» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
14 / 86
»»

Modri dirkač ::

Vse ostane tako kot je, Maps app naj bi pa tudi v kratkem pridobil nove funkcije.
Sicer pa HERE je že zdaj zaostajal za Maps, saj recimo ni kazal pasov itd.
Everybody lies!

Anney ::

loveJDM ::

Anney je izjavil:

Alternative:
http://www.windowscentral.com/great-alt...

Lahko poveš katerega točno imaš ti od teh alternativ?Pri HERE-u je bilo najboljše to da je bil offline.Eno tako bi rabil in to je to.

Bom probal sygic pa da vidimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

cekr ::

Še dobro, da je bil ravno HERE upgrade.
Je po pojasnilo čisto vredu. Zadevo bo potrebno iz nule predelat v UWP.
Zanimivo, da je na področju desktop MS-ov monopol, pa tudi Windows tablic je kar precej na trgu.
Pa da se ne splača? Malo morgen.
Telefonov pa tudi ni tako malo. Mogoče je zadnji tržni pregled res na nizki ravni.
Saj tudi telefonov ni bilo, ki bi se jih lahko kupilo.
V skupni uporabi je pa procent precej večji.
Ne more se pa to gledat skozi cel svet. Saj ponekod še avtov nimajo. Na nekaterih trgih je Windows MOBIL kar precej prisoten.
Da ne govorim, da je na trgu mnogo Androidov, ki sploh niso sposobni poganjat takšnih zadev.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

krneki0001 ::

loveJDM je izjavil:

Anney je izjavil:

Alternative:

Lahko poveš katerega točno imaš ti od teh alternativ?Pri HERE-u je bilo najboljše to da je bil offline.Eno tako bi rabil in to je to.

Sej navadne mape tudi lahko dol povlečeš in jih uporabljaš offline.

solatjek ::

Mene najbolj skrbi, kaj bo z mapami, ima Here sploh kaj veze s temi offline mapami?

Mape ostanejo v windows 10. Here jih samo uporablja.

boolsheat ::

MS ima 10 letno licenco za uporabo HERE map.

Pa aplikacija HERE bo še delovala po juniju, ali se bo avtomatsko odstranila tudi iz telefona? Ali se da aplikacijo na Windows telefonu kako spraviti v kakšno datoteko, da jo lahko namestiš, četudi je ni v trgovini, podobno kot je pri androidu .apk datoteka?

PrihajaNodi ::

Here na 10 ne bo delal. Bo pa na 8.1 vendar brez posodobitev.

Motion ::

boolsheat je izjavil:

MS ima 10 letno licenco za uporabo HERE map.

Same mape so en k vredne če je implementacija (aplikacija) u k. Kot je blo že povedano. Za navigacijo med vožnjo je ene par dobrih aplikacij, sicer plačljiv, problem je here transport ki nima para.

loveJDM je izjavil:

Anney je izjavil:

Alternative:

Nobene še, trenutno še Here, bomo videli kako se bo razvilo.

btw
Windows 10 Mobile build 10586.164 now rolling out to non-Insider AT&T Lumia 950.

Ampak dejmo si priznat da wp\wm nima niti uporabnega brskalnika. To kar je na voljo je milo receno skret in se ne more primerjati z opero. Sedaj ko se pa Here poslavlja pa wm nima nic vec za nudit.

Štiri mesece nazaj sem kupil moj prvi Windows Phone - Lumio 640 LTE z WP8.1. Vmesnik mi je deloval nekoliko zastarel in suhoparen, zato sem hitro prešel na W10M preko insiderja. S sistemom kot takim sem zadovoljen, deluje stabilno, telefon odziven, se ne zatika, v glavnem OK na W10M. Je pa razočaranje Trgovina, saj aplikacij preprosto ni kaj veliko. Najnujnejše je, če si pa malo zahtevnejši uporabnik, pa verjamem, da te WP oz. WM zelooo hitro razočara, saj si s telefonom praktično nimaš kaj početi, razen to, čemur je namenjen - telefoniranje in SMS.

