Forum » Na cesti » Kršiteljem varnostne razdalje je odklenkalo
Kršiteljem varnostne razdalje je odklenkalo
Thuban ::
aha. In kako zagotovijo da jaz lahko vem koliko TOČNO je 25.5 metra?
Kako pa veš, da se voziš ravno 77,9 km/h?
torej te sprašujem: ali ob vozniškem izpitu preverjajo če si zmožen natančno na 1 meter izmeriti na uč razdaljo do naslednjega avta?
glede na to, da bo to zdaj kaznivo, bi to morali preverjati in ljudi izuriti da bodo zmožni samo oceniti na 1 meter natančno varnostno razdaljo.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
Aston_11 ::
BlaY0 ::
torej te sprašujem: ali ob vozniškem izpitu preverjajo če si zmožen natančno na 1 meter izmeriti na uč razdaljo do naslednjega avta?
Ne, a te učijo da natančno izmeriš svojo hitrost?
m0LN4r ::
Saj ti ni treba na uč cilat 1m varnostne. Lahko recimo na 5.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
aha. In kako zagotovijo da jaz lahko vem koliko TOČNO je 25.5 metra?Zakaj bi ti moral kakrkoli vedeti. POkažejo ti meritev in ker imajo stroj, ki zna, ti ga pa nimaš, boš pač jokal po forumih v smislu kashe.
torej bo zdaj zakonsko obvezno imeti avto z vgrajenim senzorjem za razdaljo do spredaj vozečega vozila?
AndrejO ::
Trololololol je izjavil:
In kakšne so tolerance v ovinek pri merjenju hitrosti? Ker če merijo razdaljo, morajo meriti tudi hitrost. Nazadnje, ko sem gledal so imeli vrednosti samo za neovinke.
Elementarna vektorska matematika ti pove, da je pri merjenju v ovinku možna napaka samo in izključno v tvojo korist.
na 5. torej če je 25.5 lahko jaz vozim med 23.5 in 27.5?
torej bo zdaj zakonsko obvezno imeti avto z vgrajenim senzorjem za razdaljo do spredaj vozečega vozila?
Zgodovina sprememb…
na 5. torej če je 25.5 lahko jaz vozim med 23.5 in 27.5?
25-30. Trololo, ne +/- 2.5
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Bo bolj enostavno, tisti, ki razmišljamo z glavo, se s tem ne bomo obremenjevali, in dali zahtevo za sodno varstvo in ker so sodniki dovolj pametni, bodo tak plačilni nalog odpravili.aha. In kako zagotovijo da jaz lahko vem koliko TOČNO je 25.5 metra?Zakaj bi ti moral kakrkoli vedeti. POkažejo ti meritev in ker imajo stroj, ki zna, ti ga pa nimaš, boš pač jokal po forumih v smislu kashe.
aha. torej 25 je ok. Kako vem kdaj točno je 25 metrov?
moj avto nima senzorja. Ali bo ta senzor zdaj obvezen? Avti brez njega neizpravni?
moj avto nima senzorja. Ali bo ta senzor zdaj obvezen? Avti brez njega neizpravni?
Zgodovina sprememb…
telen ::
ah ne, nism dobil še nobene položnice nikdar. samo tale bedarija z varnostno je pa bedna do konca. plačati kazen zaradi 1 metra. ma lepo te prosim no.
Ja vem. Bedno je tut, k so me kaznil za parking v moddri coni kaznil ob 8:09 jaz sem pa moral nazaj v stanovanje po ključe za avto....
Damn.
Zahtevam vsaj eno uro tolerance, pa se bom zdaj bentil tle po 1000 straneh na forumu, ker to se ljudem dogaja vsak dan.
Ja res, ker nepravilno parkiranje je primerljivo s tem da si se pri oceni varnostne razdalje zmotil za 1m. lol.
1 meter, 1 sekunda in robni primeri.
Plačat je treba oboje.
Ti si v 1s prišel iz avta do stanovanja in pobral ključe ter šel nazaj v avto? Bravo. :) Ne. Ti si zavestno parkiral in šel po kluče. Vedel si da neki ni ok. Po drugi strani si pa narobe ocenil razdaljo. Ker človek na žalost nima laserjev za merjenje razdalje v glavi.
Ma ne, on mora vozit na limitu! To je bistvo!
Kak limit ?!?
ON BI vozil vedno točno 24, tam kjer je 25, pa se izmuznil kazni. Tako kot se vozi v naselju 53kmh, ker vsi mamo "radi" toleranco ane.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kak limit ?!?
