» »

Kateri video snemalnik?

Kateri video snemalnik?

mapat4 ::

Za predvajanje TV programov imam doma BOX S od Telekoma Slovenije. S čim bi lahko snemal program v živo, npr. nogometno tekmo, da bi kvaliteta slike bila najboljša možna? Tak posnetek bi rad spravil na računalnik. HDD snemalnik ali nekaj podobnega? Sam nisem našel na internetu, oziroma je preveč vsega, zato se obračam na vaše nasvete. Hvala.:)

mat xxl ::

Variant je več, lahko imaš namenski HDD zunanji snemalnik, ki deluje, kot stari video rekorderji ali, pa, kot imajo novi TV ji direktno na USB ključ ali zunanji disk.

mapat4 ::

Hvala za odgovor. Ali je kvaliteta slike enako dobra? Imam nov TV, kolikor sem probal, gre snemati samo če je vir preko antene. Ali se motim?
Rabim kupiti še kakšen dodatek za snemanje na USB ali zunanji disk?
Našel sem samo DVD snemalnike in Bluray. Ali mi lahko pošljete kakšno povezavo HDD snemalnika ki bi bil primeren in dobre kvalitete?

krebs11 ::

Problem pri teh HDD snemalnikih je to, da moraš imeti box od siola prižgan, da posname,drugače nič ne posname, druga varijanta je dvb-t. Če imaš blizu oddajnik za prizemeljsko, kupiš sprejemnik DVB-T, USB ključ in nastaviš snemanje, pa še na pc-ju lahko gledaš, ker snema v ts in kvaliteta slike je ista, kot če gledaš, ker pri HDD snemalnikih pa snema v mpeg2 kot dvd, tako da en dvd je lahko za 1h. 2h, 2,5h 3h,6h odvisno od snemalnika. Jaz še imam philipsov snemalnik s 160gb hdd, pa ga uporabljam samo še za snemanje iz kaset na dvd, ostalo DVB-T in DVB-C. Ali nima siol en box takšen, da ima še DVB-T zraven?
LP

bauci ::

Za snemanje programov internetne TV od Siola je najbolje, da nabaviš Box z diskom v e-trgovini. Mislim, da stane okoli 200EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bauci ()

telexdell ::

bauci je izjavil:

Za snemanje programov internetne TV od Siola je najbolje, da nabaviš Box z diskom v e-trgovini. Mislim, da stane okoli 200EUR.

Na Bolhi pa tam 50 €.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

mapat4 ::

Box imam pravi. Kako pa iz boxa na računalnik spravim posnetek?

bauci ::

Ne moreš. Kar je posneto na boxu lahko gledaš samo na boxu.

BorutO ::

Jaz bi pa rad posnel par odličnih znanstvenih dokumentarcev, predvsem iz BBC World-a, kjer imajo nenormalno odlične dokumentarce. Probal sem snemat preko Tvina, pa je slika kakovosti bolj slaba.

Tudi mene bolj zanima varianta, da bi posnel nekako oddajo iz TVja. Moj TV sicer ima na dalincu record in ostale funckije, le snemat ne morem, ker ne vem kako in zakaj, tudi če na ta knof pritisnem, se nič ne zgodi, niti nobene informacije ne da, kot da bi v prazno šlo.

Kakšna je torej varianta, da bi lahko snemal videje iz tvja v isti kvaliteti. Imam veliko HDMI priključkov na voljo na tvju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862973 (15463) Buffy
»

Snemanje digitalne televizije..

Oddelek: Zvok in slika
227008 (6353) bauci
»

Kaj kupiti za snemanje nadaljevank na pop tv

Oddelek: Kaj kupiti
316704 (5862) Spajky
»

Snemanje TV na disk

Oddelek: Zvok in slika
113233 (2419) kitara8
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9522885 (10100) Yossarian

Več podobnih tem