Forum » Na cesti » "Cena s financiranjem"
"Cena s financiranjem"
Yohan del Sud ::
Treh prvih vonjev menda pravi dedc nikoli ne pozabi. Svoje prve frišne p****, svoje prve frišno natisnjene knjige in svojega prvega frišnega avta. So mi stara garda rekli. Okrog novega leta bi rabil menjat avto in prvič v moji zgodovini, da potrdim zgornjo hipotezo, bi šel na nekaj novega. Proračun okrog 20k. Pretežno za službo, kombinirana vožnja 45 km dnevno plus ostalo - Cca 12000 - 15000 km letno. Do tja je še daleč, tako da o modelu načeloma sedaj še ne bi. Bi pa rad, da mi kot petletniku kdo razloži trik iz naslova. Ker nič jasno. Če recimo primaham z gotovino po vozilo iz zaloge, me bo prišlo precej dražje, kot če recimo vzamem nekaj na kredo, kar je ali pa ni na zalogi. Očitno neki marketinški trik. Random primer: cena 18999 (s financiranjem (+bon?)) 22000 (prečrtano). Droben tisk - cena za gotovino + 900.
Če grem gledat specifičen primer točno za en tip - ni nujno, da bo v končni izbiri - sicer pa je povsod isto:
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
Pa jaz samo rabim je*eni avto, ne marketinške matematike.
Če grem gledat specifičen primer točno za en tip - ni nujno, da bo v končni izbiri - sicer pa je povsod isto:
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
Pa jaz samo rabim je*eni avto, ne marketinške matematike.
www.strancar.com
- spremenilo: Yohan del Sud ()
kixs ::
Ko pri financiranju dodas obresti, na koncu ni vec ceneje. Verjetno ti lahko naredijo en informativni izracun.
Lonsarg ::
Tako je, oni zavajajo v oglasih z ceno brez obresti, ko dobiš izračun vseh obrokov z obrestmi vred bo tistih 19k postalo 25k+ ;)
Če kupuješ nov avto glej lepo uradne cenike od proizvajalca in odstej 500EUR (to je nek klasičen popust na uradno ceno, ki ga v večini primerov dobiš), ne pa avto.net. Recimo za ta model uradni cenik: https://cf-cdn-v6.volkswagen.at/media/K...
Če kupuješ nov avto glej lepo uradne cenike od proizvajalca in odstej 500EUR (to je nek klasičen popust na uradno ceno, ki ga v večini primerov dobiš), ne pa avto.net. Recimo za ta model uradni cenik: https://cf-cdn-v6.volkswagen.at/media/K...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
kriptobog ::
Ko sem nazadnje kupoval avto so mi rekli, da bo popust na financiranje 3x visji, kot na kes. Sem vzel na 3 obroke pa je bilo reseno.
fikus_ ::
Pri "financiranju" te držijo s tem, da moraš hoditi na uradne servise, imeti polni kasko in podobne stvari, s katerimi pokrijejo začetno nižjo ceno.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Neon87 ::
sabali ::
Tako je, oni zavajajo v oglasih z ceno brez obresti, ko dobiš izračun vseh obrokov z obrestmi vred bo tistih 19k postalo 25k+ ;)
19k, 25k, ni res.
Js npr mam glavnico še 12.4k, dolg pa je 14.8k
če ga prej izplačaš, pa ti itak brišejo obresti. In točno to bi naredil če ne bi mel zdej polno investicij
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sabali ()
j4nm4n ::
3 je bila minimalna. Drugace itak ne bi vzel
Katera znamka?
VW grupa imajo 3 ali 4 leta minimalno? Oz. je to odvisno od avtohiše.
Avto Jarc recimo ni mel minimalne, je pa šlo za rabljen avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: j4nm4n ()
Mislim je seveda odvisno tudi od obrestne mere, v časih ko je bila ultra nizka (beri nekaj let nazaj) je dejansko lahko dodatni popust na financiranje pokril obresti v kolikor si vzel za minimalno dobo odplačila in ja ponokod ta je dokaj kratka. Ampak to je blo včasih, sedaj niso več nizke, pa še to zgolj v robnih primerih.
