» »

Fitnes-Proteini

Fitnes-Proteini

1
2
»

Malner ::

Rok Woot je izjavil:

Malner je izjavil:

Če že ješ skuto, jej albuminsko skuto, ki je pridobljena iz sirotke. Whey praški so v bistvu dehidrirna sirotka. Ima boljši bolj sladkast okus, zelo malo laktoze in bolšo sestavo beljakovin. Navadna skuta vsebuje kazein, ki je težje prebavljiv. Cena je približno enaka navadni skuti.

Albuminska skuta


Zakaj pol raje ne pijete sirotke? Je zdrava, poceni, polna proteinov, dobi se na vsakem vogalu ...


Ker vsebuje preveč vode.

kingsix ::

Ne..v mislih sem le imel sistem 5x5 in ne sam program vaj. Iz tega 5x5 izhaja sedaj veliko programov - med drugim Stronglifts. Le ta pa vem da ni od Bill Starr'a.

Skratka OP izberi se enega od tega enostavnih programov in je to to.

Sicer folk pravi, da so ti programi bojl za začetnike, ampak se z tem niti nebi strinjal. Veliko ljudi, ki trenirajo že leta na teh lepo napredujejo. Seveda je pa tu vse odbisno od genetike.

Glede youtuba pa...
- Ric Drasin
- Jerry Brainum
- Mark Rippetoe
in še ene par... old school and no bullshit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

mojster_joni ::

janezekk je izjavil:

Aja, glede youtuberjev pa predlagam Omar Isufa. Ima dost poučne videe, in depth razlage vaj in pravilne izvedbe le teh. V glavnem ogromno dobrega materiala predvsem na področju treninga - tako BB kot tudi PL.

kirk karwoski, bill kazmier, kokljajev, tist ruski rekorder v raw squatu, vasily alexev (230 al kok ohp)

Kleemen ::

Zanima me, če ima kdo sestavljen tedenski/mesečni jedilnik za pridobivanje mišične mase?

martincek1 ::

Jej kvalitetno, raznovrstno nepredelano hrano in če boš želel 'bulkat' enostavno dvigni porcije za xx procentov. Vse ostalo je bullshit. Ne vem zakaj bi potreboval kak poseben jedilnik?

Kleemen ::

Zato ker za pravilni trening pridobivanja mišične mase je najbolj pomembna tudi pravilna prehrana in s tem jedilnik.

http://www.proteini.si/sl/articles/item...

Primer dnevnega jednilnika, rabim nekaj podobnega samo tedensko opcijo.

Tilen ::

Tale jedilnik je blizu 4500 kcal na dan. To je res veliko in dvomimn, da si primeren za tak ali podoben tedenski jedilnik.

Za pridobivanje mišične mase so predvsem pomembne vaje za moč, recimo vaje z lastno težo. Pridobival jih boš tudi, če ne boš bistveno spremenil prehrane. Najprej povej, kaj si sploh želiš. Izgubiti maščobo in zgraditi mišično maso ali samo pridobiti mišično maso? V kolikor samo slednje, kar začni s treningom.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Kleemen ::

Imam 180cm in samo 65kg kar je veliko premalo za mojo višino. Potreboval bi še vsaj 15kg mišične mase, tako da kaj drugega kot pravilna prehrana in trening ne gre. Jem normalno 3-4x na dan, ampak očitno premalo. :)

Tilen ::

To, kar pišeš, je blazno. Da bi pridobil 15 kilogramov mišične mase bi moral vsak dan, 365 dni na leto trenirati in še vedno bi pridobil samo okrog 10 kg. Skratka, malo se skalibriraj.

Najdi fitnes, kjer lahko notri treniraš na drogovih za dvigovanje telesa in poglej za bodyweight tehnikami. Pridobil boš na moči in na mišični masi, vendar ne 15kg. Vsaj v nekem realnem roku ne. Tale je huda.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Kleemen ::

Pač rad bi prišel na 80kg ki bi bili idealni za mojo višino. Normalno da ne bo v enem letu 15kg mišične mase, saj tudi trenirati ne mislim samo eno leto, takšne stvari delujejo dolgoročno in počasi.

Tilen ::

Glede na to, da imaš nizko težo in ne bolehaš, se verjetno vredu prehranjuješ. Začni s treningom in če ne druga, povečaj obstoječe obroke za 30%. Skratka, začni čim prej ustrezno trenirati (funkcionalne vadbe).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

barrels ::

https://www.reddit.com/r/Fitness/wiki/f...

