» »

Negotova prihodnost ateizma in prihodnost islamske religije v Evropi 21. stoletja

Negotova prihodnost ateizma in prihodnost islamske religije v Evropi 21. stoletja

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 63
»»

Shegevara ::

Disclaimer

    - Tematiko sem sestavil po svojih najboljših močeh tako, da bi potekala civilizirana debata brez nestrpnosti, sovraštva ali ksenofobije. Čeprav je morda resnično napačen čas, da odpiram to temo glede na trenutno nasilje in glede na begunsko krizo, ki so vroča problematika in tako ljudem zastirajo pogled na celotno sliko religije 21.stoletja, pa bi vseeno rad videl, kakšna mnenja imate soforumaši o tej tematiki.

    - Želel bi, da se v tej temi izognemo komentiranju na kakršno koli nasilje in se osredotočamo na dejanske trende, ki želijo napovedati prihodnost verovanja in kulture v Evropi, ki temeljijo na podatkih priseljevanja in natalitete določenih skupin ljudi.


Prosim preberite, nujno branje.


Ideja, da to temo odprem, je prišla, ko sem se pogovarjal z nekaterimi ljudmi, ki so večinoma mnenja, da postajamo vsaj v Evropi vedno bolj sekularni in da bo tudi v prihodnosti vse več ateistov in agnostikov, zato je skrb o širitvi Islama odveč, saj naj bi tudi muslimani, ki jih bo pri nas v Evropi seveda vedno več in več, doumeli, da je religija neka »zastarela reč«, ki bo počasi odšla na smetišče zgodovine.
Temu seveda še zdaleč ni tako in problematika vsekakor ni tako enostavna, da bi na podlagi trenutnih kazalcev kakšnih slabih 5 generacij nazaj, ki so glede na dolžino človeške zgodovine navaden pljunek v morje napovedovali enak proces sekularizacije tudi za ostale verske in etnične prebivalce Evrope, ki so trenutno leta 2015 še v manjšini.

Verjamem, da marsikdo od vas pozna memetsko teorijo Richarda Dawkinsa, ki postavi tezo v knjigi »Sebični gen«, da so vsi vzorci kulture in prepričanj, kamor spada tudi religija, podvrženi evoluciji, kot ji je podvržen navaden gen. Religija je torej mem (ang. »meme«), ki se adaptira na okolje in širi na človeštvo, da zagotavlja svoj obstoj. Vsaka religija ima svoj način napada in svoj način obrambe, sekularizacija evrope pa je nova vrsta mema, ki ima zelo dobro začetniško srečo, saj je zelo zelo nov mem, ki pa je uspel prodreti skozi obrambo Krščanstva in se je zasidral v glavah zelo velike populacije evrope. Podobna zgodba se je zgodila v evropi s širitvijo Krščanstva, saj je takrat krščanstvo uspelo bolj »na silo« izkoreniniti mem »poganstva«. In prav tako je evropsko poganstvo izkoreninilo prejšna verovanja in mišljenja in tako dalje v zgodovino vse do nastanka prve kulture.
In ravno tak uspeh prodora, ki ga trenutno uživata sekularizem in ateizem, ki so ga predtem uživali krščanstvo, poganstvo in tako dalje daje jasen znak ostalim religijam, kot je islam, da se je potrebno na napade sekularizma dobro zavarovati. In moje mnenje je, da islamu zelo dobro uspeva obramba pred napadom, kar samo po sebi niti ni problematično. Problematično je to, kar nam pravi zgodovina že od začetka človeštva. Napad je najboljša obramba in prav lahko se zgodi, da bodo popustile obrambe sekularizma in ateizma in bo vse to v prihodnosti izumrlo, saj ga bo nemogoče širiti proti ateizmu cepljenemu islamu.

V času, ko se večina trenutno boji nasilja manjšine muslimanov, se jaz bolj bojim nenasilne prevlade miroljubnih muslimanov v prihodnosti 21. stoletja na račun visoke natalitete napram nam, ki baje izumiramo. Tisti, ki zavračajo moje trditve bodo morda rekli, da smo pravzaprav tudi mi tisti, ki smo izkoreninili pra-evropske ledeno-dobne neandertalce in tudi nekatere druge staroselce in da so migrantski tokovi naraven pojav, ki pustošijo po evropi že vso zgodovino in da mi niti nimamo pravice, da se nad tem kaj razburjamo, ali pa, da ohranjamo našo evropsko identiteto, češ, potrebno je plačati za grehe naših prednikov, ki so tako nepremišljeno pripomogli k izomrtju prejšnih evropskih staroselcev.

Taisti ljudje pa v isti sapi udarijo kontradiktorno obtožbo nad evropejce, ki so na podoben način z naseljevanjem Severne in južne Amerike pripomogli, da je prišlo do skorajšnega izumrtja indijanskih plemen. In vse te pozne Indijanske (nasilne in diplomatske) poskuse samo-obrambe, za preživetje svoje identitete in za pravico do svojega ozemlja verjetno nikoli ne bi označili kot ksenofobne in rasistične izpade nad evropejci, ki so vendarle le ubogi prebežniki iz evrope, iz kjer so bili izgnani na račun nestrpnosti do njihove vere ali njihovih prepričanj in so v Ameriki le želeli ustvariti nov dom in novo življenje.
Pa nikakor nočem sedaj primerjati trenutne situacije s situacijo kolonizacije. Je bilo nasilje nad indijanci zares neizmerno večje, kot ga doživljamo v Evropi. Tudi na splošno obstaja preveč razlik med situacijo danes v Evropi in situacijo v Ameriki od 15. stol do 18. stol, da bi lahko trdil, da obstaja podobna situacija danes. Vendar glavno bistvo moje primerjave je v tem, da se vprašamo, ali si z dovoljevanjem neoviranega priseljevanja vendarle ne kopljemo lasten grob na podoben način, kot so ga indijanci, ko so evropejci prihajali na ameriško zemljo kot prebežniki?

Kaj lahko vendarle storimo, da ohranimo svojo identiteto Evropejci, da ne bomo storili iste napake, kot so jo ameriški staroselci? Evropejci lahko izginemo, pa četudi ne bo prelita niti kaplja krvi. Le zazrti moramo biti v svoj prav, dokler ne bomo doumeli, da rešitve pred islamizacijo evrope ni in da smo se vsi vsa ta leta le zmotno pretvarjali, da se kaj takega že ne more zgoditi?
  • zaklenil: Mavrik ()

fantasycamp ::

Problem sekularnosti je da ne zaznava da mi praktično nimamo več zelo vernih ljudi, mi imamo vernike ki se orientirajo po geografiji..

