Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Machete ::
Hm meni pobere v 4.urah v avionskem načinu in zaklenjenim zaslonom 4% baterije.. In 2% ko sem prebral zadnjih 6 postov v tej temi in napisal tole.
To je meni delalo, pa sem čez noč mi je pobiralo tudi do 10% (normalnen način wifi-on, data-on)
Potem sem dal telefon na popravilo (reset telefona na tovarniški 8.1, windows device recovery tool), in ko sem ponovno namestil sistem WP10 je zdaj vse ok. Pa sem bil prej na insiderju že nekaj časa in je bila velika poraba (4-7% na uro, zdaj po novem pa 1-4%). Pa sam ne vem zakaj, ker imam enake aplikacije in vse enake nastavitve. Imaš vklopljen 3G ali 4G? Sumim da 4G pobira veliko več baterije, še posebej če je slabši signal.
Poskusi z resetom.
Nisem bil na insider verziji. Naložil sem v četrtek, sicer preko Update Advisor. Mah, če bo generalno dovolj filanje enkrat dnevno, kot prej, potem se ne bom preveč obremenjeval. Ampak vseeno mi je čudno, da telefon v popolni hibernaciji (brez omrežja brez wifija, skratka aeroplane mode in ugasnjen zaslon) porabi 1% na uro :) Mogoče tudi malo od aparata do aparata odvisno, tudi znotraj iste serije.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

solatjek ::
Poraba je previsoka. Tudi jaz bi naredil na tvojem mestu z recovery toolom reset in nato jovo na novo. Po moje bi bilo bolje, ker taka poraba zagotovo ni ok.

BlackGuard ::
Hvala vsem za odgovore, bom pa najverjetneje še malo ostal na WP 8.1. Verjetno bom tudi pred prehodom na W10m poskusil lokalno shranit svojo verzijo sistema, da se bom lahko ob želji vrnil nazaj.

Anney ::
Meni se je zdaj poraba normalizirala, po vsem ''drkanju'' za nastavitvami sem danes prvi dan, ko telefon uporabljam normalno, torej: smsji+mmsji, kamera, BT avto, klici, net (wifi+podatki) od 11.00 (100%) do sedaj je padlo na 83%. (5ur). Kaj več javim naslednje dni. Vse dela bp. Rahlo pa sem razočaran nad kamero (mogoče je kriv ovitek moram še potestirati), barve mi sploh ne odgovarjajo, na tej sliki je vklopljen rich capture.

loveJDM ::
No evo jaz pa sem stestiral Maps danes z offline mapo in glasovnim vodenjem v angleščini in zelo lepo deluje,se mi zdi mogoče celo malo bolj natančen kot HERE,edina "napaka" je bila ko je bila tabla postavljena naknadno za 40,po GPS-u pa 50...se pa da nastavit kdaj ti piska(pri kakšni prekoračitvi hitrosti) za do 90km/h in potem posebej za nad 90km/h...tak da overall deluje super...9/10.
Nekaj čez 15km/h navigacije je požrlo slabih 10%baterije,vklopljena pa je bila samo lokacija...je pa res turn bi turn vse točno pove,tudi za krožni rpomet brez napak..
Nekaj čez 15km/h navigacije je požrlo slabih 10%baterije,vklopljena pa je bila samo lokacija...je pa res turn bi turn vse točno pove,tudi za krožni rpomet brez napak..

Tudi jaz sem pred kako urco, ko je bilo še dovolj svetlobe malo slikal zunaj. Isto nisem zadovoljen z barvami. Premočne oz. prekontrastne. Ful umetno izpade na koncu. Se pa nisem igral nič z nastavitvami, ampak očitno bo nujno.

Ali uporabiš kakšno alternativo, počakaš na update, ali pa nastavljaš ročno. Vendar je tale kamera daleč od prejšnje na WP 8.1, ni mi pa jasno kako lahko tako ''zajebejo'', če imajo kamero, ki deluje odlično na prejšnjem sistemu.

BlackGuard ::
Upam, da popravijo stock kamero, ampak se bojim, da se za starejše modele ne bojo preveč trudili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackGuard ()

Malo bom skrenil s teme. Zanima me, kateri programi so za vas na wp oz w10m nepogešljivi?
Jaz ne morem brez Si Vreme+, GPS Trackerja, QR Scanner RS, Camera Scaner, Batter Pro+, Si.Traffic, Power Tools...
Jaz ne morem brez Si Vreme+, GPS Trackerja, QR Scanner RS, Camera Scaner, Batter Pro+, Si.Traffic, Power Tools...