Preberi si kar piše na tem linku. Mogoče reddit ni najboljši source za marsikatero informacijo, je pa dober starting point. Bolj specifično zate mogoče ta del:

A simple and straightforward process for creating a meal plan might go something like this:

    Calculate your approximate calorie and macronutrient needs.

    Make a list of foods and recipes that you already know that you like.

    Use resources like MyFitnessPal and nutritional labels at the grocery store to calculate the nutritional content of the foods from Step 2. If you're trying to do this on a budget, this is also a good time to calculate the cost of each food.

    Arrange your foods and recipes until your calorie and macronutrient needs from Step 1 are met. A common way of doing this is the "If It Fits Your Macros" or "flexible dieting" method.

    Enjoy your delicious food.

Tilen ::

Lahko potrdim, da je MyFitnessPal odlična aplikacija in zaenkrat še zastonj. V kolikor želiš res natančen izračun porabe kalorij v mirovanju, preveri, kje v tvoji okolici lahko greš na "InBody" test. Tam boš dobil vse potrebne podatke o sestavi telesa. Tudi recimo razmerje med levim in desnim delom telesa ti izračunajo. :) Zelo koristno je tudi zato, ker boš lahko te podatke kasneje tudi primerjal. Test je relativno drag, tako da kakšnih 25 EUR boš za tole moral pripraviti.

Alterantive so domače verzije teh testov, ki so seveda manj natančne, vendar neko osnovo vseeno dajo.

Sam uporabljam tole:

https://www.bigbang.si/domaca-diagnosti...?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

next3steps ::

Kleemen je izjavil:

PaÄ rad bi priĹĄel na 80kg Normalno da ne bo v enem letu 15kg miĹĄiÄne mase, saj tudi trenirati ne mislim samo eno leto, takĹĄne stvari delujejo dolgoroÄno in poÄasi.

Pozabi na ITM, ni namenjen tebi.

Kleemen ::

Po 2 mesecih se ponovno oglašam in sporočam, da redno treniram 5x na dan, veliko več jem kot prej in si (po nasvetu Tilena) redno vodim prehrano v Myfitnesspal, ki je res odličen in lepo pregleden. V 2 mesecih sem pridobil 2kg kar se mi zdi ok za začetek. Sedaj bi rad prešel na naslednjo fazo in v jedilnik dodal še proteine - vsak dan po treningu. Katere najbolj priporočate? Rad bi da bi bili čimbolj naravni oz. po možnosti sestavljeni iz čimveč sirotke. Tole bo ok?
https://polleosport.si/beljakovine/whey...

Tilen ::

Z dodanimi proteini ne boš pridobil teže. Saj vidiš, en odmerek je 100 kcal. Če že, si kupi gainer. Na isti strani. Če prav vidim, je en obrok 800 kcal? Tole bi ti pomagalo, sigurno. Skratka, premalo vnašaš, če bi rad pridobil še več teže.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Alien123 ::

ne splača se kupit gainerja, mej whey proteine pa bo :)
5x na dan?.. lol wat dude?
pa če hočeš se zredit jej vse, od hamburgerjev do pic..

c3p0 ::

5x na dan trening... something went wrong here. Preveč sirotke bo samo obremenitev za ledvice in denar bo šel v WC.

Filip8 ::

verjetno je mislil 5x na teden.. vse v redu, jaz podobno treniram, pa sem si zraven proteinov kupil še maltodekstrin, ki so sami OH in so v gainerjih, tako pa si sam lahko dam zraven proteinov še koliko OH sam hočem, brez nekih nepotrebnih stvari, ki so v precenjenem gainerju. seveda lahko namesto maltodekstrina, poješ zraven krof ali kup keksov, pa boš tudi nekaj dosegel. uporabljam pa tudi kreatin, precej poceni zadeva, jemlješ malo, saj ponavadi telo težko dobi iz prehrane zadostne količine, to bi ti znalo kar vplivati na telesno težo in moč. drugače pa myprotein iz polleosport so kul, jem iste, včasih dobiš iz myprotein trgovine, še malo ceneje, odvisno od akcij.

