» »

Sladkor

Sladkor

strani: 1 2 3 »

m0LN4r ::

Veliko zelenjave ala krompirja, graha, fizola, korencka, koruze in paradajza je treba jest ;)
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

negotiator ::

FiReFTW je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Meni gre na jetra, da je večina stvari, ki jih kupiš v trgovini, sladkana, preveč sladkana.

Prejšnji teden sem kupil Kislo smetano, sem mislil da bo kisla v bistvu pa je bila osladna. Sem komaj pojedel.


Zakaj pa kupuješ take stvari? Imaš ogromno opcij, in ni vse sladkano, malo preberi sestavine predno kupiš nekaj.

Kar se tiče pepsijev, coca cole, sokov itd.. pa mi dejansko niti ni jasno zakaj to sploh kdo pije, meni ni niti dobro, je dosti presladko pa neokusno, polek tega pa te sploh ne odžeja, dejansko te naredi bolj žejne, polek tega pa vsebuje brezvezne in nepotrebne kalorije ki te ne nasitijo.
Dobro tu pa tam, če se ti zalušta kak okus česa, razumem, samo da pa skoz to žlempajo eni pa ne razumem res.


Hočeš reči, da voda te pa nasiti? Saj ne piješ pijače, da bi se najedel, right? Tiste kalorije so pač od cukra, cuker ti pa daje energijo. Če imaš možnost, pojdi enkrat malo teč, s praznim želodcem, zjutraj, ko vstaneš (lahko piješ vodo, ne pa jest ničesar), pa zadaj si neko dolžino proge, tako, da se boš fajn utrudil. Potem pa naslednji dan naredi enako, samo namesto vode pij sladko pijačo (po tvoji izbiri), kaj v stilu kokakole, in boš ugotovil, da bo tisto razdaljo dosti lažje preteči s sladko pijačo - preprosto, ker kuriš sladkor in proizvajaš energijo. Ko pa piješ vodo, ki nima nobenih kalorij/energijske vrednosti, pa mora telo dobiti energijo iz zalog v telesu - v tem primeru kar dobro "špeh" kuriš, ni pa ta način vadbe ravno priporočljiv/zdrav. Problem večine, ki pijejo močno sladkane pijače je ta, da se pač ne gibljejo in se cuker, ki ga zaužijejo ne porablja, pač pa se shranjuje.
All easy problems have already been solved.

FiReFTW ::

friendbreez je izjavil:

FIReFTW -> pa ni važno če pojemo 40% ogljikovih hidratov tisti dan in zelo malo maščob, ali obratno

Tega še nisi prebral?

574 ljudje, v 5 letnem obdobju in meritve opravljene v določenih intervalih te bodo bolj zadovoljili? ;)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...

Nehaj se basat, ne samo z rafiniranimi OHji, ampak zmanjšaj vnos vseh OHjev in zvečaj vnos proteinov in maščob (seveda jej zelenjavo, sadja malo manj, in eksperimentiraj z začimbami).

Zvišani vnetni mediatorji so problem. In teh je manj pri hrani z manj OHjev. Bolezni pa so posledica vnetnih procesov. Ergo?


Tvoj link ne dela, pa niti ni pomembno ker govoriš bedarije.
Tiste študije ki kažejo da je low carb dieta boljša za fat loss ponavadi ne kontrolira vnosa kalorij pri skupinah, torej vnos kalorij ni isti, ali pa ne kontrolira vnosa beljakovin da so iste pri obeh skupinah, beljakovine pa so zelo sitostne in dokazano povečane beljakovine vodijo do manjšega vnosa kalorij dnevno.
V vseh študijah kjer so kalorije kontrolirane in iste pri obeh skupinah in pri kerih so beljakovine iste, razlike v fat loss ni.
Če že gledaš potem glej take študije kjer ljudi kontrolirano hranijo samo z hrano nareto za njih, ne take študije ko ljudi pošlejo v svet in jim samo naročijo naj uživajo določeno hrano, kak se pa kdo drži pa je stvar posameznika, polek tega ni kontroliran vnos kalorij niti beljakovin, in je študija popolnoma nepomembna in nekoristna.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2738...