ON BI vozil vedno točno 24, tam kjer je 25, pa se izmuznil kazni. Tako kot se vozi v naselju 53kmh, ker vsi mamo "radi" toleranco ane.
nemogoče, ker nisem sposoben na 1 meter natnačno oceniti razdalje.
glede na to, da bo to zdaj kaznivo, bi to morali preverjati in ljudi izuriti da bodo zmožni samo oceniti na 1 meter natančno varnostno razdaljo.
Nič ti ni potrebno meriti metrov. Se pa od voznika pričakuje, da je sposoben v glavi odžebrati "21, 22", kar sta cca. 2 sekundi.
Ali še nisi videl signalizacije, ki se zanaša na to, da je voznik dovolj spreten za to štetje?
https://www.dars.si/Dokumenti/5_varna_v...
http://www.rtvslo.si/moja-generacija/no...
Pa se pelaj 30, da boš ziher. Si mel dovolj ur v avtošoli in si bil mladi voznik, da si nabral izkušnje za 5m.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Imaš 3D vid in oceniš. Če se ti zdi da ne moreš oceniti na 5m potem oceni na 10m natančno. Če še to ne moreš ocenit, potem oceni na 50m natančno. Skratka vedno oceni in se postavi na varno stran.
Nič ti ni potrebno meriti metrov. Se pa od voznika pričakuje, da je sposoben v glavi odžebrati "21, 22", kar sta cca. 2 sekundi.
pa saj voznica v našem primeru je prav izračunala. 46 je vozil,a varnostna približno 25 metrov. Vozila je žal 24. fak, kaka kriminalka.
Imaš 3D vid in oceniš. Če se ti zdi da ne moreš oceniti na 5m potem oceni na 10m natančno. Če še to ne moreš ocenit, potem oceni na 50m natančno. Skratka vedno oceni in se postavi na varno stran.
oceniš. na 1 meter natančno?
Aha, v zakomu torej bo zdaj pisalo da moraš imeti 2 sekundi in še 10 metrov varnostne?
nemogoče, ker nisem sposoben na 1 meter natnačno oceniti razdalje.Brž k zdravniku,da predlaga odvzem vd. Tisti, ki smo kdarkoli uporabljali meter, znamo mm na uč oceniti brez metra.
na razdalji 25 metrov se brez problema zmotiš za 1 meter.
Zgodovina sprememb…
ah ne, nism dobil še nobene položnice nikdar. samo tale bedarija z varnostno je pa bedna do konca. plačati kazen zaradi 1 metra. ma lepo te prosim no.
Ja vem. Bedno je tut, k so me kaznil za parking v moddri coni kaznil ob 8:09 jaz sem pa moral nazaj v stanovanje po ključe za avto....
Damn.
Zahtevam vsaj eno uro tolerance, pa se bom zdaj bentil tle po 1000 straneh na forumu, ker to se ljudem dogaja vsak dan.
Ja res, ker nepravilno parkiranje je primerljivo s tem da si se pri oceni varnostne razdalje zmotil za 1m. lol.
1 meter, 1 sekunda in robni primeri.
Plačat je treba oboje.
Ti si v 1s prišel iz avta do stanovanja in pobral ključe ter šel nazaj v avto? Bravo. :) Ne. Ti si zavestno parkiral in šel po kluče. Vedel si da neki ni ok. Po drugi strani si pa narobe ocenil razdaljo. Ker človek na žalost nima laserjev za merjenje razdalje v glavi.
Ne jaz sem šel tak, da bom prišel 14minut do avta, pa sem se na poti spomnil, da nimam klučev pa sem moral it nazaj, vmes pa me je še ena babica ovirala.
Pa sem potem prišel nazaj 15,01. In ja avto je bil blizu.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
pa saj voznica v našem primeru je prav izračunala. 46 je vozil,a varnostna približno 25 metrov. Vozila je žal 24. fak, kaka kriminalka.
Pa si sam povečaj varnostno za 20%, pa boš mel toleranco še polek ostalih filtrov, ki smo ti jih že omenili?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
kuvanasarma ::
A ni še nekaj odbitka pri izmerjeni hitrosti? torej če je namerjenih 46 je imela na števcu do 9 več, kar je do 55?
Torej pri 55 po števcu bi itak rabila 30,55m varnostne...