Kleemen ::

Haha ja ja 5x na teden itak, ne 5x na dan bi umrl. :D
Super, za začetek bodo whey proteini ok, potem naprej pa bom videl. S kreatinom vem da bi bilo ful lažje ja in veliko večji napredek, ampak potem bi bilo že malo preveč kemije, kar pa nočem. Še za proteine gledam da so čimbolj "naravni" in s čimveč sirotke. Te od Myprotein so sestavljeni iz 82% čiste sirotke, kar je kemije so samo sladila in okusi. Filip kateri okus priporočaš? Vzel bom nek okus čokolade, nevem pa v kakšni kombinaciji. Sej mi ni to tok pomembno, ampak vseeno nočem da je preveč zanič okus. :)

Poleg whey proteinov priporočate še kaj poleg OH oz. geinerja? Mogoče kakšen magnezij ali kaj podobnega?

Filip8 ::

težko je rečt kreatinu kemija, sej na primer v zrezkih ga je kr dost, sam pač ja, te razumem. veliko več k 82% ne boš dobil, edino če boš kupil isolate whey, ki so pa kar dražji. meni je bil chocolate smooth ok, če imaš pa rad belo čokolado, mi je pa tut top. mislim da za začetek ti je whey čist ok, potem pa ti priporočam kreatin, ker tut ni problem probat zaradi cenovne ugodnosti, za maltodekstrin sm ti že povedu, da si nrdiš svoj gainer ceneje. popularne so tudi BCAA, ampak se da shajati brez.vedno lahko kake multivitaminske tablete kupiš, ampak za neke ljubiteljske športnike/fitneserje, so ostali dodatki po mojem mnenju metanje denarja stran, pa si raje zato kupi kej več kvalitetne hrane pa bo.

c3p0 ::

Pa preveč tudi ne pričakovat od kreatina, sploh začetnik.

njyngs ::

Jaz bom pa dal drugačen predlog OP-ju: namesto vseh teh praškov si dva meseca plačaj kvalitetnega osebnega trenerja. Zagotavljam, da si boš s tem med treningi nabral precej več znanja o izvedbi treninga, o prehrani in še čem. Dobro osnovno znanje (ki ga kot začetnik, to ti zagotavljam, nimaš), ti bo prineslo več rezultatov kot pa pitje praškov takoj v štartu - broscience je velika katastrofa.

Pa preveč tudi ne pričakovat od dodatkov, sploh začetnik.

Fixed it.

Filip8 ::

tudi osebni trener ni slaba ideja. ampak bi malo popravil, če se da kakšnega kolega, ki se s tem malo bolj ukvarja ali pa trenerja, ampak 2 meseca je čisto preveč, dobri trener te v dveh tednih lahko nauči čist dovolj. tako da narediš vsak tip treninga vsaj 2x.

njyngs ::

Ni problem da te nauči v 2 tednih. Problem je, ker večina čez čas popusti pri pravilni formi, ko niso pod nadzorom in ko še nimajo dovolj znanja.

Alien123 ::

Jaz jemlem polek whey proteinov še bcaa z glutaminom.. tak da tole probaj

Tilen ::

Nekateri imajo BCAA že zraven. Npr. tale. Dobiš tudi pri nas.


Gold Standard 100% Whey contains Whey protein isolates rates over 90 per cent pure protein
Each serving of Gold Standard 100% Whey contains 24 g of protein
Packed with 5.5 g of branch chain amino acids per serving
Only 1 g of fat per serving in Gold Standard 100% Whey
Only 1 g of sugar and 3 g of total carbohydrates per serving
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Kleemen ::

Bom vzel te od Myprotein, sem mislil vzet na Polleosport pa vidim, da imajo kar navite cene. Na uradni strani od Myprotein imaš 1kg za 12eur, pri Polleosport čisto enaki za 19,99eur. Okus izbiram med chocolate&coconut in chocolate smooth. Verjetno je chocolate smooth bolj "čokoladno" tako da verjetno bom to za začetek. BCAA ima noter 4,5g tako da nekaj je ja. Kreatin mogoče bom probal kdaj, ampak zaenkrat mi bo to več kot dovolj. Če ne drugega kot dodatek h obroku, ker pojem dnevno okrog 2000 kalorij, po izračunu Myfitnesspal bi rabil okrog 2900 dnevno za moj cilj. V fitnes ne hodim, tako da trener zaenkrat odpade. Treniram sam doma z ročkami in vaje s telesom. Trebušnjaki, skleci, vaje za biceps, triceps, rame in hrbet. Ko mi bo to doma premalo pa bom sigurno šel v fitnes, ampak zaenkrat mi je še to preveč. :)

Tilen ::

Premalo poješ. 2000 kcal je premalo za aktivnega športnika, ki bi se rad zredil.