Seveda ima pa tudi svoje pluse, kar pa vidim kot precejšnjo prednost pred androidi:
- manjša poraba baterije, čez noč mi porabi zgolj 2% - vsak android mi je pokuril vsaj 5%
- nizka poraba baterije pri uporabi GPS snemanja poti, le 2 do maksimalno 3% na uro, androidi so kurili okrog 10%
- telefon se s časom ne upočasni, android se je po nekaj mesecih kar zatikal
- windows na telefonu enake konfiguracije je preprosto hitrejši od androida
- občutek ko držiš telefon v roki, kljub plastičnemu ohišju deluje bolj resno in trpežno

In vse te prednosti so meni dovolj, da bi še enkrat raje posegel po windows telefonu kot androidu. Z Edge-om tudi nimam nobenih težav, ne vem kaj bi naj bilo narobe z njim. To da so Here ukinili me pa glede na to, da karte ostanejo, niti ne moti tako hudo -vesel sicer nisem, telefona pa zaradi tega tudi ne bom zavrgel :)

Težava Edga je to, da praktično vedno ponovno naloži stran. Recimo tukaj nekaj pišem hočem prilepiti povezavo, zamenjam zavihek in je precej verjetno, da izgubim napisano, ker bo zavihek ponovno naložilo... ZELO nadležno. Pa ima telwfon 2GB RAMa, toliko kot tablica z W10 pa tam brez težav imaš odprtih npr. 10 zavihkov... Tudi ta pogled z odprtimi zavihki je bolj slab in počasen. Bo zadeva, reloadanje strani, popravljena, ampak menda šele na Redstonu, vprašanje kdaj dobimo to na predogled...

Težava te Maps aplikacije je, da ne podpira (še) Slovenščine za glasovno navigacijo, bomo videli kdaj bo to dodano, upam da predno HERE Drive odpove.

Kar se HERE aplikacij tiče, ne vem zakaj ne probajo Islandwooda za prenos iOS appa na W10M?

Saj je na androidu enako, chrome vsak zavihek ponovno nalaga, večina aplikacij tudi.
Predvsem je nadležno, da če brskalnik zapreš, ti naslednjič odpre vse stare zavihke, na androidu tudi ni bolje glede tega.
Everybody lies!

Well vsaj slike na bolhi lahko gledas, recimo. Tale explorer je ze samo po funkcionalnosti nepremerljiv z opero. Edge je pa isti k.
Kar je na wp\m ostalo je dobra kamera. Hell saj so se koledar zjebali...

karafeka ::

A iGO pa ne planira, da bi ponudil kako aplikacijo za W10M ? Iz androida najbolj pogrešam tega in opero mobile.

Inštaliral sem sygic, ki dela dokaj dobro, ampak lahko glasovno vodenje uporabljaš samo 7 dni, potem moraš kupiti premium verzijo.

A iGO pa ne planira, da bi ponudil kako aplikacijo za W10M ?

Se hecas? Zakaj bi jo? Vsi veliki ala bank of america so se s svojimi appi umaknili iz te platforme in sedaj se Here.

Machete ::

Res se zdi, da kakšne hude zmage WP ne obeta :(
Edino, kar imajo za aduta ostane enak ekosistem za vse naprave.

solatjek je izjavil:

WM zelooo hitro razočara, saj si s telefonom praktično nimaš kaj početi, razen to, čemur je namenjen - telefoniranje in SMS.

No, ne pretiravat.

Tole btw sem zadnjič rabil, ampak ni za 8.1.
Najdeš kar veliko uporabnih appov. Zabava na founu pa me ne zanima, tako da tega ne morem komentirati.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Edina ampak res edina dobra stvar je da se nikomur ne da izdelovat appov z zlonamerno kodo za ta sistem. Ostalo je pa zame osebno skropucalo. Hell, kateri inžinir jim je delal koledar?

P.s. Kdaj ze je bilo receno da pride w 10 tudi na starejse naprave ala 920 pa se nic. Tudi z updejti je razocaranje.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

solatjek je izjavil:

Je pa razočaranje Trgovina, saj aplikacij preprosto ni kaj veliko. Najnujnejše je, če si pa malo zahtevnejši uporabnik, pa verjamem, da te WP oz. WM zelooo hitro razočara, saj si s telefonom praktično nimaš kaj početi, razen to, čemur je namenjen - telefoniranje in SMS.

Poskusi si nastaviti državo na US. Takrat dobiš bistveno več zadev. Vem da je sprva (WP8) to pomagalo, ne vem pa kako je sedaj.

Jaz ne zastopim kaj za vraga ene aplikacije rabite, da jih ni. Jaz zase najdem vse za vsakdanje delo in uživancijo.

