Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Motion ::
Mal stestiral windows camero ter staro Lumio Camero Classic. Oboje na Auto nastavitve 5MP slike (uporaba oversamplinga). Telefon je biu na stojalu da sem izničil efekt mojih tresočih rok. Vsak naj sodi sam. Ker se tiče fotografij posnetih noter (slabša osvetljava) jaz preferiram Windows Camero.
Notranjost
Notranjost (temnejše). Oba app sta izbrala iste nastavitve za ISO in čas zaklopa
Zunaj, Sončno (Veter je kar konkretno majal drevesa.)
Notranjost
Notranjost (temnejše). Oba app sta izbrala iste nastavitve za ISO in čas zaklopa
Zunaj, Sončno (Veter je kar konkretno majal drevesa.)

Anney ::
Definitivno je tukaj boljša Windows Camera, si prejel mogoče današnje posodobitve? Škoda edino, da ne moremo primerjati slik iz WP 8.1.
Zanima me pa tudi tole, če kdo uporablja intergrirano aplikacijo Line, kaj za vraga je sploh tole?
Zanima me pa tudi tole, če kdo uporablja intergrirano aplikacijo Line, kaj za vraga je sploh tole?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

ne to je še brez updajta. Sam močno dvomim da bi updejt kaj spremenu. Kolkor berem so sam bug fixi

Nekateri ga imajo nekateri ne, počakajmo. :)
Mi lahko lastniki Lumij 930 poveste katero različico programske opreme (firmware) imate:
So si zelo različne, pa ugotavljam zakaj?
Mi lahko lastniki Lumij 930 poveste katero različico programske opreme (firmware) imate:
So si zelo različne, pa ugotavljam zakaj?
Zgodovina sprememb…

Trance4mer ::
A je možno kje v nastavitvah nastavit, da lahko zaprem odprto aplikacijo, ker tole, da pa ne morem zapret aplikacije ne da bi pritiskal na puščico, da se mi pomanša okno in pol še tapniti na križec za zaprtje mi pa najeda. Da imam pol vse odprto v ozadju ne, da bise zavedal, da imam odprto. V w8.1 so ble ene aplikacije, ki se jih ni dalo noramlno zapred, v w10 so pa čist vse.

Machete ::
@anney - jaz imam enako
@Motion - Kateri aparat je to, ker so relativno slabe fotke? Ampak hvala za primerjavo v vsakem primeru.
@Motion - Kateri aparat je to, ker so relativno slabe fotke? Ampak hvala za primerjavo v vsakem primeru.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Aplikacije v ozadju ti ne igrajo nobene vloge, je čisto vseeno ali jih zapiraš ali pa ne. Ni tako kot na Andruidu. :)
Zgodovina sprememb…

okica11 ::
včeraj zvečer sem posodobil mojo 930 iz 8.1 na 10. Vse skupaj je trajalo približno 2 uri (v tem času ni všteto updatanje vseh aplikacij- teh je bilo ko sem pogledal 41). V bistvu se je takoj po posodobitvi na 10 pojavila posodobitev za le to (verjetno iz builda .144 na zagotovo .164).
Zaenkrat moram rečt, da mi je všeč. Deluje približno enako hitro oz težko rečem da kaj počasneje. Prehod je bil brez večjih problemov (če maš vse v oblaku se lepo postavi nazaj) čeprav se mi je začetni zaslon malo spremenil. (PS. telefon je bil "nabasan" z podatki med/pred updatom )
Edin stvar do zdaj, ki me moti je občutljivost na swipe levo/desno. Na začetnem zaslonu mi zelo rado vrže na seznam aplikacij (podobno mi v mailu rado označi oz arhivira ampak sem to funkcijo uspešno izključil :) ). Aja, pa to da ikonica za svetlost ne sveti ko ročno nastavljaš svetlost, ko pa je avtomatsko pa "ne" sveti (action centre).
Všeč mi je več funkcij v AC.
več o uporabi pa v naslednjih dneh. Zaenkrat torej zagotvo nimam potrebe po odhodu nazaj na 8.1 :)
Zaenkrat moram rečt, da mi je všeč. Deluje približno enako hitro oz težko rečem da kaj počasneje. Prehod je bil brez večjih problemov (če maš vse v oblaku se lepo postavi nazaj) čeprav se mi je začetni zaslon malo spremenil. (PS. telefon je bil "nabasan" z podatki med/pred updatom )
Edin stvar do zdaj, ki me moti je občutljivost na swipe levo/desno. Na začetnem zaslonu mi zelo rado vrže na seznam aplikacij (podobno mi v mailu rado označi oz arhivira ampak sem to funkcijo uspešno izključil :) ). Aja, pa to da ikonica za svetlost ne sveti ko ročno nastavljaš svetlost, ko pa je avtomatsko pa "ne" sveti (action centre).
več o uporabi pa v naslednjih dneh. Zaenkrat torej zagotvo nimam potrebe po odhodu nazaj na 8.1 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: okica11 ()