Rojen sem v SlO torej sem katolik, ko pa vprašaš koliko jih redno moli, hodi v cerkev, prebralo vsaj enkrat Biblijo, dobiš neverjetno majhen procent pritrdilnih odgovorov.

Tako da imamo v razvitem svetu večinoma ateiste in sekularne vernike, na drugi strani pa goreče vernike Islama ki hočejo da se njihova knjiga uzakoni v naš legalni sodni sistem.

Problem so levaki ki te distinkcije ne vidijo ter gledajo na vse vernike enako...

Edini način je seveda javno priznanje da Islam ni kompatibilen in dokler kanonizacija nasilja ni ustavljena in odvzeta iz Korana z reformacijo je potrebno Islam tretirati kot agresivni politični sistem ki se skriva za religijo in tako prihaja skozi zadnja vrata v našo zavest..


Očitno se moramo vprašati ali je še večja količina muslimanov v Evropi dobra za sekularni sistem ali slabša?

Lonsarg ::

V bistvu na spremembo kultur/mem lahko gledaš kot na evolucijo, močnejša prevlada. In ja kljub močnim silam bo tudi Muslimanske države premagal močnejši razumski mem, ampak morda šele čez več 100 let.

Problem nastane pri rojstvih, ker ima tista kultura ki ima več otrok prednost in je lahko slabša(slabost se meri v ekonomski uspešnosti) pa vseeno prevlada in dobiš obratno evolucijo.

Tako da tudi če pride v Evropu Muslimanstvo, pa če imamo verske vojne bo to samo prehodno obdobje, sem 100% pripričan da bodo najmočnejši memi v prihodnosti razumski.

Ampak ja, zna biti za določene generacije, ki bodo živeli v času verskega ekstremizma zelo bedno, morda bodo to ravno naši vnuki, morda pa se sploh ne bo zgodilo, vplivat pa se na to ne da kaj veliko, malo lahko rojstva omejiš v Evropi(v smislu po 3jem otroku nič več otroških dodatkov, ne da bi lih prepovedal)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

World peace ::

V bistvu na spremembo kultur/mem lahko gledaš kot na evolucijo, močnejša prevlada.


Prevlada nasilnejša.

Organizmi ki ne znajo poskrbeti za svoj obstoj, se ne znajo branit, v trenutnem svetu ne morejo obstajati.

morbo ::

Kje in predvsem zakaj so muslimani (dokaj) sekularni?

Bosna oz. Ex-YU, razlog: 50 let komunistične diktature
Turčija, razlog: 50 let vojaške diktature
Sirija, razlog: 40 let vojaške diktature
Egipt, razlog: vojaška diktatura
....
Vse te države pa v zadnjih letih padajo pod vpliv političnega Islama in de-sekularizacije.

Večina Evropejcev in Slovencev misli da je Islam zgolj religija, ampak ni tako. Islam je tudi politični sistem s svojim sodstvom in družbeno ureditvijo, in kot tak ne more sobivat s političnim sistemom v državi, lahko ga zgolj nadomesti.

Kakšna je rešitev? Jaz menim da se Evropa s tem nima kaj ukvarjat. Islamske države na BV morajo same najprej razčistit in preiti v fazo razsvetljenja, komaj potem bo lahko islam sobival z ostalimi religijami znotraj demokratičnega političnega sistema. Kar sedaj dela Evropa je da uvaža versko ideologijo, katera bo izrabila vse demokratične mehanizme da od znotraj uniči demokracijo in sekularnost.

Spajky ::

Islam baje NI religija ampak sistem, podobno kot komunizem, fašizem, nacizem, globalizem etc. in konec sveta (dec.2012) kot ga poznamo je bil podan s strani inkovskega koledarja ... Kdaj se je začelo to masovno zadnje s*anje z bližnjim vzhodom in mohamedanci (predpriprava za trenutno stanje v EU) .. tam nekje IMHO ...

Pa "Allah Akhbar" ne pomeni, da je njihov kao bog velik, ampak VEČJI (od vseh ostalih bogov drugih) ... Suženjski sistem pa se poskuša implementirat vsem ostalim, za vsem pa stojijo Satanisti, globalisti, kriminalci, bankirji, "reptilijanci" whatever, ki si hočejo pokoriti cel svet in mu odvzeti svobodo. Islam (sistem) pa je samo orodje v njihovih rokah ... Evropejci pa bodo samo "kolateralna" škoda za ta NWO cilj ... upam lahko samo, da jim ne rata ;( ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Kaj ::

Evropa zaradi svoje "starosti", "trdnosti" in podobnega nima realnega občutka glede svojega obstoja. Trenutno nam grozi izumrtje (in s tem povezana prevlada drugih kultur) že zaradi reprodukcije, ki je krepko pod pragom nujnega za obstoj. Plus k nam širajoča se kultura je zelo agresivne mentalitete.
Upam, da se bo, prej verjetno ne, šele s prisotnostjo neposredne nevarnosti za njen obstoj, česar je zmeraj več, začela obnašati tudi sama malo manj liberalno. Manj liberalno v smislu, da ne lezemo v rit vsemu kar je drugačno in enkrat postavimo sebe na prvo mesto. Religije v to niti ne bi vpletal. Islam res ni le religija. Je cel paket, ki nas bo udaril po glavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaj ()

iKst ::

Rojen sem v SlO torej sem katolik, ko pa vprašaš koliko jih redno moli, hodi v cerkev, prebralo vsaj enkrat Biblijo, dobiš neverjetno majhen procent pritrdilnih odgovorov.


Praktično vsi, ki so obiskovali verouk, so morali brati biblijo. Vsi so tudi vsaj del svojega življenja hodili v cerkev. Po besedah Rodeta, kar 70% otrok obiskuje verouk.

Tako da imamo v razvitem svetu večinoma ateiste in sekularne vernike, na drugi strani pa goreče vernike Islama ki hočejo da se njihova knjiga uzakoni v naš legalni sodni sistem.


Že s tem, ko omenjaš "razviti svet in drugo stran" precej dobro kažeš svojo omejenost.

Pa tudi sicer si usekal malo mimo. 65 do 70% Nemcev je kristjanov. Krščanske stranke so v parlamentih praktično vseh Evropskih držav in v EU parlamentu, ponekod celo na oblasti. V USA je zadeva še precej slabša. Več kot 95% ameriških kongresnikov je kristjanov.

