» »

Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950

1
2
3

Malajlo ::

Hm, po zaslonu pa ne moreš več v rokavicah. Pa fm radia ni.
Jebenti, tiste trikrat v treh letih sem ga rabil. In zdaj?
Pa glih lumie so bile topšit zaradi občutljivega zaslona. Grrrrr.

cekr ::

Radio FM je in čisto lepo deluje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MisterR ::

Dejstvo da sta tako Windows Phone 8 (8.1) in 10 dokazuje že to, da je v seznamu aplikacij WALLET, katerega glavna funkcija je to, da prikazuje link do windows stora v katerem lahko poiščeš walet, ter preko tistega dodajaš kartice.

To je enako kot blamaža z youtube aplikacijo, ki je bila wraper za mobilno verzijo.

Tukaj ni govora o app gapu ampak o uradnih aplikacijah izpod rok Microsofta in te so polovične.

YouTube ni MS-sova blamaža. Program je bil narejen.
Bil je še boljši od originala. Problem je samo Google, ki je dosegel umik.

Wallet/denarnica je pa res en čuden umotvor. Ne vem, čemu je sploh namenjeno.

cekr je izjavil:

Na 950xl da. 950 ne. Ali se motim?

Tadej4 ::

Malajlo je izjavil:

cekr je izjavil:

Na 950xl da. 950 ne. Ali se motim?

Točno tako je.

PrihajaNodi ::

Kako to da je ms tako zajebal z 10 ko:
- manj aplikacij
- ni radia
- ni double tap funkcije
- hardwarski hrosci na paradnih konjih
- koledar na 10 totalno f. up
.
.
.
Ampak bom vseeno še jemal wp iz razloga, ker je tako gnil da enostavno noben ne bo delal nekih appov za vdiranje in prisluskovanje.

Res ne vem, kje nekateri vidite neke napake.
Pri meni vse to deluje.

Koledar mi pa tudi ni problematičen.

DoubleTap še pride.
HERE še pride. Samo popravit ga morajo.
Verjetno ga predelujejo v Univerzalno APP, da bo delalo tudi na tablicah.
Radio si poišči. Sigurno obstaja. Tudi na navadni L950 bi moral delat.

Ostalega ne pogrešam. Če pa ni neke obskurne aplikacije, se pa tudi ne sikiram.

HW hrošči? Where?
SW hrošči obstajajo. Jih rešujejo.

Že pred nakupom sem vedel, da so W10m Beta. Zato ne delam problemov.
Ni pa prav, da so dali nekaj ven, kar takrat še ni bilo zaključeno.

dejcoSI ::

Tako je cekr. Realno napisano, ne pa nek bullshit osebkov, ki wp ali w10m sploh še niso uporabljali... Pustmo trole!

Skratka, zadnja posodobitev je bila očitno kar obsežna, saj je kar nekaj težav izginilo (tudi reset,kot sem že napisal)... Sedaj se napram l920 pogreša le še double tap in zaslon, občutljiv na rokavice, pa smo zmagali.

Aja... Še Radio. Zame je vedno bila ovira imeti priključene slušalke, da dela radio. Zato sem vedno uporabljal tuneIn radio, kjer najdete tud vse slo postaje. Sploh sedaj v dobi, ko ima vsak vsaj 3 gb prenosa v paketu (najmanj) ni več ovir!!!

Hmmm, TuneIn is not compatible with device.
Na nadgrajeni L920 je laufalo precej programov, ki niso razpoložljivi na W10M. Ni za krivit MS. Kot ni za krivit Googla, da lahko na Play vsak, ki ima pet minut cajta, flikne bloatware.
Zdej grem pa insider vklopit.

facepalm ::

Tisti kateri ste updatali na w10m.. a ne morete downgradeat nazaj na wp8.1?

epecar, gre za lumije 950, ki so v osnovi na w10m :).

Malajlo je izjavil:

Hmmm, TuneIn is not compatible with device.

Od kje ti to?
Ravno mi igra brez enega samega problema.

