» »

Vlom v avto

Vlom v avto

«
1
2

jocko ::

Nebodigatreba problem. Dva mladoletna sta mi v nočnih urah skozi stekleno streho (twingo 99) vlomila v avto, s škarjami iz prve pomoči prerezala kable, jih zvezala in avto že vžigala. K sreči je policija imela rutinski pregled območja in so oba dva dobili. Kriminalist avto poslikal, vzel prstne odtise, DNK.
Nastala je naslednja škoda. Odtrgana steklena streha, odtrgana in zlomljena plastika pod volanom, prerezani kabli... Avto je trenutno ne vozen.
Cenilec je avto (logično, ker je 99 letnik) ocenil kot totalko. Sam popravim in povežem kable, da lahko avto vžgem in peljem k mehaniku, da mi pove, koliko bi stalo popravilo strehe. Trenutna streha se ne da popravit, ker ima zvita in polomljena vodila. Bila je na električni pomik. Mehanik navede ceno nove - 800 €. Ker je avto star, se mi za takšno ceno strehe ne splača popravljat. Sam na silo poravnam vodila in streho spravim nazaj na svoje mesto. Streha je stabilna, vendar ob vožnji v avto piha. Moči zaenkrat še ne.
Čez par dni, v nabiralniku najdem listek, da se en od vlomilcev opravičuje za neljubi dogodek, navede telefonsko številko in prosi, da ga naj pokličem za povrnitev nastale škode.
Na vas pa se obračam s prošnjo, da navedete kaj bi vi storili v takšnem primeru? Kaj bi navedli, za koliko vas je oškodoval? Koliko bi zahtevali?

...:TOMI:... ::

Pelji na uradni servis, pa naj popravijo, mali pa naj placa racun. Spotoma naj naredijo se reden servis, ker ne drzis barabe vsak dan za jaj ca.

Poleg tega mu povej, da si imel sitnosti, moral si si placat alternativni prevoz ipd.

Ne glede na to, da se to ne izplaca za tvoj avto, kar je to isto ugotovila tudi zavarovalnica, nima veze. Spodbujajmo gospodarstvo :)
Tomi

greatdrakon ::

se strinjam. izstavi mu račun popravila. bo šola življenja, ki si jo bo zapomnil (celo poletje naj dela zastonj...). v bistvu mu boš naredil uslugo... govorim iz lastnih izkušenj (drug scenarij, druga bedarija).

Zgodovina sprememb…

next3steps ::

Izstavi mu račun popravila. Lulz.
Sarkazem verjetno a ne?
Izstavi mu PREDRAČUN popravila, če na koncu nočeš sam plačati popravila.

shadeX ::

Jaz osebno bi to priložnost izkoristil za nakup drugega avtomobila do 1000€. Za ta denar dobiš danes že pestro izbiro. Mogoče ti je pa celo sekira padla v med :)

Tomas 33 ::

Kot je bilo že omenjeno, bi jaz pridobil predračun uradnega popravila, pa predlagal zlikovcu, da ti da keš (s kakšnim 10% popustom s tvoje strani (volk sit, koza cela), ti pa potem nabaviš nov avto za ta denar (načeloma boljši kot obstoječ).

Pa lahko še kakšno vmes naložiš, koliko ti je avto pomenil, ker si v nejmu to in ono ;).

myriad ::

OP, a lahko poveš kraj dogodka? Vem da ni relevantno, ampak me firbec matra, če se je to zgodilo v mestu ali na podeželju.

Mehmed ::

greatdrakon je izjavil:

(celo poletje naj dela zastonj...)


Al pa ukrade drug avto pa iz njega poplaca prvega.
Glede na to, da krade avte, kaj se ti zdi bolj verjetno?