solatjek ::
Aplikacije v ozadju ti ne igrajo nobene vloge, je čisto vseeno ali jih zapiraš ali pa ne.
Tole sem tudi jaz ugotovil dvva dni nazaj in sem puščico skoraj nehal uporabljat. Namensko sem odprl vse aplikacije in šel iz njih z zastavico, tako da so ostale v ozadju, nato pa telefon pustil čez noč in še Wifi vklopljen, pa je pokuril 2% baterije, torej enako, kot da app zapiram redno.
A imamo v Edge ako varianto listanja strani naprej, nazaj? No, nazaj bi še šlo s puščico spodaj, naprej pa potem ne znam več, razen da znova odprem stran. Na IE v 8.1 se mi zdi da si lahko s prsti podrsal levo desno in je listalo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()

@anney - jaz imam enako
930. Leča je že mal zdrsna odzadi, pa tudi obrisal jo nisem preden sem slikal. Men se niti ne zdijo tako slabe. En dan sem bil v Mobitelovem centru v city parku in sem naredu ene par fotk z 950 za primerjavo. 950 je bla bolša sam sam ne tako zelo boljša kot sem pričakoval. Prav konkretno poseka LG G3 (od bratranca). Nevem men se zdi da za dve leti in pol staro kamero še vedn ni slaba.

boolsheat ::
Jaz imam tudi HW revision 2.0.0.1, firmware pa .15235.40004 je pa Telekomova, operater pod "Extras & info" je pa "000-HU".

Aha, potem je odvisno od regije. Hardware revision ima pa moja na 2.0.0.2. Zanimivo bi bilo vedeti, kakšne, če sploh so kakšne razlike med verzijami, ne najdem podatkov.
@Machete, nama se firmware ni posodobil :)
@Machete, nama se firmware ni posodobil :)
Zgodovina sprememb…

Ne vem, jaz sem imel včeraj po resetu, ko je postavilo sistem, še eno nadgradnjo sistema.. Ne sledim niti več. Mam pa aparat z Nemčije, če ima to za koga kako vezo.

loveJDM ::
Aplikacije v ozadju ti ne igrajo nobene vloge, je čisto vseeno ali jih zapiraš ali pa ne.
Tole sem tudi jaz ugotovil dvva dni nazaj in sem puščico skoraj nehal uporabljat. Namensko sem odprl vse aplikacije in šel iz njih z zastavico, tako da so ostale v ozadju, nato pa telefon pustil čez noč in še Wifi vklopljen, pa je pokuril 2% baterije, torej enako, kot da app zapiram redno.
A imamo v Edge ako varianto listanja strani naprej, nazaj? No, nazaj bi še šlo s puščico spodaj, naprej pa potem ne znam več, razen da znova odprem stran. Na IE v 8.1 se mi zdi da si lahko s prsti podrsal levo desno in je listalo...
V celi noči recimo 6-8ur ti porabi koliko?2% vse skupaj?