Sicer se mi zdi tole velika neumnosti, sploh v mestu.. na AC je kul :)
Torej pri 55 po števcu bi itak rabila 30,55m varnostne...
Sicer se mi zdi tole velika neumnosti, sploh v mestu.. na AC je kul :)
Mare2 ::
44. člen
(razdalja med vozili)
(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati, da:
- lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi,
- se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena se ob dobrih prometnih razmerah, kadar se oblikuje kolona, ki vozi z zmanjšano hitrostjo, varnostna razdalja lahko zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi (minimalna varnostna razdalja).
(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke.
(6) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ne vozi na varnostni razdalji, določeni s prometnim znakom. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
(razdalja med vozili)
(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati, da:
- lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi,
- se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena se ob dobrih prometnih razmerah, kadar se oblikuje kolona, ki vozi z zmanjšano hitrostjo, varnostna razdalja lahko zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi (minimalna varnostna razdalja).
(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke.
(6) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ne vozi na varnostni razdalji, določeni s prometnim znakom. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Aha, v zakomu torej bo zdaj pisalo da moraš imeti 2 sekundi in še 10 metrov varnostne?
V zakonu že od nekdaj piše "najmanj 2 sekundi". Nihče ti ne brani biti na razdalji treh sekund.
oziroma 1 sekunda če je kolona in vozi z zmanjšano hitrostjo. Kaj je zmanjšana hitrost je na vozniku, da se odloči. ker ni opredeljeno.
Ta stari od voznice, ki ima 60 let, je spet eden izmed tistih starih pametnjakovičev, ki vedno vse ve in dela štalo in mori vse po vrsti s svojimi blodnjami.
Kak limit ?!?
Aja zato pa voziš 30m za ziher ? Je tako?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kak limit ?!?
Aja zato pa voziš 30m za ziher ? Je tako?
vozim toliko, da se bom vedno lahko varno zaustavil z mojim vozilo. Kolikšna je varnostna ne merim nikdar. Svoj avto poznam u nulo, točno vem koliko metrov bom rabil da se bom zaustavil. In s takšno varnostno se peljem.
Da bi meril sekunde? ma ja. Nauči se čutiti svoje vozilo, ne boš rabil sekund štet.
Zgodovina sprememb…
vozim toliko, da se bom vedno lahko varno zaustavil z mojim vozilo. Kolikšna je varnostna ne merim nikdar. Svoj avto poznam u nulo, točno vem koliko metrov bom rabil da se bom zaustavil. In s takšno varnostno se peljem.Da bi meril sekunde? ma ja.Itak, ego na višku. Avto si kupil, dal za njega 50 jurjev, kdo so ostali, ki bi ti diktirali, kako naj voziš.
V zakonu že od nekdaj piše "najmanj 2 sekundi". Nihče ti ne brani biti na razdalji treh sekund.
oziroma 1 sekunda če je kolona in vozi z zmanjšano hitrostjo. Kaj je zmanjšana hitrost je na vozniku, da se odloči. ker ni opredeljeno.
"Zmanjšana hitrost" je redundantno in nerelevantno. Ko je kolona, se prilagodiš hitrosti prometnega toka, karšenkoli ta že je. Ko si v koloni lahko (zaradi predvidljivosti premikanja) zmanjšaš varnostno razdaljo na 1s.
To, da je kolona tipično počasnejša od siceršnje omejitve je pa samo opažanje in ni bistveno za tvoje razglabljanje. Zakon bi imel isti efekt tudi brez tega medmeta.
vozim toliko, da se bom vedno lahko varno zaustavil z mojim vozilo. Kolikšna je varnostna ne merim nikdar. Svoj avto poznam u nulo, točno vem koliko metrov bom rabil da se bom zaustavil. In s takšno varnostno se peljem.
Da bi meril sekunde? ma ja.
Torej loviš limit, namesto da si sam daš malo tolerance?
Odloči se zdaj že ali si točen ali ne.
točno vem koliko metrov bom rabil da se bom zaustavil.
Kaj potem jamraš zaradi enega metra?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
seveda. dokler se ne zaletim v spredaj vozečega, če se tisti ustavi na mestu.
ker je ohlapno kaznovanje, kar me moti.
Zgodovina sprememb…
Da bi meril sekunde? ma ja. Nauči se čutiti svoje vozilo, ne boš rabil sekund štet.
Po tvoje bi torej rabil nek podzakonski akt, ki bi v kontekst zakonodaje spravil vse modele vseh znamk avtomobilov ter njihove karakteristike?