Kljub temu, da ima krščanska vera v "razvitem svetu" ogromen vpliv, da želijo skozi spraviti marsikatero pizdarijo, v Evropi zaenkrat še nimamo kanonskega prava ampak je vedno prevladal razum. Tudi v večjem delu sveta, kjer prevladuje islam je podobno. Nič drugače ne bo, če bo 50% evropejcev muslimanov. Ravno zaradi tega poznamo ločitev države in cerkve.

VelkBla ::

In seveda krščanska vera pa ni nevarna in ni nikoli prelivala krvi? Lepo prosim. Glih tisti, ki sploh niso verni ali se imajo za verne, samo zato, da vero uporabljajo kot orodje za obracunavanje (cetudi v pogovorih), se najbolj oglasajo. Zdaj islam, jutri bo pa spet krscanska vera izpodriavala ateizem oz. agnosticizem.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Shegevara ()

World peace ::

Ne ni nevarna. Kristjanov v sloveniji še nikoli nisem videl mahati z mečem.

Lonsarg ::

Evropske kršanske stranke so že dolgo po vsebini navadne konzervativne stranke, ok Poljska je morda izjema, pa še kake male stranke se najdejo z par % v ostalih državah, ki so verske. Vse ostale konzervativne stranke so razumske tako kot liberalne stranke. Po vsebini pravim zato, ker za nabiranje volilcev se vseeno "oglašuje" vera/nevera, čeprav je ni v programu.

Potem pa je tukaj potrebno še poudariti razliko med običaji in dejansko vero. Razvite Muslimanske države kot so Arabski emirati pa recimo Turčija(tu sem videl iz prve roke) navidez morda delujejo bolj verske kot Evropa, ampak v bistvu so samo bolj vezani na svoje običaje. Ko sem se družil z Turki se vidi da zelo spoštujejo svoje muslimakse običaje, torej se tudi imajo za Muslimana v smusli da se imajo za člana te kulture. ideloško gledano so zelo ateistični(v smislu kake odločitve sprejemajo v življenju, vera ne vpliva kaj dosti).

Čeprav Turčija recimo zadnje leta glede tega nazaduje, vzok pa so konflikti z manjšinami in opažam da bo tudi Evropa nazadvala, določen del Evropejcev se za "obrambo" pred tujo kulturo zateže iz razuma nazaj k ekstremnemu krščanstvu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fantasycamp ::

Praktično vsi, ki so obiskovali verouk, so morali brati biblijo. Vsi so tudi vsaj del svojega življenja hodili v cerkev. Po besedah Rodeta, kar 70% otrok obiskuje verouk.


o čem ti govoriš? rode je zate merilo? Živim v LJ, poznam par ljudi ki so obiskovali verouk, v večjih mestih te prisile s strani staršev praktično ni, razen tistih ki so se z raznih vukojebin preselili v civilizacijo!

Veš ko vidiš da so cerkve slabo obiskovane...Če bi bilo 70% otrok v cerkvah bi morali nove graditi nonstop!



Že s tem, ko omenjaš "razviti svet in drugo stran" precej dobro kažeš svojo omejenost.


Že s tem ko nimaš podatkov o tem koliko smo šli naprej in ne nazaj v teokracijo kažeš ti svojo!

Pa tudi sicer si usekal malo mimo. 65 do 70% Nemcev je kristjanov. Krščanske stranke so v parlamentih praktično vseh Evropskih držav in v EU parlamentu, ponekod celo na oblasti. V USA je zadeva še precej slabša. Več kot 95% ameriških kongresnikov je kristjanov.


Hvala za mojo poanto, v Ameriki ne moreš ratat predsednik če nisi vernik, Obama se je moral zlagati, piše pa o tem da ne verjame že v svoji knjigi!

Moja starša sta ste identificirala kot kristjana, nista hodila v cerkev,nista molila, doma nimamo biblije, hm oprosti imamo jo zaradi mene, ki sem ateist in ateisti ponavadi delajo točno to, študirajo neumnosti ki jih religiozni nabijajo nam vsem! tako je tudi ratal odpor, ko so te nebuloze iz S pisma osmehovane!
tako da teh 60-70% je kvečjem točno to, geografskih kristjanov!

Kljub temu, da ima krščanska vera v "razvitem svetu" ogromen vpliv, da želijo skozi spraviti marsikatero pizdarijo, v Evropi zaenkrat še nimamo kanonskega prava ampak je vedno prevladal razum. Tudi v večjem delu sveta, kjer prevladuje islam je podobno. Nič drugače ne bo, če bo 50% evropejcev muslimanov. Ravno zaradi tega poznamo ločitev države in cerkve.


Ločitev je bolj ateistične narave kot predpisa, moral bi vedeti da je separation of church and state ameriška stvar, ne evropejska!

V UK že imajo provizorične sharia točke, čakajo samo še da dosežejo volilno večino!
Islamic Sharia Council @ Wikipedia

Nimajo še polne pravne podlage, vendar težijo k temu!

ti pa kar sanjaj da je dobro imeti čm več religije...

VelkBla ::

World peace je izjavil:

Ne ni nevarna. Kristjanov v sloveniji še nikoli nisem videl mahati z mečem.



Potem pa pojma nimas kaj sploh govoris oz. o cemu gre tematika.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: matter ()

iKst ::

World peace je izjavil:

Ne ni nevarna. Kristjanov v sloveniji še nikoli nisem videl mahati z mečem.


Jaz tudi muslimana še nisem videl mahati z mečem pri nas. Oz. ne vem, če sem sploh videl koga mahati z mečem.

Sicer pa meč ni ravno prva izbira, ko gre kak kristjan na morilski pohod. Breivik je npr. na daleč streljal z Rugerjem, dokončal pa z Glockom, če se ne motim.

Zheegec ::

Pa tudi sicer si usekal malo mimo. 65 do 70% Nemcev je kristjanov. Krščanske stranke so v parlamentih praktično vseh Evropskih držav in v EU parlamentu, ponekod celo na oblasti. V USA je zadeva še precej slabša. Več kot 95% ameriških kongresnikov je kristjanov.

