Forum » Na cesti » Kršiteljem varnostne razdalje je odklenkalo
Kršiteljem varnostne razdalje je odklenkalo
Aston_11 ::
m0LN4r ::
nevem koliko je 1 meter pri razdalji 25 metrov.
Pa bi blo fajn vedet, pri tvojem perfektnem zaviranju xD
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Thuban ::
seveda ni treba vedet.
Spet pa vprašam: ali je zdaj zakonsko OBVEZNO imeti senzor razdalje vgrajen?
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
Grey ::
Vozila so različnih velikosti (dolžin). Kako sistem loči med temi razdaljami in kako zazna, da peljemo izza tovornjaka, ki je še bistveno daljši od osebnega avtomobila? Kolikor sem videl, merijo samo razdaljo do prednje tablice (rdeči križci na kameri). Variabla dolžine avtomobila pred drugim avtomobilom je neznanka? Torej, če ne merijo zadka avtomobila, potem je taka meritev nična. Sploh na 1 decimalko natančnosti, ker so upoštevali arbitrarno dolžino avtomobila vozečega pred drugim. Absurd brez primere.
Meni se zdi to absurd, da upoštevajo reakcijski čas, kot da je pred teboj fix stena, kar je daleč od realnosti. Dovoljen reakcijski čas bi lahko bil zakonsko precej daljši. Namreč, ko avto zavre, ima avtomobil nek maksimalni pojemek, ki na koncu konvergira v zaustavitev avtomobila po prevoženi zaviralni razdalji. In ta pojemek definira kakšen reakcijski čas imaš na voljo. Sploh pa avtomobil, ko se prižgejo zaviralne luči ne začne zavirati z maksimalno močjo, ampak z nekim minimumom. To pomeni, da takoj, ko telo zazna luči (minimalna zaviralna moč) začne s procesom "Pritisni na stopalko za zavoro" kar pomeni, da ko noga pritisne na zavoro avto spredaj verjetno še ni na maksimalni zaviralni moči kar pomeni, da je zavorna razdalja še daljša in reakcijski čas še daljši. Arbitrarno določene 2 sekundi sta dolgi sploh zato, ker je telo v drugačni pripravljenosti pri različnih hitrostih. Tako kot pogled. Hitreje voziš, dalj naprej gledaš. Hitreje voziš, hitreje reagiraš.
Merjenje na 1!! decimalko je pa še večji absurd. Nimajo vsi avti avtomatskega tempomata, ki meri razdaljo. Niti ni možno peljati v prometnih konicah s takimi razdaljami, ker bi ti nekdo vedno skočil noter, ker je toliko prostora vmes. 2 sekunde sta absolutno preveč, če upoštevamo, da bi moral voziti na avtocesti za avtomobilom pred sabo na razdalji 72 m izza vozila. Če pretvorimo to v dejanske razdalje je to cca 6 šleperjev izza vozila. Pomeni, vsak dan so vsi vozniki v prekršku. Samo stopijo na en podest in pričnejo z merjenjem...v enem delavniku lahko zapolnijo proračunsko luknjo v policiji.
Drugo pa je, da je promet preveč dinamična stvar, da bi lahko bile razdalje vedno fix.
Meni se zdi to absurd, da upoštevajo reakcijski čas, kot da je pred teboj fix stena, kar je daleč od realnosti. Dovoljen reakcijski čas bi lahko bil zakonsko precej daljši. Namreč, ko avto zavre, ima avtomobil nek maksimalni pojemek, ki na koncu konvergira v zaustavitev avtomobila po prevoženi zaviralni razdalji. In ta pojemek definira kakšen reakcijski čas imaš na voljo. Sploh pa avtomobil, ko se prižgejo zaviralne luči ne začne zavirati z maksimalno močjo, ampak z nekim minimumom. To pomeni, da takoj, ko telo zazna luči (minimalna zaviralna moč) začne s procesom "Pritisni na stopalko za zavoro" kar pomeni, da ko noga pritisne na zavoro avto spredaj verjetno še ni na maksimalni zaviralni moči kar pomeni, da je zavorna razdalja še daljša in reakcijski čas še daljši. Arbitrarno določene 2 sekundi sta dolgi sploh zato, ker je telo v drugačni pripravljenosti pri različnih hitrostih. Tako kot pogled. Hitreje voziš, dalj naprej gledaš. Hitreje voziš, hitreje reagiraš.
Merjenje na 1!! decimalko je pa še večji absurd. Nimajo vsi avti avtomatskega tempomata, ki meri razdaljo. Niti ni možno peljati v prometnih konicah s takimi razdaljami, ker bi ti nekdo vedno skočil noter, ker je toliko prostora vmes. 2 sekunde sta absolutno preveč, če upoštevamo, da bi moral voziti na avtocesti za avtomobilom pred sabo na razdalji 72 m izza vozila. Če pretvorimo to v dejanske razdalje je to cca 6 šleperjev izza vozila. Pomeni, vsak dan so vsi vozniki v prekršku. Samo stopijo na en podest in pričnejo z merjenjem...v enem delavniku lahko zapolnijo proračunsko luknjo v policiji.