Poleg tega pa je to VEDNO mehki nateg. Nateg pa zato ker v praksi je edini razlog, da je cena z financiranjem bila cenejša to, da so v ozadju dejansko dvignili gotovinsko ceno, se je potem zgodilo da si šel k konkurenci in dobil 1k nižjo gotovinsko ceno (v kolikor je nateg na nivoju cele slovenije je sicer to mal težje izvest). No ampak menda je večina avtohiš nehala izvajat ta nateg in štartajo sedaj iz iste cene z in brez financiranja.
Poleg tega pa je to VEDNO mehki nateg. Nateg pa zato ker v praksi je edini razlog, da je cena z financiranjem bila cenejša to, da so v ozadju dejansko dvignili gotovinsko ceno, se je potem zgodilo da si šel k konkurenci in dobil 1k nižjo gotovinsko ceno (v kolikor je nateg na nivoju cele slovenije je sicer to mal težje izvest). No ampak menda je večina avtohiš nehala izvajat ta nateg in štartajo sedaj iz iste cene z in brez financiranja.
Zgodovina sprememb…
Da malo razširim temo. Kakšna bi bila potem dobra strategija kupovanja novega avta iz zaloge (ali zaloge v prihodu) na ključ s 100% gotovino? Je to kaj odvisno od znamke ali izključno od trgovca? Potegneš na plano uraden eu cenik (če obstaja?) in začneš zbijat ceno? Grozit s konkurenco?
www.strancar.com
V enem avtosalonu dobis pisno ponudbo, pobrišeš ponudnika, ceno in greš k drugemu, mogoče tretjemu,...in potem nazaj, dokler te ne pošljejo nekam ...
Če znaš, dobiš več popusta, dobiš pa tudi kakšno dodatno opremo, ki jo lahko salon sam montira, npr. orginal vlečno kljuko za ceno primerljivo aftermarket poceni kljukam.
Najbolj pomaga VIP (veze in poznanstva).
Utk ::
LOL. To je dostikrat najdražje. Ker že v štartu potem kupiš nek avto, ki ti morda niti ne ustreza najbolj, ali bi bil drug boljši in cenejši, ampak ker si tam VIP, dobiš eno kljuko, kupiš tist avto. Pa ni nemogoče, da bi tisto kljuko itak dobil tudi vsak drug, ki bi stegnu jezik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Glej, če se daš prepričat v nekaj, kar ne rabiš, potem je lahko tako. Če pa veš kaj iščeš in kaj rabiš, tega ni, če ti že kaj dodatno ponudijo, pa spet premisliš, ali res rabiš oz. koliko ti pomeni.
chort ::
Pred 5 leti kupil nov avto, vzel pač ponujeno financiranje na čim več obrokov in ga nato po dveh mesecih odplačal. Namesto 40k je bila končna cena 37k. Pazi le, da ti ne dajo v pogodbo "kazni" za predčasno poplačilo.
sabali ::
Pred 5 leti kupil nov avto, vzel pač ponujeno financiranje na čim več obrokov in ga nato po dveh mesecih odplačal. Namesto 40k je bila končna cena 37k. Pazi le, da ti ne dajo v pogodbo "kazni" za predčasno poplačilo.
Na summitu, ti brišejo obresti in ni nobene 'kazni' za predplačilo. Sej js ga bom verjetno izplačal Avgusta, ker prišparam kakih 2000€ cca kot če ga plačujem. Pa obrestne mere so večkrat zvišali ,v 9 mesecih je obrok šel iz 270 na 296
Če prav razumem, bi bilo načeloma možno, da vzamem zadevo na financiranje, v roku 3-6 mesecev se "premislim" in zadevo poplačam predčasno (drobni tisk!), in bi me prišlo namesto + 1000 malusa za gotovino samo malus obresti za ta čas? Zanima, me če ima kakšen v tem biznisu, če slučajno spremlja, kaj za komentirat?
www.strancar.com
jan_g ::
Če predčasno prekiniš oz. odplačaš, potem ti obračunajo penale od "popusta". Na primer, dajo ti 1500 EUR popusta, če vzameš njihovo kreditiranje za pet let. Nato se odločiš, da boš odplačal po dveh letih. Prav, ampak boš pa moral plačati še cca. 800 EUR, ker se "popust" še ni amortiziral.