Pa so pravi kristjani? Verjamejo, da so ženske manj vredne, da se morajo poročiti s svojim posiljevalcem, da ne smeš delati na nedeljo (kazen -> smrt), da ne smeš nositi oblek iz kombinacij več različnih vrst tkanin, da ne smeš jest školjk, da je kazen za zapustitev krščanske vere smrt, da mora biti krst obvezno izveden v reki (ne v cerkvi)? Koliko od njih verjame, da ne smeš kuhati mlade koze v njenem materinem mleku, da morajo biti trije festivali čaščenja letno, da vsak prvorojeni sin pripada Bogu, da se ženske med menstruacijo ne smeš dotikati, da lahko kupuješ sužnje, da lahko tepeš sužnje (dokler ne umrejo takoj za tem), da morajo sužnji služit gospodarjem kot da služijo Kristusu?
NE! Večina kristjanov v razvitem svetu (pustimo Afriko in ostalo) je zmernih kristjanov. Torej preberejo Biblijo, odmislijo/pozabijo na nore in neumne dele in hodijo malo na kakšne obrede in podobno. Še vedno je problem indoktrinacije otrok, ampak dokler so otroci podobni to ni problem. Ateisti nimamo nič proti zmernim kristjanom. še vedno so malo nori, ampak niso pa nevarni.

Problem je, da Islam že 500+ aktivno dela na tem, da se neumnosti iz Qurana dobesedno izvajajo in se drži predpisanih kazni, za razliko od ogromne večine kristjanov v razvitem svetu. Kaj je dolgoročna rešitev?
- popolnoma ista pravila za muslimane, kot za ne-muslimane. Če živijo tukaj, ne sme biti specifičnih izjem za njih
- ne jih grupirati v ogromne skupnosti, ker bodo navznotri delovali kot mini država in bodo ostali radikalni
- obvezno osnovnošolsko izobraževanje za VSE, tako mlade kot stare. Pogojevanje socialne pomoči in sčasoma državljanstva s tem
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

World peace ::

iKst je izjavil:

World peace je izjavil:

Ne ni nevarna. Kristjanov v sloveniji še nikoli nisem videl mahati z mečem.


Jaz tudi muslimana še nisem videl mahati z mečem pri nas. Oz. ne vem, če sem sploh videl koga mahati z mečem.

Sicer pa meč ni ravno prva izbira, ko gre kak kristjan na morilski pohod. Breivik je npr. na daleč streljal z Rugerjem, dokončal pa z Glockom, če se ne motim.


Ti si bluzil da so slo kristjani nasilni prvo. Izkaže se da niso.

fantasycamp ::

iKst je izjavil:

World peace je izjavil:

Ne ni nevarna. Kristjanov v sloveniji še nikoli nisem videl mahati z mečem.


Jaz tudi muslimana še nisem videl mahati z mečem pri nas. Oz. ne vem, če sem sploh videl koga mahati z mečem.

Sicer pa meč ni ravno prva izbira, ko gre kak kristjan na morilski pohod. Breivik je npr. na daleč streljal z Rugerjem, dokončal pa z Glockom, če se ne motim.


ja samo je frekvenca pomembna, koliko je terorizma v imenu kristjanov koliko v imenu muslimanov?

Kot drugo, Evropa obsoja svoj terorizem, Arabci se veselijo ko letalo pade,bomba poči...



Nimaš argumentov za izenačitev kristjanov in muslimanov kot enakih v terorizmu!

VelkBla ::

World peace je izjavil:

iKst je izjavil:

World peace je izjavil:

Ne ni nevarna. Kristjanov v sloveniji še nikoli nisem videl mahati z mečem.


Jaz tudi muslimana še nisem videl mahati z mečem pri nas. Oz. ne vem, če sem sploh videl koga mahati z mečem.

Sicer pa meč ni ravno prva izbira, ko gre kak kristjan na morilski pohod. Breivik je npr. na daleč streljal z Rugerjem, dokončal pa z Glockom, če se ne motim.


Ti si bluzil da so slo kristjani nasilni prvo. Izkaže se da niso.



Torej po tvoji logiki se krizarske vojne niso nikoli zgodile? Po tvoji logiki, ekstremno religiozni ljudje niso ubijali v imenu boga? Ne vem ali se norca delas ali pa imas pogled vaske ovce.

World peace ::

Frekvenca frekvenca

2015.11.13 (Otniel, Israel) - A Jewish father and son are murdered by Palestinians as they are on their way to a wedding event.
2015.11.13 (Baghdad, Iraq) - A suicide bomber strikes a Shia funeral, laying out twenty-one mourners.
2015.11.12 (al-Heisha, Syria) - A boy, his grandfather and two farmers reduced to pulp by an ISIS missile.
2015.11.12 (Beirut, Lebanon) - Two Sunni suicide bombers massacre over forty people in a Shiite residential neighborhood.
2015.11.11 (Harhor, Egypt) - A child is among eight family members slaughtered in their home by fundamentalist militants.
2015.11.11 (Bossa, Niger) - At least five civilians are killed when Boko Haram attack a village.



Torej po tvoji logiki se krizarske vojne niso nikoli zgodile? Po tvoji logiki, ekstremno religiozni ljudje niso ubijali v imenu boga? Ne vem ali se norca delas ali pa imas pogled vaske ovce.


Pa ti veš zakaj so bile križarske vojne in s katerimi smo izgnali muslimane iz slovenskih tal ?

Zgodovina sprememb…

iKst ::

Ločitev je bolj ateistične narave kot predpisa, moral bi vedeti da je separation of church and state ameriška stvar, ne evropejska!


Pol sem pa narobe prebral 7. člen ustave RS očitno.


V UK že imajo provizorične sharia točke, čakajo samo še da dosežejo volilno večino!
Islamic Sharia Council @ Wikipedia

Nimajo še polne pravne podlage, vendar težijo k temu!


Good for them. Point svobodne družbe je, da lahko vsi sodelujemo pri oblikovanju predpisov. Če dobijo dovolj podpore, zakaj pa ne. So pa ovire za take spremembe precej visoke.

Zheegec ::

Debata je hitro degenerirala.
ja samo je frekvenca pomembna, koliko je terorizma v imenu kristjanov koliko v imenu muslimanov?

V zahodnem svetu, ali v Afriki? V Afriki precej visoka. Kot rečeno, večina "Kristjanov" v Evropi ni ravno pravih "Kristjanov", se ne držijo in NOČEJO držati Biblije dobesedno. Kar je super. Tudi, če je kakšen norec, je izredno osamljen in nima podpore širše skupine/skupnosti.
Nimaš argumentov za izenačitev kristjanov in muslimanov kot enakih v terorizmu!

