» »

Google Pixel

Google Pixel

««
84 / 84
»
»»

klinker ::

Za RCS mi ke vseeno.
Bral sem o tem da zna kaj zastekat, nenadni battery draini ipd.
Je kr nekaj zapisanega po netu ce se gre browsat za 9 Pro, a kot sem napisal je vse staro vsaj 1 leto ali vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

nekipac ::

Odločam se med Pixel 10 in Samsung Galaxy S25. Kolikor vidim primerjave, je v vseh pogledih S25 boljši telefon, razen baterije pa še tu se pozna boljša učinkovitost Snapdragona. Googlovih storitev itak ne uporabljam, večinoma uporabljam aplikacije iz F-droid. Skrbi me omejitev nalaganja aplikacij izven uradnih trgovin. Edina prednost Pixla je odklenjen bootloader, da lahko ob priložnosti namestim Graphene OS, če res onemogočijo nalaganje aplikacij. Če kdo ve kaj več, prosim naj pove, ali je vredno kupiti Pixla, čeprav sem celo življenje zadovoljen s Samsungom. Berem o težavah z battery drain ...

vuki ::

vinkop je izjavil:

zadnje čase opažam, da se moj pixel 8 pro precej počasneje napolni, kot še kak mesec nazaj ? Telefon bo šele letos konec leta star 3 leta in upam, da ne bo že konec z njim, ker deluje še vedno odlično.

To je znano, da po določenem številu ciklov, telefon začne polni počasneje.

JH84 ::

Ja, ampak pri googlu grejo še korak dlje, in ti z mandatory update zmanjšajo 50% kapacitete...no, vsaj hitro se potem telefon spet polni

freaky_h2o ::

Ker se odlocam za nakup Pixla iz glavnega razloga, Graphene OS, ki bi ga ze prvo sekundo nalozil na eno novejsih verzij Pixla, me zanima ali bojo bancni programi na doticnem OS delovali brez ene tezave, kar me direktno zanima so Addiko banka, Revolut, N26 in Bybit EU? Za Lineage OS sem dobil ze od parih informacij,da naj na banke kar pozabim in je malce bolj komplicirano le to potem naknadno urejati. Zato se odlocam za Google Pixel. Kaksne tezave se se lahko pojavijo se naknadno poleg tega, kar jih je ze par omenilo v vezi navidezne izgube kapacitete baterije ali to za Graphene OS ne velja ampak zgolj za originalen Android Pixel?
ZX-Spectrum je zakon:-)

dev ::

Meni je največji turnoff na grapheneOS, da izgubiš plačevanje z NFC :8)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

driftwood ::

Mal brez pomena imet graphene pa gor nalagat bančne appe z vsemi možnimi kyc zahtevami.

Musashi ::

Verjetno je tipičnim uporabnikom graphene os povsem vseč da izgubijo nfc. Kaj pa veš kaj ti google, cia, sova lahko vse naredi preko nfc.

freaky_h2o ::

Jaz NFC se nisem uporabil niti z fizicno kartico, se najmanj pa na telefonu placilo z telefonskim NFC. Vedno vse zneske plačam z čipom od evra do par deset evrov in vedno vnasam PIN,ker mu pac ne zaupam. Na telefonu pa ne uporabljam nic drugega od bancnih programov, Viberja in Telegrama. Ostalo ne rabim in ne uporabljam in me nihce ne preprica v nasprotno od tukaj tudi kolebam med Lineage OS in se najraje kot zdaj omenjam Graphene OS. Uporabljal sem Blackberry Z30 do zadnje sekunde,dokler niso cisto vse ukinili in prekinili na Blackberry OSu in sem po sili razmer bil prisiljen preiti na Android.
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

;) a sem rekel. Pač posebneži, ki mislijo da kogarkoli briga kaj počno s parimi fičniki...

V-i-p ::

@Musashi: podpis.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Karen ::

Ce imad drajverje za usb ustimane namestis Grapheneos direktno iz Chrome brskalnika. Ne pozabi na koncu zaklenit bootloaderja. Potrjeno delajo oz se jih da namestit in zalaufat: klikpro, nlbpay, otp-mbank, addiko poslovna banka Ikb banka, N26, flikpay, curvepay. Ostalih nimam ampak ni razloga da ne bi delale. Je v osnovi Android in pac dela vse kar na androidu dela. za nfc pa res nisem probal ampak na eosebna appu nfc deluje, edino virtualizirat je nisem mogel, ampak tega tudi na prejsnjem telefonu nisem mogel, ne vem zakaj. Ce koga zanima se kaj naj pa vprasa, jaz to kombinacijo pixel in grapheneos uporabljam ene 2 meseca brez tezav.

pierch ::

A ni ponoven zaklep bootloederja problematičen? Vsaj ko sem imel Poco F1 z LineageOS je bil. Sem bil prepričan, da to ni možno. Lahko poveš kaj več?
Pierch

Master_Yoda ::

Kolikor vem je eden izmed razlogov da Graphene laufa samo na pixlih to da so edini ki ti omogocajo da po instalaciji custom roma nazaj zaklenes bootloader.
Dovie'andi se tovya sagain.

besame ::

Še en tak je iodeOS:

https://iode.tech/

Se tudi lahko nazaj zaklene bootloader. Na Lineage se ne da, ker ROM ni podpisan. Se pa da priti naokoli z Magisk.

Jaz imam raje dva telefona, enega googlanega z bankami, ki ga prižgem po potrebi in drugega z Lineage, ki je daily driver.

KTr1sk ::

Najboljše pri custom rom-u je neomejen prostor pri Google Photos in snemanje klicev :P.
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Ja, če si weirdo. Nimaš kaj za snemat klicev, če ne opozoriš sogovornika.
««
84 / 84
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VoLTE in VoWifi pri A1

Oddelek: Pomoč in nasveti
233068 (146) V-i-p
»

Kakšne so vaše izkušnje klicanja preko wifija (VoWIFI)

Oddelek: Pomoč in nasveti
362906 (529) johnnyyy
»

"Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
369101258 (22338) zavajon
»

Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8824325 (21201) Leko

Več podobnih tem