Če je govora o TuneIn Radio https://www.microsoft.com/store/apps/9w...
This app is not compatible with this device.
L950. Insider Build .36

Pogledal na L920, L950xl, L830.
Te zanima, kaj piše?
Nobenega napisa, da kaj ne bi bilo OK,

Povsod se je lepo instalirano in tudi potem deluje.

Pri tebi ni problem v sistemi ali v hw.
Nekaj si se igral z nekimi nastavitvami, da imaš toliko problemov.

Pa še: danes sem imel v rokah tudi navadno L950 in radioFM je delal čisto brez problemov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

karafeka ::

Moja 950 tudi ne podpira radia. Baje, da imajo evropske verzije radio modul onemogočen v firmweru.

1. Kateri file browser lahko nadomesti ES File Explorer iz Androida? Še posebej rabim LAN browser.
2. Kako inštalirati certifikate?
3. Katera tipkovnica ima meta tipke alt in ctrl.

Lumio 950 imam slaba dva tedna. Prej imel S2 i9100. Sedaj se počutim, kot da sem v zaporu, android je proti temu kot vesoljska ladja.

karafeka je izjavil:

Moja 950 tudi ne podpira radia. Baje, da imajo evropske verzije radio modul onemogočen v firmweru.

1. Kateri file browser lahko nadomesti ES File Explorer iz Androida? Še posebej rabim LAN browser.
2. Kako inštalirati certifikate?
3. Katera tipkovnica ima meta tipke alt in ctrl.

Lumio 950 imam slaba dva tedna. Prej imel S2 i9100. Sedaj se počutim, kot da sem v zaporu, android je proti temu kot vesoljska ladja.

Je pa bolj zaščiten kot BB. ker nihče niti noče zlonamerne kode za WP razvijat:) Sam sem močno razočaran nad 10 ko in sem šel od DP nazaj na 8.1.

Za uporabo smartphonea je L950 Death star napram drugim platformam.
Evo primera. Se jebemo s povezavo na BT audia v lokalu. Vsi so se povezali, zvoka od nikoder. Moja L950 je to pohendlala prav šolsko. Tap, pair, play. Jaka muda. Za nekatere platforme, seveda.
Me najbolj skrbi, da bi MS ukinil vse skup. Ejga, petnajst let sem že na MS platformi!

Sprijazni se. Testni zajček si/smo.

1x do naslednje spremembe sistema bodo že vse porihtali.
Potem pa ponovno od začetka.

Ukinili pa ne bodo, ker jim kljub samo nekaj %, še vedno prinaša dobiček.
Preveč znanja je v vsem tem.
Imajo pa še polno ljudi iz Nokie, ki so strokovnjaki na svojem področju.
Samo porabit jih ne znajo. Ne smejo jih pa spustiti konkurenci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Ja, tud men ne dela TuneIn radio. L950, kupljena pri telekomu in posodobljena... Ugotavljam, da je večina aplikacij v storeu nedotaknjenih in še verjetno neprilagojenih za W10M. Bo potrebno kar nekaj časa, da bodo ali stare appe predelali ali napravili nove. Bo pa zagotovo kmalu poplava appov, saj se dajo po novem nekako pretvarjat (z minimalnimi adaptacijami) iz ostalih platform...

karafeka je izjavil:

Našem sem Metro File Manager. Seveda ga je bilo nemogoče najti v trgovini, razen če poznaš točno ime aplikacije. Ima lan browser, poleg ostalih.

Z današnjo posodobitvijo 10586.63, je že bližje končni verziji.
Še vedno pa niso rešeni problemi s Continnuom.

36 ali 63? Si na fast ringu?

Malajlo je izjavil:

36 ali 63? Si na fast ringu?

63

na fast

dive ::

Zdravo,

Kupil sem lumio 950, imam težave z (ne)obračanjem zaslona. Enostavno se ne obrne v ležeč položaj. Zaklepanje je odkljukano, probal sem že vse resete, izvzeti baterijo...
Ko zalaufam kamero, je ta postavljena na glavo. Slike so zarotirane za 180°. Telefon zgleda misli da je obrnjen navpično. Je imel kdo podobne težave mogoče?

Najprej požen vse nadgradnje.

verizija Windowsa je 10.0.10586.107

Ne vem, je še kakšna fora, ki jo lahko probam?