Se strinjam. Naj folk, ki jamra, napiše točno kaj pogreša.
Recimo z moje strani, ni .dwg readerja ali urejevalca.

Machete je izjavil:

Se strinjam. Naj folk, ki jamra, napiše točno kaj pogreša.
Recimo z moje strani, ni .dwg readerja ali urejevalca.

autocad 360 - tudi za windows phone (na lumii 920 in windows deset deluje)
https://www.microsoft.com/sl-si/store/a...

Zgodovina sprememb…

Hvala, ampak jaz tega nimam v trgovini (?)
L930/8.1

Čeprav piše na spletu:

Podprti operacijski sistemi
Windows 10
Windows 8.1
Windows Phone 10

*aja butelj Win 8.1 so namizni

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Opera oz kvaliteten browser (Mozila?) in sedaj Here navigacija. Tisti browserji, ki so sedaj so dalec od uporabnih. Bom raje vzel BB. telefon.

Ja pa dej, ne ...
Everybody lies!

Mitja358 ::

boolsheat je izjavil:

Težava te Maps aplikacije je, da ne podpira (še) Slovenščine za glasovno navigacijo, bomo videli kdaj bo to dodano, upam da predno HERE Drive odpove.

Kaj? Govorimo o isti aplikaciji? 8-O Meni deluje SLO vodenje že od samega začetka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Mitja358 je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Kaj? Govorimo o isti aplikaciji? 8-O Meni deluje SLO vodenje že od samega začetka ...

Govoriš za aplikacijo Here Drive+ ali za Maps, ki je default v Windows 10?

Mitja358 ::

Za Maps.

:PAja, potem je pa težava, ker imam telefon v Angleščini in ne gre posebej nastaviti jezika za glasovno vodenje. ;(

Anney je izjavil:

Jaz ne zastopim kaj za vraga ene aplikacije rabite, da jih ni. Jaz zase najdem vse za vsakdanje delo in uživancijo.

Pošteno,to bolj jebe tiste ki se s telefonom igračkajo,ajde snapchata ni,kar ga itak ne uporabljam,je pa instagram,fb,twiter...To večina android fanov govori kak ni appov,ker ne vejo kaj bi si zmislili ker njihovi 3gb rama octiči slabše delujejo.Sej jih res ni tolko,ampak tudi če bi jih blo več,mislim da jih ne bi uporabljal,ker imam doma androida ki je dosti v uporabi pa tudi ni gor kakih posebnih appov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

Pošteno,to bolj jebe tiste ki se s telefonom igračkajo,ajde snapchata ni,kar ga itak ne uporabljam,je pa instagram,fb,twiter...To večina android fanov govori kak ni appov,ker ne vejo kaj bi si zmislili ker njihovi 3gb rama octiči slabše delujejo.Sej jih res ni tolko,ampak tudi če bi jih blo več,mislim da jih ne bi uporabljal,ker imam doma androida ki je dosti v uporabi pa tudi ni gor kakih posebnih appov.

Pa še vedno ni poštenega browserja. Daj no prosim te. Sedaj pa so izgubili tisto kar je dalo MS - ju plus, navigacijo. Pa MS maps je daleč od HERE drive, ki je top.

Jutri pride bojda W10 na nekatere stare telefone.

PrihajaNodi je izjavil:

Pa še vedno ni poštenega browserja. Daj no prosim te. Sedaj pa so izgubili tisto kar je dalo MS - ju plus, navigacijo. Pa MS maps je daleč od HERE drive, ki je top.

Ja glede browserja nimam težav,navigacija pa žaj jbg,ampak kot zgoraj omenjeno,zaradi tega ne bom menjal telefona...Ne vem kaj te moti pri browserju konkretnega?Jaz težav nimam,če je kaj nujnega pogledam pa na laptopu ali na domačem računalniku na chromu...

Ne vem kaj te moti pri browserju konkretnega?

Si videl funkcionalnost pri operi? Da ne omenjam da se mi strani ala 24 ur (ja včasih tudi to stran pogledam) stalno zapirajo, kot tudi pri youtubih še posebno če grem pod komentarje. Surfy Browser kot neka alternativa tudi ni to to.
Hja navigacija pa, stalno jo uporabljam in s tem namenom je bil telefon kupljen. Ko/če bo ukinjen HERE me MS. ne vidi več. Android pa podpira HERE drive.