Sej mozno je, da ga je kak strog fotr prijel v roke, narekoval pismo pa bo dejansko oddelal tole.
Lahko si pa tud skusa popravit situacijo preden pride pred sodnika.

shadeX ::

Če bi bil to moj, bi verjetno oddelal svoje samo še na invalidskem vozičku :)

Mehmed ::

Avto al froc?

shadeX ::

Froc. Na penis mi gre nevzgojena mularija brez moralnih vrednot.

Pač glede na to, da z mojo študirava v kratkem nekaj naredit, sem ji že povedal vnaprej da vzgoja bo, če ji bo všeč ali ne. Če ji ne bo, pač ve kje so vrata. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mehmed ::

Vse lepo in prav, samo ti bi ga premlatu ker mu ti nisi uspel privzgojiti vrednot?

shadeX ::

jype ::

jocko> Čez par dni, v nabiralniku najdem listek, da se en od vlomilcev opravičuje za neljubi dogodek, navede telefonsko številko in prosi, da ga naj pokličem za povrnitev nastale škode.

Dolžan si mu ta vzgojni ukrep. Iskreno moraš povedat, koliko vse skupaj stane, da mu bo jasno, koliko časa je treba trdo delat, da si lahko privoščiš uničit reči, ki jih je uničil. Če bodo škodo plačali starši, to ni tvoj problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

kalorijagr ::

Naj vas opozorim, da nekateri moralizirate o mladostniški bedariji, hkrati pa ponujate kao odrasli in bolj razsodni, da se op zlaže koliko je imel škode. Nauk je torej, da lahko prestopamo meje, če nas pri tem ne dobijo. Kako veste, da je baraba? Kaj pa če je enkrat izgubil razsodnost in storil bedarijo? Ste vi vsi imeli hc kaznovanje doma? damn.

Jaz bi enostavno odšel do več mehanikov in se pozanimal koliko je škode in mu povedal realno. Lahko pa tudi on sam popravi kje drugje, če misli, da lahko ceneje. Saj pa to niso serijski (verjetno), ne moremo zdaj človeka prikleniti v tovarno za 3 mesece, da bo plačal še ne vem kakšno dodatno škodo, ki je ni. Itak je njemu že dovolj bad, da ti je to pustil v nabiralniku.

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Zivljenje je kruto. Ce ga ne bi dobili in mu foter po vsej verjetnosti ne bi zamoril do amena, ne bi bilo listka. Sem 150 %.

Ker pa so ga dobili, oz. so ju, bodo pa sankcije druzbe, ki postavlja neka pravila. In spet, ce te ne dobijo, ne odgovorajas. Pa naj on sedaj pisne, da je predrago. Ne bo. Pozrl bo grenko tableto in sel dalje.

Ali pa se mu bo sistem zamoril in bo postal star znanec policije. Kriv si je pa sam. Ce je pa izgubil razsodnost, jebi ga, draga izguba razsodnosti je tole. Oziroma zelo poceni. Ce bi izgubil razsodnost in se vrgel pred vlak, bi izgubil zivljenje, ne samo 1000€.
Tomi

kalorijagr ::

Tomi lepo te prosim no. Kako si 150 %, zelo žalostno, da takole po filingu obsodiš dejanja drugih, ki jih ne poznaš.
Te pesmice "življenje je kruto", "požrl bo grenko tableto in šel dalje", so takole, več povedo o osebah, ki jih izrečejo, kot tistim, ki so namenjene. Ti bi živel v neki špartanski družbi, hkrati pa sam nagovarjaš, da člani družbe PREKRŠIJO zakon in mladoletni osebi vzamejo več denarja, kot jim je dejansko naredil škode.
Seveda lahko pisne, da je predrago. Njega mora zanimati (zakonsko gledano) koliko je avto ocenjen po lestvici, ki jo uporablja zavarovalnica. Zakaj pa ne bi pisnil? Tudi če gre na sodišče ne bo nič in tudi morebitna pogojna se mu bo izbrisala do kraja študija. Tip pa hoče opju povrnat dejansko škodo....

