» »

V.d. prorektorja za študentska vprašanja Univerza v Mariboru

V.d. prorektorja za študentska vprašanja Univerza v Mariboru

Quantum ::

Pozdravljeni! Imam eno težavo in sicer; Zanimam se za študij na Fakulteti za turizem v Brežicah. Zanima me predvsem mnenje študentov te fakultete zato, sem kontaktiral študentko FT Majo Žibert. Maja Žibert je tudi med drugim prodekanja Univerze v Mariboru za študentska vprašanja. Moja zgodba se začne z elektronskim pismom namenjen prodekanji. Email sem ji poslal 15. avgusta 2015. Takoj drugi dan po poslanem email-u sem dobil odgovor od nje. V elektronskem pismu mi napiše, da se trenutno nahaja v tujini, zato naj jo kontaktiram oz. pokličem ko pride nazaj. V email-u mi je med drugim tudi napisala, da ji je v veliko veselje da sem vzpostavil kontakt z njo. Ko je prišla nazaj sem jo poklical in se okvirno dogovorila za srečanje oz. za posredovanje informacij. Ko je prišel termin srečanja mi je še isti dan dejala, da je zaposlena in da se obremenjuje predvsem s svojo diplomsko nalogo. Rekla je, da naj jo pokličem drugi dan. Pokličem jo naslednji dan in mi reče, da je spet zaposlena ter da naj jo kontaktiram kdaj drugič. Podobna zgodba se je dogajala konstantno cca. 1 mesec. Dne 25.9, me je povabila na svoj potopis popotovanja, ki ga je predstavila na fakulteti. Dejala mi je, da naj jo "pocukam za rokav" glede informacij študija. Ko sem prišel na potopis sem z velikim veseljem spremljal njeno predavaje. Po predavanju sem jo hotel obgovoriti, vendar ona ni pokazala nobenega interesa, zato sem odnehal in odšel. Zanima me kakšno mnenje imate o moji težavi? Dejstvo je, da Maja opravlja funkcijo prodekanje in je odgovorna za vprašanja tako znotraj univerze kot zunaj univerze. Zanima me zakaj ima takšen odnos do mene. Nikoli ji nisem vsiljeval svojih dejstev ampak sem ravnal vse v dogovoru z njo. Prosil bi uporabnike tega foruma, da poveste svoje mnenje glede takšne situacije.

Hvala! Lp Q
  • spremenil: Quantum ()

Phantomeye ::

Moje mnenje je, da si težak.

Ponavadi, ko nekdo pove svojo stran zgodbe, se z njim strinjam. Ampak, ko sem prebral, kar si napisal, sem presodil, da si težak. Brez, da bi videl vajin pogovor.

Sigurno si ji gnjavil vsak dan, a?

Po predavanju sem jo hotel ogovoriti, vendar ona ni pokazala nobenega interesa, zato sem odnehal in odšel.

In kako to to izgledalo?

SeMiNeSanja ::

Mogoče si malo preveč idealista. Omenjena gospodična je čisto navadna študentka, ki so ji 'dodelili čast', da sme poleg vseh svojih preostalih obveznosti in hobijev nositi še nek častni naziv in se ukvarjati z nekimi študentskimi vprašanji, s katerimi je ona kot absolventka (če dela na diplomi?) že zaključila.

Ne vem, ali je to delo voluntersko ali zanj prejema kakšno plačilo - prej bi si skoraj mislil, da je to zgolj 'častna funkcija', za katero se lahko pod nosom obrišeš za kakšno plačilo.

Potem prideš pa ti, ki ji podreš cel urnik in ne ve, kam bi te porinila vmes. Morda je mislila, da se to funkcijo da opraviti preko maila, da pošlje kakšno brošurco... Prmej - ti bi pa kar, da si naj čas vzame in v živo kramlja s tabo. Pa še odgnat se ne pustiš... Na koncu si pa še užaljen.

Ali si morda slišal za informativne dneve na fakultetah? Takrat ponavadi tudi kakšni študenti blodijo tam okoli, ki ti rade volje iz prve roke povedo, kako izgleda realnost študija na njihovem faksu. Brez 'naročanja' in ostalih komplikacij.

Phantomeye ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Mogoče si malo preveč idealista. Omenjena gospodična je čisto navadna študentka, ki so ji 'dodelili čast', da sme poleg vseh svojih preostalih obveznosti in hobijev nositi še nek častni naziv in se ukvarjati z nekimi študentskimi vprašanji, s katerimi je ona kot absolventka (če dela na diplomi?) že zaključila.

Jap, prodekan študent je več ali manj glorificiran tutor.

SaXsIm ::

@OP - dejstvo je, da je po povedanem tole tvoje že kar teženje. Sicer pa, kaj misliš, da ti bo študent povedal več, kot si lahko prebereš sam? Najprej si preberi vso gradivo, ki je na voljo, potem pa napiši en mail z vprašanji, ki jih še imaš. Fakulteta ni srednja šola, kjer ti bo nekdo razlagal vse po dolgem in počez. Pa, moraš se zavedati, da je za študente obdobje med 15. avgustom in koncem septembra precej obremenjujoče, ker je treba delati izpite, da zaključiš letnik (oz v primeru prodekanje diplomo).
SaXsIm

Quantum ::

Zavedam se, da je tudi malo teženje. Ampak dejstvo je, da mi je ona sama podala odgovore na moja vprašanja. Nikoli ji nisem nič vsiljeval ampak sem delal v skladu z najinim dogovorom. Potem bi mi morala že v začetni fazi reči; da je zelo zaposlena in nima trenutno časa zame in mi predlagala koga drugega.

Lp!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ravs na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311374 (5929) vostok_1
»

Kraje na fakultetah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910447 (6169) Gr0unD Zer0
»

Črna sreda (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34523886 (12019) Trubadur
»

Delo in izkušnje