Vezo ima, samo res ne zastopim zakaj toliko različnih firmwarov na enakem modelu telefona.
Tole pravi angleški MS: Latest software release for Lumia 930 is Lumia Denim (02540.00019.15236.54xxx)
Tole pravo slovenski MS: Najnovejša izdaja programske opreme za napravo Nokia Lumia 930 je Lumia Denim (02540.00019.14522.260xx)
Vmes jih je pa še malo morje. :)
Tole pravi angleški MS: Latest software release for Lumia 930 is Lumia Denim (02540.00019.15236.54xxx)
Tole pravo slovenski MS: Najnovejša izdaja programske opreme za napravo Nokia Lumia 930 je Lumia Denim (02540.00019.14522.260xx)
Vmes jih je pa še malo morje. :)
Zgodovina sprememb…

2% na uro

Da, v 6 urah in malo mi je porabil iz 65% na 63% baterije (WiFi vklopljen, ostalo izklopljeno, NI bil na Aeroplane mode)- prilagam printscreen:
2% na uro
Ne na uro, ampak v 6 urah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()

sodnicaN ::
včeraj zvečer sem posodobil mojo 930 iz 8.1 na 10. Vse skupaj je trajalo približno 2 uri (v tem času ni všteto updatanje vseh aplikacij- teh je bilo ko sem pogledal 41). V bistvu se je takoj po posodobitvi na 10 pojavila posodobitev za le to (verjetno iz builda .144 na zagotovo .164).
Ozadje je meni osebno zdaj mnogo lepše, baterija ti bo zdržala manj (pa še nek bug je ki ti jo skuri v par urah brez očitnega razloga)... sicer meni tudi nekako tko kot pravi Matko37 (če ga glih ne prime tist bug,potem jo spraazni v par h, telefon je pa opazno vroč na dotik)....s tem da na 8.1 je bla poraba še pol nizja, kar je za tak telefon super.
hitrost in ostalo tam tam, posodobitevv je pa prvic trajala nekako tok kot pri tebi
lumia630

Sem našel zelo uporaben programček, če bo koga zanimalo, dovoljuje namestitve starejših aplikacij od Nokie in MS, vključno z Lumia Camera Classic, ki jih v WP10 ni več. SysApp Pusher
Zgodovina sprememb…

Matej_K ::
Malo delno offtopic vprašanje.
Kje kaj kupujete baterije?
Na Lumii 820 mi že pošteno nagaja. Naj kupim najcenejše na aliexpress, ali raje kakšno eu stran gledam?
Predenj prešaltam na win 10, bi rad imel dobro baterijo.
Kje kaj kupujete baterije?
Na Lumii 820 mi že pošteno nagaja. Naj kupim najcenejše na aliexpress, ali raje kakšno eu stran gledam?
Predenj prešaltam na win 10, bi rad imel dobro baterijo.
... .. .

fireX88 ::
jaz sem kupil že kakšno leto dni nazaj kar eno za 10€ na ebay-ju. nisem imel nobenih problemov
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

sodnicaN ::
na lumii 630 od lanskega septembra je zaenkrat še kot nova
če pa ve kdo povedat kje se dobi pri nas črna zadnja ploščica za 5e ali manj naj pove..... drugače se mi bolj splača kupit s kitajske pa pač čakat 1 mesec
če pa ve kdo povedat kje se dobi pri nas črna zadnja ploščica za 5e ali manj naj pove..... drugače se mi bolj splača kupit s kitajske pa pač čakat 1 mesec

Ima še kdo težave z zadnjimi posodobitvami? (L930, uradna izdaja WP10)
Pododobitve bi morale biti za kamero, fotografije, Office (word, exel, one note, power point) ter Mail in koledar. Meni in še gromno drugim po svetu teh posodobitev ne najde.
Na L830, ki pa je na Insider verziji pa gredo posodobitve normalno skozi.
Pododobitve bi morale biti za kamero, fotografije, Office (word, exel, one note, power point) ter Mail in koledar. Meni in še gromno drugim po svetu teh posodobitev ne najde.
Na L830, ki pa je na Insider verziji pa gredo posodobitve normalno skozi.
Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::
Pa si preveril verzije programov, da niso že posodobljene?
Moram rečt, da tole zdaj na 830 dela vedno bolje, od včeraj 6.00 do sedaj sem porabil 50% baterije, vmes malo navigacije, muzike, brskanja.
Veliko bolje kot prej.
Moram rečt, da tole zdaj na 830 dela vedno bolje, od včeraj 6.00 do sedaj sem porabil 50% baterije, vmes malo navigacije, muzike, brskanja.
Veliko bolje kot prej.
Everybody lies!

