» »

lizing za avto

lizing za avto

1 2 3
4
»

Utk ::

CiClon je izjavil:

Zanimivo je brat razne, povečini ameriške, strani, kjer piše kolk naj bi bilo finančno smotrno dat za nakup avta. In nek rule of thumb je 35% letnega bruto dohodka.

Kar bi v Sloveniji pomenilo - povprečna bruto plača je 33k. Dodamo še mal več kot minimalni regres pa nekaj malice, prevoznih in recimo pridemo na 37,5k.

Kar bi zneslo 13k eur za nov avto :) zdej pa poglejmo kake cire za avte dajejo slovencki :)

S tem, da 60% ljudi niti ne dosega povprečne plače.

Sej 60% folka niti ne kupuje novih avtov. Pri rabljenih pa cena najbrž ni kaj veliko čez 13, v povprečju.
Sicer bi pri nas treba k brutu prištet še ostale prihodke ali "prihodke", ki jih skoraj vsak ima. Težko najdeš neko družino pri nas, ki ne bi delala še kaj. Nekateri imajo samo kakšno njivo, nekateri oddajajo, prodajajo, preprodajajo, folk se znajde na 100 načinov. Saj v Ameriki tudi, ampak amerikancem je samoumevno, da moraš v tist bruto štet vse prihodke.
Tist, ki samo hodi na šiht od 7h do 3h za tisto (pod)povprečno plačo, težko da si kupi kaj bistveno več od teh 13 jurjev.

solatko ::

fur80 - Od kje si se pa ti vzel? Povej mi, kaj vse mora crknt, da boš na 5k€ vrednem rabljenem avtu, za servise porabil razliko do novega in koliko bi se potem sploh vozil? Nekateri res bolje, da nebi nič komentiral. Imel sem preko 30 avtomobilov kupljenih rabljenih med 5-10 let, trenutno imam Jetto, ki gre počasi v 11. - leto, prevoženih cca 180k na katero sem v 5-ih letih za redne servise zmetaL cca 1500€, kar je manj, kot podoben redni servisi v garanciji za novo vozilo. Podobni so bili stroški pri vseh mojih avtomobilih, s tem, da sem nekaj let delal okoli 100kkm/leto, med 300-400 km/dnevno.
Delo krepa človeka

codeMonkey ::

Hudobec82 je izjavil:

Boomerji se kreditov in lizingov bojijo, ker jih ne razumejo. Tega učas ni blo tok. Pač ne poznajo. Niso tok finančno pismeni. Poznajo pa rekla: lizing-pušing in podobno ter kako so se eni nategnl s franki. Potem šparajo do penzije in si šele takrat na keš kupjo golfa, k so si ga zelel cel lajf. Samo lajf je sel mem, golf bo samo se k dohtarju vozu.

Haha.. V drugi temi pa jok da imajo Boomerji vse nepremicnine pokupljene. Ne rabis biti nek strasen financnik da zagonis kes, katerega nimas, za avtomobil.

fur80 ::

solatko je izjavil:

fur80 - Od kje si se pa ti vzel? Povej mi, kaj vse mora crknt, da boš na 5kEUR vrednem rabljenem avtu, za servise porabil razliko do novega in koliko bi se potem sploh vozil? Nekateri res bolje, da nebi nič komentiral. Imel sem preko 30 avtomobilov kupljenih rabljenih med 5-10 let, trenutno imam Jetto, ki gre počasi v 11. - leto, prevoženih cca 180k na katero sem v 5-ih letih za redne servise zmetaL cca 1500EUR, kar je manj, kot podoben redni servisi v garanciji za novo vozilo. Podobni so bili stroški pri vseh mojih avtomobilih, s tem, da sem nekaj let delal okoli 100kkm/leto, med 300-400 km/dnevno.

Govorili smo o 3-eh jurjih. Pa lahko tudi o drugih. :D Lakho si iz Nemčije uvoziš BMW-ja za 10 jurjov, ki te bodo seveda naši nategnili tako s kilometri in poškodbami, pa boš po pol leta imel 5000EUR premalo za popravilo! :D
Jaz kot madič sem kupil v LJ Kanguja za 3000EUR pri enem napizdaturju, se ne spomnim več kje, po 1 letu sem zmetal not še 2000EUR in na koncu vse skupaj prodal za 800EUR. Sedaj pa povej. :D

2-3 leta star avto na lizing pri preverjenem prodajalcu, je pomoje najboljša izbira, cena pa toliko kot si lahko seveda na mesec privoščiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

MadMen ::

codeMonkey je izjavil:

Hudobec82 je izjavil:

Boomerji se kreditov in lizingov bojijo, ker jih ne razumejo. Tega učas ni blo tok. Pač ne poznajo. Niso tok finančno pismeni. Poznajo pa rekla: lizing-pušing in podobno ter kako so se eni nategnl s franki. Potem šparajo do penzije in si šele takrat na keš kupjo golfa, k so si ga zelel cel lajf. Samo lajf je sel mem, golf bo samo se k dohtarju vozu.

