu za ene 4 al 5k več v 6 letih kot če vzamem za 2,5k več na 0% OM... pa še gume sem dobil gratis celoletne...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

delavec44 je izjavil:

Meni pred 4 leti niso hoteli prodati Megana na cash. Oz. bi bilo par jurjev razlike od oglaševane cene s financiranjem, ki ga na dolgi rok preplačaš. Nobena taktika iz te teme ni delovala.

Pod "cash" misliš bankovce ali enkratno bančno nakazilo? Ker s cash-om (bankovci) noben ne operira, ker menda zakonsko ne smejo, bančna nakazila pa niso problem. Pred 3 leti kupoval VW in ni bilo nobenih težav, niti trudili se niso, ker sem že od začetka omenjal enkratno plačilo. Je pa res, da je vse potekalo preko mailov zaradi korone, razen končno urejanje papirjev in prevzem.

fikus_ ::

V času korone oz. takoj po njem, so imeli vsi veliko avtomobilov na zalogi in so se trudili, da bi se jih znebili.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

V času korone oz. takoj po njem, so imeli vsi veliko avtomobilov na zalogi in so se trudili, da bi se jih znebili.

To pa nikakor ne bo držalo. V času korone avtov ni bilo, ker je zaradi karanten padla dobavna veriga večine industrij. Ko sem avto naročil, sem dobil v podpis izjavo, da se zavedam, da je zaradi izrednih razmer v dobavni verigi možno, da avto ne bo dostavljen v običajnem roku treh mesecev in da se ta rok lahko podaljša. Šlo je za nov avto po naročilu. Koliko se spomnim, so šle cene rabljenih vozil gor, ker novih enostavno ni bilo.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Takoj po koroni so imeli prodajalci veliko avtov na zalogi. če si pa izbral opremo vozila, ki ni bilo na zalogi, potem pa ja, tvoja varianta.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Sparkxl ::

A. Smith je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

Nisem bral teme. Ampak kes kes kes. Pridem, skesiram in grem. Pa naj se fukajo s popusti, lizingi in ne vem kaj se.

Ja samo 99% avtohiš ima "popuste" samo na njihovo financiranje. Če rečeš da bi plačal z gotovino so užaljeni. Mogoče ti ga sploh ne bodo hoteli prodati.

To vsekakor drži. Ampak samo glej, kako bodo pospravili to sranje, ko se bo kupna moč zaradi recesije enkrat znižala. Prej ali slej bo spet veljalo "cash is king".

Točno to. Recesija vedno prečisti sistem in odplaknila bo tudi takšne neumnosti. Zaenkrat imajo proizvajalci lepo podlago v dobičku od zadnjih 2 let in si še izmišljujejo take neumnosti. Samo potrpežljiv je potrebno bit...

Sparkxl je izjavil:

A. Smith je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

Nisem bral teme. Ampak kes kes kes. Pridem, skesiram in grem. Pa naj se fukajo s popusti, lizingi in ne vem kaj se.

Ja samo 99% avtohiš ima "popuste" samo na njihovo financiranje. Če rečeš da bi plačal z gotovino so užaljeni. Mogoče ti ga sploh ne bodo hoteli prodati.

To vsekakor drži. Ampak samo glej, kako bodo pospravili to sranje, ko se bo kupna moč zaradi recesije enkrat znižala. Prej ali slej bo spet veljalo "cash is king".

Točno to. Recesija vedno prečisti sistem in odplaknila bo tudi takšne neumnosti. Zaenkrat imajo proizvajalci lepo podlago v dobičku od zadnjih 2 let in si še izmišljujejo take neumnosti. Samo potrpežljiv je potrebno bit...

Potrpežljivost je večinoma na škodo tebe osebno v večini primerov... čas gre, lajf tudi, ti pa boš potrpežljivo čakal 7 let da boš na boljšem 10% če sploh zaradi inflacije.