A vam delajo nakupi v trgovini ok prek pay-pala? Men sploh noče it skoz. V pay palu mam vezano vrtualno predplačniško kartico (viso) na kateri imam sredstva. OB nakupu z ebaya dela brez problemov, tuki v storu pa noče in noče. Sem odstranu in na novo dodal plačilni način v MS računu (tržišče USA) sam še vedno noče skoz. Mi je pa delovalo par mesecev nazaj ko sem nazadnje kupoval.

Ne vem, ker imam vedno vse vklopljeno,Wifi, Bt. :)
Bom danes pogledal preden grem spat točne procente...
Bom danes pogledal preden grem spat točne procente...
Everybody lies!

Modri dirkač je izjavil:
Pa si preveril verzije programov, da niso že posodobljene?
Veliko bolje kot prej.
Seveda sem preveril. Imam stare. Nove so te verzije:
Mail & Calendar build 17.6769.40522
Camera now getting a bump from build 111 to 141 (build 2016.148.xxx.x).
Za Office ni podatka.

na lumii 630 od lanskega septembra je zaenkrat še kot nova
ebay.de...Z Nemčije preko ebaya sem čakal par dni(naročil v sredo,dobil v ponedeljek),je pa res,da je šlo za ovitek.

Kje pa sploh lahko preverim, katere verzije appov imam nameščene?
V samem appu pod info, about,...
Zgodovina sprememb…

Meni .bmp slike, če je kot priponka ne odpre v mailu. Ostali glavn formati so se uredili in jih prikaže. Ok sicer je redek format, ampak vseeno, sem malo testiral sedaj.

FrEaKmAn ::
Polom.. me nekdo kliče. Ker se ne morem oglasiti, zalockam telefon. Ko čez minuto želim poklicati nazaj, cifre na v historyju... kaj zdaj?

Meni .bmp sliko normalno odpre, sem namensko šel preizkusit. Prav tako večkrat klic zalockam in do sedaj sem še vedno našel številko, da sem poklical nazaj. Hard reset je bil narejen po nasgradnji?

darkolord ::

klinker ::
Polom.. me nekdo kliče. Ker se ne morem oglasiti, zalockam telefon. Ko čez minuto želim poklicati nazaj, cifre na v historyju... kaj zdaj?Si siguren da gledaš v "History" in ne v "Dial pad"?
Enaka tezava pri meni obcasno. Se prikaze sicer, vcasih po kaki uri vcasih pa cez kak dan, hehe
Meni tudi za nekatere stike imen ne pokaze, ceprav imam shranjene. Nema veze al imam st. s +386 shranjeno al ne.
Ta 10ka je en tak polom da glava pece :D

@Matko37: hmm.. čudno.
Btw, včeraj sem imel baterijo napolnjeno na 100% ob 11:30. Potem sem ga dokaj povprečno (zame) uporabljal (20 min surfanja, nekaj klicev, nekaj smsov, prebral in napisal par mailov, naredil nekaj fotk itd..), wifi stalno vklopljen, BT nikoli. Isti tempo danes zjutraj. Ponoči - ca. 7h letalskega načina. Sedaj sem na 48% kar pomeni, da bo v 24. urah šlo ca 55% baterije. Ni tako slabo avr. 2,3%/h.
Btw, včeraj sem imel baterijo napolnjeno na 100% ob 11:30. Potem sem ga dokaj povprečno (zame) uporabljal (20 min surfanja, nekaj klicev, nekaj smsov, prebral in napisal par mailov, naredil nekaj fotk itd..), wifi stalno vklopljen, BT nikoli. Isti tempo danes zjutraj. Ponoči - ca. 7h letalskega načina. Sedaj sem na 48% kar pomeni, da bo v 24. urah šlo ca 55% baterije. Ni tako slabo avr. 2,3%/h.