V Afriki ali zahodnem svetu? V zahodnem svetu se TRENUTNO strinjam, ampak je trajalo skoraj 2000 let, da smo prišli do te točke, da kristjani niso več problem. Tega ne pozabit!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MasterTade ::

Torej po tvoji logiki se krizarske vojne niso nikoli zgodile? Po tvoji logiki, ekstremno religiozni ljudje niso ubijali v imenu boga? Ne vem ali se norca delas ali pa imas pogled vaske ovce.

Križarske vojne so muslimani zakuhali sami, to bi vedel če bi imel kaj pojma o zgodovini
Mors omnia aequat

World peace ::

In križarska vojna ni vojna, temveč proti muslimanska/proti islamistični ukrep. Napačno poimenovanje

Axbcd ::

Dva možna scenarija.

1. Če se bo Evropa spopadla z nasilno religijo in ji odločno rekla ne potem imamo možnosti za obstoj. To pomeni, da se legalne in illegalne migracije iz muslimanskih držav morajo končati. Potrebno je prenehati z gradjo džamij in vse obstoječe postopoma rušit. Sprejeti določene ukrepe, ki parazitom na sociali ne bodo več omogočali lagodnega življenja na račun 10 otrok oz. bodo prisilili ženske islamske vere, da se zaposlijo. S temi ukrepi bi v obdobju nekaj desetletij več ali manj izkoreninili islam iz Evrope in poskrbeli, da se pripadniki teh kultur ne razmnožujejo več tako hitro.

2. Evropa nadaljuje s trenutno migrantsko politiko = recept za finančno, gospodarsko in varnostno katastrofo. Ko se rak enkrat dovolj razširi postane neozdravljiv. V tem primeru lahko probamo z radikalnimi prijemi rak uničiti, a je možnost za uspeh blizu nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Axbcd ()

fantasycamp ::

Ločitev je bolj ateistične narave kot predpisa, moral bi vedeti da je separation of church and state ameriška stvar, ne evropejska!


Pol sem pa narobe prebral 7. člen ustave RS očitno.

Država in verske skupnosti so ločene.
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.


Zelo površno, delovanje je svobodno...

WTF, edino prvilno bi bilo da če se verski zakon bori proti državnem, državn zmaga! Njihova svoboda je dovoljena dokler ne posega v človekove pravice!


Good for them. Point svobodne družbe je, da lahko vsi sodelujemo pri oblikovanju predpisov. Če dobijo dovolj podpore, zakaj pa ne. So pa ovire za take spremembe precej visoke.


Never go full retard! you just did!

Sharia
The areas of Islamic law include:

Hygiene and purification laws, including the manner of cleansing, either wudhu or ghusl.
Economic laws, including Zakāt, the annual almsgiving; Waqf, the religious endowment; the prohibition on interest or Riba; as well as inheritance laws.
Dietary laws including Dhabihah, or ritual slaughter.
Theological obligations, including the Hajj or pilgrimage, with its rituals such as Tawaf, Sa'yee and the Stoning of the Devil; salat, formal worship; Salat al-Janazah, the funeral prayer; and celebrating Eid al-Adha.
Marital jurisprudence, including Nikah, the marriage contract; and divorce, known as Khula if initiated by a woman.
Criminal jurisprudence, including Hudud, fixed punishments; Tazir, discretionary punishment; Qisas or retaliation; Diyya or blood money; and apostasy.
Military jurisprudence, including Jihad, offensive and defensive; Hudna or truce; and rules regarding prisoners of war.
Dress code, including hijab.
Other topics include customs and behaviour, slavery and the status of non-Muslims.


To hočejo uvajat, če pa spet hočeš bit pameten in govort kako je vse isto, pa pejt k njim živet da okusiš svobodo ki jo ponuja paralelno legalen sistem znohtraj demokracije!

Sploh pa zadnji del opisa ki sem ti ga dal!

iKst ::


Pa so pravi kristjani? Verjamejo, da so ženske manj vredne, da se morajo poročiti s svojim posiljevalcem, da ne smeš delati na nedeljo (kazen -> smrt), da ne smeš nositi oblek iz kombinacij več različnih vrst tkanin, da ne smeš jest školjk, da je kazen za zapustitev krščanske vere smrt, da mora biti krst obvezno izveden v reki (ne v cerkvi)? Koliko od njih verjame, da ne smeš kuhati mlade koze v njenem materinem mleku, da morajo biti trije festivali čaščenja letno, da vsak prvorojeni sin pripada Bogu, da se ženske med menstruacijo ne smeš dotikati, da lahko kupuješ sužnje, da lahko tepeš sužnje (dokler ne umrejo takoj za tem), da morajo sužnji služit gospodarjem kot da služijo Kristusu?


Veliko stvari verjamejo, veliko enih neumnosti. Ne čisto isto, kot tole kar si napisal, ampak nekaj zelo podobnega. Kakšne stvari manj neumne, kakšne pa še bolj.


NE! Večina kristjanov v razvitem svetu (pustimo Afriko in ostalo) je zmernih kristjanov. Torej preberejo Biblijo, odmislijo/pozabijo na nore in neumne dele in hodijo malo na kakšne obrede in podobno. Še vedno je problem indoktrinacije otrok, ampak dokler so otroci podobni to ni problem. Ateisti nimamo nič proti zmernim kristjanom. še vedno so malo nori, ampak niso pa nevarni.


Za razliko od večine muslimanov v razvitem svetu, katerih edini cilj v življenju je pobijati infidele, a ne?

Btw, jaz imam veliko proti kristjanom, še posebej proti RKC in njenim pripadnikom. Podpirajo organizacijo, ki je veliko bolj nevarna in povzroči veliko več trpljenja kot par zamaskiranih nindž.


Problem je, da Islam že 500+ aktivno dela na tem, da se neumnosti iz Qurana dobesedno izvajajo in se drži predpisanih kazni, za razliko od ogromne večine kristjanov v razvitem svetu.


Če islam že 500+ let dela na tem, je očitno precej neučinkovit. Moj sosed je musliman, pa celo poletje voham, kako obrača odojka in peče čevape. Pa vode tudi ne pije zraven. Zaenkrat je še živ (čeprav ga bo verjetno v kratkem infarkt od vse svinjine).

ja samo je frekvenca pomembna, koliko je terorizma v imenu kristjanov koliko v imenu muslimanov?