To sam sebe tolažiš, ker si kupil avto po totalno napihnjeni ceni? Kak točno je bilokaj v mojo škodo, če se vozim z avtom, ki ima pred sabo še mnogo let? Menjal bi ga pa samo ker pač bi, zakaj ne? Ampak pri takih cenah in obrestih...ne

Sparkxl je izjavil:

To sam sebe tolažiš, ker si kupil avto po totalno napihnjeni ceni? Kak točno je bilokaj v mojo škodo, če se vozim z avtom, ki ima pred sabo še mnogo let? Menjal bi ga pa samo ker pač bi, zakaj ne? Ampak pri takih cenah in obrestih...ne

Zakaj pa bi potem sploh kupil novega? Če bi ga večinsko samo zaradi ugodnega financiranja ali popusta potem avta itak ne rabiš in si butl da ga kupuješ, če ga pa rabiš pa si butl če čakaš...

Jaz če avta ne rabim ga ne bom kupil pa mi lahko mečejo iz salona karkoli hočejo...

delavec44 ::

JanBrezov je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pod "cash" misliš bankovce ali enkratno bančno nakazilo? Ker s cash-om (bankovci) noben ne operira, ker menda zakonsko ne smejo, bančna nakazila pa niso problem. Pred 3 leti kupoval VW in ni bilo nobenih težav, niti trudili se niso, ker sem že od začetka omenjal enkratno plačilo. Je pa res, da je vse potekalo preko mailov zaradi korone, razen končno urejanje papirjev in prevzem.

V tej debati je to sinonim za enkratno plačilo pač. Do 5k€ bi sicer lahko dal gotovine, ostalo sepa nakazilo.

Mato989 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Zakaj pa bi potem sploh kupil novega? Če bi ga večinsko samo zaradi ugodnega financiranja ali popusta potem avta itak ne rabiš in si butl da ga kupuješ, če ga pa rabiš pa si butl če čakaš...

Jaz če avta ne rabim ga ne bom kupil pa mi lahko mečejo iz salona karkoli hočejo...

Kdo kaj "rabi" je širok pojem in debata tu je brezpredmetna. En rabi novi M3 vsako leto, drugi menja golfa vsakih 20 let. Oba se vozita po cesti v vmesnem času

Sparkxl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Kdo kaj "rabi" je širok pojem in debata tu je brezpredmetna. En rabi novi M3 vsako leto, drugi menja golfa vsakih 20 let. Oba se vozita po cesti v vmesnem času

ne ni, oziroma če je ta debata nepredmetna potem je tudi vsaka debata pri dosegu EVja nepredmetna ko nekdo uleti ven z tem da povprečnež ne rabi več kot XYX dosega...

Bistvo je v tem, da če nov avto potrebuješ, potem je načeloma vseeno kakšni so pogoji (bolj ali manj) če pa nov avto ne potrebuješ potem pa je spet vseeno kakšni so pogoji bolj ali manj... Če pa si ŽELIŠ nov avto, potem se pa lahko preseravaš tako ali drugače...

Ampak dokaj normalna VARČNA oseba kupi nov avto ko ga POTREBUJE, ne ko si ga želi... ker je to že neracionalna odločitev (s katero ni nič narobe, samo dajmo to poudarit)

Utk - Zato, ker je treba te kredite porabit v določenem času in, če jih ne, je nasledna tranša nižja, ker je gotovinskih nakupov novih avtomobilov malo, je ta denar, ki je za proizvajalca zastonj, bolj pomemben, kot kupci z gotovino. Zato se te kreediti nudijo tudi drugim trgovcem, ki ne prodajajo avtov in avtomobilske opreme. Kaj še dobiš od države in bank zastonj?
Delo krepa človeka

deco16 ::

Mato, ti si nov avto potreboval al si si ga želel? Sicer že vem odgovor ampak dejmo probat :)

deco16 je izjavil:

Mato, ti si nov avto potreboval al si si ga želel? Sicer že vem odgovor ampak dejmo probat :)

Potreboval... ker smo tašči dali mojega ki je slabši in ker ona dela samo cca 2k km letno in ker je njen star Clio dokončno riknil (star skoraj 22 let) smo pač naredili tako da je dobila ona Megana, jaz pa sem s partnerico kupil novega.