Zaradi takih, kot je tomi si danes moramo vsi prvo nabaviti odvetnika, ker če slučajno hočeš rešit lastno napako in da se reši pošteno, te bo en opalu maximum kokr te bo lahka.

jype ::

On pravi, da je 150% prepričan, da je mulc zarad posredovanja staršev napisal listek, ne da predlaga, da oškodovanec zahteva 150% zneska, ki bi pokril stroške.

radmannsdorf ::

Vprašaj zavoravalnico koliko ti dajo za totalko.
Mogoče se ti res bolj splača kupit drug avto. V tej situaciji glej, kako se bo zate najbolje izšlo.
Vame se je 15 let nazaj nekdo zaletel, sem imel limuzino, ki je bila vredna takrat 100k SIT, predračun na uradnem servisu za nova vrata je bil 400k SIT, smo se pogodili z zavarovalnico za 200k SIT. Za 40k SIT sem kupil druga rabljena vrata. :)

krneki0001 ::

Od zavarovalnice vzami totalko, malege pa pokliči in naj ti da zraven razliko do končnega popravila.
Za malega bo šola, četudi bo dal samo 100€. Dobila ga je policija, problemi bodo na sodišču, doma bo imel probleme. Verjemi, da že ve da je zajebal, še posebaj, če ti je napisal, da se opravičuje.

fikus_ ::

Naj ti na uradnem servisu dajo predračun in toliko zahtevaj! Avto je bil OK, vsaj streha, tako naj bo tudi naprej. Če pa mulo/ta stari najde cenejšo opcijo se pa dogovorite. Pa dogovarjaj se s polnoletnimi osebami, po možnosti pišite na papir in podpis polnoletnih oseb.
Če ti da denar in se strinjaš, je potem čisto tvoja stvar, kaj narediš z denarjem.
Vzgojo mulota prepusti njegovim staršem.

fosil ::

Če je popravilo dražje od vrednosti avta, potem popravilo pač ni smiselno.
Verjetno avto ni zavarovan?
Uporabiš lahko isti način kot ga uporabljajo zavarovalnice.
Pogledaš koliko bi stal tak avto in nato odšteješ vrednost razbitine (torej vrednost za koliko lahkor prodaš avto v obstoječem stanju).
Ali pa da pač popraviš na način, kot bi sam popravil, torej da daš rabljeno streho, saj je tudi avto rabljen.
Tako je!

Sami ::

Če misliš avto imeti naprej (ti je všeč, si navezan...itd.) ga popravi in izstavi račun mulcu oz. njegovim staršem, šola mora bit. Če ga nebi dobili in nebi bilo sankcij tudi listka v nabiralnik nebi dobil.

Osebno pa bi zahteval povračilo škode v vsakem primeru in kupil drugi avto.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

koyotee ::

krneki0001 je izjavil:

Od zavarovalnice vzami totalko, malege pa pokliči in naj ti da zraven razliko do končnega popravila.
Za malega bo šola, četudi bo dal samo 100€. Dobila ga je policija, problemi bodo na sodišču, doma bo imel probleme. Verjemi, da že ve da je zajebal, še posebaj, če ti je napisal, da se opravičuje.


Tu nima zavarovalnica nic zraven, sej nima kaska, plus storilce so dobili.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Unknown_001 ::

shadeX je izjavil:

Vzgoja otrok 2k16


Stari kera dvoličnost, tule pišeš da bi ga na invalidski voziček spravil, v oni temi pa se tako razumeš v vzgojo in kako se je treba posvečat, bla bla...

Dej... prosm raje ne več o tem, ok :) ? Ne morm te resno jemat potem.

kalorijagr je izjavil:

Tomi lepo te prosim no. Kako si 150 %, zelo žalostno, da takole po filingu obsodiš dejanja drugih, ki jih ne poznaš...


