Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ugaša
Računalnik se ugaša
zaaz89 ::
Zdravo,
mene pa zanima kaj bi bilo lahko narobe z mojim računalnikom.
Na računalniku je naložen Windows 7 in se ugaša na eno uro.
Ko se ugasne ga je treba ročno spet prižgati (se ne prižge sam nazaj).
Virus in te stvari pomoje da niso saj sem pregledal računalnik z avastom in bitdefenderjem.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko naredil?
Aja računalnik je še v garanciji zato ga ne morem odpirati.
Na servis ga ba nebi peljal razen če je nujno (saj to pomeni da sem nekaj časa brez računalnika če ga peljem na servis) .
Hvala in LP
mene pa zanima kaj bi bilo lahko narobe z mojim računalnikom.
Na računalniku je naložen Windows 7 in se ugaša na eno uro.
Ko se ugasne ga je treba ročno spet prižgati (se ne prižge sam nazaj).
Virus in te stvari pomoje da niso saj sem pregledal računalnik z avastom in bitdefenderjem.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko naredil?
Aja računalnik je še v garanciji zato ga ne morem odpirati.
Na servis ga ba nebi peljal razen če je nujno (saj to pomeni da sem nekaj časa brez računalnika če ga peljem na servis) .
Hvala in LP
JJM ::
Kot prvo poglej kakšne temperature imaš.
Se ugaša točno na uro ali je bolj naključno?
Delaš kaj določenega ali se ugasne tudi če ne delaš nič?
Je to že od kar ga imaš ali se je sedaj pojavilo?
Si poskusil z drugim operacijskim in če da ali je isto?
Si inštalirar kak novi program v zadnjem času?
Se ugaša točno na uro ali je bolj naključno?
Delaš kaj določenega ali se ugasne tudi če ne delaš nič?
Je to že od kar ga imaš ali se je sedaj pojavilo?
Si poskusil z drugim operacijskim in če da ali je isto?
Si inštalirar kak novi program v zadnjem času?
Zadnjič sem naložil program za temperature pregledat in je blo use OK.
Ugaša se točno na uro in neglede na to kaj delam.
Pred tem sem že imel naložene Windows 7 in se mi je začelo to pojavljati po kakem mesecu (en mesec je računalnik delal normalno)
Nato sem formatiral računalnik in na novo naložil Widows 7 in je kake 2 tedna spet delalo normalno zdj pa se spet ugaša na eno uro. Nisem inštaliral nič posebnega zadnje čase.
lp
Ugaša se točno na uro in neglede na to kaj delam.
Pred tem sem že imel naložene Windows 7 in se mi je začelo to pojavljati po kakem mesecu (en mesec je računalnik delal normalno)
Nato sem formatiral računalnik in na novo naložil Widows 7 in je kake 2 tedna spet delalo normalno zdj pa se spet ugaša na eno uro. Nisem inštaliral nič posebnega zadnje čase.
lp
gorenjc ::
Katera je matična plošča? Je morda Intel DP35DP?
Identični problemi na tem forumu. V tem slučaju bi bilo dobro nadgraditi BIOS.
Identični problemi na tem forumu. V tem slučaju bi bilo dobro nadgraditi BIOS.
geteus ::
Pober si rivaturner da vidis temperature. Poglej če imaš dobro prezračevanje, to je meni kar precej cajta delalo probleme, ko sm pa na novo namestu pc je blo use vredu, cene pa pober si ksn regestry boster, speedmypc, windows washer pa probi, ce bo kaj pomagalo.
gorenjc: sem posodobil bios a se mi je spet čez eno uro ugasnil, tako da problem ostaja.
hvala useeno za trud.
geteus: bom probal to jutri vendar program za temperaturo pogledat sem že naložil in je bilo vse v mejah normale.
glede prezračevanja bom tudi malo pogledal vendar nevem če bi se zaradi tega ugašal točno na eno uro.
bom pa tudi potegnil kakšen regestry boster in bom nato sporočil kako mi gre.
hvala in lp
hvala useeno za trud.
geteus: bom probal to jutri vendar program za temperaturo pogledat sem že naložil in je bilo vse v mejah normale.
glede prezračevanja bom tudi malo pogledal vendar nevem če bi se zaradi tega ugašal točno na eno uro.
bom pa tudi potegnil kakšen regestry boster in bom nato sporočil kako mi gre.
hvala in lp
Kateri tip matične plošče pa imaš?Pa še nekaj. Kako je pa s power shemo (standby in hibernacija)? Kakšne so nastavitve?
lp
lp
Tip matične plošče je: ASUS P5KPL-AM
Power shemo mam naštimano na Usklajeno (priporočeno) - nikjer med nastavitvami nisem opazil da bi se zaradi tega ugašal.