Polom.. me nekdo kliče. Ker se ne morem oglasiti, zalockam telefon. Ko čez minuto želim poklicati nazaj, cifre na v historyju... kaj zdaj?Si siguren da gledaš v "History" in ne v "Dial pad"?
Ta 10ka je en tak polom da glava pece :D
Odvisno od telefona kot kaže...L640 brez ene same napake

Moja izkušnja je tudi presenetljivo, nad pričakovanji, dobra. Nobenih večjih buggov zaradi katerih se bi sekiral na 930ki. Outlook je neki zajebavu sam sem rešil problem.

Trance4mer ::
A kdo uporablja glance screen? K na 920 mi dela ampak mi noče, da bi imel sliko v ozadnju, vem pa, da sem imel še na začetku sliko.

Trance4mer je izjavil:
A kdo uporablja glance screen? K na 920 mi dela ampak mi noče, da bi imel sliko v ozadnju, vem pa, da sem imel še na začetku sliko.
Jaz,nimam pa slike ampak samo uro,sploh nisem vedel,da se da imet sliko...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()

Glance screen na 830 dela normalno, edino kar pogrešam je, da ga msn weather app ne omogča več, ampak verjetno bodo to popravili...
Everybody lies!

okica11 ::
evo stvari ki sem jih odkril na 930 z w10 po ~~2dneh :
-baterija se porabi vsaj 1/3 časa hitreje (pri isti uporabi kot prej w8.1)
-telefon rad zmrzne pri prejemanju klicev, ko klikneš, da se bi javil
-ko klikneš da bi poslal sms traja nekaj trenutkov, da ga pošlje
-live tiles za mail in sporočila se čudo obnašajo (niso ažurni ali pa imajo napačne podatke o že prebranih sporočilih-za kratek čas)
-vedno ko vklopim telefon (vgasnem in vklopim) mi napiše da sem prekoračil mobilne podatke (data sense). seveda, ko odprem je še daaaaaleč od tega
-trgovina je počasna oz. slabo odzivna
-preverjanje za posodobitve aplikacij v trgovini traja dolgo
-mail in koledar sta mi bila ljubša v 8.1
+facebook app je boljši :P
+action center ni slaba zadeva
+na splošno delovanje, v nasprotju s pričakovanim, res ni slabo
-baterija se porabi vsaj 1/3 časa hitreje (pri isti uporabi kot prej w8.1)
-telefon rad zmrzne pri prejemanju klicev, ko klikneš, da se bi javil
-ko klikneš da bi poslal sms traja nekaj trenutkov, da ga pošlje
-live tiles za mail in sporočila se čudo obnašajo (niso ažurni ali pa imajo napačne podatke o že prebranih sporočilih-za kratek čas)
-vedno ko vklopim telefon (vgasnem in vklopim) mi napiše da sem prekoračil mobilne podatke (data sense). seveda, ko odprem je še daaaaaleč od tega
-trgovina je počasna oz. slabo odzivna
-preverjanje za posodobitve aplikacij v trgovini traja dolgo
-mail in koledar sta mi bila ljubša v 8.1
+facebook app je boljši :P
+action center ni slaba zadeva
+na splošno delovanje, v nasprotju s pričakovanim, res ni slabo

darkolord ::
-live tiles za mail in sporočila se čudo obnašajo (niso ažurni ali pa imajo napačne podatke o že prebranih sporočilih-za kratek čas)Tole je tudi meni čudno oz. predvsem to, da podatki na glance screenu, lock screenu in live tilih niso isti. V 8.1 so bili.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 54690 (33395) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 37488 (33140) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29673 (20063) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15424 (13014) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47959 (39207) | boolsheat |