Kot drugo, Evropa obsoja svoj terorizem, Arabci se veselijo ko letalo pade,bomba poči...


Po frekvenci bombnih napadov lahko malo vprašaš kakšnega irca starega več kot 25 let. Ali kakšnega američana, ki je bil prisoten v katerem od neštetih masovnih pokolov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: iKst ()

MasterTade ::

Če islam že 500+ let dela na tem, je očitno precej neučinkovit. Moj sosed je musliman, pa celo poletje voham, kako obrača odojka in peče čevape. Pa vode tudi ne pije zraven. Zaenkrat je še živ (čeprav ga bo verjetno v kratkem infarkt od vse svinjine).
Sam da se je tale sosed integriral, tu je govora o povsem drugačnih ljudeh
Mors omnia aequat

fantasycamp ::

Po frekvenci bombnih napadov lahko malo vprašaš kakšnega irca starega več kot 25 let. Ali kakšnega američana, ki je bil prisoten v katerem od neštetih masovnih pokolov...


torej Francozi so krivi za bombne napade Američanov?

Kaj je naslednje, napadi po Slo ker mamo tam 3 vojake?

glede Ircev, je pa točno to kar sem govoril, Evropa to obsoja, pa koliko Ircev po Evropi masakrira danes, medtem pa cel arabski svet dobi orgazem ko poka pri nas, in se smejejo za zavesami v Franciji kjer od države dobijo socialo,stanovanje in potem skrivajo te teroriste...

VelkBla ::

MasterTade je izjavil:

Torej po tvoji logiki se krizarske vojne niso nikoli zgodile? Po tvoji logiki, ekstremno religiozni ljudje niso ubijali v imenu boga? Ne vem ali se norca delas ali pa imas pogled vaske ovce.

Križarske vojne so muslimani zakuhali sami, to bi vedel če bi imel kaj pojma o zgodovini


Precej vem o zgodovini in tole je eden možnih razlogov, ker dejansko razlogov je več zakaj so se križarske vojne začele. Ampak najlažji je slepe ovce tak vodit, kajne?


World peace je izjavil:

In križarska vojna ni vojna, temveč proti muslimanska/proti islamistični ukrep. Napačno poimenovanje


Res je, samo na piknik so sli. Potem po tvoji logiki, ekstremni religiozni ljudje, ki so ubili doktorje na klinikah za splave (v imenu krščanske vere), je potem to namesto umora, bil ukrep, kajne?

Se enkrat, danes islam, jutri krscanstvo. Ce teh beguncev sploh ne bi bilo, bi krscanstvo se naprej zganjalo svoje represijo, ampak je treba preusmeriti pozornost.

iKst ::

torej Francozi so krivi za bombne napade Američanov?


Ne, krivi so tisti, ki so streljali in metali bombe. Kaj ti pri tem ni jasno?

medtem pa cel arabski svet dobi orgazem ko poka pri nas, in se smejejo za zavesami v Franciji kjer od države dobijo socialo,stanovanje in potem skrivajo te teroriste...


Aha, seveda. Pomoje so muslimani povezan v en collective mind in vsi naenkrat skočijo v zrak, ko v franciji poči bomba.

fantasycamp ::

Po frekvenci bombnih napadov lahko malo vprašaš kakšnega irca starega več kot 25 let. Ali kakšnega američana, ki je bil prisoten v katerem od neštetih masovnih pokolov...

Ne, krivi so tisti, ki so streljali in metali bombe. Kaj ti pri tem ni jasno?


ni mi jasno kdo je kriv za ta napad, mogoče francoski imerializem, po tvoje? Ker očitno američane noter daješ!

medtem pa cel arabski svet dobi orgazem ko poka pri nas, in se smejejo za zavesami v Franciji kjer od države dobijo socialo,stanovanje in potem skrivajo te teroriste...


Aha, seveda. Pomoje so muslimani povezan v en collective mind in vsi naenkrat skočijo v zrak, ko v franciji poči bomba.


sej zato so tok proti ko se kaj takega zgodi, vidi se da marširajo predvsem levaki, par muslimanov na Charlie Hebdo, isto bo zdaj, ko pa poka so pa v Arabiji pred TV jev in na ulicah proslave, tako kot je blo ko sta dvojčka padla!

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Tisti, ki pravite, da Islam ni religija imate na nek način prav, čeprav zgodovinsko gledano ne gre za neko hudo posebnost.

Islam je bil zamišljen kot preprosta, zelo stroga kodifikacija arabskega plemenskega etosa (arabskega v smislu "različna plemena na območju tedanje Arabije"). Sliši se super, škoda le, da je bil ta plemenski etos, kot je pogosto pri majhnih skupnostih v trdem okolju... skrajno šovinističen na vse mogoče načine.

Kakorkoli, tisto malo metafizike v Islamu je sposojene od ene druge lokalne religije priljubljene v Meki, kjer se je Mohamed jasno počutil doma in ni hotel zganjati neke revolucije. Mimogrede, kot zanimivost: Momo je bil v Meki še dokaj normalen, ne več rosno mlad si je našel celo eno zelo solidno milfo za ženo, par let starejšo uspešno trgovko z veliko potrplenja za njegove psihotične epizode (lik je občasno kar zginil v puščavo in blodil, to foro imajo vsi preroki), ki ga je tudi finančno podpirala - dokončno utrgalo se mu je šele v Medini.

Takrat ti nisi mogel reklamirati nekega nove družbene "pogodbe" kot bi rekli sindikalisti brez saj minimalnega vpletanja nadnaravnega mamo-džamba. Religija v Islamu je torej bolj stilistični povdarek, kot vsebinski. Nekaj takega kot recimo, da bi se odločil neko zgodbo povedati v poeziji namesto prozi. Glavna poanta pa je vsekakor "politični" del kot mu pravijo nekateri, čeprav tukaj gre bolj za lokalno, plemensko politiko. Prevod za lexiosa: ukvarja se s tem, kdo bo ga kam tlačil, koliko bo to stalo in kako zagotoviti, da se bo sistem sam branil pred spremembami (tukaj pride v igro džihad).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Gejspodar ::

iKst je izjavil:


Aha, seveda. Pomoje so muslimani povezan v en collective mind in vsi naenkrat skočijo v zrak, ko v franciji poči bomba.



