Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile
AvtoR ::
Meni vreme na glanz in lock screenu ne dela več, kar je res škoda! Ostalo dela po pričakovanjih.
solatjek ::
evo stvari ki sem jih odkril na 930 z w10 po ~~2dneh :
-baterija se porabi vsaj 1/3 časa hitreje (pri isti uporabi kot prej w8.1)
-telefon rad zmrzne pri prejemanju klicev, ko klikneš, da se bi javil
-ko klikneš da bi poslal sms traja nekaj trenutkov, da ga pošlje
-live tiles za mail in sporočila se čudo obnašajo (niso ažurni ali pa imajo napačne podatke o že prebranih sporočilih-za kratek čas)
-vedno ko vklopim telefon (vgasnem in vklopim) mi napiše da sem prekoračil mobilne podatke (data sense). seveda, ko odprem je še daaaaaleč od tega
-trgovina je počasna oz. slabo odzivna
-preverjanje za posodobitve aplikacij v trgovini traja dolgo
-mail in koledar sta mi bila ljubša v 8.1
+facebook app je boljši :P
+action center ni slaba zadeva
+na splošno delovanje, v nasprotju s pričakovanim, res ni slabo
Sam nisem opazil nič od naštetega na L640
Dawedoff ::
Jaz bi pa prosil za pomoč, in sicer imam L920 v kateri nikjer ne najdem nastavitev za mms in internet. Vem kje bi morale biti vendar jih ni! Na raznoraznih forumih sem zasledil, da naj bi bile nastavitve skrite in treba to popravit v WPFlights.xml datoteki (po odgovorih sodeč niti to ne pomaga). Ve mogoče kdo kaj storiti (hard reset, recovery in ponovna namestitev...)?
okica11 ::
Trance4mer ::
Zanimivo win 10 ne zmore upravljat treh fotografij v primerjavi z win 8.1
Sem le pogruntu zakaj ne http://forums.windowscentral.com/window...
Čak a je .164 novejša verzija k jaz mam .107, pa sem 2 dni nazja postavu win 10, in še preveril sem za posodobitev pa ni nič
Sem le pogruntu zakaj ne http://forums.windowscentral.com/window...
Čak a je .164 novejša verzija k jaz mam .107, pa sem 2 dni nazja postavu win 10, in še preveril sem za posodobitev pa ni nič
Zadeva urejena(končno).Na prejšnji strani sem našel nasvet za inštalacijo aplikacije Sysapp Pusher v kateri sem našel in ponovno naložil dostopno točko.
Ste prepričani, da je za vse težave kriv win 10? Meni so po hard resetu izginile praktično vse težave, je pa res da imam samo preverjene in le tiste app, ki jih rabim. Pred tem je pa bilo kar težav, od tega da glance nastavitve ni prikazalo, backup ni delal, telefon je zmrzoval, gps večkrat ni našel lokacije, app so se zapirale...
Sedaj dela v nulo vse. Kako pogosto ponovno zaganjate telefone? Na 8.1 sem enkrat mesečno, pa še to ni bilo potrebe, me zanima kako bo na 10?
Sedaj dela v nulo vse. Kako pogosto ponovno zaganjate telefone? Na 8.1 sem enkrat mesečno, pa še to ni bilo potrebe, me zanima kako bo na 10?
loveJDM ::
Ste prepričani, da je za vse težave kriv win 10? Meni so po hard resetu izginile praktično vse težave, je pa res da imam samo preverjene in le tiste app, ki jih rabim. Pred tem je pa bilo kar težav, od tega da glance nastavitve ni prikazalo, backup ni delal, telefon je zmrzoval, gps večkrat ni našel lokacije, app so se zapirale...
Reset pomnilnika vse na novo,al samo restart telefona?Reset nikoli,restart pa če je slučajno treba,včasih ga baterija izda,načeloma pa sploh ne...
V mislih imam restart, ponovni zagon. Imam eno app WP uptime. Na 8.1 je bila cifra takšna,da je navrgel negativno število dni ?
Androida sem vsakega restartal tedensko, ker je štekal vsak, ki sem ga imel.
V mislih imam restart, ponovni zagon. Imam eno app WP uptime. Na 8.1 je bila cifra takšna,da je navrgel negativno število dni ?
Glede androida vemo haha...
Hard resetal si?Če nisi daj pa bi moralo bit vse OK,če si pa jbg...
Nisem!
Ravno sem ga dal resetirat (saj je isto če v settingsih greš pod about pa tam reset kot hard reset, ne?) pa poročam v kratkem kako se je obneslo.
Povej če bo OK pol
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()
OmegaM ::
Ok, moje mnenje.