CONCLUSION:
The isocaloric KD was not accompanied by increased body fat loss


http://www.thenutritionwonk.com/single-...

In Dr. Hall’s study published in Cell over the summer, he showed that two-groups, in a crossover trial of two diets – one high carbohydrate and one moderate – found that those on the reduced carbohydrate diet experienced significantly lower 24-hour energy expenditure and sleeping energy expenditure, while the low-fat group saw no change in expenditure from baseline.* Interestingly, the low-fat group also lost a greater amount of fat compared to the lower carbohydrate group.

This most recent study, which should be published in a few weeks, goes one step farther. In this study, a group of 17 overweight and obese men were put onto a controlled, high carbohydrate, calorie-controlled diet for a month and then switched to a very low carbohydrate high fat diet (80% calories from fat) for a second month. After participants were switched to the low carbohydrate diet, they experienced a small increase in energy expenditure that decreased then disappeared over the four week duration. This, Hall explains, essentially disproves the idea of the metabolic advantage.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2663...

http://ajcn.nutrition.org/content/91/3/...

Within both diet groups, patients lost weight. At 6 wk, the average weight loss in the High Carb and High Fat groups was −6.0 ± 3.5 kg (P < 0.0001) and −6.2 ± 4.8 kg (P < 0.0001), respectively. There was no significant difference in weight loss between the 2 diet groups (P = 0.57).

http://ajcn.nutrition.org/content/90/1/...

Overall, volunteers lost weight during the first 24 wk of the study and continued to lose weight throughout the final 28 wk, albeit at a slower rate (Figure 3). By mixed-model analysis, using data from all participants who began the study, including those who discontinued the study, there was a significant reduction in weight (P < 0.001), but no significant difference between diets (LC: − 13.1 ± 1.6 kg; HC: − 11.6 ± 1.6 kg; P = 0.22). For the completers, mean weight change at 12 mo was − 14.5 ± 1.7 kg for the LC group and −11.5 ± 1.2 kg for the LF group. Although absolute weight loss was greater in the LC diet group, the difference in weight loss between the diet groups was not statistically significant


http://link.springer.com/article/10.100...

Weight loss did not differ between groups and was maximal at 6 months: LFD 4.1 kg ; LCD 3.6 kg. At 24 months, patients on the LFD had lost 4.9 kg and those on LCD 5.1 kg compared with baseline within groups, respectively).


negotiator je izjavil:

FiReFTW je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Meni gre na jetra, da je večina stvari, ki jih kupiš v trgovini, sladkana, preveč sladkana.

Prejšnji teden sem kupil Kislo smetano, sem mislil da bo kisla v bistvu pa je bila osladna. Sem komaj pojedel.


Zakaj pa kupuješ take stvari? Imaš ogromno opcij, in ni vse sladkano, malo preberi sestavine predno kupiš nekaj.

Kar se tiče pepsijev, coca cole, sokov itd.. pa mi dejansko niti ni jasno zakaj to sploh kdo pije, meni ni niti dobro, je dosti presladko pa neokusno, polek tega pa te sploh ne odžeja, dejansko te naredi bolj žejne, polek tega pa vsebuje brezvezne in nepotrebne kalorije ki te ne nasitijo.
Dobro tu pa tam, če se ti zalušta kak okus česa, razumem, samo da pa skoz to žlempajo eni pa ne razumem res.