Naložil sem windows washer ki pa tudi ni pomagal.
Power shemo mam naštimano na Usklajeno (priporočeno) - nikjer med nastavitvami nisem opazil da bi se zaradi tega ugašal.
Naložil sem windows washer ki pa tudi ni pomagal.
A prihaja do restarta točno na eno uro?Je mašina takrat neakativna?
Ali ee morda kaj v načrtovanih opravilih? Dobro bi bilo pogledat tudi event viewer.
Ali ee morda kaj v načrtovanih opravilih? Dobro bi bilo pogledat tudi event viewer.
ja tocno na eno uro.
Kako lahko pogledam pod načrtovana opravila in kako se uporablja event viewer?
Hvala in LP
Kako lahko pogledam pod načrtovana opravila in kako se uporablja event viewer?
Hvala in LP
Načrtovana opravila so pod nadzorna plošča\sistem in varnost(Control Panel\System and Security) .
V Eventviewer -ju bi bilo dobro pogledati napake v sistemskem logu, ko pride do restarta.
lp
V Eventviewer -ju bi bilo dobro pogledati napake v sistemskem logu, ko pride do restarta.
lp
Katera verzija windows 7 je pa nameščena?
Če je slučajno Windows 7 Enterprise 90-Day Trial, potem je vzrok v tem.
Activation of Windows 7 Enterprise 90-Day Trial is required within 10 days after installation, or the product will shut down every hour. Windows 7 Enterprise 90-Day Trial is valid for 90 days after installation. After expiration, your computer will shut down every hour.
Če je slučajno Windows 7 Enterprise 90-Day Trial, potem je vzrok v tem.
Activation of Windows 7 Enterprise 90-Day Trial is required within 10 days after installation, or the product will shut down every hour. Windows 7 Enterprise 90-Day Trial is valid for 90 days after installation. After expiration, your computer will shut down every hour.
dov1234 ::
ja to so windows 7 zaščita če nimaš dobro skrekanih ali neaktiverane.
Rešitev: potegni dol kakšen najbol popularen crack/aktivator ali pa kupi orginal
Rešitev: potegni dol kakšen najbol popularen crack/aktivator ali pa kupi orginal
popaj113 ::
o ja jst sem mel enake probleme nevem kaj sem neki naredil
virusi pa niso 99% krivi
virusi pa niso 99% krivi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: popaj113 ()
bluefish ::
če se izklaplja točno na eno uro, potem zna biti res posledica neaktiviranega sistema. Naredi to.
popaj113 ::
aha spolnil sem se če maš windows xp je u nadzorni plošči nastavljen da avtomacko odpravlja tažave in se ponovno zaganja zaradi težav probi ga formatirat al drugi sistem instaliri
Ramon dekers ::
ok našel sem vzrok, in sicer bila je grafična!ne vem kje je fora zakaj bi se mi zaradi grafične računalčnik ugašal?!mi zna kdo pomagati grafična je x550. je mogoče vzrok da ker je ena grafična integrerana na plati (x200)?!aja naloženi so najnovejši driverji
Ramon dekers ::
vklopil sem grafično na plati pa dela brez problema.grafo na pci pa popolnoma izklopil
stewo ::
Živjo!
Sem se kar priključila temi.
Imam leptop ki se ravno tako ugaša, vendar vsakih nekaj sekund. Ne pride niti še v sistem... Disk ni razlog, ker se enako ugasuje tudi na drugih..
Ne vem kakšne so temperature, ker ne pridem v sistem, ampak zgledajo normalne. Mogoče kdo ve, kje bi lahko bila napaka?
Model je: Toshiba Satellite A300D
LP
Sem se kar priključila temi.
Imam leptop ki se ravno tako ugaša, vendar vsakih nekaj sekund. Ne pride niti še v sistem... Disk ni razlog, ker se enako ugasuje tudi na drugih..
Ne vem kakšne so temperature, ker ne pridem v sistem, ampak zgledajo normalne. Mogoče kdo ve, kje bi lahko bila napaka?
Model je: Toshiba Satellite A300D
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik v mirovanju dela pa se sam ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 694 (600) | solatko |
» | Računalnik se mi kar ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 2095 (1754) | mojo31 |
» | Izgubil Windows Visto za vedno?Oddelek: Operacijski sistemi | 2709 (2003) | ender |
» | hp 6735s na 2-3 ure ugaša - se ne pregrevaOddelek: Pomoč in nasveti | 858 (753) | pajanko |
» | ali lahko kje downloadam win 7 trial?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1047 (925) | Gogo |