AvtoR ::

Servis?

Ja, to bo kolikor izgleda najverjetnejša opcija.

Se ga splača vzeti za 350? Je vreden tega denarja glede na to da je 10 v beti?

loveJDM ::

Odvisno,kateri build je.Probaš telefon pa če deluje vse kot treba ga vzami.Ene 10ke delajo super,ene pa imajo nekaj težav baje,tega jaz nimam.

Za 350ne boš dobil boljšega pomoje,glede OS pa res,more letet v nulo vse,če ne ne kupuj.Ker na navadnih fonih dela preview gladko res.

Kje ga pa dobiš tako poceni?
Seveda se splača.
Hw je itak na višku.
SW bo pa tudi nekega dne.
Z zadnjo insider verzijo si lahko popolnoma(skoraj) zadovoljen.

Pravzaprav ne bi dal za aparat niti 100 EUR. WP bo ostal se brez tega kar je bilo uporabnega od njega. App HERE ne bo vec na voljo na WP platformah.

http://www.theverge.com/2016/3/15/11234...

Rip MS.

Ni vse tako grozno.
Prej ali slej bodo Maps na ravni Here.
Karte so itak pri obojih od Navteqa, tako da ni krize.
Here se bo pa prej ali slej vrnil. Samo na novo morajo skup zmetat.
Je Windows svet malo prevelik za ignoriranje.

Do takrat naj bom pa brez kvalitetne navigacije? Gee a na idroidu pa iosu je pa lahko...

Nodi jbg res je ena boljsih stvari windows OS-a.Ne vem kaj carajo pizda,najboljse da se foni zacnejo stekat pa gremo vsi na android.

Pa skoraj ze kupil l950. Jah nic, WP\WM bo ocitno res propadel. Edina dobra in uporabna aplikacija...

Modri dirkač ::

PrihajaNodi je izjavil:

Do takrat naj bom pa brez kvalitetne navigacije? Gee a na idroidu pa iosu je pa lahko...

Maps je že zdaj boljši kot Here, vsaj po mojih izkušnjah ...
Everybody lies!

Na Maps jim še precej manjka. npr: jezike ne moreš dodat/menjat, pa ravno sedaj se mi je program razsul,...

HERE: Kaj hudiča se zgodi 30.6.2016, da zadeva ne bo več delovala?

Bodo ponovno kaj šarili po jedru sistema?

OttoParts ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pravzaprav ne bi dal za aparat niti 100 EUR. WP bo ostal se brez tega kar je bilo uporabnega od njega. App HERE ne bo vec na voljo na WP platformah.

http://www.theverge.com/2016/3/15/11234...

Rip MS.

Ma neee, najbolj uporabljan app na mojem telefonu in razlog za to, da sem sploh kupil Nokijo oz. telefon z WP (sicer 8.1), dobro, da mi je zmanjkalo denarja za novo 950.
Še dobro, da bo vsaj na 8.1 ostal delujoč...
No ja morda pa bo z Maps MS zadel v črno, kar se uporabnosti tiče - ima Maps možnost navigacije brez povezave, s pomočjo vnaprej prenesenih map?

krneki0001 ::

OttoParts je izjavil:

No ja morda pa bo z Maps MS zadel v črno, kar se uporabnosti tiče - ima Maps možnost navigacije brez povezave, s pomočjo vnaprej prenesenih map?

Ja, ima.

Na wp10 je zanimivo, ko kortani poveš kam bi rad šel in ne vklopi here drive, ampak maps in te glasovno vodi do cilja. (sicer v angleščini, ker imam tako nastavljeno, ampak do cilja te pripelje pravilno.

Zgodovina sprememb…

knesz ::

Počasi bo potrebno zamenjati BB in zato razmišljam ravno o Lumiji 950. Glede na to, da se z WP še nisem srečal me zanima, kakšne konkretno so vaše izkušnje.
Telefon se bo uporabljal primarno za maile in komunikacijo, seveda pa morajo delati tudi aplikacije socialnih omrežij FB, Twitter, LinkedIn, Foursquare.
V podjetju se uporablja Office365 tako da predvidevam, da s tem ne bi smelo biti težav. Uporablja se tudi Onedrive for Business ter Skype for Business.
Sekundarno bi se uporabljal tudi en Google apps mail račun ter klasičen IMAP. Ali privzeta mail aplikacija to podpira?