Hočeš reči, da voda te pa nasiti? Saj ne piješ pijače, da bi se najedel, right? Tiste kalorije so pač od cukra, cuker ti pa daje energijo. Če imaš možnost, pojdi enkrat malo teč, s praznim želodcem, zjutraj, ko vstaneš (lahko piješ vodo, ne pa jest ničesar), pa zadaj si neko dolžino proge, tako, da se boš fajn utrudil. Potem pa naslednji dan naredi enako, samo namesto vode pij sladko pijačo (po tvoji izbiri), kaj v stilu kokakole, in boš ugotovil, da bo tisto razdaljo dosti lažje preteči s sladko pijačo - preprosto, ker kuriš sladkor in proizvajaš energijo. Ko pa piješ vodo, ki nima nobenih kalorij/energijske vrednosti, pa mora telo dobiti energijo iz zalog v telesu - v tem primeru kar dobro "špeh" kuriš, ni pa ta način vadbe ravno priporočljiv/zdrav. Problem večine, ki pijejo močno sladkane pijače je ta, da se pač ne gibljejo in se cuker, ki ga zaužijejo ne porablja, pač pa se shranjuje.


Normalno da te voda nasiti, ljudje ki pijejo dosti vode čez dan pojejo dosti manj hrane ko ljudje kateri ne pijejo vode, to je dokazano.

This review clarifies what is known about the effects of drinking water on energy intake and weight status, as well as highlighting critical literature gaps. The review does not support that removing drinking water from a meal significantly changes TEI, although a small increase in TEI was seen in older adults. In contrast, for adults, the review finds reasonable agreement among a number of single meal studies that replacing water with sugar-sweetened beverages will increase energy intake (7.8% ΔTEIwa, range −7.5 to 18.9). There were far fewer studies replacing water with juice and milk but the weighted average showed a sizeable increase in total energy intake (15% ΔTEIwa, range 10.9–19.7). The literature on comparison of water with artificially sweetened beverages found a negligible statistically insignificant reduction in energy intake (−1.4% ΔTEIwa, range −9.0 to 13.8%).

This review suggests plausible benefits from increasing water intake and invites further investigation. Reduced energy intakes are expected when water replaces other caloric beverages at a single meal.


A new study that examined the dietary habits of more than 18,300 U.S. adults found the majority of people who increased their consumption of plain water -- tap water or from a cooler, drinking fountain or bottle -- by 1 percent reduced their total daily calorie intake as well as their consumption of saturated fat, sugar, sodium and cholesterol.

People who increased their consumption of water by one, two or three cups daily decreased their total energy intake by 68 to 205 calories daily and their sodium intake by 78 to 235 milligrams, according to a paper by University of Illinois kinesiology and community health professor Ruopeng An. They also consumed 5 grams to nearly 18 grams less sugar and decreased their cholesterol consumption by 7 to 21 milligrams daily.

https://www.acs.org/content/acs/en/pres...

The study included 48 adults aged 55-75 years, divided into two groups. One group drank 2 cups of water prior to their meals and the other did not. All of the subjects ate a low-calorie diet during the study. Over the course of 12 weeks, water drinkers lost about 15.5 pounds, while the non-water drinkers lost about 11 pounds.



Drugač pa za drugo polovico tvojega posta pa se ne strinjam povsem, čist normalno si lahko aktivn pri teku brez ogljikovih hidratov, tudi če je bolj intenzivno, saj telo shranjuje ogljikove hidrate v telesu kot glikogen, in razn če nisi na zelo low carb dieti je ta glikogen na voljo za aktivnosti, tudi če pred aktivnostjo ne ješ/piješ.
Zdaj če pa imaš intenzivno večurno aktivnost pri keri se glikogen popolnoma sprazni pa je smiselno uživat ogljikove hidrate v obliki pijače (če hočeš res hiter izkoristek le teh) ali pa v obliki hrane, saj športniki navsezadnje uporabljajo le te stvari pri intenzivnih naporih, performance je boljši kot pa da ne bi.
Ampak tukaj se gre tema o tem da ljudje pijejo sladke pijače čez dan namesto vode, in to prinaša brezvezne prazne kalorije ki te naredijo še bolj lačne oziroma hrepeniš po še več cukru kar posledično vodi do več kalorij zaužitih dnevno.

maco-maco ::

Sicer ne vem, kako to merijo, samo za razgradnjo proteinov porabimo kar nekaj kalorij. Podobno ima npr. polnovredna moka celo malo večjo kalorično vrednost (če jo zažgemo) od bele, a metabolizem naredi svoje in iz nje dobimo v telo manj kalorij.