Popust v navednicah zato, ker se mi zdi samo še ena finta v vreči mehkih nategov, kot se je izrazil nekdo zgoraj. Avtohiše prodajajo financiranje, zraven pa dobiš še avto.
Popust v navednicah zato, ker se mi zdi samo še ena finta v vreči mehkih nategov, kot se je izrazil nekdo zgoraj. Avtohiše prodajajo financiranje, zraven pa dobiš še avto.
starfotr ::
Pod črto se še vedno izplača avto kupit na keš.
Ker prihraniš povsod, ne samo na obrestih (zavarovanje, servis itd.)
Ker prihraniš povsod, ne samo na obrestih (zavarovanje, servis itd.)
bauci ::
Pri Renault, Nissan, Dacia je nov avto cenejši, če ga vzameš na njihovo financiranje tudi če upoštevaš obresti. Mi je trgovec lani razložil zakaj je tako. Če se prov spomnim gre za cash flow oz. da imajo vsak mesece zagotovljene prilive denarja ali nekaj podobnega. Ima pa Renault svojo banko, ki daje kredite.
Kapitan Jack ::
Pri Renault, Nissan, Dacia je nov avto cenejši, če ga vzameš na njihovo financiranje tudi če upoštevaš obresti. Mi je trgovec lani razložil zakaj je tako. Če se prov spomnim gre za cash flow oz. da imajo vsak mesece zagotovljene prilive denarja ali nekaj podobnega. Ima pa Renault svojo banko, ki daje kredite.
Vse lepo in prav, ampak govora je o Renaultu. Kdo pa se to kupuje v 2023?
Ne boš verjel. V letu 2022 v Sloveniji prodanih 4.031 Renaultov. 3. mesto v Sloveniji. Vir AMZS.
Če je prodajalec avtov to reku, je ziher res.
kuglvinkl ::
Kapitan Jack je izjavil:
Ne boš verjel. V letu 2022 v Sloveniji prodanih 4.031 Renaultov. 3. mesto v Sloveniji. Vir AMZS.
Ja v Sloveniji, ker si vec kot to raja ne more privosciti.
hočeš rečt kot pravi balkanc. Peer prešr od soseda in prjalov je le prevelik a ne? Jebeš počitnice s familijo, važn, da je avto spredaj.
Your focus determines your reallity
Gre se za vezano prodajo.
Prodajo financiranje za avto in pokasirajo provizijo od tega + provizijo vsak mesec od obresti, prodajo polno kasko zavarovanje točno določene zavarovalnice (kjer je provizija vsako leto od police) in prodajo servisiranje na njihovem uradnem servisu, kar je tudi ogromen vir zaslužka. Tako, da je win win win za vse razen za kupca. In seveda se vse to plača, ker nihče danes ne dela zastonj. Če se pa splača, pa vsak sam oceni. Govorimo o oceni in ne izračunu. Ker večina ljudi danes ni sposobna izračuna obrestno obrestnega računa tega financiranja.
Na prodaji novega avta imajo avtohiše malo zaslužka, to je cca. 10 % ali pogosto tudi manj. Na dodatnih zadevah se služi - servis, financiranje itd.
In to so ljudske gostilniške debate, da se splača vzeti lizing, tudi če samo za 1 mesec. Nihče pa ne pride s cifro na plano. ZPS je to naredil. Plačilo na keš je bilo na koncu cca. 10 % ceneje, kot katerokoli financiranje.
Prodajo financiranje za avto in pokasirajo provizijo od tega + provizijo vsak mesec od obresti, prodajo polno kasko zavarovanje točno določene zavarovalnice (kjer je provizija vsako leto od police) in prodajo servisiranje na njihovem uradnem servisu, kar je tudi ogromen vir zaslužka. Tako, da je win win win za vse razen za kupca. In seveda se vse to plača, ker nihče danes ne dela zastonj. Če se pa splača, pa vsak sam oceni. Govorimo o oceni in ne izračunu. Ker večina ljudi danes ni sposobna izračuna obrestno obrestnega računa tega financiranja.
Na prodaji novega avta imajo avtohiše malo zaslužka, to je cca. 10 % ali pogosto tudi manj. Na dodatnih zadevah se služi - servis, financiranje itd.