Motion ::
nepogrešlivi so za novice: Geekbyts RRS reader, RTV, MSN news kar dost prebiram, 4charm, windguru (za veterno napoved). Mam še ene par ostalih apov ki niso glih kritični kot so viber, si vreme+, ebay (za notifikacije in sporočila ker za drugo tako al tako ni uporabn), mytube, qr scaneer (ker ga ni več vgrajenega v desetki), si traffic, insider (za spremljat baterijo in shranjevat bing wallpaperje). Nisem glih kak zahteven uporabnik da bi rabu dosti appov. Rad bi pa meu en app za Thingiverse spremljat, pa en app ki bi prenesel kataloge od hoferja, lidla,... iz modri nakup.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()

OvCa77 ::
Meni ena izmed appov ki mi manjka je predvajaj.si. Sem pa jo začel sam delat.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Kaj pa je predvajaj.si? Neč ni videt na strani brez log-ina.
Men bi pršu prav tudi en app ki zaslon spremeni v HID bluetooth tipkovnico-touch pad. Sej so remote controll appi v trgovini sam vsi delujejo prek wifija. Tako da nevem ali sam ni te opcije al je omejitev OS-ja.
Men bi pršu prav tudi en app ki zaslon spremeni v HID bluetooth tipkovnico-touch pad. Sej so remote controll appi v trgovini sam vsi delujejo prek wifija. Tako da nevem ali sam ni te opcije al je omejitev OS-ja.

loveJDM ::
Ena boljših aplikacij meni je Start screen customizer,za katerega sem ugotovil šele pred kratkim,ker sem budalo..v glavnem,na namizje si lahko pin-aš ne vidne Tile,tako da lahko imaš recimo čist podnu start screena aplikacije...Mislim,da je anney prilepil sliko enkrat ene 10strani nazaj kak to zgleda...če še kdo ne ve,pa ma rad urejen start screen je to must have app
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()

Primoz_mmx ::
Je drugače možno downgradat iz windows 10(uradne verzije ne insider-ja )na 8.1..v primeru nestabilnosti,počasnosti...za lumia 640 xl?

sodnicaN ::
Malo bom skrenil s teme. Zanima me, kateri programi so za vas na wp oz w10m nepogešljivi?
si vreme+, hill climb racing, delight games free, nek drug qr scanner, remote desktop, photosynth (super panorame), luč, ko je še delal tist od lppja, ki ti je pokazal kdaj pride avtobus, verjetno še kaj
za car izpast so kul tud razni tvini, national geographic, .. pač vse kar zna stremat z neta
pogrešam pa z androida swiftkey tipkovnico, colornote, custom rome, mx player, orbot, chatsecure, delujoč gpg

Primoz_mmx je izjavil:
Je drugače možno downgradat iz windows 10(uradne verzije ne insider-ja )na 8.1..v primeru nestabilnosti,počasnosti...za lumia 640 xl?
Ja, z windows recovery toolom.

Primoz_mmx je izjavil:
Ja, z windows recovery toolom.
Si siguren da tudi na telefonih ki imajo uradno posodobitev na win 10? Z 8.1 na 8 se ni dalo, enkrat ko je bla OTA posodobitev zuni.

Ne vem, nisem sprobal, ker mi dela ok Wp10, poskusi pa nam javi, sej lahko postopek prekineš, ti bo napisalo verzijo win pred začetkom. Jaz zdaj ne morem, šele popoldne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Nemorem ker OTA w10 še ni uradno izdan na nemškem T mobilu. Zaenkrat kaže da je najnovejša verzija 9651.14219 kar je 8.1 če se ne motim.

krneki0001 ::
QL, na XDA developers so že naredili redstone build za lumio 920 10.14291.1001
http://forum.xda-developers.com/lumia-9...
Bom danes zvečer tole sprobal.
http://forum.xda-developers.com/lumia-9...
Bom danes zvečer tole sprobal.

Imam težavo s s priponkami v mailu. Recimo .jpg mi kaže blank file in za odprtje me linka v trgovino, kjer naj bi našel app za odpiranje tega formata. Ok že to je čudno, ampak četudi grem OK v trgovino se obesi na praznem zaslonu v trgovini.. Še kdo s takim problemom? Na netu ne najdem rešitve.

Ne :'(
Ne da se mi potem še enkrat čez vse nastavitve. Ok bom, saj verjetno se večina shrani v accountu.
Ne da se mi potem še enkrat čez vse nastavitve. Ok bom, saj verjetno se večina shrani v accountu.

