» »

Kao spremeniti sistemske fajle na Android Lolipop?

Kao spremeniti sistemske fajle na Android Lolipop?

lopov ::

Živ,

na tablico LB G pad 8.3 sem naložil korejski rom, kateri ima žal zaklenjeno omrežje in vse kar je višje od 11. kanala se ne prikaže. Editirat bi moral fajl /system/etc/wifi/WCNSS_qcom_cfg.ini

Tablica je rootana, naložen supersu in busybox -- naivno sem mislil, da bom enostavno pognal vi in popravil fajl. Wrong -- napiše "read-only file system" ;(

Simpl vprašanje -- kako se na androidu editira tovrstne fajle???

dukedl ::

požen vi kot root?
lp dukedl

xda develope ::

Sam sem v es file explorerju omogocil root explorer poiskal datoteko jo kopiral na sd preuredil in jo zamenjal z originalom.

xda develope je izjavil:

Sam sem v es file explorerju omogocil root explorer poiskal datoteko jo kopiral na sd preuredil in jo zamenjal z originalom.

Tole pa res deluje! Sam sem šel po daljši poti, pač po logiki z drugih naprav -- v terminalu "su" ter nato "vi WCNSS_qcom_cfg.ini", pa mi je vedno zatežil, da je filesystem read only in ne more shraniti.

Mam čisto premalo izkušenj z androidom 8-)

lopov je izjavil:

xda develope je izjavil:

Tole pa res deluje! Sam sem šel po daljši poti, pač po logiki z drugih naprav -- v terminalu "su" ter nato "vi WCNSS_qcom_cfg.ini", pa mi je vedno zatežil, da je filesystem read only in ne more shraniti.

Mam čisto premalo izkušenj z androidom 8-)

Super da ti je uspelo.8-)

Mnja, na koncu sem obupal ker fix ni pomagal in restoral backup (4.4.2).
Če sem prav razbral iz googlanja ima lolipop po defaultu onemogočen 12, 13 in 14 kanal, editiranje fajla naj bi pomagalo in jih omogočilo, samo pri meni ni funkcioniralo. Mal sem se že naveličal čakanja na uradno nadgradnjo 8-)

Ali si po editiranju naredil reset naprave?
izklop-vklop

xda develope je izjavil:

Ali si po editiranju naredil reset naprave?
izklop-vklop

Sem, večkrat. Pa saj se premika, včeraj je prišek kitajski rom. Do novega leta menda bo :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
342147497 (854) Oldi
»

Google services - poraba mobilnih podatkov

Oddelek: Mobilne tehnologije
51332 (1194) 111111111111
»

SMB/CIFS na Android?

Oddelek: Mobilne tehnologije
71263 (1016) MrStein
»

Težave s tabličnim računalnikom GoClever R974