Ne iskat socialne pravičnosti tule. Pob je zajeb. in naj odgovarja.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Kaj ne bosta šla v ćuzo? Slovenija ima premile kazenske zakone, majkemi.

joze67 ::

Če bosta šla v čuzo, bo avto bolj vozen? Ali je ideja, da se ju spusti k izurjenim kriminalcem, ker očitno ne znata?

MadMen ::

Torej če nekoga ubiješ, se te enostavno izpusti iz zapore, ker mrtev bo tudi po končni obsodbi...mrtev. Od kje vam taka logika?

krneki0001 ::

Nekaj je uboj, nekaj je vlom. 2 orenk različni zadevi.

Drugače pa mulca bosta dobila sodnika za prekrške, 1200 evrov za vožnjo brez izpita, mislim da po dopolnjenih letih za izpit še prepoved opravljanja izpita za neko obdobje, pogojno za krajo, denarna kazen za krajo. Verjetno ju bo to izučilo. "opral" so ju pa že doma, policaji, pa še pri sodniku bosta tudi "oprana".

In na koncu se je tip opravičil, ter ponudil poplačilo škode. Sam bi šel na zavarovalnico, vzel totalko (ker očitno je nekaj zavarovano, če so ocenili totalko) in razliko pobral od mulcev.

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

krneki0001 je izjavil:

Nekaj je uboj, nekaj je vlom. 2 orenk različni zadevi.

Drugače pa mulca bosta dobila sodnika za prekrške, 1200 evrov za vožnjo brez izpita, mislim da po dopolnjenih letih za izpit še prepoved opravljanja izpita za neko obdobje, pogojno za krajo, denarna kazen za krajo. Verjetno ju bo to izučilo. "opral" so ju pa že doma, policaji, pa še pri sodniku bosta tudi "oprana".

In na koncu se je tip opravičil, ter ponudil poplačilo škode. Sam bi šel na zavarovalnico, vzel totalko (ker očitno je nekaj zavarovano, če so ocenili totalko) in razliko pobral od mulcev.


Ma kaka zavarovalnica????? Zavarovalnica s krajo nima nic, razen ce imas kasko proti kraji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

krneki0001 ::

Če prebereš prvi post je napisal, da mu je "Cenilec ocenil totalko". Očitno je avto zavarovan pred krajo.

...:TOMI:... ::

Tisti "nateg", da naj zraven nabije se reden servis je v bistvu "placaj mi skodo in se casti mi servis=pivo, ker sem imel probleme s tabo in bodi srecen, da te civilno ne tozim".

Tako, da mislim, da je cisto fer zadeva in da bi v nasprotnem lahko bilo bistveno bistveno drazje in dolgotrajneje za vse.

Nekoga, ki se zaleti vame, ker je bil udelezen v prometu ne bi tozil, ceprav mi je naredil skodo in lahko celo, da je bil on kriv, ker je recimo prehitro pripeljall in ima zlizane gume. Nekdo, ki pa mi namerno naredi skodo in da ga ne bi tozil v tem primeru, bi pa moral "placati pivo" in biti tiho. V kolikor bi zacel otrsat "je predrago", prav, ni problema, bos pa videl hudica. Vse stroske bi placal potem, po tozbi, vkljucno z vsako mojo urno postavko, ko sem se moral ukvarjat s tem primerom.
Tomi

koyotee ::

krneki0001 je izjavil:

Če prebereš prvi post je napisal, da mu je "Cenilec ocenil totalko". Očitno je avto zavarovan pred krajo.


V tem primeru sodni cenilec, da se ve, kolikšna škoda je nastala, če prav razumem.

Dvomim da ma kdo letnik 99 twingota, zavarovanega proti kraji :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

kalorijagr ::

scipascapa je izjavil:

Kaj ne bosta šla v ćuzo? Slovenija ima premile kazenske zakone, majkemi.


Za božjo voljo, prosim povej mi, v kateri državi brez širiatskega prava greš v zapor, če prvič vlomiš v avto in si povrh še mladoleten? Zakaj kar nekaj na pamet govoriš?

