» »

Reklamacija - zamenjava izdelka

Reklamacija - zamenjava izdelka

Ina2016 ::

Pred 3 meseci sem kupila fotoaparat, ki je totalno zaštekal že po enem mesecu, sem ga dala na servis, potem pa se je pojavila še nova napaka. Uveljavljala sem stvarno napako in zahtevala menjavo aparata ali vračilo kupnine.

Po dolgih (pisnih) pregovarjanjih s prodajalcem in grožnjo s TIRS mi je prodajalec vendarle odobril zamenjavo aparata.

Na kaj naj bom pozorna pri zamenjavi za nov aparat (da mi ne bodo podturili kakega že rabljenega ...)?

Dobiti moram tudi nov garancijski list. Kako pa prodajalci na računu označijo, da je šlo za menjavo izdelka? Ko uveljavljaš garancijo večinoma zahtevajo, da predložiš original račun - mi morajo sedaj izdati nek račun ali je bolje, da se podrobno izpolni garancijski list?
  • poskusilo klonirati: Ina2016 ()

telexdell ::

Nove stvari so običajno v originalno zaprtih škatlah. Škatle imajo tudi kakšne nalepke, da jih ne moreš odpreti brez, da jih trajno poškoduješ.
Z novim aparatom ti bo začela teči garancija od začetka. Za izdajo novega aparata ti bodo morali izdati račun. Potrjen garancijski list pa je prednost.
Proizvajalci se trudijo izdelati izdelke brez napak. A včasih se te tudi zgodijo (nekateri jih merijo v ppm- odstotek od milijon). Da bo tudi nov izdelek neprimeren je malo verjetno. Če pa bo, pa zopet uveljavi stvarno napako in zahtevaj vračilo kupnine ali ustrezen izdelek drugega proizvajalca.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

scipascapa ::

Za izdajo tega izdelka načeloma ne dobiš računa - edino če on naredijo storno na primarni datum nakupa in naredijo račun na novo, ampak samo nov garancijski list z novim datumom in servisni zapisnik, katerega shraniš.

next3steps ::

Glej, da bo garancijski list pravilno izpolnjen.

Ina2016 ::

Hvala vsem za odgovore. Na kaj moram biti pozorna pri izdaji garancijskega lista za zamenjan aparat?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ina2016 ()

bobby ::

Kaj kompliciras.
Imas delovni nalog po katetem je obravnavana ta tezava. Ko ti bodo zamenjal z novim, bos oz naj bi, dobila kos papirja, kjer bo pisalo, da so ti aparat zamebjali in oa zraven tanova serijska stevilka aparata. To je dovolj, da ti garancija tece od zacetka. To je vse kar rabis.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

destroyer2k ::

Ti samo poglej da je pravilno označen datum na garancijskem listku in pa da dobiš potrdilo oz. zapisnik da je bil aparat zamenjen. Nov račun pa dvomim da ti bodo dali, ker boš tako imel zapisnik in garancijski list kjer bodo lahko vidili zakaj je račun star.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
22641742 (17267) Furbo
»

garancija - iphone

Oddelek: Pomoč in nasveti
235056 (4205) St235
»

45 dni za resitev reklamacije

Oddelek: Zvok in slika
242381 (1744) tt1024
»

garancija - postopek