Drugo pa je, da je promet preveč dinamična stvar, da bi lahko bile razdalje vedno fix.
Zavorno pot ocenim po čutenju asfalta pod kolesi, občutku na pedalu.
da bi dobu kazen zarad 1 metra premajhne varnostne je imbecilnost. Torej na avtocesti če imaš namesto 130 metrov samo 129 metrov boš dobu kazen?
Ja isto, kot če maš 0,000001% promila preveč. Nekje je meja.
PA vbij si že enkrat v glavo, da so toleranco na tistem listu že odšteli.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
AndrejO ::
ne, rekel sem da sem zmožen natančno oceniti kje se bo moj avto zaustavil. nevem pa koliko metrov je to, me ne zanima. Vidim pred sabo kje se bom zaustavil. računal nisem nikdar, niti meril. Samo poznam svoje vozilo. razumeš?
Hm. To je glede na povprečne lastnosti vozil in voznikov tako neverjetna izjava, da bi rad videl preizkušnjo v živo.
Vransko, njihov merilec hitrosti, tvoja napoved kje se bo vozilo ustavilo, potem pa se eksperiment nekajkrat izvede z nekaj različnimi hitrostmi.
Čisto na pamet bi rekel, da si bodisi ekstremna izjema, ali pa se grobo precenjuješ. Statistično gledano je seveda bolj verjetno slednje.
promil ni isto, ker se zavestno odločiš da boš vozil pijan. varnostno takoj znižaš za 1 meter, ker se zmotiš.
seveda ni treba vedet.
Ja če si nesposoben, kot praviš je boljše, da ga maš. Ostali ga ne rabimo, ker nimamo problemov.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
seveda ni treba vedet.
Ja če si nesposoben, kot praviš je boljše, da ga maš. Ostali ga ne rabimo, ker nimamo problemov.
seveda imaš problem. nisi zmožen na 1 meter natnačno izmeriti. torej nimaš izpravnega vozila.
90 km/h: 50,0 metra
kdo od vas pri 90 kmh točno ve koliko je 50 metrov? Da ne gre slučajno 49? Ali pa imate kar 100 metrov?
Zgodovina sprememb…
ker se zavestno odločiš da boš vozil pijanSeveda to drži le v zelo redkih izjemah, večinoma folk spije eno pivo, nato pa še neplaniranih 10 in potem pač naredi,kar mu narekuje avtopilot in gre domov. Medtem pa se folk zaveda, da morda vozi s premalo varnostno, pa to vseeeno počne še naprej. Podobni obliki malomarnosti, obe pa daleč od naklepa, ki ga omenjaš.
ker se zavestno odločiš da boš vozil pijanSeveda to drži le v zelo redkih izjemah, večinoma folk spije eno pivo, nato pa še neplaniranih 10 in potem pač naredi,kar mu narekuje avtopilot in gre domov. Medtem pa se folk zaveda, da morda vozi s premalo varnostno, pa to vseeeno počne še naprej. Podobni obliki malomarnosti, obe pa daleč od naklepa, ki ga omenjaš.
za 1 meter ne moreš vedeti, da imaš premajhno varnostno razdaljo. Ni možno. Nihče ni zmožen na 1 meter natnačno brez naprav izmeriti razdalje.
nisi zmožen na 1 meter natnačno izmeriti. torej nimaš izpravnega vozila.Kaj je vozilo krivo, če vozniku slabo procesorji delajo? Logika te muči, logika.
glede na zakon rabiš nujno inštrument, da boš lahko natančno izmeril varnostno razdaljo. na uč je ne moreš.
Izmeriti morda ne, zna pa vsak šteti sekunde.ker se zavestno odločiš da boš vozil pijanSeveda to drži le v zelo redkih izjemah, večinoma folk spije eno pivo, nato pa še neplaniranih 10 in potem pač naredi,kar mu narekuje avtopilot in gre domov. Medtem pa se folk zaveda, da morda vozi s premalo varnostno, pa to vseeeno počne še naprej. Podobni obliki malomarnosti, obe pa daleč od naklepa, ki ga omenjaš.
za 1 meter ne moreš vedeti, da imaš premajhno varnostno razdaljo. Ni možno. Nihče ni zmožen na 1 meter natnačno brez naprav izmeriti razdalje.