 L;p

L;p

fantasycamp ::

V Parizu je sinoči umrlo najmanj 127 ljudi v terorističnih napadih, za katere je odgovornost prevzela Islamska država, ki je sporočila, da gre za odgovor na žalitve preroka Mohameda in napade na njene položaje.


http://www.rtvslo.si/svet/is-napadi-v-p...

seveda, religija nima veze s tem...

iKst ::

ni mi jasno kdo je kriv za ta napad, mogoče francoski imerializem, po tvoje? Ker očitno američane noter daješ!


Ne spremljam natančno, ampak, če se ne motim se za nekaj napadalcev že ve. A niso ene parih ubili? Za ostale se bo pa mogoče še izvedelo.

seveda, religija nima veze s tem...


Kdo je pa to rekel?

morbo ::

fantasycamp je izjavil:

http://www.rtvslo.si/svet/is-napadi-v-p...

seveda, religija nima veze s tem...

Ja, tole liberalni apologeti vedno ponavljajo: "islamski ekstremizem nima veze z islamom" alahuakbar! :))

Sploh me prime srat ko se poskuša vleči neke vzporednice s krščanstvom (sem agnostik)... Danes na svetu ni Islamu enako nasilne in militantne religije, pa če gledamo absolutne ali relativne kazalce. Nobena druga religija v letu 2015 ne premore tolikšno število terorističnih organizacij ali je razdejala toliko držav, kot Islam. Mislim tej ljudje so pripravljeni ubijat zaredi nekih karikatur ali subjektivnih "razžalitev"... :/

Mehkužna liberalna demokracija + militantna verska ideologija = recept za pogubo

Axbcd ::

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali. Osebno sem srečal že kar nekaj muslimanov in so med njimi velike razlike. Z enimi se lahko normalno pogovarjaš o njihovi veri, o zahodnih deviantnih pojavih... na drugi strani pa so tisti katerim ne smeš omeniti njihove vere, ker takoj skočijo v luft. Veliko vlogo igrajo tukaj tudi njihove zahteve v zahodnem svetu. Nam se burke zdijo nesprejemljive na naših tleh. Prepričan sem, če bi zmerni muslimani samo malo spremenili te njihove navade, se v javnosti pojavljali brez pokrival, bi se stopnja sovraštva zmanjšala. S tem bi pokazali, da so pripravljeni na integracijo, posledično bi jih družba bolje sprejemala.

Matevz96 ::

Axbcd je izjavil:

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali. Osebno sem srečal že kar nekaj muslimanov in so med njimi velike razlike. Z enimi se lahko normalno pogovarjaš o njihovi veri, o zahodnih deviantnih pojavih... na drugi strani pa so tisti katerim ne smeš omeniti njihove vere, ker takoj skočijo v luft. Veliko vlogo igrajo tukaj tudi njihove zahteve v zahodnem svetu. Nam se burke zdijo nesprejemljive na naših tleh. Prepričan sem, če bi zmerni muslimani samo malo spremenili te njihove navade, se v javnosti pojavljali brez pokrival, bi se stopnja sovraštva zmanjšala. S tem bi pokazali, da so pripravljeni na integracijo, posledično bi jih družba bolje sprejemala.


Točno to, kot je že nekdo prej omenil, če želimo, da bo družba funkcionirala ne sme biti nekih posebnih pravil za del družbe, integracija FTW, ne pa prilagajanje družbe prišlekom.

iKst ::

Sploh me prime srat ko se poskuša vleči neke vzporednice s krščanstvom (sem agnostik)... Danes na svetu ni Islamu enako nasilne in militantne religije, pa če gledamo absolutne ali relativne kazalce. Nobena druga religija v letu 2015 ne premore tolikšno število terorističnih organizacij ali je razdejala toliko držav, kot Islam. Mislim tej ljudje so pripravljeni ubijat zaredi nekih karikatur ali subjektivnih "razžalitev"... :/


Težko bi natančno primerjal, nimam vseh številk. Ampak tako čez prst bi rekel, da je samo RKC kst lrpo konkurira islamu. Ne v zgodovini, letos, v 2015. Seveda, če bi hotel biti kreten in bi posploševal stvari, ki se jih ne da posploševati.

Matako ::

Axbcd je izjavil:

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali.


Zanikanje. Veliko muslimanov se zaveda, da ima Islam nekakšen problem z ekstremizmom, ki ni čisto naključen in ki je... problem. Ampak ga vztrajno relativizirajo iz miselnega udobja (to je normalno), češ "ok, ampak JAZ nisem tak". Da o kulturni inerciji ne bi sploh. Stalni "Zahod je kriv za vse" vzkliki, ki jih zmerni muslimani slišijo ves čas od ne-muslimanov tukaj seveda ne pomagajo k streznitvi, ampak samo odlagajo kritičen razmislek.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

iKst ::

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali.


Kaj? Muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane? V kateri državi to misliš? Če hočjo šerio uvedit med svoje sodržavljane v angliji pa spet ni ok.

Nam se burke zdijo nesprejemljive na naših tleh. Prepričan sem, če bi zmerni muslimani samo malo spremenili te njihove navade, se v javnosti pojavljali brez pokrival, bi se stopnja sovraštva zmanjšala. S tem bi pokazali, da so pripravljeni na integracijo, posledično bi jih družba bolje sprejemala.


Kdo je to "nam"? Meni se zdijo čisto sprejemljive. Za razliko od tistih neumnih justin bieber kap in hipsterskih frizur.

A si ti zadet al dejansko želiš ljudem razlagat, kako naj se oblačijo?

Matako je izjavil:

Axbcd je izjavil:

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali.


Zanikanje. Veliko muslimanov se zaveda, da ima Islam nekakšen problem z ekstremizmom, ki ni čisto naključen in ki je... problem. Ampak ga vztrajno relativizirajo iz miselnega udobja (to je normalno), češ "ok, ampak JAZ nisem tak". Stalni "Zahod je kriv za vse" vzkliki, ki jih zmerni muslimani slišijo vez čas od ne-muslimanov tukaj seveda ne pomagajo k streznitvi, ampak samo odlagajo kritičen razmislek.


To je problem večine organiziranih religij. Pripadniki RKC enako sami sebe tolažijo, da oni niso netolerantni, da oni ne morjo proti stališčem organizacije, ki jo financirajo, zaradi katerih umirajo in trpijo ljudje po vsem svetu... Ampak ja, težko je iti iz comfort zona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: iKst ()

morbo ::

iKst je izjavil:

Težko bi natančno primerjal, nimam vseh številk. Ampak tako čez prst bi rekel, da je samo RKC kst lrpo konkurira islamu. Ne v zgodovini, letos, v 2015.


