» »

ADSL dela-nedela

ADSL dela-nedela

TrotOfDoom ::

Pred kratkim sem dobil ADSL. Od takrat vsakič ko vžgem računalnik (Windowse) se omrežne povezave vžigajo kakšne 2-3min. Terej če odprem omrežno povezavo moram počakati 3min, da se ta odpre in potem se šele lahko povežem.Kaj naj naredim al nej čakam vsakič tok cajta al kaj? Zdej pa še t veči problem, ADSL se mi velikokrat noče povezati čeprav vse lučke na njem pravilno gorijo in je mrežna kartica v redu. Naslednji dan pa se mi ADSL normalno poveže brez, da bi spreminjal nastavitve. Imam Win XP Pro. A je vredu če imam dve omrežni povezavi v Network Connections? Ena se mi je naredila ob inštalaciji Windowsa, druga ob inštalaciji programa ADSL. Pomagajte, da bo ADSL delu.

ToniT ::

Nastavi IP na mrežni. Tukaj nekaj piše o tem.

To, da imaš dve povezavi, je pa v redu.
Zakaj ti prekinja, pa ne vem. Poglej na povezavo ADSL ->možnosti in preveri ial imaš vključeno, da te izklopi po določenem času nedejavnosti.

TrotOfDoom ::

Mene ne prekinja k sm na internetu, ampak se mi vsakič drugič sploh noče povezat

Mavrik ::

Rešitev za to čakanje je tudi napisana v članku ADSL 1-2-3
The truth is rarely pure and never simple.

Nikita H ::

program ADSL...če misliš s tem tist siol cd....potem se ga čim prej znebi, ker dela samo zdraho...xp-ji majo vse to integrirano!

overman ::

Imam Adsl in sem imel iste probleme-kriv je program ki je prilozen na CD-ju. Takoj se ga znebi in nastavi to preko windowsa. Ce ne ves kako, potem poklici 080-1000 in ti morejo pomagat-meni so.

yamato ::

ej fantje, preverite vaš ADSL modem, naložite novi firmware, snemite si program za upravljanje z modemom, določite PPPoE dostop kar preko modema in si nastavite DHCP. Nobenega čakanja, nobenega logiranja...

lopov ::

Firmware??? Meni dela super ze dobri 2 leti in imam Siemens XpressLink modem v kombinaciji s PPPOE (mam sicer XP, a nisem poskusil z vgrajenim, SiOL CD pa ... sploh ne vem kje ga imam :). Da bi se nadgrajeval firmware pa se nisem slisal.

TrotOfDoom ::

Yamato a lah to po slovensk poveš. jst te nič ne razumem, sm začetnik

Tr0n ::

Hmm, kje se dobijo firmwari za te Iskra modeme?

yamato ::

Ja, stvar je v tem da pri mojem CJT 813 lahko postaviš prifile. Sicer naj bi bil modem od Iskra tel, ampak če malce boljše pogledaš v navodila boš dobil ime proizvajalca (Allied Data Technology). Na FTP straneh proizvajalca pa se najdejo potem tako lepe stvari za nastavitve teh modemov.

yamato ::

Da še dodatm lopovu. Modem tak kot ga dobiš dela seveda brez težav. Če pa imaš npr. postavljeno mrežo preko katere se vsi prijavljajo na ADSL je število uporabnikov maksimalno 4 (SiOL). Nekateri modemi delujejo kot DHCP serverji. Torej se modem logira na SiOL in računalnikom v mreži dodeli ip številke. Iz modema potegneš navaden UTP kabel, ga vklopiš v hub ali switch in tako je na internetu lahko več ljudi naenkrat.

lopov ::

Aha. Samo to je najbrz odvidno od modela/proizvajalca modema?

Jaz imam zdaj fiksen IP in zadaj obcasno se mrezo, a prej sem preko huba dostopal z dvema racunaloma in sem imel na vsakem drug IP. Kolikor vem je z navadnim dostopom na ta nacin mozno povezati max. 2 racunala. Kolikor se spomnim moj Siemens "ne zna" DHCP :/

b.

Dirkac ::

Še mene neki zanima. Zmeraj, ko se povežem na net (preko ADSL-ja) mi v oknu, kjer piše 'begining connection', 'updating parameters',... napiše Could not find Gateway. Kljub tej napaki se povezava vzpostavi, me pa zanima zakaj pride do tega.

Precejkrat se tudi zgodi, da se povezava ne vzpostavi in le piše 'contacting server =- =- ...', potem pa se zadeva prekine, ker ni odziva. Ko pride do tega moram resetirat računalnik in modem izklopit iz elektrike, potem pa spet deluje. Ve kdo mogoče zakaj prihaja do tega?

Koliko časa traja pri vas, da se vzpostavi povezava? Pri meni se glede na klicni dostop ni kaj preveč spremenilo. Vzpostavljanje povezave še vedno traja kakih 10s.

yamato ::

Če dostopaš preko huba na ADSL z istim accountom je možen dostop 4 uporabnikom na enkrat, kar piše na siolovi strani in je meni delovalo tudi v praksi.

Dirkac, če ti pri konektanju obstane pri Conecting server prekini povezavo, odpri okno ADSL in v nastavitvah pod Advance spremeni dostop z Private API na DHCP ali obratno. To zna gdaj pa kdaj pomagati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951958 (23708) simone
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543927 (19467) imallears
»

[SiOL] povezava se prekinja

Oddelek: Omrežja in internet
212342 (1797) kriko1
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32964387 (28082) JoskoMacher
»

Homenetwork

Oddelek: Omrežja in internet
333436 (2712) MrStein

Več podobnih tem