Izmeriti morda ne, zna pa vsak šteti sekunde.ker se zavestno odločiš da boš vozil pijanSeveda to drži le v zelo redkih izjemah, večinoma folk spije eno pivo, nato pa še neplaniranih 10 in potem pač naredi,kar mu narekuje avtopilot in gre domov. Medtem pa se folk zaveda, da morda vozi s premalo varnostno, pa to vseeeno počne še naprej. Podobni obliki malomarnosti, obe pa daleč od naklepa, ki ga omenjaš.
Vsak se lahk zmoti za 0.1-0.2 sekunde. in dobiš 1 meter napake.
Zgodovina sprememb…
promil ni isto, ker se zavestno odločiš da boš vozil pijan. varnostno takoj znižaš za 1 meter, ker se zmotiš.
Ti si se pa zavestno odločil da boš vozil 25 namesto 30 na uč. Tvoj problem.
Polek tega, če si nesposoben moraš temu primerno vozit, tudi če gre za varnostno. Pač če nisi schumacher, boš mel malo večjo, razumeš?
Pa še enkrat, toleranco so že upoštevali na tistem listu.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
True. Ne boš me, ne. Vendar zakon ne zahteva razdalje, zakon meri čas. Urco pa mamo vsi.nisi zmožen na 1 meter natnačno izmeriti. torej nimaš izpravnega vozila.Kaj je vozilo krivo, če vozniku slabo procesorji delajo? Logika te muči, logika.
glede na zakon rabiš nujno inštrument, da boš lahko natančno izmeril varnostno razdaljo.
seveda imaš problem. nisi zmožen na 1 meter natnačno izmeriti. torej nimaš izpravnega vozila.
Prilagodi se, če veš da ti to povzroča težave, je več možnih alternativ.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ti si se pa zavestno odločil da boš vozil 25 namesto 30 na uč. Tvoj problem.
Polek tega, če si nesposoben moraš temu primerno vozit, tudi če gre za varnostno. Pač če nisi schumacher, boš mel malo večjo, razumeš?
Pa še enkrat, toleranco so že upoštevali na tistem listu.
koliko je tolerance? pol metra?
Prilagodi se, če veš da ti to povzroča težave, je več možnih alternativ.
jaz sem se. ampak tega ne pričakuj od vsakega voznika. ni možno.
Zgodovina sprememb…
da morda vozi s premalo varnostno, pa to vseeeno počne še naprej.
Točno to. Celi čas si reče, eh pa sej me nebo dobil, niti slučajno ne bom povečal razdaljo za še eno dolžino pasata.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
koliko je tolerance? pol metra?2 sekundi na oko, v primeru dvoma 2 sek 44, pa si na varni strani.
dokler ne zakonsko določijo da mora _vsako_ vozilo imeti senzor razdalje vgrajen, ne smejo kaznovati. ker ne morejo pričakovati da je vsak zmožen na uč izmeriti razdaljo.
Zato se vozi z večkratnikom lufta tega 1m. Problem rešen.
Toleranco so na listu že upoštevali.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
da morda vozi s premalo varnostno, pa to vseeeno počne še naprej.
Točno to. Celi čas si reče, eh pa sej me nebo dobil, niti slučajno ne bom povečal razdaljo za še eno dolžino pasata.
ne. Reče si da mora bit varnostna 25 metrov in vozi s približno 25, kot to določa zakon. In pač zajebe in gre 24.
Zato se vozi z večkratnikom lufta tega 1m. Problem rešen.
Toleranco so na listu že upoštevali.
ne, je niso, nikjer. napisane so defakto fizikalne lastnosti dogodka. točna hitrost in točna razdalja. kje je tu toleranca?
Zgodovina sprememb…
ne. Reče si da mora bit varnostna 25 metrov in vozi s približno 25, kot to določa zakon. In pač zajebe in gre 24.
Kokr vem je varnostna v sekundah. Če nisi siguren preštej do 3.
Menda do 3 pa zna štet vsak, ki ma izpit.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
aha. razdaljo mora še vedno biti sposoben izmeriti voznik na uč. drugače je kaznovan. neumnost.
aha, pa policisti to učijo? ali pa sam kasirajo?
Kokr vem je varnostna v sekundah. Če nisi siguren preštej do 3.
Menda do 3 pa zna štet vsak, ki ma izpit.
aha, pa policisti to učijo? ali pa sam kasirajo?
Zgodovina sprememb…
rekli so preštej do 2. Koliko to je niso učili. Sem se moral sam takrat.
Da bi bilo testirano na testi pa niti približno.
Zgodovina sprememb…
Pa ti si jim verjel, da lahko samo maks do 2 ? Bogi ti, pojdi še enkrat izpit delat za našo varnost iz prijaznosti no.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
kaj težiš, mater si trapast. Podajam ti primer povprečnega voznika, kaj meni lomiš jajca :D
rekli so preštej do 2. Koliko to je niso učili. Sem se moral sam takrat.