Kaj pa da bi kake oreščke jedel? Tam hitro nabiješ ene 600+ kcal / 100g.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Kleemen ::

Jem 2 glavna obroka dnevno (kosilo in večerja) in več manjših. Zajtrka ne jem, kar je velik minus, ampak ok. Oreščke seveda je, sigurno parkrat na teden.

Tilen ::

V MyFitnessPal vnesi tudi trening, ki se ti potem odšteje od vnosa.

 T

T



Tukaj imaš tudi en predlog za dober zajtrk. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Kleemen ::

Zajtrka ne jem že veliko let, mi niti ne paše preveč. Ponavadi kava in še kej malega zraven. Jem pa potem zvečer po večerji še toliko več, kar pa seveda ni prav, ampak vseeno so kalorije. V prvi polovici dneva pojem zelo malo, v drugi pa toliko več kjer nadoknadim za prvo polovico. :D

Kakšna je razlika med proteini izolati in koncentrati? Ker vidim, da so izolati nekoliko dražji. Zato ker imajo večji procent sirotke?

Tilen ::

Dražji so, ker gre praviloma za čistejši produkt. Ti tega ne rabiš. Ti moraš samo več jesti. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

kingsix ::

Tilen je izjavil:

Nekateri imajo BCAA že zraven.


Prav vsi proteini vsebujejo BCAA, aminokisline so sestavni del proteinov.

Gainerjev pa ne priporočam, veliko bolje si je kupit npr ovsene kosmiče v hofer za 0.5e in si jih zmixat v shake.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

Kleemen ::

Super, res je. :D

Alien123 ::

Kar lepo se ti vpiši na fitnes.. naenkrat boš dobil voljo do dela in še punce boš lahko v pajkicah gledal :D win win

Spxy ::

Alien123 je izjavil:

Kar lepo se ti vpiši na fitnes.. naenkrat boš dobil voljo do dela in še punce boš lahko v pajkicah gledal :D win win


Motivacija je pomembna ja :))

Kleemen ::

Ni panike glede discipline, treniram že 2 meseca vsak dan od ponedeljka do petka. ;) V fitnesu bi imel manj motivacije, ker bi se moral vsak dan vozit tja in nazaj. Ko mi bo premalo to kar imam doma pa bom hodil še v fitnes.

Alien123 ::

Pa vsake mišice doma ne moreš natrenirat tako kot jo na fitnesu.. delal boš, sam napredek bo veliko manjši..

Kleemen ::

Tudi v fitnesu bi treniral samo trebušne, biceps, triceps, hrbet in rame, ostalega ne rabim. :) Bi bil pa večji učinek verjetno ja.

Alien123 ::

Ja kaj noge pa prsa pa se bojo sama nabila al kaj? :D..

Nwm no, pač kak komu.. sam težka da doma delaš po vsaj 8 vaj za hrbet, rame.. pa vsaj 5 vaj za triceps, biceps.. sem probal doma delat pa me je minlo do vsega.. še uteži, benč pa vse sem kupil.. zaj pa mi leži doma

Kleemen ::

Noge ne rabim, ker naredim okrog 100km mesečno v hribe, tako da dovolj za kardio. :)

8 vaj se mi zdi ogromno, jaz imam 2 vaji za bicepse, eno vajo za triceps, 2 vaji za hrbet in rame. Delam pa po več serij.

njyngs ::

Haha everything went south so fast.

Noge ne rabim, ker naredim okrog 100km mesečno v hribe

Slavne besede propadlega fitneserja, ki ne naredi napredka. Mogoče bolje, da nehamo dajati nasvete, dokler OP take seka in se hkrati ukvarja samo s "čudežnimi" napitki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njyngs ()

Malner ::

Jaz tudi naredim 100 km mesečno v hribih pa se dodatne vaje za noge enkrat na teden še vedno poznajo. Hoja ni vse. Kardio in vaje za moč se kar razlikujejo.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere proteine?? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
809115813 (26) buttcrack
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15037187 (14357) link_up
»

Kako se kvalitetno zrediti ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6327375 (25626) _IKE_
»

proteini (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6515361 (11434) killa bee
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037601 (28006) CleanPower

Več podobnih tem