Poraja se mi vprašanje, če sem šel preko Insider Preview na .36, nato .63, .107, .122 in na koncu .164 ali je sedaj ta .164 enako naložena (torej nadgradnja od nadgradnje od nadgradnje...) kot če bi šel direktno iz 8.1 na .164, kjer je samo ena nadgradnja in ne gre za nadgradnjo nadgradnje nadgradnje oz. z drugimi besedami, ga zna zaradi toliko nadgradnje sistem kaj bolj "srat" kot čista namestitev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()

Odpni aplikacijo z začetnega zaslona in jo pripni na novo.
@matko37
Isto je, tudi uradni update prvo namesti .107 in kasneje .164.
@matko37
Isto je, tudi uradni update prvo namesti .107 in kasneje .164.

win64 ::

GupeM ::
@win64: Sam sem imel enako težavo, sicer na Handcent SMS na Androidu, zato ne vem če zadeva dela tudi na WP oz če ima app za SMSe na WP sploh to možnost. Imaš mogoče kje v meniju applikacije možnost izbire "označi vse kot prebrano"?
Druga od možnih rešitev ki sem jo našel, ta pa je za WP10:
Have somebody text you or text yourself and immediately hit the windows key. Your message count should say two then., go in and clear it out.

Malajlo ::
Reset na tovarniške dela ko šus. Prejšnji vikend sem to kar ene petkrat naredil, ker nisem mogel namestiti certifikatov. Recovery in potem upgrade na zadnjo fast ring insider verzijo je šel gladko skozi. Problem z uvozom certifikatov je bil tudi rešen.

OvCa77 ::
Kaj pa je predvajaj.si? Neč ni videt na strani brez log-ina.
App za gledat tv
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB

@win64: Sam sem imel enako težavo, sicer na Handcent SMS na Androidu, zato ne vem če zadeva dela tudi na WP oz če ima app za SMSe na WP sploh to možnost. Imaš mogoče kje v meniju applikacije možnost izbire "označi vse kot prebrano"?
Have somebody text you or text yourself and immediately hit the windows key. Your message count should say two then., go in and clear it out.
V zgornjem desnem kotu maš na izbiro da ti kaže vse maile (All) prebrane (read) ali ne prebrane (unread). Daj da ti kaže neprebrane. Nato klikni spodaj "select", nato zgoraj "select all" in nato meni tri pikce ter "marked as read"

Sam uporabljam: Tweeter, Si vreme+, Files&Folders Pro, Endomodo, Perfect Note, Skype (ne integriranega), Dropbox, Mega, One drive, myAppFree, Ebay, Battery Pro+, DMSS, Fhotoroom, Foursquare, QR Code Reader, RTV 4D (upam, da čimprej uredijo live prenose), Si.info, TeamViewer, Timelaps Pro, TripAdvisor, Tunein radio, Windows Central, Zedge in vse primarne.
Pa še poraba (normalna uporaba tekom dneva):

boolsheat ::

Trance4mer ::
Zdej sem si na 920-ko naložil 10. Sem pa ugotovil, kar mi je trajal skoraj 1h, da sem pogruntu kaj. In sicer koledar (outlook koledar), mi na ploščici ne pikazuje stanja, ki ga ima označenega v koledarju, kot je danes ali jutri. Prej mi je lepo prikazoval, da sem vedel točno, kaj me čaka. A zdej me bo pa 15 min opozoril pred pričetkom, jaz pa visim doma :(

Sem naredil ponastavitev telefona in še enkrat postavil na novo s pomočjo shranjenih nastavitev iz mojega MS računa.
Na veliko žalost ne morem več združiti dveh e-mail accountov v en tab/predal. Sedaj imam 3 (mail1, mail2, mail služba) tabe na namizju, namesto dveh (mail 1+2, mail služba). :[
http://www.windowscentral.com/how-linke...
Tega ne morem storit, kar je opisano tu in sem imel krasno naštimano na 8.1 in še celo v 10ki, pred današnjo vnovično postavitvijo telefona.
ps: lepo, da se da v Edge naštimati privzeti iskalnik npr. google in kot domačo stran. Grdo, da je search tipka na telefonu še zmeraj vezana zgolj na Bing.
Na veliko žalost ne morem več združiti dveh e-mail accountov v en tab/predal. Sedaj imam 3 (mail1, mail2, mail služba) tabe na namizju, namesto dveh (mail 1+2, mail služba). :[
http://www.windowscentral.com/how-linke...
Tega ne morem storit, kar je opisano tu in sem imel krasno naštimano na 8.1 in še celo v 10ki, pred današnjo vnovično postavitvijo telefona.
ps: lepo, da se da v Edge naštimati privzeti iskalnik npr. google in kot domačo stran. Grdo, da je search tipka na telefonu še zmeraj vezana zgolj na Bing.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Trance4mer je izjavil:
Zdej sem si na 920-ko naložil 10. Sem pa ugotovil, kar mi je trajal skoraj 1h, da sem pogruntu kaj. In sicer koledar (outlook koledar), mi na ploščici ne pikazuje stanja, ki ga ima označenega v koledarju, kot je danes ali jutri. Prej mi je lepo prikazoval, da sem vedel točno, kaj me čaka. A zdej me bo pa 15 min opozoril pred pričetkom, jaz pa visim doma :(
V nastavitvah koledarja nastaviš kaj naj prikazuje. Malo pobrskaj.
@ Machete
Mora delati, Outlook, upravljanje računov, povezovanje map prejeto.
Zgodovina sprememb…