Baterija kar dlje zdrzi napram prej.
Nekako se nisem navadil ko po slikanju shranjuje sliko, ko zna trajat.
Brskalnik in preklapljanje med zavihki mi je nekko tezje, nerodneje kot prej. Tudi pocasneje se zavihek nalozi.
Baterija kar dlje zdrzi napram prej.
Nekako se nisem navadil ko po slikanju shranjuje sliko, ko zna trajat.
Brskalnik in preklapljanje med zavihki mi je nekko tezje, nerodneje kot prej. Tudi pocasneje se zavihek nalozi.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
BivšiUser2 ::
Ma že kdo redstone na napravah,ki niso x50? http://m.windowscentral.com/windows-10-...
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
krneki0001 ::
BivšiUser2 je izjavil:
Ma že kdo redstone na napravah,ki niso x50? http://m.windowscentral.com/windows-10-...
nokia navi+ je dol (serverje so izklopili) in ne morem dobit osnove za lumio 920, da bi potem redstone naložil. Imam pa vse ostalo pripravljeno.
Imaš pa tukaj komplet navodila, kako se zadevo postavi na ne X50 lumie.
http://forum.xda-developers.com/lumia-9...
The whole fds-fire.nokia.com repository hosting all the firmware files has been shut down by Nokia.
So, NaviFirm+ is currently unavailable.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Majstri,ko smo že pri glance screenu...Kaj se da nastavit kaj naj ti prikazuje vse,ali je omejen samo na datum in uro?
A kdo ve, kdaj bo uradna redstone nadgradnja?
Enkrat poleti, najverjetneje istočasno kot za PC
Modri dirkač ::
Majstri,ko smo že pri glance screenu...Kaj se da nastavit kaj naj ti prikazuje vse,ali je omejen samo na datum in uro?
Odvisno od modela ...
Everybody lies!
Anney ::
Končno so priletele posodobitve za Office, kamero, koledar+mail in ure+budilke s pardnevno (4) zamudo. :) Zdaj pa čakamo na posodobitev FBja (trenutna verzija 10.2.3.0) in WhatsApp-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Evo nameščen novi build (L930). Je pa hard reset nujen, razen če hočete da se vam baterija v 2h sprazni.
Motion ::
Men dela brez hard reseta uredu. Glede baterije, pa dejte dissablat oziroma izpišite se iz integriranega skypa. Bo stand by poraba se prepolovila.
Če kdo potrebuje programček za testiranje Lumij (Lumia Phone Test Application) in še ostale uporabne programe za Lumije, bom tukaj nalepil link, da bo vse na enem mestu. Še posebej za lastnike L930, da preverijo, če jim delajo vsi 4-je mikrofoni, ker so z nekaterimi težave, meni na srečo dalajo vsi.
Povezava do programov.
(Nokia Software Recovery Tool, Windows Device Recovery Tool, Lumia Phone Test Application, Nokia Software Updater for Retail 2.0.6, Nokia Care Suite (v5.1 in v5.5 ter Web instalater), Nokia Care Suite For Store)
Lumia Phone Test Application
Opravljen test
Povezava do programov.
(Nokia Software Recovery Tool, Windows Device Recovery Tool, Lumia Phone Test Application, Nokia Software Updater for Retail 2.0.6, Nokia Care Suite (v5.1 in v5.5 ter Web instalater), Nokia Care Suite For Store)
Lumia Phone Test Application
Opravljen test
sajmon ::
Tudi sam namestil nov build (14291) na L640. Zaenkrat ne opažam kakšne večje porabe baterije, pa nisem delal hard reseta. Kot so že pred mano omenili, na integriran skype nisem vpisan. Po preteklih izkušnjah ta res poveča porabo baterije.
klinker ::
Kaj se komu crashne Edge ko odpre bookmarke v zadnjem buildu?
Hard reset je opravljen a ni pomagalo.
Hard reset je opravljen a ni pomagalo.
Meni ne. Pa imam sinhronizacijo z računalnikom čez 40 zaznamkov.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
cekr ::
Ja, včasih se razsuje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Nov redstone build je zuni.
http://mspoweruser.com/windows-10-build...
http://mspoweruser.com/windows-10-build...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
Tudi po izklopu določeni funkcij mi žre baterijo kot za stavo. Eh nič, počakam da namesti ta nov build potem pa reset.
Je pa smešno, da je treba w10 fon za flawless delovanje novega builda resetirati, torej cca na vsake 1,5 meseca.