Kakšna so vaše izkušnje in mnenja? Zanima me samo WP, Android mi je poznan, iPhone me ne zanima.

FB twiter dela,instagram je tudi,manjka pa snapchat če te to moti...Navigacija je dobra,govorno vodenje v angleščini ziher,za slo ne vem,mape so offline in ne rabiš povezave za govorno navigacijo,baterija drži res fajn,te bolj popularne igre so tudi,skype itak,tako da če nisi 15letnik ki v šoli med odmori tekmuje v igricah z drugimi ti bo fon res OK(WP,za točno L950 ne morem povedat,ker nisem probal)...Najboljše da najdše nekoga ki ima WP in naj ti ga da za ene 20min pa probaj če ti je všeč.

Jaz sem šel z androida na WP,ki je itak še cenejši povrhu,pa po resnici povedano ne bi šel nazaj na android,ni varjante...

Sem ravnokar pet minut na enem Samdungu z Androidom v slovenščini iskal max hitrost na mobilnem omrežju. Z googlom si nidem mogel pomagati, ker so bili zadetki v slo jeziku za pitaj boga katero verzijo, v angleščini pa prevoda nisem uganil. Me je iskanje potem nekako privedlo do tja, ampak se mi sanja ne, pod kaj to spada.
Win platformo drajsam že skoraj 15 let in bom hud, če jo ukinejo.
Sorry, ampak android OOB je skrpucalo. Razumem ljudi, ki jim WP enostavno sede. Pa še dela za povrh.

Malajlo je izjavil:

Sem ravnokar pet minut na enem Samdungu z Androidom v slovenščini iskal max hitrost na mobilnem omrežju. Z googlom si nidem mogel pomagati, ker so bili zadetki v slo jeziku za pitaj boga katero verzijo, v angleščini pa prevoda nisem uganil. Me je iskanje potem nekako privedlo do tja, ampak se mi sanja ne, pod kaj to spada.
Win platformo drajsam že skoraj 15 let in bom hud, če jo ukinejo.
Sorry, ampak android OOB je skrpucalo. Razumem ljudi, ki jim WP enostavno sede. Pa še dela za povrh.

Pa seveda,da sede če zadeva deluje kot treba za normalen denar,sej pravim,ne sede določenim izjemam in pa 15letnikom,pri katerih je telefon središče njihovega življenja.

FM radio sem na 950 vklopil. Zadeva je onemogočena v registru! Ajde, tega pa ne štekam. To je radio, what can go wrong? Zakaj izklopiti ta feature ...

Kdo ve, kako videti oz. pošiljati zaslon iz telefona na PC (Windows 7) preko USB kabla?

To naj bi omogočala aplikacija Project my screen App https://www.microsoft.com/en-us/downloa..., ki se inštalira na PC.
Inštalacija je ok, vendar mi zaslona ne prikazuje oz. ne dobim obvestila na telefonu, če želim omogočiti pošiljanje zaslona na PC. Sumim, da zaradi manjkajočih gonilnikov za Lumio 950 v Win7, čeprav lahko brez problema iz PCja dostopam do podatkov na telefonu.
Je kak drug načim oz. ali komu omenjena aplikacija celo deluje?

mas tisti program na pcju?

krneki0001 ::

Na windows 7 pro 64 bit in lumia 920 zadeva deluje brez kabla, preko weba.

Sem poskusil tudi na win8 in win10. Nikjer ne dela.
Project my screen app sem seveda namestil na pc, na telefonu nisem inštaliral ničesar.
A obstaja še kak drug način kako prikazat vsebino zaslona s telefona na pcju?
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 Mobile (strani: 1 2 3 483 84 85 86 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4272635221 (226706) karafeka
»

Podpore za Windows 10 Mobile bo konec, Microsoft priporoča Android ali iOS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10321195 (15748) cekr
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20549640 (28345) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9433647 (29299) klinker
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844012 (35260) boolsheat

Več podobnih tem