Aja, voda bi bila lahko celo smatrana za pijača z negativnimi kalorijami. Nekaj malega porabimo za njeno celotno pot čez telo, kalorij pa nima.
Kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maco-maco ()

maco-maco ::

Upam, da ne bo preveč off, ampak spomnil sem se na koze. Imajo nekateri velik problem, da jim čez zimo ''pomrznejo''. Koze potrebujejo ogromno voluminozne krme (sena), da preživijo zimo, saj se na ta način grejejo. Če jih pa hranijo z močno krmo (ostanki semen, kvasa, koruze, pese,..), pa imajo velike probleme.
Kaj sem hotel povedat. Da še nismo prišli do prebavljivosti hrane. Bukova drva so relativno kalorična, samo jih mi bolj slabo presnovimo. Cuker se pa kar konkretno prebavi.
Kaj?

Looooooka ::

Glukoza, fruktoza, inzulin, glikemični indeks...kalorične vrednosti maščob, OH-jev, beljakovin. Če bi malce več govorili o tem in malce manj o receptih bi mediji dejansko naredili več za prrbivalstvo kot pa njihovi bullshit veganski guruji, ki jih večkrat spravijo na še slabše diete, kjer že v štartu vse zajebejo s fruktozo in za vse obtožijo maščobo. Povprečen človek potem misli, da je svinjina najslabša stvar na tem planetu in še naprej žre vse "bio" izdelke polne fruktozr. Konec koncev...fruktoza se sliši kot sadje. Zihr je zdrava. Še posebej v večjih količinah.
Po možnosti se za reklamo uporabi športnika, ki v 30 minutah pokuri več energije, kot nek pisarniški molj v enem tednu. Na isti dieti pa so rezultati seveda ppolnoma drugačni, ampak če športnik zgleda kot Adonis potem je tak način prehranjevanja definitivno tisto, akr je treba promovirat pri prebivalstvu, ki še v trgovino več ne hodi, ker ima avto in internet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

friendbreez ::

@FIREFTW: daj nehaj seštevati, kar koli že seštevaš. Mi smo že stopnjo naprej in merimo vnetne mediatorje v telesu po določeni hrani. Ne merimo več samo kalorij.

negotiator ::

@FIReFTW

Voda te nič ne nasiti, lahko ti samo da lažni občutek sitosti, kar pa ne pomeni, da si zdaj pa "v redu" in sit. Brez hrane žal ne gre. Poskusi samo z vodo živeti, pa boš videl...

Ja, seveda se da brez OH telovadit (ne spomnim se, da bi kje to zanikal), samo vadba bo malo bolj utrujajoča, če imaš prazen želodec (sem že večkrat to preizkusil).
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

FiReFTW ::

negotiator je izjavil:

@FIReFTW

Voda te nič ne nasiti, lahko ti samo da lažni občutek sitosti, kar pa ne pomeni, da si zdaj pa "v redu" in sit. Brez hrane žal ne gre. Poskusi samo z vodo živeti, pa boš videl...

Ja, seveda se da brez OH telovadit (ne spomnim se, da bi kje to zanikal), samo vadba bo malo bolj utrujajoča, če imaš prazen želodec (sem že večkrat to preizkusil).


1. to je ravno point? Da ti da občutek sitosti, in tekom dneva poješ manj.. če imaš probleme z debelostjo ti pomaga zgubit maščobo.