Zdaj če sem potreboval NOVEGA NOVEGA je stvar debate, potreboval pa sem dodaten oz sploh en avto to pa ja... Ampak novega sem kupil z namenom da ga bomo uporabljali cca 12-15 let... zato je bil kupljen nov ne rabljen, ker če kupim rabljeno pol kupim nekaj poceni ampak poceni avto star 10-14 let za 3 jurčke ne bo več držal 15 let najverjetneje... ali pa bo ogromno dela.

IL_DIAVOLO ::

Mato989 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

ne ni, oziroma če je ta debata nepredmetna potem je tudi vsaka debata pri dosegu EVja nepredmetna ko nekdo uleti ven z tem da povprečnež ne rabi več kot XYX dosega...

Bistvo je v tem, da če nov avto potrebuješ, potem je načeloma vseeno kakšni so pogoji (bolj ali manj) če pa nov avto ne potrebuješ potem pa je spet vseeno kakšni so pogoji bolj ali manj... Če pa si ŽELIŠ nov avto, potem se pa lahko preseravaš tako ali drugače...

Ampak dokaj normalna VARČNA oseba kupi nov avto ko ga POTREBUJE, ne ko si ga želi... ker je to že neracionalna odločitev (s katero ni nič narobe, samo dajmo to poudarit)

Nov avto ni preseravanje, ampak racionalna odlocitev glede ne cene rabljenih.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO - Kakor za koga, če dobiš avto po oceni staro za novo ali staro za staro + cca 10%-ov je nakup novega idiotizem.
Delo krepa človeka

Matheus ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Nov avto ni preseravanje, ampak racionalna odlocitev glede ne cene rabljenih.

Točno to.

Pri mnogih modelih tam do 30k je trenutno razlika v ceni med novim in rabljenim (do 2 let stari) od 3 do 5k EUR.

Ko solatko pripelje svoj rabljen avto kolegu preko vez, dobi 8 let novejšega bolj premium in še 5 jurjev v žep. Tako da njemu se res ne splača novega.

Trenutno se splača samo čakati na padec cen. Zakaj bi nabavil zdaj na višku?
Quack !

Matheus ::

LeQuack je izjavil:

Trenutno se splača samo čakati na padec cen. Zakaj bi nabavil zdaj na višku?

Če trenutno kupujem nov avtomobil za recimo 30.000 EUR. Ga bom danes leto dobil za 25.000 EUR? Močno dvomim. Govorim izključno v primeru plačila z gotovino.

Pa četudi se zgodi takšen padec. Jaz bom v tem enem letu se že vozil v novem vozilu in se mi bodo po glavi pletle druge ideje, kam vložiti prihranjen denar. Morda v primeru kakšne krize dobil dobro ponudbo za kredit za nakup kakšne parcele in podobno.

V primeru, da bi ga čez eno leto dobil ceneje za vsega jurja ali dva pa prava reč... To nenehno spremljanje trga tudi ni nestresno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

Utk - Če si tako smotan v življenju, kot na forumu, te razumem. Avto, ki pride v odkup, se oceni po ET z rezervo, da se še kaj zasluži, prodaja pa se po prodajni ceni. Razlika je tolikšna, da dejansko lahko kupiš avto po ET in ga čez par let prodaš dražje, kot si za njega dal, problem je samo v tem, da moraš imeti kolega na AH ali nekoga, ki jih ima in ti tak avto lahko zrihta. Seveda gre usluga v obe strani. Jaz imam dovolj znanja in sposobnosti, da me tak kolega lahko koristno uporabi, ko on kaj rabi in bi hotel to dobiti po normalni ceni. Tu ne gre za kakšno pivo ali piknik na vsake toliko časa.
Delo krepa človeka
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kredit | Avtokredit | Lizing (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5912831 (6027) redtech
»

Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8615145 (12724) kriptobog
»

Lizing in odplačilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120663 (17610) IL_DIAVOLO
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10426813 (22063) St235

Več podobnih tem