» »

[SiOL] povezava se prekinja

[SiOL] povezava se prekinja

drola ::

Zadnič je nek prijatelj dobil ADSL (1024/256) pri SiOLu. V ponedeljek sem šel k njemu, da bi usposobila zadevo. Po postopku opisanem v priročniku sem mu registriral SiOL ADSL. Potem sem naredil novo PPPoE povezavo z geslom, ki je bilo nastavljeno ob registraciji in zadeva je delala. Tudi hitrost je takšna, kakršna more biti. Ampak problem je v tem, da se povezava vsakih nekaj minut prekine in se noče na novo povezat, dokler se modem ne resertira.
Serviserja je prijatelj že poklical, ampak ta ni naredil ničesar. Pač povedal je, da bo treba novejše Winse (čeprav so naloženi WinXP + SP2). Nekje pa sem slišal, da je precej kablov v naših krajih tako starih, da ne zmorejo stabilno prenašati ADSL signala.

Kaj zdaj storiti, ker pogodba je podpisana z vezavo za 2 leti?
https://drola.si

Gapi ::

Pritožba na Siol bo kr najbolje. Ali naj da ultimat da stvar začne delat tako kot treba ali pa razveljavitev pogobe brez kazni. Čeprav bo kolegu najbolj ustrezala prva rešitev lahko traja kar nekaj časa da se uredi. Drugo rešitev je pa nesmiselna če ni druge varjante broadbenda povezave z svetom. Lahko pa gre nazaj na dial-up.

elToro ::

Da ne odpiram nove teme: meni se od včeraj popoldne sesuva ADSL povezava. Po resetu modema deluje nekaj časa ( do ene ure) nato se povezava prekine. Prijavil sem sicer SIOLu, a se bojim, da bo tole trajalo. Zanima me predvsem če je imel kdo podobno zadevo in kaj je bil vzrok.

MTB ::

Kater modem pa ima?

drola ::

Vem, da je od firme Sagem. Na SiOLovem ceniku je od Sagema samo model Sagem f@st 3344, tako, da je vrjetno ta modem.
https://drola.si

MTB ::

Najprej kliči pomoč, naj nadgradijo modem na najnovejši firmware. Potem pojdi pa v nastavitve modema in uštimaj, da se bo na net povezoval modem, v računalniku pa PPOE povezavo izbriši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MTB ()

drola ::

Ampak modem zahteva neko upor. ime in geslo, ko se povežem nanj. admin in admin ne dela.
https://drola.si

MTB ::

Uporabi user in user. Drugače pa nekje na siolovih straneh najdeš navodila za ta modem.

drola ::

V redu, bom jutri poskusil.
https://drola.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drola ()

PaX_MaN ::

E, to se je meni začel danes. Vsakih 10 minut se povezava enostavno ustavi (nobenih podatkov ne gre skozi, čeprav sem povezan). Pomaga šele fizičn odklop ali restart modema. V logu na winsih ne dobi IP-ja od DHCP-ja, v MSN Messenger-ju pa pravu tisti Troubleshooter da DNS ni vredu. Meni nič jasno. Najbolj me jezi da je delalo 10 mesecev BP niti ene težave ni bilo, zdaj pa tole ;(( ;(. Modem nima najnovejšega firmware-a, poklical še nisem.

Klemzz ::

@PaX_MaN ker modem pa maš?

jst mam ganymede pa mi je dons tut to nardil ;((

bosstjann ::

iz kje sta?

Klemzz ::

zasavje, bol natančn hrastnik

drola ::

Jaz in moj frend sva tud iz Zasavja, iz okolice Čemšenika.

Je pa problem enak, kakor pri Pax_MaNu, jaz pa imam Amis in modem Calisto821+, pa dela vse brez problema.
https://drola.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drola ()

PaX_MaN ::

Sagem f@st 3344 je. Na Siolovi strani piše da so par dni nazaj popravljal/obnavljal omrežje. So kaj zjebal? >:D

EDIT: mah, zdej še na nastavitve modema ne morem. 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Klemzz ::

možno, siol pač >:D

hysteria ::

Meni ja v nedeljo po skoraj 4 letih brezhibne uporabe Siol ADSL-ja začelo povezavo vn metat na vsake par minut. Ko sm takoj zatem vzpostavu povezavo, je spet delal par minut in spet vrglo vn. Napako sm prijavil v nedeljo zvečer, nasledn dan pa je mojster na Telekomovi centrali zrihtal zadevo in zdej spet lepo špila.

So pa mal hecni študenti na helpdesku, kr takoj mi je dejal da je to softwerska napaka in da moram sam porihtat, pa sm vzrtajal da napaka 100% ni na moji strani in da naj posreduje zadevo naprej. Danes se mora človek res pobrigat, da kej porihta, ker te skušajo kr odpravit ;((

PaX_MaN ::

Pokličeš na 080 1000 (3) aka Tehnično pomoč. Poveš kaj je narobe. Nadgradil ti bodo modem. Dela. :)) :)) :D

kriko1 ::

Jaz imam podoben problem; meni pa povezava pade zaprav, sicer modem se sinhronizira s centralo in je vse ok, samo zunanjega ip-ja ter dns-a... ne dobi.
To je že drugič, adsl pa nimam niti en mesec.
Zgleda da to se zgodi več naročnikom naenkrat v vasi, sosedi imajo danes isti problem - sem šel pogledat in je isti simptom. Aja, oni pa so imeli adsl celo 3 dni >:D .
Kaj bi lahko bilo sploh narobe? Ko so prvič popravljali, so rekli na telekomu da so resetirali centralo in da je vse v redu, meni pa še vedno ni delalo, napako so odpravli 2. dan, niso pa povedali zakaj to sploh tako pade.

Pegaz ::

Meni se 1x - 2x (včasih več) SiOL ADSL noče povezat (Connecting...). To mi dela že zelo dolgo, vsakič ko pokličem na Siolov center za pomoč uporabnikom mi operater reče, da naj resetiram modem za pol ure in bo zadeva delala. My ass bo delala.;(( Sosedu dela normalno, meni pa ne (ali pa obratno). Kaj mi je storiti?

K0K0 ::

Mam en čuden problem.
Čez dan imam lepo stabilno povezavo tud siol tv mi lepo dela. Zvečer med 20:30 in 22:00 pa se začne povezava prekinjat, na tvju se začneko pojavljat kvadratki. Tv neha delat za par minut itd... Včasih router kaže da je povezan sam net pa vsen ne dela. Sedaj ko se je premaknila ura se isto dogaja med 19:30 in 21:00.
Se komu sanja kaj bi to blo?
Imam pa Iskra SI2000 modem.

Virusi in ostale napake v mojem omrežju odpadejo, ker je isto če odklopim router tko da je sam še tv na modemu. Resetiranje modema tud ne pomaga.

kriko1 ::

Si pogledal na routerju če dobi zunanju IP, dns...?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol??

Oddelek: Omrežja in internet
91971 (1438) zzitop
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543264 (18804) imallears
»

Polno razvezan dostop

Oddelek: Omrežja in internet
53411 (3289) 'FireSTORM'
»

SIOL ADSL Kateri modem izbrati ???

Oddelek: Omrežja in internet
173341 (2965) Senitel
»

Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678

Oddelek: Omrežja in internet
63277 (3148) jl

Več podobnih tem