In to so ljudske gostilniške debate, da se splača vzeti lizing, tudi če samo za 1 mesec. Nihče pa ne pride s cifro na plano. ZPS je to naredil. Plačilo na keš je bilo na koncu cca. 10 % ceneje, kot katerokoli financiranje.
Tudi ti nisi prisel s cifro. Dajmo izbrat en avtomobil in izracunajmo.
Kupi si članek in boš dobil izračun na pladnju. Isto sem ti jaz povedal, koliko je razlike.
https://www.zps.si/aktualne-vsebine/trz...
Pri Renault, Nissan, Dacia je nov avto cenejši, če ga vzameš na njihovo financiranje tudi če upoštevaš obresti. Mi je trgovec lani razložil zakaj je tako. Če se prov spomnim gre za cash flow oz. da imajo vsak mesece zagotovljene prilive denarja ali nekaj podobnega. Ima pa Renault svojo banko, ki daje kredite.Sem bil mesece nazaj v salonih od Nissan in Renault in sem povsod dobil izracune kjer je financiranje konkretno drazje, tudi pri najnizji dobi.
Jaz bolj mislim da si bil ti pri kakem nategunskem prodajalcu, ravno zato pravim da pejte se k konkurenci ce kje res dobite ponudbo kjer je kao financiranje cenejse (pa ob trenutnih obrestnih merah tak nateg pomoje nikjer ne izvajajo vec).
Zgodovina sprememb…
Tist, ki kupuje Renaulta in ga hvali mu jebem mater na svakem koraku.
In za tole naj dam kes? Pa mi je opticno dokaj vsec.
In za tole naj dam kes? Pa mi je opticno dokaj vsec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kapitan Jack ()
Lani sem kupil Nissana in je bil z njihovim kreditom 4.000€ (ne leasing) za dve leti (to je bilo najmanj, kar sem moral vzeti) cenejši kot če bi ga vzel z gotovino.
Pogosta fora je, da je pri prodajalcu ki ponuja ugodno financiranje gotovinska cena višja kot pri drugem prodajalcu, ki nima posebnih popustov na financiranje. Tak da za pravo gotovinsko ceno moraš k prodajalcu ki nima posebnih popustov na financiranje, da potem dobiš primerljivo. No izjema je tam kjer je financiranje generalno s strani uvoznika za celo Slovenijo, tam pol take konkurence sploh ni.
In ja izklicna cena je bila najbrž 4000EUR cenejša, kaj pa pravi seštevek obrokov (ponudniki financiranja so namreč zelo prefrigani in NIKJER v celotni ponudni ne napišejo celotnega seštevka, si moraš sam seštet)?
In ja izklicna cena je bila najbrž 4000EUR cenejša, kaj pa pravi seštevek obrokov (ponudniki financiranja so namreč zelo prefrigani in NIKJER v celotni ponudni ne napišejo celotnega seštevka, si moraš sam seštet)?
Zgodovina sprememb…
asdf_jklc ::
Manjše avtohiše zunaj večjih mestih se ponavadi lažje zmeniš za popust in dobro ponudbo. Jaz sem vedno najslabše startne dobil v LJ, ko pa sem jih nabral nekaj okoli, pa prišel nazaj, je pa tudi tam šla cena precej dol. Lani konec leta sem na družinskega enoprostorca dobil 2500 EUR popusta - plačal se s kešom, na karavana dizla 2 meseca prej pa 900 EUR (s tem da je slednji že imel akcijo ceno slabega jurja nižjo kot sicer cene tega modela na trgu). Manjše avtohiše rox...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
Valda si izkoristil vse avtohiše okoli za ponudbe, potem si pa prišel težit nazaj k prvotni najdražji, jim težil za popust in jim pustil keš.
Se šel konkretno pozanimat, kako je s tem za en konkreten model.
1. Malus je možno zbiti, če milo pogledaš (aka prodajalcev popust) in si na istem. Pač, moraš rečt.
2. Itak ne bo na zalogi do konca leta. Cena pa bo ali ne bo ista.
1. Malus je možno zbiti, če milo pogledaš (aka prodajalcev popust) in si na istem. Pač, moraš rečt.
2. Itak ne bo na zalogi do konca leta. Cena pa bo ali ne bo ista.
www.strancar.com
LeQuack ::
Torej a je zdaj v času visokih obresti sploh kje ceneje vzeti lizing? 99% avtov od avtohiš na avto.net ima "akcijsko" ceno na lizing. Meni se zdi to absurdno. A na mobile.de tudi tako nategujejo?