...:TOMI:... ::

204. clen.

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa...

Saj lahko jih vrzejo v dom, do 18. leta, nato pa v zapor. Uf, kako dobro se sedaj slisi, da naj castijo se servis... Prava nebesa.
Tomi

jocko ::

Zgodilo se je v mestu, pred blokom na osvetljenem parkirišču.
Zavarovalnica ne da nič, ker avto ni kasko zavarovan in ker je znan storilec. Totalko je ocenil cenilec iz zavarovalnice. Če hočem uradno poročilo o škodi, potrebujem sodnega cenilca, kar pa spet stane.
Grem ta teden na uradni servis, da pogledajo in sestavijo predračun.

koyotee ::

Ma ne splača se ti za en ***** twingo zgubljat živce. Poglej na netu za kakim podobnim in toliko zahtevaj od povzročiteljev, oziroma njegovih staršev. Seveda, če bodo v to privolili. Če ne, pa bk treba res sodnega cenilca, ampak tudi to naj ti oni plačajo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

The Player ::

dobil si "ponudbo" od enega vlomilca. Kje je ponudba drugega mulca? Se ni pokesal?

Kako ste prepričani, da bo mulc oz. njegovi starši res poplačali škodo?

Invictus ::

Saj gredo lahko k odvetniku in spišejo papirje. Potem ima OP do te familije uradno terjatev, pa ima 10 let časa da jo izterja. Če mu ne plačajo...

Ko zablokiraš bančne račune in za začetek zapleniš avto, bo marsikdo plačal.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MadMen ::

krneki0001 je izjavil:

Nekaj je uboj, nekaj je vlom. 2 orenk različni zadevi.

Drugače pa mulca bosta dobila sodnika za prekrške, 1200 evrov za vožnjo brez izpita, mislim da po dopolnjenih letih za izpit še prepoved opravljanja izpita za neko obdobje, pogojno za krajo, denarna kazen za krajo. Verjetno ju bo to izučilo. "opral" so ju pa že doma, policaji, pa še pri sodniku bosta tudi "oprana".

In na koncu se je tip opravičil, ter ponudil poplačilo škode. Sam bi šel na zavarovalnico, vzel totalko (ker očitno je nekaj zavarovano, če so ocenili totalko) in razliko pobral od mulcev.

Ker je bila poanta objave o ubijanju in ne v tem, da avtorjevo(avtor objave, na katero je letel moj post) mišljenje totalno faljeno in če ga apliciraš na neko hujšo kaznivo dejanje, ugotoviš da je ... butasto. Gre za kaznivo dejanje in je prav, da se ga ustrezno kaznuje. Ne gre to za krajo čunga lunga čigumijev, za katerega bi res lahko rekel, da gre za nespametno razmišljanje, ampak za načrtovano zadevo(čeprav amatersko).

Sicer nevem, kakšna je sodna praksa za mladoletno osebo, ampak polnoletna oseba lahko dobi do pet let zapora, tako da se izrazito motiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MadMen ()

konspirator ::

kalorijagr je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Kaj ne bosta šla v ćuzo? Slovenija ima premile kazenske zakone, majkemi.


Za božjo voljo, prosim povej mi, v kateri državi brez širiatskega prava greš v zapor, če prvič vlomiš v avto in si povrh še mladoleten? Zakaj kar nekaj na pamet govoriš?

Murica ?
začel pri 14-tih
http://www.getsurrey.co.uk/news/local-n...

Avstralija
http://www.capebretonpost.com/News/Loca...

Še dobro sta jo odnesla
http://www.jacksonfreepress.com/news/20...

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

Lepo pokliči tega in mu povej da bosta plačala vsak pol vrednosti popravila, avto prodaj in si kupi boljsega.