Da bi meril sekunde? ma ja.
Torej loviš limit, namesto da si sam daš malo tolerance?
Odloči se zdaj že ali si točen ali ne.
sem točen pri izračunu kdaj se bo moj avto zaustavil. Metrov ne računam nikdar. Zavorno pot vedno zadanem perfektno. ker avto poznam do zadnjega vijaka.
Po tvoje bi torej rabil nek podzakonski akt, ki bi v kontekst zakonodaje spravil vse modele vseh znamk avtomobilov ter njihove karakteristike?
ne, toleracna bi morala bit, če se voznik zmoti za 1 meter. Zato ker ne ve koliko mu števec na avtu laže.
Zgodovina sprememb…
seveda. dokler se ne zaletim v spredaj vozečega, če se tisti ustavi na mestu.
Nene midva se zdaj pogovarjava o tebi, ki si najprej rekel, da neveš oeniti 1m, nočeš 5metrov tolerance dati sebi in hkrati rečeš, da si sposoben za vse.
Od mene dobiš medaljo za bluzenje v gostilni pri Marici.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ne, rekel sem da sem zmožen natančno oceniti kje se bo moj avto zaustavil. nevem pa koliko metrov je to, me ne zanima. Vidim pred sabo kje se bom zaustavil. računal nisem nikdar, niti meril. Samo poznam svoje vozilo. razumeš?
Zgodovina sprememb…
sem točen pri izračunu kdaj se bo moj avto zaustavil. Metrov ne računam nikdar. Zavorno pot vedno zadanem perfektno. ker avto poznam do zadnjega vijaka.
Zavorno zadevenš perfektno metre pa ne ? Kak to gre skup? Saj zavorna razdalja je lahko tudi 1m premalo, vsak dan.
Še eno medaljo "pri Marici"
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
nevem koliko je 1 meter pri razdalji 25 metrov.
Zavorno pot ocenim po čutenju asfalta pod kolesi, občutku na pedalu.
da bi dobu kazen zarad 1 metra premajhne varnostne je imbecilnost. Torej na avtocesti če imaš namesto 130 metrov samo 129 metrov boš dobu kazen?
Zavorno pot ocenim po čutenju asfalta pod kolesi, občutku na pedalu.
da bi dobu kazen zarad 1 metra premajhne varnostne je imbecilnost. Torej na avtocesti če imaš namesto 130 metrov samo 129 metrov boš dobu kazen?
Zgodovina sprememb…
ne, rekel sem da sem zmožen natančno oceniti kje se bo moj avto zaustavil. nevem pa koliko metrov je to, me ne zanima. Vidim pred sabo kje se bom zaustavil. računal nisem nikdar, niti meril. Samo poznam svoje vozilo. razumeš?Dobro, da poznaš tudi hitrost vetra v hrbet, pa spolzkost cestišča, pa vlago, pa listje, pa vse ostale faktorje, ki niso vozilo.
kuvanasarma ::
Pa sej zadeva je tolerantna! za merilo je vzeta najmanjša možna razdalja.
V primeru da nebi bilo tolerance bi rekli mora bit razdalja 10 sekund pa bi blo?
Haha, pol pa prebereš da model zna ocent kolk rabi avto za ustavt, ampak neve metrov, jao šta sve majka rodi
V primeru da nebi bilo tolerance bi rekli mora bit razdalja 10 sekund pa bi blo?
Haha, pol pa prebereš da model zna ocent kolk rabi avto za ustavt, ampak neve metrov, jao šta sve majka rodi
ne, rekel sem da sem zmožen natančno oceniti kje se bo moj avto zaustavil. nevem pa koliko metrov je to, me ne zanima. Vidim pred sabo kje se bom zaustavil. računal nisem nikdar, niti meril. Samo poznam svoje vozilo. razumeš?Dobro, da poznaš tudi hitrost vetra v hrbet, pa spolzkost cestišča, pa vlago, pa listje, pa vse ostale faktorje, ki niso vozilo.
neveš s čim se ukvarjam s svojim vozilom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 22787 (19484) | Utk |
⊘ | Nesreča na primorski avtocesti (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Na cesti | 115140 (97942) | dzinks63 |
» | Novi laserski merilniki in kazni za prekratko varnostno razdaljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 70393 (63182) | BlaY0 |
» | Plačilni nalog (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13742 (12134) | St235 |
⊘ | Policijska kazenOddelek: Loža | 12425 (11036) | Gandalfar |