2. Ni nujno, enim ustreza enim pa ne, so pa tudi druge metode kot pitje kave katere ti dajo energijo, brez da bi zaužil hrano.

friendbreez je izjavil:

@FIREFTW: daj nehaj seštevati, kar koli že seštevaš. Mi smo že stopnjo naprej in merimo vnetne mediatorje v telesu po določeni hrani. Ne merimo več samo kalorij.


In kaj ima vnetje veze z izgubo teže? Popolnoma nič.
Polek tega pa če namiguješ da OH povzročajo vnetje, je to še en butasti mit ki je razširjen po internetu, vsaka hrana lahko povzroča vnetje, OH, Maščobe, Beljakovine.. in vsaka hrana lahko deluje protivnetno.

Primer protivnetnih OH = zelenjava, gozdno sadje, polnovredni OH kateri vsebujejo dosti magnezija in vlaknin
Primer vnetnih maščob = trans maščobe, rastlinska olja
primer vnetnih beljakovin = procesirano meso

Tako da je popolnoma odvisno od konteksta.

Če nekdo uživa 70% snickersov, sladoleda itd dnevno, je logično da bo dieta delovala vnetno, bo pa to samo en od nešteto problemov tega človeka, to je logika pa samoumevno.
Če pa nekdo uživa večinoma polno dieto z dovolj vlaknin in vitaminov in mineralov, pa tisti en snickers al par kepic sladoleda nebo popolnoma nič negativno vplivala na telo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FiReFTW ()

friendbreez ::

FIREWTW -> In kaj ima vnetje veze z izgubo teže? Popolnoma nič.
Polek tega pa če namiguješ da OH povzročajo vnetje, je to še en butasti mit ki je razširjen po internetu, vsaka hrana lahko povzroča vnetje, OH, Maščobe, Beljakovine.. in vsaka hrana lahko deluje protivnetno.

A ti bereš tudi, kaj ostali napišemo in katere znanstvene raziskave posredujemo? Najbrž ne. Zdi se, da bereš in "poslušaš" samo sebe.

Naj še enkrat citiram iz SAMO dveh strokovnih člankov (lahko jih pa v PubMed najdeš ogromno):

http://m.fasebj.org/content/29/1_Supple...

"We have recently showed that a high carbohydrates diet (HCD, 66% and 12% energy from carbohydrates and fat, respectively) induces hepatic inflammation and promotes HCC development in mice".

A ti naj prevedem?

Sicer raziskava na miših... Ampak hej, na teh živalcah mi v začetni fazi kliničnega testiranja, preiskušamo 99,99% novih zdravilnih učinkovin, hrane itd.

http://www.metabolismjournal.com/articl...

"Relative to the LFHC group, the HFLC group had greater improvements in blood lipids and systemic inflammation with similar changes in body weight and composition."

A ti prevedem(o)?

Sicer raziskave na preveč hranjenih ljudeh... Ampak hej, test opravljen na ljudeh, ki pa so po genotipu "popolnoma" enaki nam ostalim, ki smo normalno hranjeni.

http://www.karger.com/Article/Abstract/...

"Partial replacement of dietary carbohydrates by unsaturated fats prevents the increased levels of markers of systemic inflammation among women with the MetS."

A ti naj prevedemo?

Sicer raziskava na ženskah z MeTS, zamenjava OH-jev z nenasičenimi maščobami... Ampak hej, raziskava opravljena na ljudeh...

Teh študij je ogromno. Da ne omenjam študij oseb z zvišaneim holesterolom, ki jemljejo statine (mi jih je zelo žal, kajti, čez par let bodo statini prepovedani oz. v celoti zamenjani z drugimi zdravili...). Ob spremembi prehrane k "low carbohydrates diet" (skoraj?) vsem pade holesterol. Zanimivo ne? Takšen primer imamo tudi v družini! Prej pa ni padel nikoli pod mejno vrednost, kljub uporabi statinov.

Priporočila zdravnikov tem "bolnikom" pa so: jemljite še naprej statine, kljub temu, da ste spremenili prehano. Saj je jasno zakaj so takšni nasveti, a ne?