Žal ne, sem obrnil čisto vse možne nastavitve. Dvomim, da ne bi najdu.

Če hočeš 2 računa združit, odpreš en račun in dodaš drugega, pa imaš oba skupaj pod eno ikono.

Danes sem raskiral par ur, z recovery toolom naložil 8.1, nato preko advisorja namestil win10 na .164, nato factory defaults in na novo vse nastavitve. Razlike med delovanjem insiderske .164 in tole uradno izdajo ne opazim, verjetno je res ni.
Ugotovil sem, da se števec ur pogovorov ni ponastavil. Kako se ta števec resetira?
Ugotovil sem, da se števec ur pogovorov ni ponastavil. Kako se ta števec resetira?

Evo, odprem mail danes zjutraj in sta računa združena in tudi opcija linkanja je na voljo. Včeraj ni bilo ničesar od tega 100%, telefona sploh nisem vmes ugasnil. Hecno.

Modri dirkač ::
Evo, odprem mail danes zjutraj in sta računa združena in tudi opcija linkanja je na voljo. Včeraj ni bilo ničesar od tega 100%, telefona sploh nisem vmes ugasnil. Hecno.
Po hard resetu je treba v store in ene 2x, 3x posodobit aplikacije.
Everybody lies!

Danes sem raskiral par ur, z recovery toolom naložil 8.1, nato preko advisorja namestil win10 na .164, nato factory defaults in na novo vse nastavitve. Razlike med delovanjem insiderske .164 in tole uradno izdajo ne opazim, verjetno je res ni.
Moram sam sebe popraviti pri izjavi. Opažam, da so nekatere razlike, ki so na uradni .164, ki jih prej ni bilo, ko sem imel nadgradnjo nadgradnjo nadgradnje od .36 preko vseh vmesnih do .164, je pa res, da sem sedaj na .164 naredil tudi factory defaults.
Pomembnejše izboljšave so:
- varnostno kopiranje dela v prvo brez težav in dosti hitreje
- v nastavitvah zaslona imam sedaj možnost nastaviti nivo svetlosti za vsako stopnjo posebej (nizka, srednja, visoka in tudi za samodejno) - prej te možnosti sploh ni bilo!
- aplikacija 24 ur se mi je vedno odprla, a ni bilo vsebine, dokler nisem podrsal gor dol po zaslonu, takrat je osvežil, sedaj se vsebina pojavi takoj ob odprtju aplikacije
- telefon deluje zelo gladko, tekoče (to je sicer že prej, a sedaj je še bolje - dopuščam možnost, da zaradi tega, ker je frično resetiran, čeprav imam vse app gor, ki sem jih prej imel)

Verjetno rabi malo časa za sinhronizacijo? Mislim, da je blo pri moji enako na L830.
Danes je prišla posodobitev kamere: Camera now getting a bump from build 111 to 141 (build 2016.148.xxx.x).
Samo meni je ne posodobi (slo jezik, slo regija), poizkusite še drugi in javite.
Zgodovina sprememb…

Joze_K ::
ok, ena bedasta...
sicer sem še na WP8.1 - kje hudiča se na tipkovnici (ko npr. vnasaš geslo za kako stran) najde znak + / če držiš - se pojavi kup izbir, vendar + znaka ni / niti ga ne najdem pod nobenim drugim (na črkovni tipkovnici - ne pri klicanju)...
ne najdem....
sicer sem še na WP8.1 - kje hudiča se na tipkovnici (ko npr. vnasaš geslo za kako stran) najde znak + / če držiš - se pojavi kup izbir, vendar + znaka ni / niti ga ne najdem pod nobenim drugim (na črkovni tipkovnici - ne pri klicanju)...
ne najdem....

win64 ::
Klikneš na gumb &123 in odprejo se ti znaki.
Potem pa klikneš na puščico desno(nad gumbom abc) za več znakov.
Potem pa klikneš na puščico desno(nad gumbom abc) za več znakov.

Joze_K ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 54682 (33387) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 37484 (33136) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29673 (20063) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15424 (13014) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47957 (39205) | boolsheat |