Je tudi članek na to temo, ki povzame ZPS:
https://www.zurnal24.si/avto/cene-v-ogl...
"Na ZPS so se poleti odpravili v avtomobilske salone "kupovat izbrane avtomobile, različnih velikosti in cen." Cilj je bil preveriti, koliko popusta bo ponudil trgovec in kako so popusti odvisni o financiranja, lizinga.
Številno oglasi namreč obljubljajo nadvse ugoden nakup avtomobila, kot so ugotovili pri zvezi potrošnikov pa oglaševana cena v večini primerov velja le ob nakupu na lizing. Na ZPS navajaj, da popusti segajo tudi tja do 40 odstotkov. Preračun, ki so ga naredili pa najpogosteje pokaže, da so dodatni stroški, ki jih prinese financiranje, tako visoki, da se popust hitro "stopi"."
Kupi si članek in boš dobil izračun na pladnju. Isto sem ti jaz povedal, koliko je razlike.
Je tudi članek na to temo, ki povzame ZPS:
https://www.zurnal24.si/avto/cene-v-ogl...
"Na ZPS so se poleti odpravili v avtomobilske salone "kupovat izbrane avtomobile, različnih velikosti in cen." Cilj je bil preveriti, koliko popusta bo ponudil trgovec in kako so popusti odvisni o financiranja, lizinga.
Številno oglasi namreč obljubljajo nadvse ugoden nakup avtomobila, kot so ugotovili pri zvezi potrošnikov pa oglaševana cena v večini primerov velja le ob nakupu na lizing. Na ZPS navajaj, da popusti segajo tudi tja do 40 odstotkov. Preračun, ki so ga naredili pa najpogosteje pokaže, da so dodatni stroški, ki jih prinese financiranje, tako visoki, da se popust hitro "stopi"."
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Ahim ::
Meni ja (za Nuissana) rekel tako: "ko upostevas 5 let servisa je s financiranjem cenejsi", ne pa da je kar a priori cenejsi. Ce ne bi vzel tistega paketa za servisiranje, bi bil s financiranjem zagotovo drazji, mogoce pa vseeno tudi s tem paketom, kljub trditvi prodajalca (na koncu nisem sel preracunavat ker je izpadel iz izbora).
Nisem bral teme. Ampak kes kes kes. Pridem, skesiram in grem. Pa naj se fukajo s popusti, lizingi in ne vem kaj se.
LeQuack ::
Kapitan Jack je izjavil:
Nisem bral teme. Ampak kes kes kes. Pridem, skesiram in grem. Pa naj se fukajo s popusti, lizingi in ne vem kaj se.
Ja samo 99% avtohiš ima "popuste" samo na njihovo financiranje. Če rečeš da bi plačal z gotovino so užaljeni. Mogoče ti ga sploh ne bodo hoteli prodati.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
m0LN4r ::
Ja tudi na mobile.de je tako, avto na kes, ne samo da nocejo prodat, niti ga narod noce met. Je pa res, da ce tam pise neko ceno, ponavadi za to ceno dobis in ne mutijo. Jaz ko sem gledal najcenejse ponudbe je vedno rekel prodajalec al hoces kes, pol je tolko kot v oglasu ali pa financirat, pol pride (si izmislim) se 2000€ obresti zraven.
Jeba je, ponavadi placajo prodajalce z minimalno, potem pa je vse odvisno od prodaje. Tam, kjer je avtohis kot dreka na vsakem vogalu, pac niti prodajalcu niti avtohisi ni vseeno ali pade 4-6 jurjev provizije ali ne. Ma na nekem grill partiju je prodajalec, ki je pri mercedesu razlagal, da na slab mesec pade 2k dober mesec pa 5k provizije. Zakaj bi pol prodajal za gotovino?
Ko sem delal za kratek cas financiranja, je pac blo tako, da BANKA oz. financna ustanova, ki ponuja kredit ima pogodbo s trgovino oz. prodajalcem in placa provizijo avtohisi/prodajalcu za vsako novo stranko, te provizije niti niso male, ce folk jemlje avte za 30k navzgor do neomejeno in to na dobe 2, 4 tudi do 5 let.