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NE...
"Supported by the Canadian Institutes of Health Research (IR2-91038) and AstraZeneca."

In kakšno vlogo ima pri vsem tem "vnetju" niacin (vitamin B3)?

Nekateri zdravniki pod patronatom farmacije trdijo celo, da zveča določene neželene tveganja:
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NE...
(Funded by Merck and others...)

Dočim drugi ugotavljajo drugače:
http://content.onlinejacc.org/article.a...
(ne vem, kdo je bil fouder te raziskave)

Bomo videli v kratkem, kaj se bo iz vsega izcimilo.

Bomo morda imeli celo zdravila iz naravnih kanabinoidov za različna obolenja tudi v Sloveniji?
http://www.delo.si/novice/slovenija/zal...

Seveda: niso vsi kanabinoidi za vse, ampak s pomočjo kliničnih študij (ki veljajo dandanes za osnovni standard) naj bo potrjeno, kateri kanabinoid je za kakšno potencialno obolenje koristnejši.

ps: Na koncu pa bodo najbrž ugotovili, da je "koktajl kanabinoidov" iz rastline dovolj dober za vsakodnevno preventivo. Za resnejša obolenja pa seveda določenih kanabinoidov več kot drugih. V sinergiji je namreč največji potencial - ki ga trenutna farmacija "predpisanih doz/odmerkov" ne obvlada glih najbolj.. Ne skrbet, bodo obvladali tudi to, je pa precej bolj zapleteno meriti učinke "koktejla" kot ene same čiste učinkovine. Do takrat pa bomo (nekateri) uživali konopljino smolo, pili čaje iz konoplje ali jo fino zmleto dodajali jedem kot začimbo.

Živi bili pa videli! ;)

FiReFTW ::

Ti članki katere si dal so zavajujoči in ne dokazujejo nič nasprotno tega kaj sem jaz kadarkoli trdil.
Jaz sem trdil da ne višajo vnetja samo določeni OH, ampak tudi določene maščobe in določene beljakovine.
In pa da določeni OH tudi nižajo vnetja.

Na kratko povedano, ne morš krivit eno stvar za nekaj, če je vse odvisno od konteksta v keri gledaš to stvar.

Primer: Vlaknine dokazano znižujejo vnetje, vlaknine so OH kar posledično pomeni da nemorš rečt da več OH pomeni več vnetja, to je popolnoma nesmiselno.
Primer2: Trans maščobe višajo vnetje, kar pomeni da nemorš rečt da vse maščobe delujejo protivnetno.

To ne pomeni da v celotnem spektru vsega so res v večini OH bolj vnetni medtem kot maščobe bolj protivnetne, ampak to je odvisno od konteksta, količine, specifičnih OH ali maščob o kerih se menimo itd...

Povečujejo določeni OH vnetja, kot so recimo sladoled? normalno... a to pomeni da človek ne sme uživat sladoleda? Normalno da ne.. ker je vse odvisno od količine tega sladoleda in od njegove celotne diete.. nekdo kateri je totalno neaktivn, kateri uživa zelo nekvalitetno hrano, malo vlaknin, protivnetne hrane itd... bo bolj pod udarom če bo užival malo večje količine sladoleda pogosto... nekdo kateri ima kvalitetno dieto polno vlaknin in protivnetne hrane pa ne bo imel nobenih problemov in stranskih učinkov, če bo pojedel kdaj pa kdaj normalno količino sladoleda, SPLOH pa če je ta oseba aktivna, da ne govorim o športnikih.
V kratkem, je sladoled nezdrav? Nobena hrana ni nezdrava, nezdrava je samo lahko celotna dieta, če bo neka hrana negativno vplivala da bo dieta nezdrava pa je odvisno od količine te hrane in kvalitete hrane celotne diete.
Je sir nezdrav? odvisno od količine, če bo 80% diete predstavljal sir, potem bo "nezdrav" oziroma bo dieta "nezdrava".
Je olivno olje nezdravo? odvisno od količine, če bo 80% diete...
Je avokado nezdrav? odvisno od količine, če bo 80% diete...
Ne da se mi več naštevat ampak kapiraš kam to vodi.. vsaka hrana lahko negativno vpliva na telo, vse je odvisno od količine te hrane, in celotne diete, nezdrava je lahko samo celotna dieta, nobena sama hrana v izolaciji.