Je pa smešno, da je treba w10 fon za flawless delovanje novega builda resetirati, torej cca na vsake 1,5 meseca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
ta redstone buld je v razvojni fazi in ni niti slučajno tolk stabilen kot produkcijski (.164) build
BivšiUser2 je izjavil:
Tudi po izklopu določeni funkcij mi žre baterijo kot za stavo. Eh nič, počakam da namesti ta nov build potem pa reset.
Baterija na L930 dela čisto ql. Kaj več niti ne pričakujem.
Lepa, no je pa res, da jaz veliko drkam po fonu, tako da največja poraba je pri zaslonu + stalno vključeni WiFi, Podatki, Bluetooth in sinhronizacije maila, FBja, Tweeterja, Onedrive+Dropboxa (sprotno nalaganje slik.
Sistem: 12.8%
Zaslon: 80,2%
WiFi: 3,9%
Podatki: 3%
Pa še ena uporabna aplikacija, če kdo potrebuje: Transcoder
Sistem: 12.8%
Zaslon: 80,2%
WiFi: 3,9%
Podatki: 3%
Pa še ena uporabna aplikacija, če kdo potrebuje: Transcoder
Easily convert audio and video files from one format to another. Source Formats: .mov, .mp4, .wmv, .avi, .wma, .mp3, .m4a, .wav, .flac Target Formats: .mp4, .wmv, .avi, .wma, .mp3, .m4a, .wav Add titles from images, video, or audio Add caption with images, video, or audio Generate titles and captions based on the media file metadata (like title, subtitle, publisher, etc.)
fopi ::
Na winphone 8.1 (lumia 532) je imel app outlook koledar (ta ki je original gor) opravila, sedaj na win 10 jih pa nima. Žena me bo pojedla zato rabim pomoč. Ali se da kje dobiti stari app (outlook koledar na winphone 8.1) ali pa nek program, ki ima to zadevo v koledarju?
Eventualno, kako se downgrada nazaj na winphone 8.1?
Eventualno, kako se downgrada nazaj na winphone 8.1?
downgrade-a se z recovery toolom,obstaja tudi app za stare aplikacije...ne vem točno kak se mu reče,je pa vse zgoraj pa na prejšni strani napisano,tudi za recovery mislim da...
Samo počakaj do jutri preden downgrade-aš,ker ziher se da porihtat ta koledar,čakaj da drugi povejo,ker jaz ga ne uporabljam kaj preveč
Samo počakaj do jutri preden downgrade-aš,ker ziher se da porihtat ta koledar,čakaj da drugi povejo,ker jaz ga ne uporabljam kaj preveč
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()
V bistvu so to tasks in veliko ljudi je nezadovoljnih, ker tega ni v win10. Kakšni drugi predlogi za app za delo z task-i oz opravili?
Grem kar nazaj na denim. Žena ni navdušena nad win10, jaz sem še kar a ni taskov, ni mogoče naložiti slo tipkovnice, ni mogoče naložiti drugega govora (zdaj je nemški), vse znane zadeve na forumih...... Naj najprej naredijo pravi OS...
Lumia 532, pa mislim, da ni tel kriv, ker so to vse znane fore tudi na drugih telefonih. V bistvu sedaj ko sem imel težave in sem gledal na netu je malo morje ljudi z istimi težavami. Zaenkrat gre nazaj 8.1, 10 min dela + varnostna kopija. Win10 pa kdaj drugič. :)
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
Aja sej si omenil zgoraj,pa sem pozabil...Jah če te jebe potem ni druge kot da greš na 8.1 nazaj,glede tipkovnice si ziher?Jezik je pa ziher angleški,kako ni mogoče naložit druga?
Vse je v win10 tako koledar z opravili (zadnja posodobitev v.17.6769.40622.0)+sprememba jezika le malo je treba posodobiti in pobrskati.
Ne vem kaj točno misliš s to-do, vednar klik na plusek doda kakršnokoli opravilo. In jaz več ne potrebujem.
Če pa rabiš točno namensko pa uporabi tole https://www.microsoft.com/en-us/store/a...
Če pa rabiš točno namensko pa uporabi tole https://www.microsoft.com/en-us/store/a...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Malajlo ::
To-Do so zabeležke, ko si nastaviš deadline. Tega ni. Cortana jih prav zadovoljivo nadomesti. Pravzaprav je celo boljša, ker je trigger lahko čas, oseba ali lokacija. Problem Cortane je seveda samo v tem, da ni na voljo za vse regije.
http://www.windowsphone.com/en-gb/how-t...
http://www.windowsphone.com/en-gb/how-t...
Windows 10 Mobile Camera app adds forced HDR and video pause options. Končno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 50665 (29370) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 34278 (29930) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28759 (19149) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14637 (12227) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 44878 (36126) | boolsheat |