Poleg tega so dali na WP 10 še hamburger menije, uničili koledar. In ne, ne uporabljam butastih aplikacij, želim pa funkcionalnost. Še malo pa bom razumel Apple fane, ker tam vse štima.

bambam20 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Poleg tega so dali na WP 10 še hamburger menije, uničili koledar. In ne, ne uporabljam butastih aplikacij, želim pa funkcionalnost. Še malo pa bom razumel Apple fane, ker tam vse štima.

Še malo pa boš prešel na drugo platformo. M$ ali bo zadevo prodal ali pa ukinil.

SambaShare ::

Pismo če izgine Here Drive+, bo to velik minus ja. Nasploh se m$ obnaša kot da bo vse skupaj lep dan samo ukinil. Stvari se vlečejo leta, od tiste skupne platforme še nič od nič. Windows Continuum pa je polomija. Office + IE zame nista PC oz. kakršenkoli nadomestek.

Jebat ga, bila so lepa tri leta uporabe. Vsaj še eno mi ne uide. Potem pa apple če bo m$ vse skupaj ukinil.

Zgodovina sprememb…

Jebat ga, bila so lepa tri leta uporabe. Vsaj še eno mi ne uide. Potem pa apple če bo m$ vse skupaj ukinil.

Enako jaz. Mi je pa pri Applu gnil itunes, pri Samsungu Touchwiz...Ampak ok, Apple kot tak, je OS, ki dela in ti plačaš OS. Pri MS-ju treba priznati, da so imeli top kamere in posekajo vse kar je do sedaj na trgu. 950 kar ima je top kamera.

p.s. tudi UI je bil pri MS ju top, ker si lahko prilagajal velikost ikon. Tako sem imel ikono za klicanje zelo veliko za browser pa malo. Burger meniji so bili pa "ustvarjeni" z namenom prilagajanja drugim aplikaacijam, kao. Res je škoda tega sistema.

Zgodovina sprememb…

Škoda, ampak res je videti, da bodo lep dan vrgli puško v koruzo. A se da na w10m nekako naložit android app?

BivšiUser2 ::

V prejšnjih verzijah, ko je bil project Astoria so se še android appi lahko dali gor naložit, samo so nad njem obupali. Pa tudi appi so bili useless zaradi tega, ker niso mogli dostopat do hardwara
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

Samo jamrate, danes je prišel komplet prenovljen twitter app.
Everybody lies!

Sicer malo offtopic, ampak zanimivo kako dela Miscrosoft Camera porazne slike v primerjavi z Lumia camera in to s popolnoma isto elektroniko.
Btw prejle sem imel na 8.1 update HereMaps in HereDrive srednje veliko posodobitev. Očitno se nekaj tensta in so zraven posodobili še wp8.1 ali pa gre za naklučje.

boolsheat je izjavil:

Jutri pride bojda W10 na nekatere stare telefone.

Maš kak vir?

OK thanks. Končno apple in android killer to be installed. 8-)

AvtoR ::

loveJDM je izjavil:

Anney je izjavil:

Ene pol leta nazaj sem prešel na WP. Meni manjka en pošten brskalnik ala Opera. V IE ne moreš odpirat novih tabov v ozadju. To mi je največja pomanjklivost. Manjka tudi spodoben file manager, ki bi bil sposoben strimati slike,video in glasbo direkto z NAS samba serverja (kot npr. ES File Manager na Ansroidu).
Moti me tudi, da ne moreš nastavit, da se wifi ugasne ob zaklenjenem zaslonu! Zdaj lahko izbiram med tem, da mi wifi ful žre baterija ali pa da ročno vklapljam in izklapljam wifi. WTF???!!
Če še Here Naps ukinejo, sem prišel z dežja pod kap!

AvtoR je izjavil:

Moti me tudi, da ne moreš nastavit, da se wifi ugasne ob zaklenjenem zaslonu! Zdaj lahko izbiram med tem, da mi wifi ful žre baterija ali pa da ročno vklapljam in izklapljam wifi. WTF???!!

Daj si wifi v zgornjo vrstico in imaš en klik za vklop,en za izklop,problem rešen...

Saj v WP8.1 sam inteligentno vklaplja in izklaplja v ozadju... Samo pustiš vklopljeno, minimalen vpliv na baterijo je to.
««
14 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20554724 (33429) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9437507 (33159) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10529681 (20071) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7515443 (13033) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12847983 (39231) boolsheat

Več podobnih tem