Raziskave na miših drugač niso zanesljive, ker imajo miši drugačen organizem od nas, ne pravim da določene niso koristne, vendar niso pa 100% zanesljive in pomenijo da bo isto pri ljudjeh, kljub temu da sem to omenil pa glede te študije pa je logično da 66% ogljikovih hidratov v neki dieti je ogromno, tako da ni nobenega presenečenja v tej študiji ki si jo pokazal da je imel organizem povišano vnetje, ampak za to je kriva dieta, ne določeno makrohranilo.

Ljudje so včasih zelo smešni ko se takoj obesijo na nekaj brez da bi gledli določeno stvar iz več perspektiv in v kontekstu.

Če nekdo uživa dovolj kvalitetnih maščob ki delujejo protivnetno, dovolj vlaknin, beljakovin, bo lahko dieta vsebovala ogromno OH pa ne bo nobene potrebe po skrbi za vnetja.
Lahko pa nekdo uživa manj OH ampak če bo njegova hrana zelo nekvalitetna bo lahko telo dosti bolj vneto (z manj kvalitetno mislim dosti manj vlaknin, kvalitetnih maščob itd.)

Ker so beljakovine in maščobe nujno potrebne telesu so določena priporočila za ta hranila v kvalitetni dieti, prav tako so priporočila za vlaknine.
Če nek človek uživa dovolj veliko količino beljakovin glede na njegove potrebe in pa dovolj veliko količino maščob in pa vlaknin, je skrb za vnetja v telesu popolnoma nepomembno.
Ampak posledično to pomeni da na taki dieti kjer je zadovoljena ta količina beljakovin in maščob in vlaknin, bo količina OH avtomatsko določena več ali manj, in pri nekem človeku ki ni nevem kak aktivn bo ta količina relativno majhna, pri kakem aktivnem športniku pa večja.

Ampak vsi pač hočejo vedno krivca, kajti samo tako se lahko internetni guruji in podobno bogatijo na račun nevednih ljudi, katerim prodajajo izdelke z low fat katere so izjemno zdrave saj fat povzroča vse bolezni modernega sveta in redi ljudi (kar je veljalo od 80tih pa do par let nazaj), ali pa low carb kateri je novi krivec za bolezni modernega sveta in redi ljudi.
Nevedni ljudje pa seveda verjamejo vsemu kar pride in novim trendom in zapravljajo denar po nepotrebnem, namesto da bi se izobrazili in ugotovili da nobena ena stvar ni kriva za nekaj, ampak celotna kombinacija stvari, in da je več na tem kot samo to pa to je krivo za vse, izločiš to in je vse rešeno.

Ti pa priporočam da malo pogledaš "modre cone" oziroma "blue zones"
To so določene cone na svetu v kerih ljudje dosegajo izjemno dolge življenske dobe, ugotovil boš da je dosti teh prebivalcev na zelo visokih OH dietah, kar samo po sebi dokazuje kako neumno je to vse metanje krivde na bilokero makrohranilo, brez da bi se gledalo vse v kontekstu in odvisnosti od 10000 drugih dejavnikov.
strani: 1 2 3 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preveč sladkorja v sadnih jogurtih? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
676904 (4858) loveJDM
»

Ali se izplača jemati "fat burner-je"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
826664 (5072) Tony710

Nelogično navajanje vsebnosti sladkorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10414619 (12278) dzinks63
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25724219 (17836) friendbreez
»

dieta

Oddelek: Loža
312278 (1731) Xserces

Več podobnih tem