Haha.. V drugi temi pa jok da imajo Boomerji vse nepremicnine pokupljene. Ne rabis biti nek strasen financnik da zagonis kes, katerega nimas, za avtomobil.

Ne da majo lizing, potem gredo pa še v trgovino po avokado. Bemti ta mladina...

IL_DIAVOLO ::

codeMonkey je izjavil:

Hudobec82 je izjavil:

Zivi se samo enkrat, zdaj zivotarit 3/4 zivljenja da boš imel nepremicnino, pa tudi ne vem ce je smisel življenja.

Konec koncev obstajajo neprofitna stanovanja, kjer lahko zivis do smrti. Tudi vedno vec je varovanih stanovanj. V glavnem zapufati se do grla da bos imel kje živeti ni vec edina opcija.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

codeMonkey ::

Fer. Naj vsak zase oceni. Konkretno Boomerjem je inflacija pozrla kredite in sigurno niso 3/4 zivljenja zivotarili, tisti s krediti. Ce so, so zaradi dodatnih nepremicnin na obali ipd. Kamor so se vozili potem z rabljenim golfom seveda. Zdaj, ko je za nazaj jasno, da je bilo bolje dati denar za nepremicnine, je res tezko trditi, da jim ni bilo nic jasno, ker niso imeli novih avtomobilov v aktivnejsih letih. Ce pa niso imeli za te nepremicnine, so pa bili vsaj super, ko je bilo treba dati par 10k za sina, da si je lahko vzel kredit za bajto in potem privoscil se Passata na lizing.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

IL_DIAVOLO - Zato je v starejših kapitalističnih deželah 80%-ov ljudi v najemu. Smo svetovni unikum z našim lastništvom in obsedenostjo do nepremičnin. Samo zaradi pomanjkanja le-teh je to skoraj edini izhod za streho nad glavo.
Delo krepa človeka

kamiKaZaA ::

solatko je izjavil:

IL_DIAVOLO - Zato je v starejših kapitalističnih deželah 80%-ov ljudi v najemu. Smo svetovni unikum z našim lastništvom in obsedenostjo do nepremičnin. Samo zaradi pomanjkanja le-teh je to skoraj edini izhod za streho nad glavo.

V starih kapitalističnih sistem je penzija 80%-90% zaslužka, katerega si prejema. Pri nas pa (ko odšteješ malico in potne) manj kot 50%. In s tem potem težko (pre)živiš v najemu. Medtem, ko v tujini gre skozi in se da lepo živeti v penziji. To je tista razlika zakaj se pri nas dela toliko na lastništvu.

borut_p ::

codeMonkey je izjavil:

Fer. Naj vsak zase oceni. Konkretno Boomerjem je inflacija pozrla kredite in sigurno niso 3/4 zivljenja zivotarili, tisti s krediti. Ce so, so zaradi dodatnih nepremicnin na obali ipd. Kamor so se vozili potem z rabljenim golfom seveda. Zdaj, ko je za nazaj jasno, da je bilo bolje dati denar za nepremicnine, je res tezko trditi, da jim ni bilo nic jasno, ker niso imeli novih avtomobilov v aktivnejsih letih. Ce pa niso imeli za te nepremicnine, so pa bili vsaj super, ko je bilo treba dati par 10k za sina, da si je lahko vzel kredit za bajto in potem privoscil se Passata na lizing.

Zdej imas pa criptomiljonarje ki so iz nic uatvarili miljone. Boomerji verjetno niso vedeli da bodo dobili pocen kredit? Tile ki so varcevali v frankih in pusnili - bodo dobili nazaj.
Tako da tudi zdaj se dogajajo hude anomalije - za tiste ki sedijo ob robu in opazujejo.
To da boomerji niso vracali kredite je rezultiralo v dosti boljse zivljenje generacije za njimi. Vsi smo imeli korist od tega ne samo boomer generacija.
Ce pa €€ razmetavas ti pa tudi odpis kredita ne pomeni veliko, bos ze zagonil za druge zadeve pa na koncu se zapil stanovanje

Comandante ::

fur80 je izjavil:

Govorili smo o 3-eh jurjih. Pa lahko tudi o drugih. :D Lakho si iz Nemčije uvoziš BMW-ja za 10 jurjov, ki te bodo seveda naši nategnili tako s kilometri in poškodbami, pa boš po pol leta imel 5000EUR premalo za popravilo! :D
Jaz kot madič sem kupil v LJ Kanguja za 3000EUR pri enem napizdaturju, se ne spomnim več kje, po 1 letu sem zmetal not še 2000EUR in na koncu vse skupaj prodal za 800EUR. Sedaj pa povej. :D

2-3 leta star avto na lizing pri preverjenem prodajalcu, je pomoje najboljša izbira, cena pa toliko kot si lahko seveda na mesec privoščiš.

Seveda, če kupuješ nemška, francoska in italijanska jajca je to čisto verjeten scenarij. Že novi so zaen drek, kaj šele zgonjeni. Ne razumem fetiša, zakaj to sranje vlačite iz Nemčije.

Če si pameten in brez denarja pač kupiš staro Hondo, Mazdo ali Toyoto, bencinarja, in se voziš. Minimalno težav.
1 2 3
4
»