99l. še nima kodno varovanega vziga?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

jocko ::

Sporočilo sem dobil samo od enega. Verjetno drugemu ni žal.. Ta verjetno je pripravljen kriti stroške popravila, če je napisal v sporočilu.
Ima kodno varovan vžig, zato avto tudi ni vžgal in so ju dobili.
Sem se že zmenil s servisom, da pridem v četrtek, da pogledajo koliko je škode, potem ga pokličem.

...:TOMI:... ::

V glavnem, ne sprejmi polovice, vse ali nic. V primeru, da je nic, vlozi kazenski pregon oz. ne odstopi od njega in civilno tozi.
Tomi

shadeX ::

Za par sto euro vreden avto se bo šel pravdat?

...:TOMI:... ::

Najames firme, ki od tega zivijo, pa dobis par 100€ ven. Te iste firme, ki zavarovalnice stiskajo za vec denarja.
Tomi

Mehmed ::

...:TOMI:... je izjavil:

204. clen.

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa...

Saj lahko jih vrzejo v dom, do 18. leta, nato pa v zapor. Uf, kako dobro se sedaj slisi, da naj castijo se servis... Prava nebesa.


Prej 205, ker sta dva oz. 210, ce sta se hotela samo vozit.
Tko ali drugace je pa ostalo pri poskusu. Ce si mladoletnik, nekaznovan od prej pa zmores recitirat kar ti odvetnik polozi v usta, bos dobil minimalno ne pa maksimalno predpisano kazen.
Mal precenjujes kok zelo ga imas v pesti.

Unknown_001 ::

Mehmed je izjavil:

...:TOMI:... je izjavil:

204. clen.

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa...

Saj lahko jih vrzejo v dom, do 18. leta, nato pa v zapor. Uf, kako dobro se sedaj slisi, da naj castijo se servis... Prava nebesa.


Prej 205, ker sta dva oz. 210, ce sta se hotela samo vozit.
Tko ali drugace je pa ostalo pri poskusu. Ce si mladoletnik, nekaznovan od prej pa zmores recitirat kar ti odvetnik polozi v usta, bos dobil minimalno ne pa maksimalno predpisano kazen.
Mal precenjujes kok zelo ga imas v pesti.


+vandalizem se tu šteje, ker je prišlo do povzročitve dejanske škode. Ostalo pa več al manj res odpade. Fer bi bilo da se zmente za neko simbolično ceno, da se pokrije izguba ob prodaji avtomobila. Ti boš zadovoljen pa oni bodo odgovornost opravili in je stvar rešena. Komplicirat ni glih treba. Res sem za to da naj bi vsak odgovarjal za sranje ki ga povzroči, ampak vedno se da zmenit da je na koncu za vse čim bolj prav. Popravni dom ali zapor ni glih kraj kamor bi vsakega poslal, odvisno od tega ali je to njun prvi prekršek ali pa sta stara znana problematika.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

next3steps ::

Zakaj pa ne bi kompliciral? Pelješ na uradni servis, povprašaš za predračun popravila, zahtevaš ta keš. Če keša ne dobiš, naj se sodišče zajebava 5 let z njim.

qwea ::

shadeX je izjavil:

Za par sto euro vreden avto se bo šel pravdat?

Zakaj pa ne? Če je to tako malo denarja, mu pa ti uredi zamenjavo (če je tebi to drobiž)! Za nekatere je tako vozilo edino, kar si lahko privoščijo in jim koristijo enako, kot nekomu nov bmw. Vandali naj vozilo popravijo v prvotno stanje, če je potrebno tudi s pomočjo pravde.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Manjša prometna nesreča, nič kriv

Oddelek: Na cesti
368675 (3651) DiDo
»

Zavarovanje na dogovorjeno vrednost ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5910400 (9056) AndrejO
»

Strošek popravila minimalno vbočene pločevine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
589076 (7227) Tilen
»

Udarec strele v avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5810580 (7863) solatko
»

kasko-totalka?

Oddelek: Na cesti
255667 (4708) D3m

Več podobnih tem