Forum » Na cesti » Hyundai i30 1.6 CRDI
Hyundai i30 1.6 CRDI
sandmat ::
smotanc ::
Te informacije žal nimam ker se kupil to rabljen avto in ga imam šele par dni.po tem čiščenju ko je smrdelo po švasanju tudi ročna bolje prime, na petem 4-5 zobu, sam vseeno nisem zadovoljen
SuperVeloce ::
ja to maš zadaj poleg diskov posebej boben za ročno? Tam se mora potem na vsakem kolesu še posebej naštelat, da obe enako (in zato bolje) primeta
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
GTX970 ::
Zanimiva metoda, kupiš avto, brez da ga prej pelješ na tehnični...
Zavore, ročna, še kaj se bo našlo .
Zavore, ročna, še kaj se bo našlo .
Zavore delajo vredu, ročna gre čez tehničnega brez problema, beri prejšne poste zakaj so "težave", avto je neki časa stal :)
Zavore delajo vredu, ročna gre čez tehničnega brez problema, beri prejšne poste zakaj so "težave", avto je neki časa stal :)
si prepričan, da je to problem?
Sem prepričan da je to problem ! :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smotanc ()
ihgregg ::
si prepričan, da je to problem?
Sem prepričan da je to problem ! :)
če bi jaz spraševal za probleme svojega avtomobila na forumu, ne bi v istem dnevu preprosto zaključil, da je problem v tem, da je avto stal. Vsaj pri avtomobilih, ki sem jih jaz vozil, ni bilo nikoli vonja po švasanju, ne glede na količino časa avtomobila v "stoječem" stanju.
Spajky ::
Spodaj pod avtom utegneš imeti dve zajli z napenjalom-matico za vsako kolo, poleg tega pa pod tepihom v kabini še skupno matico-napenjalno za pritegnit obe strani hkrati. Naj ti pove kak mehanik kako ali pa naj ti za dva fičnika to ročico pritegne, da prime prej. Jest sem tudi alergičen, če ročna prime šele zelo dvignjena ...
Zanima me še kako se "štela" ročna, za moje pojme prime čist prevosoko, skoraj na zadnjih zobih
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Bom nadaljeval temo tu
ima kdo kakšno idejo glede LED dnevnih luči in sicer za hyundai i30 2008, nekaj sem sam brkljal po spletnih straneh in našel tole zadevo http://goo.gl/gsDOL5
Ali bi se dalo narediti na tak stil dnevnih luči https://goo.gl/URbjOf
Kako pa je potem z samo homologacijo in vsemi temi zadevami?
ima kdo kakšno idejo glede LED dnevnih luči in sicer za hyundai i30 2008, nekaj sem sam brkljal po spletnih straneh in našel tole zadevo http://goo.gl/gsDOL5
Ali bi se dalo narediti na tak stil dnevnih luči https://goo.gl/URbjOf
Kako pa je potem z samo homologacijo in vsemi temi zadevami?
trololo2 ::
AMZS jih vgrajuje in tudi poskrbi za homologacijo. Poišči na njihovih straneh, je pa problem da na nekaterih avtomobilih izgleda precej slabo.
Olórin ::
Ve kdo kako se zamenja luči v kabini, pač bralna lučka pa zadaj, jaz si ne upam preveč na silo dol pult da ne bom vse polomu
Robi :P ::
Ve kdo kako se zamenja luči v kabini, pač bralna lučka pa zadaj, jaz si ne upam preveč na silo dol pult da ne bom vse polomu
če je isto kot pri Kiji potem z nekim topim nozem za mazat obstrani zahaklaj in odpri. Jaz sem s ključem od avta kot je bilo na nekem forumu rečeno pa sem si naredil ris :D
mi je ratal, gre čist lepo dol, sem pa naredu eno pizdarijo, v prtjažnem prostoru sem snel dol lučko ki je svetila, in sem jo še prižgano staknil dol, pogledal točno katera žarnica je da jo bom zamenjal z diodno. potem sem jo vstavil nazaj ni svetila več, in nastal je večji problem, centralno zaklepanje na ključ ne dela, luči v kabini ne delajo ter zunanji špegli se mi ne zaprejo na gumb, so to varovalke šle?
mi je ratal, gre čist lepo dol, sem pa naredu eno pizdarijo, v prtjažnem prostoru sem snel dol lučko ki je svetila, in sem jo še prižgano staknil dol, pogledal točno katera žarnica je da jo bom zamenjal z diodno. potem sem jo vstavil nazaj ni svetila več, in nastal je večji problem, centralno zaklepanje na ključ ne dela, luči v kabini ne delajo ter zunanji špegli se mi ne zaprejo na gumb, so to varovalke šle?
tut js sem prizgano ven vzel pa ni blo krize ko sem menjaval na LED ( ista je kot kabinska )... preglej varovalke in upaj da je samo varovalka
dvomim, pomoje bi mogu skurit nek kontroler za tako skodo kar pa naj nebi slo mim varovalk
sicer pa ce nebo okej po menjavi varovalk samo nazaj not pa na garancijo če jo še imaš.
sicer pa ce nebo okej po menjavi varovalk samo nazaj not pa na garancijo če jo še imaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Robi :P ()
joj ne me strašit res, garancije pa nimam več, jutr po službi bom preveru varovalke in močno upam da je samo to
nateznik ::
Podolgovate 31mm so.. ledic mas na ebayu na tono (vzami tisti 12led model, ali 16 led vsaj, za v prtljazniku se splaca, ker je sicer osvetlitev obupna). Spredaj z tankim izvijačem potegneš dol (imaš celo neke male izreze, kamor ga daš... če se bojiš, vzemi kako staro kreditno kartico, ali pa kak tisti plastični zatič za telefone odpirat).
Za zadaj, potegneš ven celo plastično ohišje z žarnico notri.
PS: če boš kupil ledice, pazi, pri njih je važna polariteta, drugače ne svetijo, če jih narobe obrneš.
Sicer pa, za te težave, je skoraj 100% varovalka.
Za zadaj, potegneš ven celo plastično ohišje z žarnico notri.
PS: če boš kupil ledice, pazi, pri njih je važna polariteta, drugače ne svetijo, če jih narobe obrneš.
Sicer pa, za te težave, je skoraj 100% varovalka.
Festoon 31mm... Js sem vzel bele ledice 240lm gledat morš SMD 5630 (najmocnjse smd ledice zarad površine) sam sem kupil tele http://www.dx.com/p/festoon-31mm-3w-240... in sveti veliko bolje svetloba je sicer hladna ampak se vidi več. Priporočam da jih najdeš na ebayu jaz takrat se nisem kupoval prek ebay-a vrjamem da se dobijo ceneje.
Okej hvala za priporočila.danes sem še opazil da mi sveti oranžna lučka za TPMS.nekaj sem gledal da je nek senzor.je mozno da je tudi to na isti varovalki kot centralno zaklepanje.el. pomik in zapiranje zunanjih ogledal.sprednja in zadnja btalna lucka ter v prtljazniku.je to mozno? Kakšne preglavuce zaradi ene lučke.jojjoj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | KIA - mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 111699 (64634) | Mavrik |
» | Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 65808 (49574) | kljhjkhkjh |
» | nakup avtomobila (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 27827 (24655) | ;-) |
» | Zanesljiv in varčen rabljen avto manjše velikosti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20285 (18536) | b |
» | Nakup novega avta - nasvet (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18696 (15837) | RejZoR |