A lahko to prevedeš? V čemu konkurira? Po konzervativnosti, čisto možno.

Koliko ljudi pa je letos RKC obglavila? (IS, al-Kajda / al-Nusra, Saudova Arabija...)
Koliko žensk odpeljala v suženjstvo? (IS, al Šabab, Boko Haram)
Koliko mošej in cerkva so katoliki razstrelili v letu 2015?

"nimamo številk", le če si zatiskaš oči ob vsakodnevnih novicah... -_-

Kaj ::

Pa ne v preteklosti, odgovorite prosim za leto 2015! Leta 2015 je svet drugje (oziroma bi moral biti), kot je bil pred stoletji.
Morda zdaj še malo o islamu, kot je namen teme?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaj ()

Matako ::

Še enkrat: vsaka lestvica ima svoje 1. mesto. Na lestvici militatnega šovinizma in klasičnega supremacizma je pač _trenutno_ Islam daleč na prvem mestu. Ne deli si ga z nikomer.

Tak je trenuten vrstni red. Zakaj, kako je do tega prišlo... je druga zgodba.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

iKst ::

RKC ne obglavlja. Oni npr. postavljajo misijone po afriki in južni ameriki in preprečujejo ljudem, da bi se s kondomi zaščitili pred hivom, hepatitisom, neželenimi rojstvi. Malo bolj prefinjene metode, ampak rezultati so podobni.

Morda zdaj še malo o islamu, kot je namen teme?


Tema je pomoje zastavljena malo širše od islama.

World peace ::

iKst je izjavil:

RKC ne obglavlja. Oni npr. postavljajo misijone po afriki in južni ameriki in preprečujejo ljudem, da bi se s kondomi zaščitili pred hivom, hepatitisom, neželenimi rojstvi. Malo bolj prefinjene metode, ampak rezultati so podobni.

Morda zdaj še malo o islamu, kot je namen teme?


Tema je pomoje zastavljena malo širše od islama.



Govorimo v evropi. Ali si samo še en zagovornik islama ?

SimplyMiha ::

Vsaka akcija povzroči reakcijo. Bolj ko ena kultura pritiska na drugo, bolj se ta upira. To zgodovina zelo jasno pokaže.

noraguta ::

iKst je izjavil:

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali.


Kaj? Muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane? V kateri državi to misliš? Če hočjo šerio uvedit med svoje sodržavljane v angliji pa spet ni ok.

Nam se burke zdijo nesprejemljive na naših tleh. Prepričan sem, če bi zmerni muslimani samo malo spremenili te njihove navade, se v javnosti pojavljali brez pokrival, bi se stopnja sovraštva zmanjšala. S tem bi pokazali, da so pripravljeni na integracijo, posledično bi jih družba bolje sprejemala.


Kdo je to "nam"? Meni se zdijo čisto sprejemljive. Za razliko od tistih neumnih justin bieber kap in hipsterskih frizur.

A si ti zadet al dejansko želiš ljudem razlagat, kako naj se oblačijo?

Matako je izjavil:

Axbcd je izjavil:

IMO so muslimani v veliki meri sami krivi, da jih svet dojema kot teroriste in grožnjo. Zmerni, normalni muslimani bi morali v red spraviti svoje sodržavljane. Premalo se ograjujejo od terorizma, premalo naredijo, da bi ga končali.


Zanikanje. Veliko muslimanov se zaveda, da ima Islam nekakšen problem z ekstremizmom, ki ni čisto naključen in ki je... problem. Ampak ga vztrajno relativizirajo iz miselnega udobja (to je normalno), češ "ok, ampak JAZ nisem tak". Stalni "Zahod je kriv za vse" vzkliki, ki jih zmerni muslimani slišijo vez čas od ne-muslimanov tukaj seveda ne pomagajo k streznitvi, ampak samo odlagajo kritičen razmislek.


To je problem večine organiziranih religij. Pripadniki RKC enako sami sebe tolažijo, da oni niso netolerantni, da oni ne morjo proti stališčem organizacije, ki jo financirajo, zaradi katerih umirajo in trpijo ljudje po vsem svetu... Ampak ja, težko je iti iz comfort zona.

Kje točno se derejo v imenu jezusa kristusa crknite psi neverni. A samo blodimo, kot ponavadi.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Shegevara ::

VelkBla je izjavil:

In seveda krščanska vera pa ni nevarna in ni nikoli prelivala krvi? Lepo prosim. Glih tisti, ki sploh niso verni ali se imajo za verne, samo zato, da vero uporabljajo kot orodje za obracunavanje (cetudi v pogovorih), se najbolj oglasajo. Zdaj islam, jutri bo pa spet krscanska vera izpodriavala ateizem oz. agnosticizem.


Želel bi, da se v tej temi izognemo komentiranju na kakršno koli nasilje in se osredotočamo na dejanske trende,
Želel bi, da se v tej temi izognemo komentiranju na kakršno koli nasilje in se osredotočamo na dejanske trende,
Želel bi, da se v tej temi izognemo komentiranju na kakršno koli nasilje in se osredotočamo na dejanske trende,
Želel bi, da se v tej temi izognemo komentiranju na kakršno koli nasilje in se osredotočamo na dejanske trende,

FAK IQ maš 20 ane?

morbo ::

iKst je izjavil:

RKC ne obglavlja. Oni npr. postavljajo misijone po afriki in južni ameriki in preprečujejo ljudem, da bi se s kondomi zaščitili pred hivom, hepatitisom, neželenimi rojstvi. Malo bolj prefinjene metode, ampak rezultati so podobni.

Ok, skrajno relativiziranje in raztegovanje...

Hec je da po Afriki hara tudi Islam, z enakimi oz. še hujšimi rezultati. Pol Afrike je že islamske in morilske džihadistične organizacije rastejo kot gobo po dežju (al Šabab, Boko Haram, AQIM, izpostave ISIS-a..) in destabilizirajo en kup držav. Tako da k manjku kondomov dodaj vojno, džihad, uničevanje kulturne dediščine (glej Mali)...

Ampak primite krščanskega tatu!! -_-
««
«
1 / 63
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Francija in Islam (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25240068 (36173) zee

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998143329 (128992) BigWhale
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
1419194030 (153851) Alencica

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
547719 (6645) Mavrik
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22935568 (30969) guest #44

Več podobnih tem