Forum » Loža » Ali lahko lastnik izrine manjše delničarje
Ali lahko lastnik izrine manjše delničarje
Zstiller ::
Tako na kratko ali kdo ve če lahko lastnik podjetja, ki ima 90% lastništvo preprosto izniči 10% ostalih delnic brez plačila, da postanejo ničvredne.
krofko ::
Kolikor je meni znano, te preostale delničarje lahko iztisne. Cena za delnico pa naj bi bila zadnja cena odkupa delnice (ponavadi po prevzemni ponudbi).
Zstiller ::
Hvala vsem še posebej deleted sem si prebral člene. Glede na to da piše o primernem denarnem nadomestilu me zanima kako se to določa, je to striktno po zadnji odkupni ceni ali lahko večinski lastnik sam določi koliko bo ponudil za ceno.
telexdell ::
Večinski delničar lahko iztisne manjšinske. Iztisne jih lahko za kakršno koli ceno. Kot manjšinski delničar pa imaš pravico, da se s to ceno ne strinjaš in vložiš tožbo na sodišču. To bo potem presodilo ali je cena primerna ali ne.
Če se torej s ceno delnic ob iztisnitvi ne strinjate predlagam, da se mali delničarji povežete in vložite skupinsko tožbo. Obstaja tudi društvo malih delničarjev katero bo vam verjetno pri tem pomagalo.
Če se torej s ceno delnic ob iztisnitvi ne strinjate predlagam, da se mali delničarji povežete in vložite skupinsko tožbo. Obstaja tudi društvo malih delničarjev katero bo vam verjetno pri tem pomagalo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Heineken - Laško - kaj z delnicami?Oddelek: Loža | 6131 (3181) | Alec999 |
» | Prodaja delnic MercatorOddelek: Loža | 3883 (3119) | BlackMaX |
» | Davcni otegljaj pri prodaji vrednostnega papirjaOddelek: Loža | 4176 (2935) | gapi030 |
» | Slovensa industrija jekla - SIJ (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6576 (5396) | Icematxyz |
» | Ali so delničarji lastniki podjetja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 22660 (21507) | Vajenc |