» »

Pritožba na odvoz parkiranega vozila

Pritožba na odvoz parkiranega vozila

franci0 ::

V Mariboru je nek s.p.-jevec, ki očitno pozna nekoga na Mestni občini Maribor, dobil dovoljenje za odvoz nepravilno pakiranih vozil s pajkom.. To, da se ob 3h zjutraj vozi po mestu in da prijavo naredi sam (sam sebe pokliče na telefon, ker potrebuje prijavo), niso govorice ampak dejstvo. Svaka čast dedu, dobra poslovna ideja, skasira kakšnih 200EUR/uro. Ko bom vlki, si kupim pajka.

Parkiral sem v Mariboru ob Mariborskem gradu (za 1. gim desno, tam ko je Vinagov sod,vendar čisto ob gradu)večer nekje ob 21h.
Mislim, da je tam znak za pešpot, nisem pa prepričan. Ni šans da sem koga oviral (še peščci so meli več kot 5m prostora, čeprav je ta prostor like 30m x 30m).
Zanimivo, da tam parkiram vsak mesec že 5 let, pa ni bilo nikoli nič narobe, sedaj pa, ko je ta s.p.-jevec začel ta biznis, pa je takoj želel zaslužit na meni.

Na podlagi tega zakona, sklepam, da mi je bil avto upravičen odpeljan.

"(1) Pooblaščena uradna oseba odredi odstranitev oziroma odvoz vozila, ki je parkirano v nasprotju s tem zakonom (nepravilno parkirano vozilo), če onemogoča drugemu udeležencu cestnega prometa varno nadaljevanje poti tako, da je pri izogibanju temu vozilu on ali kdo drug ogrožen ali bi glede na okoliščine lahko bil ogrožen, ali ovira druge udeležence cestnega prometa v smislu 1., 4., 16., 17., 18. ali 19. točke četrtega odstavka 65. člena tega zakona "


Zdi se mi, da če bi bilo to med delovnim časom redarstva, da bi dobil 'samo' kazen, seveda upravičeno. Ampak ker verjetno ta s.p.-jevec verjetno nima pooblastil dati samo kazen (verjetno mora avto odpeljati na Nigrad, kjer ti Nigrad da kazen za nepravilno parkiranje), mi je moral avto odpeljat s pajkom, da je zaslužil. Sedaj sem plačal 80EUR(oz 40EUR polovička) za kazen + 67EUR za odvoz avta.

Kazen si zaslužim, rad pa bi jih malo dr*al nazaj, zato bi spisal pritožbo, čeprav bo verjetno padla. Zanima me ali je obravnavanje pritožbe zoper nepravilnega parkiranja plačljiva? Torej, četudi mi zavrnejo pritožbo, moram za obravno te pritožbe iz njihove strani še posebej plačat?

Sem si zaslužo kazen, o tem ne bi debatiral. Ampak sunce žarko, razkuri me ko 1 s.p.-jevec nekoga na občini pozna in dobi dovoljenje za tak biznis, brez kakšnega razpisa al pa kaj podobnega :D
  • zaklenilo: zee ()

matobeli ::

Pa sej Mariborčani znate s takimi "nepravilnostmi" v (prometnem) sistemu opravit.

Dej se pozanimaj kako je tole brez razpisa potekalo, itak so to informacije "javnega" značaja. Mogoče lahko omeniš kakšen rumeni časopis v tej zvezi... Lahko da bodo pozabili nate, ampak samo če boš dost zoprn.

koyotee ::

Sej ne da je VSAK dan po radiu, da je nesreča na štajerski avtocesti. Dejte se naučit pravilno uporabljat prevozna sredstva.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

zee ::

Parkiranje tam ocitno ni dovoljeno, zato ti je pajek odpeljal vozilo.

Zaklepam.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaparkiran avtomobil na parkirišču

Oddelek: Na cesti
407963 (5356) SaXsIm
»

Napačna registracija na plačilnem nalogu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10412546 (10076) enadvatri
»

Napačno parkiranje in upravičenost vigilantstva (samovoljni odvoz avta z viličarjem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8014154 (13191) T-h-o-r
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944831 (33096) Mehmed
»

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7412643 (11477) Vice

Več podobnih tem