Jeba je, ponavadi placajo prodajalce z minimalno, potem pa je vse odvisno od prodaje. Tam, kjer je avtohis kot dreka na vsakem vogalu, pac niti prodajalcu niti avtohisi ni vseeno ali pade 4-6 jurjev provizije ali ne. Ma na nekem grill partiju je prodajalec, ki je pri mercedesu razlagal, da na slab mesec pade 2k dober mesec pa 5k provizije. Zakaj bi pol prodajal za gotovino?
Ko sem delal za kratek cas financiranja, je pac blo tako, da BANKA oz. financna ustanova, ki ponuja kredit ima pogodbo s trgovino oz. prodajalcem in placa provizijo avtohisi/prodajalcu za vsako novo stranko, te provizije niti niso male, ce folk jemlje avte za 30k navzgor do neomejeno in to na dobe 2, 4 tudi do 5 let.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
A. Smith ::
Kapitan Jack je izjavil:
Ja samo 99% avtohiš ima "popuste" samo na njihovo financiranje. Če rečeš da bi plačal z gotovino so užaljeni. Mogoče ti ga sploh ne bodo hoteli prodati.
To vsekakor drži. Ampak samo glej, kako bodo pospravili to sranje, ko se bo kupna moč zaradi recesije enkrat znižala. Prej ali slej bo spet veljalo "cash is king".
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Moe_Lester ::
Kapitan Jack je izjavil:
Greš na avto.net ali mobile.de in kupiš 2 leti starega s par 10k prevoženimi za 30% manj pa je zadeva rešena.
To o provizijah in ne vem čemu je vse lari fari. Če vzameš posojilo, plača nekdo obresti, to je enkrat ena. Ali je to avtohiša banki, ali banka drugi banki, ali banka ecbju, ali ti avtohiši ali banki, vse je možno, ni pa možno niti teoretično, da nekdo nekomu ne bi plačal obresti. Torej je strošek tistega avta večji. Če ti trgovec ga noče prodat brez tega stroška samo pomeni, da je tolk samozavesten, da boš ti itak kupil ta avto, in plačal še obresti gor, tudi če ne potrebuješ posojila. To je vsa resnica, vse drugo je larifari.
Bostjan_321 ::
To o provizijah in ne vem čemu je vse lari fari. Če vzameš posojilo, plača nekdo obresti, to je enkrat ena. Ali je to avtohiša banki, ali banka drugi banki, ali banka ecbju, ali ti avtohiši ali banki, vse je možno, ni pa možno niti teoretično, da nekdo nekomu ne bi plačal obresti. Torej je strošek tistega avta večji. Če ti trgovec ga noče prodat brez tega stroška samo pomeni, da je tolk samozavesten, da boš ti itak kupil ta avto, in plačal še obresti gor, tudi če ne potrebuješ posojila. To je vsa resnica, vse drugo je larifari.
Ampak pred leti je mela določena znamka financiranje z 0% obresti.
Cena avta je bila 18k€ za gotovino ali 60x300€ preko lizinga.
Na gotovino niso dali niti evro popusta, sem bil v parih AH.
Na koncu sem vzel na obroke in se mi danes smeje do ušes, ker današnjih 300€ je kar nekaj manj kot 300€ pred 4imi leti.
Bostjan_321 ::
Baje to delajo zaradi predvidljivega finančnega toka, ker pač folk plačuje konstanto iz mesca v mesec.
Ali se jim to res tako hudo izplača pa nevem. Od teh 18k jim bo zagotovo precej pojedla inflacija in stroški obresti. Verjetno več kot če bi dali 1000€ popusta na gotovino.
Ali se jim to res tako hudo izplača pa nevem. Od teh 18k jim bo zagotovo precej pojedla inflacija in stroški obresti. Verjetno več kot če bi dali 1000€ popusta na gotovino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kredit | Avtokredit | Lizing (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12830 (6026) | redtech |
» | Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15143 (12722) | kriptobog |
» | Lizing in odplačilo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20662 (17609) | IL_DIAVOLO |
» | Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 26811 (22061) | St235 |