No predlagam, da prešteješ do 4 za vsak slučaj, ker vidimo da si še začetnik s sekundami.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
kaj težiš, mater si trapast. Podajam ti primer povprečnega voznika, kaj meni lomiš jajca :D
Povprečen voznik ve, kolko je 3-4 sekund pa tudi kolko sta 2.
Ti govoriš o ekstremnih, robnih primerih za katerega še nisi našel posnetka.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
ne teži meni. povej kako povprečen janez izračuna. ker ne zna. in ne bo.
ne bo mteb iiskal posnetka, si preveč beden.
seveda. mi ne računamo, mi čutimo kje se bo zaustavil avto. Vidimo točko na tleh kje se bomo zaustavili. In kje bo šel avto skozi ovinek.
ne bo mteb iiskal posnetka, si preveč beden.
kaj težiš, mater si trapast. Podajam ti primer povprečnega voznika, kaj meni lomiš jajca :DŠe nadpovrečni, ki poznate avto do zadjega vijaka, imate težave, kaj šele povprečni voznik, ki mora prešteti do 3.
seveda. mi ne računamo, mi čutimo kje se bo zaustavil avto. Vidimo točko na tleh kje se bomo zaustavili. In kje bo šel avto skozi ovinek.
Zgodovina sprememb…
Glej, izgovori:
Ena - tečen sem - dva - tečen sem - tri - tečen sem - varnostna - ne dobim kazni. Tadaaam.
Zdaj pa lahko greš k NASI delat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Nobeno računanje ni potrebno. To si se samo ti zataknil v nekaj čisto nerelevantnega.
Pod črto: ja, bil je že čas, da se na to temo nekaj naredi, ker je nespoštovanje varnostnih razdalj splošna razvada, ki upočasnjuje promet povsod, od cest v naseljih, pa do AC.
povprečen voznik tega niti slučajno ne čuti, za razliko pa zna še 5 letni otrok preštet do 3. Ti pa očitno ne.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
torej, kako povprečen voznik ve koliko je 25.5 in koliko 23.9 metra? kako ve da gre točno 46 kmh, da bo točno toliko izračunal? morda nima niti digitalnega števca, da bi _točno_ vedel :)
Za 1 meter se pač zmoti. jebiga.
Zgodovina sprememb…
BlaY0 ::
Dajmo najprej razčistit kaj sploh je varnostna razdalja. Varnostna razdalja ni nič drugega kot toleranca, ki jo je treba upoštevati, da ne pristanemo v riti nekoga drugega. Ne razumem, zakaj bi nekateri radi uvedli še toleranco te tolerance?
torej, kako povprečen voznik ve koliko je 25.5 in koliko 23.9 metra? kako ve da gre točno 46 kmh, da bo točno toliko izračunal? morda nima niti digitalnega števca, da bi _točno_ vedel :)
Če zna čutit kje se bo ustavil, bo pa ja znal preštet tudi do 3. Evo navodila:
izgovori:
Ena - tečen sem - dva - tečen sem - tri - tečen sem - varnostna - ne dobim kazni. Tadaaam.
Zdaj pa lahko greš k NASI delat.
Probaj na glas, če po tihem ne gre.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Varnostna razdalje je 2 sekundi.
Pri 5km/h je to dve sekundi, pri 130km/h je to dve sekundi in, če sem pravilno razumel, je tudi pri 200km/h to 2 sekundi.
Mislim, da je računanje varnostne razdalje popolnoma v dosegu navadnega smrtnika.
tečen si ti. DOločaš, da povprečen voznik zna na uč izmerit razdaljo. Pa je ne zna, sori. Imajo težave ljudje.
če želijo kaznovati, morajo zagotoviti aparate ljudem, da bodo lahko natančno merili.
če želijo kaznovati, morajo zagotoviti aparate ljudem, da bodo lahko natančno merili.
Zgodovina sprememb…
Glugy ::
V bistvu si ne predstavljam 25 m naprej izza volana. Vem da se da štet ampak to mi ne deluje najbolj zanesljiv. Se strinjam da je treba spoštovat varnostno razdaljo. Končno da kaznujejo tiste z premalo razdaljo. Ampak ravno tako kot pri hitrosti se mi zdi da nek % odstopanja bi še zmer lahko bil sprejemljiv.
Je pa res da imam jz skoraj vedno mal večjo varnostno razdaljo kot večina ostalih.
Je pa res da imam jz skoraj vedno mal večjo varnostno razdaljo kot večina ostalih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 23222 (19919) | Utk |
⊘ | Nesreča na primorski avtocesti (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Na cesti | 116676 (99478) | dzinks63 |
» | Novi laserski merilniki in kazni za prekratko varnostno razdaljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 71061 (63850) | BlaY0 |
» | Plačilni nalog (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13876 (12268) | St235 |
⊘ | Policijska kazenOddelek: Loža | 12501 (11112) | Gandalfar |